Hirdetés
- Programajánló: közeleg az idei Bacsis-tuning Retró Számítógép kiállítás
- Computex 2025: az Akko klaviatúráira nem mondható, hogy unalmasak
- Computex 2025: szinte mindenre gondol a Team Group
- ATX 3.1-es tápokkal gyarapodott az MSI MAG termékcsaládja
- Még mindig nem döntött az ASML High-NA gépeiről a TSMC
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Projektor topic
- Házimozi belépő szinten
- Gaming notebook topik
- Steam Deck
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Házimozi haladó szinten
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Androidos fejegységek
Új hozzászólás Aktív témák
-
yrkalla1
csendes tag
Ezt néztem ki: Samsung HW-K450 2.1
https://www.samsung.com/hu/audio-video/soundbar-k450/
Van HDMI, optikai, audio ki/bemenete.
A kérdésem az, hogy jól gondolom, hogy össze tudom kötni optikai kábellel a tv-vel és audio kábellel a pc-vel?
Azt szeretném, hogy akár PC-ről a játék/film hangja, akár a TV hangja kimenjen a hangprojektorra.
A fentiek szerint ez működne? -
brcz
tag
válasz
szabi__memo #5095 üzenetére
Szia, volt szerencsém nagyon sok hangprojektort kipróbálni a media marktba illetve az euronicsba.
Jó magam is vettem egy Sony 290-es hangprojektort. Euban most 50e ft. Szerintem best buy volt ennyiért. Minőségi/hangzásbeli különbséget jelentősen nem tapasztaltam sőt... nem vettem észre csak a sony 5.1es 90e ftos hangprojektortól felfelé. Nem tudom mennyit szánsz rá de 80e ft alatt ezt javaslom neked. Ha van lehetőséged kipróbálni akkor mindenképp érdemes rászánni az időt
-
apple87
senior tag
válasz
szabi__memo #5095 üzenetére
A Samsung HW-M450 2.1 és a Sony HT-RT3 5.1 és kbugyanolyan volt... az lg az jobb volt a subja.
a sony 290 nagyon gyenge volt szerintem.. a 390 esnek meg ugyanolyan a subja nem sokkal volt jobb.
Az euronicsba nézelődj most jó árba vannak.
-
kwisatz2017
kezdő
Sziasztok,
Tanácsot és infót szeretnék kérni.
Adott: Win 10 alapú PC és egy 4K-s Samsung TV, nincs a PC-hez hangszóró, csak headset.
Milyen megoldást javasoltok, ha azt szeretném, hogy a TV-nek és a PC-nek is legyen normális hangzása?
A TV saját hangja nem annyira jó.
2.1-es hangfalban gondolkozom és Soundbarban. Keret 30 Ft ha 2.1. hangfal, 60e Ft,ha Soundbar (tudom, belépő szint).
Bluetooth jó lenne, de nem alapfeltétel. A lényeg, hogy össze tudjam kötni a hangrendszert a PC-vel és a TV-vel is (vezetékes vagy vezeték nélküli).
A soundbarban ha csak Dolby van, akkor a DTS hangot nem is játssza le, vagy ez mitől függ?
A Samsung TV sajnos nem támogatja a DTS-t.
Köszi előre is. -
apple87
senior tag
válasz
szabi__memo #5093 üzenetére
Samsung HW-K450 2.1
Samsung HW-M450 2.1
LG SK5
Sony HT-RT3 5.1
Sony HT-CT390 2.1
Sony HT-CT290/HT-CT291 2.1Ezeknél jobban szól, talán az lg sk5 emelném ki hogy jobb volt a többinél.... de a jbl ami engem megfogott hangzásban.
-
apple87
senior tag
válasz
Laca19 (a) #5087 üzenetére
Volt szerencsém kipróbálni pár hangprojektort a média márkban.
Ami nagyon megfogott az a jbl 2.1 hangprojektpor volt.. még a 70-80E ft os samsung, sony se ért a nyomába hangzásilag, főleg a mélynyomója.igaz hogy a jbl 100E volt de hátha lesz akció blackfriday-on. Addig várok.
-
arsenix
tag
Sziasztok,
Samsung Hw-K430 soundbarom van es nem reagal a taviranyitora.
Elemet mar csereltem illetve a telefonom kamerajan keresztul latom az infravoros impulzusokat, tehat a taviranyito mukodik.
Letezik, hogy megadja magat a soundbar-ban levo infravoros erzekelo?Probaltam resetelni, aramtalanitani de semmi.
Eszem megall...a gari 10 napja jart le.
-
Laca19 (a)
aktív tag
válasz
szabi__memo #5088 üzenetére
Az "M" 2017-es, az "N" az újabb 2018-as modell.
Mint írtam nem hallottam az újabbakat...viszont a tapasztalatom az, hogy nálam az előre néző mélynyomók sosem váltak be, mindig ott kötöttem ki, hogy amelyik hangcuccomnak előre nézett a mélynyomója, azokat mindig eladtam. Persze ez lehet a szobám jellegzetessége. Lehet másnak más az elrendezés, és ezek a típusok szólnak jobban. -
pauliboy23
senior tag
Ezt a kettőt néztem néztem ki:
Sony HT XF9000
Panasonic SC-HTB690EG
Az emag-nál a sony 40.000-el drágább. Megéri vajon a felárat? Csodásan hangzik, hogy Dolby atmos stb, de ez akkor is csak egy hangprojektor.
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
Laca19 (a) #5087 üzenetére
450 n, m mindegy?
-
Laca19 (a)
aktív tag
válasz
apple87 #5086 üzenetére
Sajnos nem tudom, az utóbbi időben nem voltam fülelni...ezért is fogalmaztam óvatosan: nem azt írtam h ajánlom, hanem h "...szokták venni." Majd ha legközelebb lesz lehetőségem többet meghallgatni, akkor konkrétan merek majd mondani 1-2 modellt melyik jobb. A Samsung 450-est szokták szeretni általában...
Neked is most azt ajánlanám elsősorban, amit nemrég írtam: ha tudsz várni (persze tudom, ha az embernek valami kell, akkor rögtön kell) akkor 2 hónap múlva lesz fekete péntek, hátha lesz valami nagy akció. Tavaly Jamo SB40 100 ezerért volt, Jamo DS7 pedig 80 ezer Ft-ért, ezek már bőven más kategóriát képviselnek, mint az eddig tárgyalt szettek. Persze nem tudom garantálni, hogy lesz. Én valószínű lecsapok egyikre, de lehet mindkettőre, ha lesz. -
apple87
senior tag
válasz
Laca19 (a) #5078 üzenetére
Ez a sony jobb a Samsung oknál amit ajánlottal?
[link] -
7Heads Drago
veterán
Van egy JBL sb 250-esem. Mozizáshoz sztem bőven elegendő élményt nyújt. Több mint egy éve megvan már. Mit lenne érdemes venni, ha zenét is hallgatnák? Mert ez oda kevéske azért.
-
brcz
tag
Sziasztok, azt szeretném kérdezni, hogy melyik lenne a jobb választás egy Sony 4k tvhez illetve ps4 prohoz használnám:
Sony HT-CT390
LG SJ4
Ezt a kettőt néztem ki. Válaszotokat előre is köszönöm.
-
apple87
senior tag
sziasztok !
Ti kb 70e ft-ból milyen hangprojektort vennétek ?
-
Laca19 (a)
aktív tag
válasz
bagaba1 #5075 üzenetére
A mélynyomó nélküli MS650-est szerintem hanyagold. Ha 40 ezer lenne, nekem akkor sem kellene (hallottam).
A BDV-E6100-as rendszer az sokkal jobb az előzőnél. De ez nem azt jelenti, hogy jó. A mai egybeszettek nem sokat érnek, hanyagoljad. Nem vagyok használt párti, de ha ilyesmit akarsz nézegess 2007 utáni íves hangszórós LG rendszert. Itt linkeltem korábban két félét ami nekem van, de ezeknek létezik 5.1-es változatuk is. Használtan 40-50 között kilehet fogni őket. Ezekben még "volt anyag", nem a spórolásról szóltak, mint a maiak.
Ha nem sürgős lehetséges hogy érdemes várni fekete péntekig. Tavaly volt 100 ezerért Jamo SB40 soundbar. Ha nem ragaszkodsz a soundbar formához, mert mint írtad egybeszettet is nézegetsz, tavaly szintén 100 ezerért volt Klipsch R-15PM aktív hangfal és Jamo DS7 volt 80000Ft-ért.
Szóval szerintem azt a mélynyomó nélküli soundbart és egy mai egybeszettet hanyagoljál. -
bagaba1
tag
Sziasztok,
Most tervezem tv és hozzávaló hangrendszer vásárlását, de nem sikerült még dönteni hogy mi lenne a legjobb választás. Csak film/sorozat nézéshez kellene, többnyire meglenne az 5.1 csatorna, de ha nem muszáj akkor szeretném elkerülni a sok kábelezést.
Eddig néztem az LG SK5 illetve JBL bár 2.1 rendszereket, utóbbi hangzása tetszett is. Ezen kívül ma találtam 100e-re leárazva egy Samsung HW-MS650 -et. Ezt nem tudtam kipróbálni, nem tudom mennyivel szólna jobban mint a korábban említettek.
A dolgot bonyolítja, hogy a kinézett Sony BDV-E6100 5.1 rendszer 110e környékén már kapható, és csak jobban szólna mint a fenti Samsung.
Mit gondoltok, melyik lenne a legjobb választás?
-
apple87
senior tag
Sziasztok
Hangorojektort szeretnek venni, ami Bluetoothos és kb 60-70 e bol kijön .
Ár értek arányban mit ajanlanatok ?Kinéztem egyet erről mi a véleményetek ?[link]
-
hupika
csendes tag
Sziasztok,
tegnap jött meg a Samsung HW-N650/EN hangprojektorom...előtte sosem volt házimozim sem, és bár mindenki írta, hogy csodára nem képesek, azért csak beleéltem magam és vártam a naaagy szájtátást... Nem estem hasra tőle első pár perc után (Agymenők - Comedy Centrálon), de M4 Sporton meccs már sokkal szebb hang volt, de az igazi egy 4K-s film volt. Na ott azért ég és föld a TV hangszóró és e közöttMég a beállításokat nem böngésztem végig, de amire vettem (TV hang kiváltása), arra úgy néz ki, nagyon-nagyon bevált!
-
norbert400
tag
ird be, hogy soundbar with fm radio.
Egy csomót kidob még az lgnek is van. -
hzcs
senior tag
Hali!
Érdeklődnék, hogy van-e olyan soundbar, amiben van fm rádió, és ami normális is? Nézegettem kínai oldalakon is, ott 1-2 elvétve van, de elég lehangolóak a tesztek róla (pl minden bekapcsoláskor max hangerőn kezd, rossz a hang, stb).
Ami az elképzelés lenne, hogy a TV-t rá tudjam kötni hdmi-n, jó lenne a bluetooth is, valamint legyen benne fm rádió.
Ha tudtok ilyet, ne tartsátok magatokbanKöszi!
-
Laca19 (a)
aktív tag
válasz
Dr_Senkihazi #5064 üzenetére
Nincs Samsung soundbarom, de az LG és a Panasonic eszközeimen simán kihallom a BT vs. optikai kábeles összeköttetés közti különbséget. Természetesen az optikai kábel javára.
-
leba10
csendes újonc
Sziasztok.
Van tapasztalatotok a Blitzwolf Bw-sdb1 soundbarral kapcsolatban?
Nemrég vásároltam és tökre tetszett úgy ahogy van, majd elindítottam egy filmet merevlemezről, 5.1es hang és nem játssza le. Ez nem csak egy fullhd vagy 720p filmnél volt, kipróbáltam egy rosszat minőségűnél is, és nem szólt. Kerestem, hogy más is észlelte ezt a hibát, de úgy tűnik ilyen gondja senkinek nincs. Egyedül annyit írnak, hogy a tömörített 5.1-et tudja csak kezelni. Az az igazság, hogy annyira nem értek ehhez, de így elveszti a fő funkcióját, ami nem túl biztató.
Köszönöm a válaszokat. -
Dr_Senkihazi
aktív tag
üdv
már egy ideje megvan a samsung HW-K 335/EN soundbar-om,alapjában véve elégedett vagyok vele,a tv hangjátol sokkal jobb.
a problémám az vele,hogy szinte minden nap ujra be kell állitani azt hogy mondjuk movie módban legyen,és sorrund on vagy off.
magas/mély beállitások megmaradnak,de a többi nem.
most BT-on keresztül csatlakozik a tv-hez,igy együtt kapcsol ki-be (az is samsung).amugy van egy egész jó optikai kábelem hozzá,jobban járok ha azzal dugom össze?köszi
-
RudY
addikt
Ha 4K TV-d van (vagy lesz) akkor ez a felállás problémás lesz:
PS4-HDMI-SOUNDBAR-HDMI-TV... vagy 4K képes soundbar kell (ezek ára némileg magasabb), vagy nem lesz kép.
Ebben az esetben jobban jársz egy átalakítóval (DAC), amire csatlakoztathatsz sztereó vagy 5.1 rendszert is.
Többen is használnak ilyet, de konkrét tapasztalatokat itt találsz: PS4 totyik -
szabi__memo
nagyúr
válasz
danielgalaxy #5061 üzenetére
Köszönöm hogy megnézted!
-
danielgalaxy
aktív tag
válasz
szabi__memo #5060 üzenetére
Nincs benne, anynetként se találtam a beállításokban.
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
danielgalaxy #5056 üzenetére
CEC akkor tényleg nincs a tv-vel?
-
b.kov
senior tag
Sziasztok!
Olyan 30-40k környékén milyen Soundbart érdemes venni?
Elsősorban filmekhez + PS4-hez kellene játszani, esetleg néha menne róla a Spotify is.
Illetve szeretném megkérdezni, hogy ilyen árkategóriában valami sima 2.0-s hangfallal nem járhat jobban az ember? Teljesen laikus vagyok a témában. Kb egy 4x4 nm-es szobát kellene kiszolgálnia, ami talán nem túl nagy kérés.
Köszönöm.
-
danielgalaxy
aktív tag
válasz
danielgalaxy #5041 üzenetére
Közben megérkezett az LG SJ4. Mivel eddig a TV hangszóróin keresztül élvezhettem csak a "dübörgést", ez a hangprojektor egy elég nagy minőségi ugrás. Negyed óra PlayStation, negyed óra zenehallgatás után azt tudom mondani, hogy abszolút elégedett vagyok, jobban szól, mint amire számítottam egy 50 ezres soundbartól. Bluetooth zenehallgatásnál persze érződik, hogy nem lesz itt audiofil-élmény, de így is nagyon kellemes hangja van. A bluetooth masodpercek alatt csatlakozik, és egyelőre a mély hangjai is tetszenek. Megérte.
Egy Samsung HW-K335 és egy HW-K450 volt még versenyben, de az előbbi kipróbálva sokkal gyengébb volt, a másodikat nem hallottam, de az meg 15 ezerrel drágább, de specifikációiban tulajdonképpen megegyezik az SJ4-gyel.
-
szpal17
őstag
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata LG SK5 típussal kapcsolatban? Van esetleg valami ismert problémája?
Egy sima 30-35 nm szobába lenne egy LG TV-hez.Samsung 5.1-es rendszert váltana le, mert elromlott...(a Samsung TV-vel együtt...
)
Köszi
-
Tengri
senior tag
Szia!
Egyrészről igazad van, másrészről nem.
A DTS X illetve az ATMOS kompatibilitás azért jó, hogy dekódolni tudja és hogy egyáltalán megszólaljon az eszköz. Viszont a plafonról való "pattintás" nem igazán tud megvalósulni. Rengeteg körülmény befolyásolja (pl.: mennyezettől való távolság, annak a vastagsága, anyaga stb...)
Rengeteg videó/teszt van fent a világhálón, hogy a pattintás nem igazán működik.
Ezt támassza alá a cikkben leírtak is:
..." ismét bebizonyosodott, hogy függőlegesre állított hangszórókkal egyszerűen nem lehet megteremteni a "Dolby Atmos élményt"" -
hodostamas
addikt
válasz
hodostamas #5048 üzenetére
Este sikerült próbálgatni picit. Nemtudom. Most vagy a Plex kavar be a TV-n, de nemtudom rendesen belőni hogy a beszéd/háttérhang egy szinten legyen. Night-t mód-ot ajánlották valahol ami nem is rossz, de sokszor olyan idiótán állítja a hangot hogy szörnyü hallgatni. Többi mód esélytelen hogy élvezhető legyen.
Amúgy ha egyszinten vannak a hangok jól szól, tetszik.
-
Pontosan. Ezért is éri meg mérlegelni, hogy adott esetben érdemes e kifizetni a felárat a codec-ekért, vagy inkább olyan mediaplayerre költeni azt a pénzt (már ha amúgy nem lenne), ami le tudja keverni a soundbar számára értelmezhető módon a csatornákat. Persze nem annyira egyszerű ez, hiszen a drágább cuccból kellhet a multiroom is, vagy az alapból sokkal jobb hangzás, és egyebek. Ilyen esetben az atmos, X, stb.. codecek nyilván egyfajta "nice to have" featurek, de csak ezek miatt megvenni valamit szerintem teljesen felesleges.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB AIO Enigma XL Seasonic 650W
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol extra kontrollerrel dokkolóval
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest