- Milyen monitort vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Az ASUS ROG Delta II gamer headset tesztje
- Bluetooth hangszórók
- Apple notebookok
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Stratégiai partnerséget kötött a HPC-piacon a Fujitsu és az AMD
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
blendész
tag
Köszi szépen a tippet!
(Amúgy a tv egy erős falikaros konzolra van rászerelve, hogy több irányba is lehessen forgatni a szobában. Létezik esetleg olyan adapter, amivel a tv alá lehet "akasztani" a hangprojektort, hogy a tv-vel együtt lehessen mozgatni?)www.meszlenyiandras.com
-
veterán
válasz blendész #14753 üzenetére
Némi barkácsolás kell majd.
A soundbarban nincs állványmenet,hanem sajat L alakú tartója van amit a soundbar aljába kell csavarozni (dobozában benne lesz),ez az L alakú cucc meg egy falra felcsavarozós gyűrű megy rá,rá kell akasztani.
Na most vagy az ellendarabot kell csavar+anya kombinálcióval a tv-s tartóra felcsavarozni,vagy a soundbar tartóját telibe.
-
veterán
válasz 2thletme2day #14755 üzenetére
T650(2020),A650(2021),B650(2022).
Ugyanaz mind,hangjukban minimális alig hallható különbség van csak.Ja meg másik hátsó szett kell hozzájuk,legalábbis a T650-hez még 8500s kellett,az újabbakhoz meg talán 9100s.Ami ugye meg drágább…
80-ért nem rossz a B650,de nem hiszem hogy +10e forintot megér,mégtöbbet meg pláne.
A 650-es sorozat kicsit rókabőrszagú,nagyon nem változik,csak az újabbat könnyebb drágábban eladni,mert “új”.
Én lassan 2éve vettem a T650-et 70ezerért,amikor megjelent az A650 meg 95-100 körül mozgott,pedig azt leszámítva hogy más évjárat,hangyaf@sznyi különbség van csak köztük az is max hangban amit legjobb esetben csak akkor hallasz ha 2 eszköz egymás mellett van.
Ha neked megnyugtatóbb hogy egy 2022-es modellt birtokolsz és ezért hajlandó vagy +10ezret áldozni,akkor nyugodtan megveheted,hátrányod nem lesz belőle,de előrébb sem leszel sokkal. -
kodoboy
tag
Sziasztok!
Samsung HW-Q600B soundbarral BT-n milyen lehet zenét hallgatni? Nagyon kuka vagy azért élvezhető a dolog?
Persze nem Hifi minőséget várok, de azért ne fapad legyen...Intel Core2Quad 6600, Asus P5Q-EM, Asus V60 Cooler, Geil Black Dragon 4*1Gb DDR2 1066Mhz, Asus DV-215D, FSP BlueStorm II 500W, Thermaltake DH202 HTPC Case(iMON+VFD), Logitech MX5500
-
4264adam
veterán
válasz 2thletme2day #14755 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz kodoboy #14757 üzenetére
Ha nem hifis minőséget vársz,akkor teljesen jó zenehallgatásra is a legtöbb nem belépőszintű soundbar,ahogy megyünk fel árban úgy lesz egyre jobb.
Átlagos zenehallgatásra a legtöbb embernek elég amit tudnak ezek,az igazi zenebuzik meg nem soundbart vesznek ilyesmire és nem bt-n használják.
Persze egy hasonló árú polcsugárzó szett valami mini erősítővel tud jobb lenni zenére,de cserébe azok meg mozis jellegű filmezésre karcsúak,főleg sub nélkül. -
Gatho87
tag
Szaisztok!
Q930b-hez tud valaki ajánlani egy jó beállítást?
Köszi előre is! -
4264adam
veterán
válasz kodoboy #14757 üzenetére
Nekem a Soundbar lét munkatársam panel nappalijában való BT-s zenehallgatós sörözős est után győzött meg és kapott el a "must have" érzés. BT zenei éléményhez kell a minimum lvl 15 hangerő onnantól indul meg igazán a hardver.
Neki R450 van ami 2.1 én A650-et vettem ami 3.1 Netflix 4K 5.1-hez elegendő és vettem hozzá SWA 9100s-t míg 52ezer volt a teljes mozis élményért. Nem lehet összehasonlítani a Rear Speaker meglétét a DTS:Virtual X-el.
Gixxer88 kolléga tanácsára pedig az Edifier R2000DB lesz kiegészítve T5 mélynyomóval, mert a basszust tényleg nem pótolja semmi. azt hiányoltam és lettem szerelmes a Soudnbarokba.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Gatho87 #14760 üzenetére
“Jó beállítás” mint olyan nem létezik,legalábbis ami mindenkinek jó.
Olyanra állítsd be ami a Te fülednek tetszik,abban a szobában ahol van.
Lehet ami X-nek istenkirály beállítás,az Y-nak meg szájhúzós.
Itt nincs egy olyan általánosan jó beállítás mint mondjuk a tv-k képének a kalibrálása,a hang erősen szubjektív dolog. -
veterán
Az ilyen ajánlásokat fenntartásokkal kezelem.Egy bizonyos méretű és akusztikájú helyiségben ez volt a jó,de hiába ez a flat a mikrofon szerint ha a tulajnál közbeszól egy teljesen más akusztikai helyzet.Persze kiindulási alapnak jó az ajánlás.
Amúgy valaki a flatebb hangzást kedveli,valaki jobban szereti ha több a magas,vagy a mély,valaki meg az erősen V karakteres hangot kedveli.Ezért írtam hogy a hang szubjektív,nem mindenkinek tetszik ugyanaz a hangzás,ezért nincs egy általánosan jó beállítás egy hangcuccnál. -
kodoboy
tag
Samsung HW-Q600B : erről milyen vélemények vannak? Olvastam ezt is azt is, de bizonytalan vagyok!
Intel Core2Quad 6600, Asus P5Q-EM, Asus V60 Cooler, Geil Black Dragon 4*1Gb DDR2 1066Mhz, Asus DV-215D, FSP BlueStorm II 500W, Thermaltake DH202 HTPC Case(iMON+VFD), Logitech MX5500
-
veterán
válasz kodoboy #14765 üzenetére
Saját szubjetív véleményem:
Egyik cimborám vett ilyet,igaz én a Q800-at ajánlottam (hátsókkal együtt),de a felesége ott a boltban nem egyezett bele mert ott tudatosult benne,hogy a hátsók még plusz felárat jelentenek és úgy más sokallta a végösszeget,szóval vettek egy Q600-at + netről hátsó szettet.
Nála tesztelgettem.Hangra kicsit jobb mint a T650/A650/B650,kicsit tisztábbak a magasak (nem annyira fémesen éles még kiemeléssel sem),mélyben hasonló.
Olvastam már máshol hogy keveselték a mélyet,volt aki a túltolt/hatásvadász JBL-ekhez hasonlította…
Ahol én hallottam,ott igencsak rendben volt a mély.
Igazából pár extra feature-ben jobb csak mint az egy kategóriával olcsóbb kistesók,látszik és érződik hogy ez az Atmosos belépőszint a Samsungnál.A center külön állíthatósága viszont igencsak hasznos,ami viszont csak a Q600-tól van,alatta nincs.
Atmostól nem dobtam hátast,érződik hogy ott van,hozzá is tesz a hanghoz,de szimplán lehet hogy csak cimborám nappalija miatt nem volt az igazi.
Amúgy szerintem jól szól,persze nem mindegy mekkora szobába kell.
Saccra azt mondanám hogy olyan 20-22nm-ig lehet ideális,főleg a sub mérete miatt.
Viszont mivel más mindenkinek az ízlése,na meg más mindenkinél a szoba akusztikája ahova kerül,így azt ajánlom hogy ha csak annyi a kereted mint a Q600 ára,akkor neten vedd,nézd meg neked elég-e,ha nem akkor ott a 14 nap.
Ha mélyebben zsebbe tudnál nyúlni akkor viszont Q800-nál kezdődik az “igazi élet”,azzal elégedettek az emberek,azzal nem nagyon lehet mellélőni. -
kodoboy
tag
válasz 4264adam #14766 üzenetére
Tv-t nem szándékozom cserélni emiatt, de esetleg későbba hátsó hangszórók lehet, hogy elgondolkodtatnànak. Így se? :)
Intel Core2Quad 6600, Asus P5Q-EM, Asus V60 Cooler, Geil Black Dragon 4*1Gb DDR2 1066Mhz, Asus DV-215D, FSP BlueStorm II 500W, Thermaltake DH202 HTPC Case(iMON+VFD), Logitech MX5500
-
r6man123
senior tag
Sziasztok!
Nem jutok dűlőre.
Van egy Samsung HW-Q600A Sound Bar-om.
5 méteres HDMI-vel kellene összekötnöm a TV- el (E-Arc), elég egy 1,4 - es HDMI vagy kell 2.0 / 2.1?Esetleg kiváltható Bluetooth-al a kábel azonos hamgminőség mellett?
-
kodoboy
tag
Az a legnagyobb bsjom, hogy egy 25 nm-es nappalihoz kapcsolódik mèg 25 nm(konyha, étkező). Szóval elég nagy a tér, mondhatni 50 nm-es téglalap...
-
veterán
válasz kodoboy #14768 üzenetére
Azért az nem teljesen igaz,hogy olyan TV kell hozzá ami ki tudja használni a Q széria atmos képességeit.Ehhez elég egy külső médialejátszó is.
Simán lehet használni az Atmost régebbi tv esetén is ha van megfelelő lejátszóeszköz hozzá.
#14770:
Na ekkora légtérhez sovány lesz a Q600 subja,oda kelleni fog legalább egy Q800 méretű sub.[ Szerkesztve ]
-
2thletme2day
őstag
Egy ilyen hangprojektor amúgy milyen távolságból szokás elhelyezni magadtól? Csak mert amihez igazán kéne az a számítógépen és ha a monitorom alá rakom akkor ott lesz előttem kb 50centire. Nincs ezeknek valami minimálos ajánlott távolsága az elhelyezéséhez? Játékhoz, youtube videókhoz, zene hallgatáshoz meg néha filmekhez használnám.
-
veterán
válasz 2thletme2day #14772 üzenetére
Pc-hez monitor alá közelre overkill egy 90cm körüli sb.
Pont hogy neked való a pár hozzászólással korábban felmerült Creative Stage ha soundbar kategóriáról beszélünk.
Az pc-hez a legjobb,igaz csak 2.1,de gép elé ez pont elég.
Pici az sb,a subja is kompakt így könnyen elfér az asztal alatt,ilyen célra a teljesítménye sem kevés és a hangja is rendben van.
Monitor alá egy normál méretű nagyteljesítményű sb teljesen felesleges,ilyen közelről nem is szólna túl jól.
De lehet mégjobb lenne pc-c célokra egy jobb 2.1 szett.
Mondjuk Edifier S350DB,vagy S360DB.Hangminőségben jobbak mint a Stage (igaz drágábbak is),de szerintem egy A650-nél is és jobban elhelyezhetőek egy pc körül.[ Szerkesztve ]
-
Monya78
veterán
Akciós "atmos" 3.1-es soundbar : [link]
Nekem ilyenem van, ennyit szerintem megérhet...
-
z0d1@Ku$
senior tag
válasz Lokids #14776 üzenetére
Bocsi, nem válasz akart lenni!
Sziasztok!
Elég láma vagyok a hangkeltő cuccok terén, ezért inkább tanácsot kérek. 25 nm-es szobába gondoltam venni egy soundbart, mert a tv hangja kevés ehhez a négyzetméterhez, 5.1-es hifi rendszer meg nem fér el esztétikusan a szobában (sajnos).
Egyelőre ezt néztem ki: [link]
Nem vagyunk nagy audiofilek, nem nézzük éjjel nappal a diehard összes epizódját maxra tekerve, viszont jó lenne, ha a beszédhangok nem vesznének el a térben és eljutnának a kanapéig, ami a tv-től kb 3,5 méterre van. Egyébként egy philips pus8505-ről van szó, falra függesztve.
Mennyire elég a felvázolt kívánalmakhoz a linkelt cucc? Vagy hasonló árkategóriában van-e esetleg ajánlottabb termék? Milyen adatokat érdemes figyelembe venni ezeken az eszközökön? 150 fölé semmiképpen sem tudok menni és csak új beszerzés érdekel.[ Szerkesztve ]
-
Zolom89
senior tag
-
Majom19
tag
Sziasztok!
Szeretnék venni soundbart. Az alany egy Lg tv. [link]
Mire érdemes figyelni? Illetve ki mit ajánlana?
Max 100kIgen
-
2thletme2day
őstag
Én is attól félek, hogy ilyen közelről lehet nem szól majd jól. De igazából a mostani monitorom beépített hangszóróját akarom kiváltani. Ezeket a hangprojektorokat mindenképp szembe kell rakni? Mi lenne ha a hátam mögött lenne kb 3m-re tőlem? A korábban linkelt A650-et 59415Ft-ért el lehez hozni a samsung store-ból ami mostmár így méginkább vonzó ajánlat.
-
veterán
válasz 2thletme2day #14781 üzenetére
Pici hangszórók vannak benne,közelről nagyon a füled felé kell irányítani,ez meg elég nagy szögű alátámasztást jelentene a monitor előtt.
Ezeket arra találták ki,hogy a tv alatt legyenek tőled több méter távolságra.
“Mi lenne ha a hátam mögött lenne kb 3m-re tőlem?”
Ezt a kérdést nem gondoltad komolyan ugye?
Az elölről jövő hangok hátulról?Mind filmnél,mind játéknál biztos élvezetes lenne…
Na meg ugye ha hátra rakod akkor pont fordítva hallasz mindent,a balra kerül a jobb csatorna,jobbra a bal.
Ha mindenáron egy ekkora dögre vágysz egy monitor alá (nem a hátad mögé,nem oldalra,hanem eléd),akkor vedd meg nyugodtan,de ahogy írtam is szerintem erre vannak jobb alternatívák.
Meg van pár nagyon fontos kérdés!
1-Hogy akarnád rákötni a gépre?Hdmi?1080p-nél nagyobb a monitorod felbontása?144Hz vagy nagyobb?Esetleg HDR is van?Gsync/Freesync?
Csak mert egyiket sem tudod átküldeni a monitor felé a soundbaron,1080p 60Hz amit tud a hdmije.
2-BT-vel lőnéd rá?Felesleges akkor a 3.1 mert BT-n csak a sztereo megy át.
3-3,5jack csatival akarnád összekötni?3.1 ismét felesleges,plusz nincs is rajta jack bemenet tehát ez sem opció.
4-Optikai?Az lenne az egyetlen járható út ha az első pontban leírt monitor specifikációk kellenek,persze ehhez kell optikai kimenet a gépen.Van még egy 5. lehetőség,de az meg bizonytalan kimenetelű.
Ha több hdmi-d/DP csatid van,akkor egy külön hdmi csatin ki lehet küldeni csak a hangot a soundbarra miközben a kép mondjuk DP-n megy a monitornak,viszont emiatt lehet hangcsúszás,nem lesz szinkronban a kép és a hang.Ez nem biztos,de benne van a pakliban.Ezeket a soundbarokat nappaliba tv-hez találták ki.
-
2thletme2day
őstag
Fogalmatlan vagyok ebben a témában ezért kérdezek és a hülyes kérdések is ezért vannak.
Ide kellene elhelyezni. Azért gondoltam egy ilyen sound barra mert a lapos kialakítása miatt elférne a monitor alatt vagy a monitor meg a tévé között. A mélyet meg valahova elraknám (talán a gépzáz tetejére). A 2.0-ás és 2.1-es hangrendszerek több helyet foglalnak szerintem és nehezebb lenne megfelelően elhelyezni őket.G-synces a monitor, 100Hz-es. Van optikai kimenet az alaplapomon és a videókártyán is van DP (jelenleg is erről megy a monitor) és több HDMI is.
De ugye a számítógépes csak az egyik felhasznélási mód. Ha a tv-n nézek filmeket akkor azt az ágyból teszem ami ezzel a fallal szemben van és jó 3 méterre innen van a fejem. Ugye itt a kombinált felhasználás bonyolítja meg a dolgot.
-
veterán
válasz 2thletme2day #14784 üzenetére
Talán ilyen köztes megoldásnak jó lehet közvetlen a monitor felett a falon.Monitor esetén kb fülmagasságba lenne az sb,filmezésnél pedig pont ideálisan a tv alatt.
A subot véletlenül se rakd a gép tetejére,annak valahol oldalt,akár hátrébb keress egy ideális helyet. -
fullane
csendes tag
Sziasztok!
Az a szerencse ért, hogy nyertem egy Hisense 55U7HQ ULED TV-t és szeretnék venni hozzá egy soundbart. A samsung HW-S801B 3.1.2 soundbarra gondoltam. Mivel nincs semmilyen tapasztalatom ezen a téren, ezért kérném a segítségetek ill. véleményeteket.
Van valakinek tapasztalata az említett soundbarral?
Előre is köszönöm! -
blendész
tag
válasz 2thletme2day #14784 üzenetére
Ha a pc-ben nem csak ssd, hanem merevlemez is van, semmiképp ne tedd a mélynyomót a gépre! A merevlemezekben őrült sebességgel forognak a tányérok nagyon közel a fejekhez. Van mindenféle védelmi mechanizmusuk, de a hdd-k nem szeretik sem a mozgatást, sem a folyamatos rezgést...
www.meszlenyiandras.com
-
Monya78
veterán
válasz Lokids #14776 üzenetére
Nekem ez a soundbar az első, sose hallgattam kiállított darabokat. Cimbit kértem meg hozza el a hasonló árú 50k-s LG rendszerét, annál jobb volt, méretileg, anyagminőségre is lekörözte.
Előtte egy ősrégi 5.1 erősítős nagy mélnyomós (12") rendszerem volt. Ehhez képest meglepően jól szól a Peaq 6,5" vezeték mentes mélynyomója.
Szoftveresen próbálkozik a sok hangszórós rendszer utánzására, hogy milyen sikerrel sajna nem összehasonlításom. Eddig stabilan csatlakozott a Tv-mhez.
[ Szerkesztve ]
-
ricsip
addikt
válasz z0d1@Ku$ #14790 üzenetére
venné valamelyik őslakos szoundbár fanatikus az energiát, és összerakná egy infografikára a samszung, lg, jbl stb. aktuális éves kínálatát az eltérésekkel, nem 15 ezer hozzaszóláson keresztül kéne minden 3. embernek ugyanazokat kérdezgetnie.
Hálistennek ilyesmibe senki nem feccol itt energiát, így összejön havi 1000 új poszt, és korlát nélkül pörög a forgalomszámláló....
OLED TV fórumban is 2naponta kérdezi valaki, mi a különbség a C11 és C12 között..
[ Szerkesztve ]
-
-
z0d1@Ku$
senior tag
válasz ricsip #14791 üzenetére
Azért idegösszeomlást remélem nem kapsz
"OLED TV fórumban is 2naponta kérdezi valaki, mi a különbség a C11 és C12 között.." hogy jön ez ide? Menjek át az oled topikba, hogy a VA paneles tv-hez milyen soundbart ajánlanak?
Miért zavar téged az ezer hozzászólás? Gondolom nem te tartod karban. Azért léteznek ezek a topikok, hogy a tudatlanok, mint én meg sokan mások is, kérdezzenek. Minden egyes topikban előfordulnak ilyenek, akik csak belekötnek a kérdésbe, meg hogy miért nem olvassa át a hülye kérdező a 100x ezer hozzászólást. No offense ez is pont annyira idegesítő, mint hogy valaki ezredjére is ugyanazt kérdezi..
Ha hiányolod az összefoglalót, akkor nosza. Senki nem akadályoz meg és sokan szívesen is fogadnánk. De megsúgom, én mindig az összefoglalóval kezdek, ahol vanZolom89-nek meg köszi az infót ismét!
-
bgaborj
csendes tag
Sziasztok!
Soundbar témában teljesen tapasztalatlan vagyok, viszont a lányom most kitalálta, hogy a lakásában projektorról vetítene filmeket (megtetszett neki az itthoni házimozi). Rögtön megálmodtam neki egy 5.1-es hangrendszert, de neki speciális női szempontjai vannak. Nem lehetnek hangfalak, nem lehetnek kábelek, nem lehet semmi. Viszont ebből következik, hogy nyilván nincsenek audiofil igényei. Marad tehát a soundbar. Ha jól értelmezem, kábelek híján csak bluetooth-on tudom átküldeni a hangot (vagy van más megoldás?). Ha bluetooth, akkor pedig már a 2.1-nek sincs értelme. Melyik az a soundbar, amelyik ezekkel a feltételekkel vállalható kompromisszum lehetne?
-
veterán
válasz bgaborj #14798 üzenetére
Ha 5.1 kell akkor a kábeleket nem fogjátok megúszni akármennyire nem tetszik a lányodnak.
Legalább 1 hdmi kábel kell a soundbar és a projektor közé (ha az egyben a lejátszó is),bt-n marad a sztereo (2.1 is az).
Ha 5.1 kell akkor kell még a hátsókhoz is kábel,olcsóbb 5.1-nél a vevőegységtől a hátsó hangfalakig 1-1 hangszórókábel plusz a vevőegység tápkábele,drágábbaknál meg mindegyik hátsónak saját tápkábele van.
Szóval vagy megbarátkozik néhány kábel gondolatával ha házimoziszerű élményre vágyik,vagy marad a 2.0/2.1 BT-n,köztes megoldás nincs.[ Szerkesztve ]
-
bgaborj
csendes tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest