- Milyen monitort vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- OLED TV topic
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Samsung LCD és LED TV-k
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Vezetékes FEJhallgatók
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Xiaomi Pad 5 - hatásos érkezés
Új hozzászólás Aktív témák
-
ricsip
addikt
-
ricsip
addikt
válasz RVR400 #15957 üzenetére
Jó volna tudni (én nem értek hozzá ezért kérdezem) h. ilyenkor a telefon a TV-be beépített kvázi AP-re kapcsolódik közvetlenül, vagy simán csak egy broadcast domain-ben kell lenniük mindkettőnek, azaz elég annyi is h. Layer3-ban (IP címzési réteg) látják egymást?
[ Szerkesztve ]
-
-
Roland861010
addikt
válasz ricsip #15958 üzenetére
Neked is valami ultra brutál házi hálózatod van?
A smartthings appban ha ugyan azon a hálóztatón vannak és wi-fi képes a soundbar kb 10s alatt meg kell, hogy találja.
Semmi varázslat nincs benne!
De mondok, jobbat nekem a TV kábelen csatlakozik, mégis látom az appban és mégis tudom vezérelni![ Szerkesztve ]
-
dao02
csendes tag
válasz Pro!Petya #15960 üzenetére
Nálam a következő a helyzet:
TV (LG C1) a szolgáltatói routerhez csatlakozik wifin (5G). A szolgáltatói router ad 2.4 G-n is, eltérő SSID-n.
A szolgáltatói rúterhez kábellen csatlakozik egy AP (mesh első eleme), ami a szolgáltatói routertől eltérő ssid-n ad 2,4 és 5 G wifit.
A telefonnal elérem a bart akkor is ha a telefon a szolgáltatói router wifihez (5G), és akkopr is, ha a mesh wifihez csatlakozik. Ezt nem is szoktam nézni, de most kipróbáltam.
Azt, hogy a bar (HW Q990B) mihez csatlakozik, nem is néztem.Szerintem, mivel egy routerhez csatlakozik minden, egy hálózatban vannak az eszközeim (okoskonektorok, TV, BAR, NAS, hálózati médialejátszók, nyomtató, laptopok, telefonok, tabletek, mesh elemek, ... kb 50 eszköz) és működik
[ Szerkesztve ]
-
Gino20
őstag
válasz AlexDaywalkr #15952 üzenetére
Tudtommal ennyiért nincs (ha igen majd más kijavít) amiből "5.1"-et lehet csinálni, vagyis van hozzá surround hangfal is.
-
Gino20
őstag
válasz AlexDaywalkr #15963 üzenetére
Nincs mit . Ami szinte biztos, hogy ~200e Ft-os kategóriában ennél jobb nem lesz. Ha ebben kellene gondolkodnom, akkor Én saját magamnak valószínűleg megvenném/bevállalnám a linkelt Q930-at ~210-ért újként, de gari nélkül. 250e Ft volt a legjobb ára. Elképzelhető, hogy ismét lesz annyiért, de manapság sajnos nem a csökkenő tendencia a jellemző.
-
ricsip
addikt
válasz Roland861010 #15959 üzenetére
De mondok, jobbat nekem a TV kábelen csatlakozik, mégis látom az appban és mégis tudom vezérelni!
Nelem is így megy, ezért nem értem itt egyesek félrevezetését a 2,44ghz és az 5ghz wifi közötti váltogatásokkal. Semmi köze a problémához. De aki nem érti hogyan működik otthon a hálózata, bármit elhisz ami függetlenül a hiba valódi okától, véletlenül szintén megoldotta a gondot. Amikor nem értik meg miért, de már működik, és utána ezt már úgy adják tovább a következő kérdezőnek, mint hatásos trükköt.
[ Szerkesztve ]
-
-
RVR400
veterán
válasz ricsip #15965 üzenetére
Ha már hirtelen ekkora szakértővé váltál, akkor elmondom, hogy nem félrevezetés, csak nem próbál ki otthon mindenki minden eszközt mindenféle módon... Van olyan okoseszközöm, amit tényleg tudok PC-ről is vezérelni, ami kábelesen van kötve, olyan is, amit csak wifiről tudok, de különböző broadcastolt SSID-ről is (értelemszerűen 2.4 és 5 GHz átjárással), meg van olyan is, amit csak azonos néven boradcastolt SSID-ről, de különféle frekikről is, meg olyan is, amihez le kell lőnöm a telón az 5GHz-et, mert csak 2.4-ről megy.
De legalább tudjuk, hogy a Samsung soundbarnak nagyjából mindegy a sztori, bár jobban megnézve, ez ezen esetben csak a SmartThings-en múlik, ami okosotthon vezérlésre lett kitalálva, tehát egy szerver van mögötte. Most leteszteltem, mert sosem jutott még eszembe, de a tőlem 8 km-re levő soundbart be tudom kapcsolni, meg persze ki is...
[ Szerkesztve ]
-
moat81
csendes tag
Sziasztok!
Döntöttem, Samsung 990B soundbar-t rendelnék! Akárhány tesztet nézek, mindig efelé húz a szívem...
Kérdésem annyi lenne, hogy honnan érdemesebb rendelni?
Tudtok esetleg valami jó deal-t?
Az emagot hozza az ÁK most legolcsóbbra, de érdemesebb lenne a samsung weboldaláról rendelni? Van bármi kupon lehetőség oda, amit ismertek? (Úgy hallottam ott jó árakat ki lehet hozni ha úgyes valaki ).
Várható bármi tavaszi leárazás? Szokott ilyet csinálni a Samsung? Érdemes lehet várni kicsit?
Philips 65OLED806 alá kerülne, előfordulhat bármi összeférhetetlenség? Van esetleg valakinek tapasztalata ilyen párosítással?
Köszönöm! -
Apaf3j
tag
Sziasztok!
LG tévémhez (LG 55C9 OLED) keresek soundbart, de eléggé keveset értek hozzá, hogy finoman fogalmazzak. Meguntuk, hogy egy csomó streamelt tartalomnál nehezen érthető a beszéd.Állványon lesz, nem falon, és mivel a tévé nem egy hagyományos formájú helyiségben van (van ívelt fala, részben nyitott fala, levágott sarka, amit csak akarsz), ráadásul a készülék a sarokban, ferdén van elhelyezve, úgy gondolom -- és javítsatok ki, ha tévedek --, hogy nem ártana egy önkalibráló funkciójú modell. Jó lenne (de nem kulcsfontosságú), ha a tévé távirányítójával a soundbar is teljes értékűen kezelhető lenne, ezért eddig az LG-ket nézegettem, de nyitott vagyok másra is. Hátsó hangszórók nem lesznek, szinte lehetetlen lenne jól elhelyezni őket, szóval nem kell 5.1 rendszer, egy bar és egy mélynyomó elég.
A szoba 24 négyzetméteres, a cél elsősorban film- és sorozatnézés, másodsorban zenehallgatás, persze mindkettő minél jobb minőségben, a keret max. 180 ezer Ft. Mit ajánlanátok?
[ Szerkesztve ]
Climate is what you expect, weather is what you get.
-
Görgőőő
tag
Sziasztok!
Lehet, hogy hülye kérdés, de megtehetem, hogy egy soundbart egyidejűleg használjak TV-re és PC-re kötve is? Helyhiány miatt a számítógépasztalomon nincs hely plusz hangszórónak, viszont arra a minimális használatra, amit a PC-n eszközölök, valószínűleg bőven elég lenne a TV-hez beszerezendő soundbar is.Köszi!
-
zolikaDB
veterán
Sziasztok!
Sikerult vasarolnom egy Samsung B650-et.
Beuzemeltem, bluetooth-on szepen van hang telefonrol.
A problema a kovetkezo: TV-n semmi.
LG LA620 TV, 3 HDMI van rajta.
A HDMI ARC-ba be van dugva a soundbar. A kovetkezo HDMI-be egy Amazon Fire Stick, ami a forras.
A TV-n be van allitva, hogy kulso hangszoro (optikai/HDMI ARC) a kimenet.
De hang a fasorban sem. (2 HDMI kabellel is probaltam...)
Ha TV adás a forrás, akkor sem, ha az Amazon stickről Disney, HBO, akkor sem. Ha lehuzom a sticket, akkor sem.A soundbar maga valszeg oke, mert bluetooth-on van hang telefonrol.
Akkor hol a hiba?
Ha a stickkel, vagy a TV taviranyitoval adnek hangot, ezt az ikont latom:
[ Szerkesztve ]
-
zolikaDB
veterán
D.IN bemenetre tettem.
A soundbaron mindket HDMI-be bedugtam a kabelt egymas utan, biztos ami biztos.
A TV-ben ARC-ra van dugva.
Hang nincs. De ha a soundbar távirányítójat nyomkodom, a soundbar kijelzi, hogy emelem a hangerot.
A TV/Fire stick távirányítójával a hangerot nyomva sem lesz hang.
A TV ki/bekapcsolasara a soundbar nem kapcsol ki/be.[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz zolikaDB #15975 üzenetére
Hát ez érdekes.
Ha a tv-n az arc csatiban van a hdmi kábel,a soundbaron a HDMI OUT (ARC) csatiban és a forrás is D.IN akkor szólnia kéne.
Esetleg piszkáld meg próbaként a tv-nél az ARC-nél a Digitális hangkimenet formátumát,Autoról tedd PCM-re.Ha akkor sem szól akkor nem értem. -
BÜDÖSLÁB
tag
Sonos beam 2 és arc vélemény?
A kevesebb több- Ludwig Mies Van Der Rohe
-
zolikaDB
veterán
Megnezem meg egyszer.
Addig is: ha optikan van a TV es a soundbar osszekotve, akkor a TV/Fire stick távirányítóval miert nem tudok hangot adni? Csak a soundbareval...
Illetve ha optikan vagyok, akkor a soundbar a TV kikapcsolasa utan kikapcsol majd, ill. bekapcsolas utan be? -
veterán
válasz zolikaDB #15978 üzenetére
Optikain nincs hangerő állítás,azt a hdmi cec miatt tudná a Fire Stick,de mivel optikaival van összekötve a tv és a soundbar így az nem fog menni.
Elvileg optikai jelre bekapcsol a soundbar,meg ha megszűnik jel,akkor idővel ki is kapcsol,de nem azonnal.
Jó rég nem használtam ilyen rendszereknél optikai kábelt,ezért írom hogy elvileg. -
4264adam
veterán
válasz zolikaDB #15978 üzenetére
2013-as TV-d van. Ezt találtam róla:
HDMI kábelből legyen 2.0 vagy 2.1-es szabványú. 1.3 1.4 és társaival nem próbálkoznék.
Mivel a TV-d csak HDMI 1.4-et tud lehetséges azért nem kompatibilis vele.
Ahogyan Gixxer88 kolléga írta: Próbáld PCM-ben, az támogatott a TV-d által.
[ Szerkesztve ]
-
zolikaDB
veterán
válasz 4264adam #15980 üzenetére
Gixxer88 es 4264adam!!!
Magamtol nem tudom, mikor kapartam volna ki a megoldast.
Ha Debrecenben jartok, sör-lángosra vendégeim vagytok
Hatalmas respect, köszönöm nektek
A Simplink volt a megoldas, azt kell bekapcsolni es ott kell engedelyezni. (Sosem hasznaltam, alapbol ki van kapcsolva.)
Mostmar a Fire stick távval (ami HDMI-CEC) kikapcs, bekapcs, hangerő állítás
#lgtv #la620 #hdmiarc #samsung[ Szerkesztve ]
-
4264adam
veterán
Sziasztok!
Van már vélemény a következő Wireless 5.1-ről?
Thonet & Vander Rein 5.1Nappaliban a Samsung HW-A650 + SWA9100 teljesít szolgálatot.
Szeretném a hálóba is az 5.1 setupot ami szinten Hasonló HW-B650 +SWA9200 lenne.
Szoba : 10NmTV: egyenlőre egy 43 Samsung TU7000. Ezt is cserélném később Samsung Q80-ra. Szinten Q80T van a nappaliban és a FALD háttér világítás megvett kilóra
-
Mátésum
aktív tag
válasz BÜDÖSLÁB #15977 üzenetére
Szia. Én nagyon sokat gondolkodtam, Samsung és Sonos között. Igaz, nem vettem meg mindkettőt, de nem bántam meg a Sonost. A Beamet vettem, Ikea symfonisk hangszórókat hozzá (2 db-ot hátsó hangszórónak, egyet másik szobába, multiroombak). A subot végül nem tettem hozzá, számomra így is elég szépen szól, de lehet, hogy később a minit megveszem. Nekem nagyon tetszik a hangja. Egyrészt zene esetén szép, természetesen szól a rendszer (inkább metált hallgatok), de a film is élmény számomra. Ha belefér, inkább arc-ot vegyél, abból baj nem lehet 😀 illetve, úgy olvastam, hogy a symfoniskból a lámpa jobban szól.
-
BÜDÖSLÁB
tag
válasz Mátésum #15983 üzenetére
Köszi a választ. Nos, egy hete vagyok az FB sonos csoportba, és ami őrület körbe veszi most az új Era 100/300 -at az valami elképesztő. Beam gen2 lenne a kiszemelt, egy 17m2 nappali ahol leginkább a minimalizmus és nem a maximalizmus a lenyeg. Frame tv alá nem akarok egy bitang nagy soundbart, és van a night sound funkció ami hasznos tud lenni, amikor az ember csak este tud filmezni. Sokan ugyanúgy használják a symfonisket ahogyan te is, a sub meg egy panelba szerintem beteg.
-
csƵ
addikt
válasz BÜDÖSLÁB #15984 üzenetére
Olvastam egy objektív véleményt az Era100-ról. Nem igazán vehető észre előrelépés a One-hoz képest. Hiába technikailag jobb. Tényleg gáz az überhype, ami körbeveszi a Sonos cuccokat. Az Era300 pedig echte surround speaker. 400k-ért egy pár kicsit nagyon húzós.
Nekem Beam1 van és egy pár One. Így is elég szép teljesítményt nyújt, de a Sub Minit még valamikor beszerzem hozzá. A One marad jó ideig, mert állványom is van hozzá, ráadásul az Era 100 nem igazán jobb semmivel, csak duplájában kerül. A 300 eleve kizárva az ára és a formája miatt.
Majd a Beam1 lesz lecserélve, ha jön egy Arc frissítés.[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Görgőőő #15971 üzenetére
Soundbartól és a pc-dtől is függ.
Ha olyan soundbarod van,vagy olyat veszel amin legalább 2 hdmi van,akkor a hdmi in csatiba mehet a pc (a HDMI OUT aka ARC csatiba a tv megy/menne).
Így a soundbar megkapja a hangot a pc felől,sőt így még a képét is kiküldheted a tv-re ha akarod (soundbartól függ hogy csak 1080p,vagy 4K HDR amit átenged a tv felé).
Ha 1 hdmi-s soundbarról van szó,akkor 2 (+1) opciód van.
1-Ha van optikai kimenet a pc-n akkor optikai kábel a pc és az sb közé
2-Ha van BT a pc-ben (vagy veszel adaptert) akkor BT-n ráküldöd az sb-re a hangot
+1-Nem minden soundbaron van már 3,5 jack aux,de ha van,akkor simán rádugod a hangkártyát.
Lehetőségeidtől függően a fentiekből tudsz választani.[ Szerkesztve ]
-
Apaf3j
tag
Bocsi, erre senkinek sincs ötlete? Vagy nem elég az infó? (Az ár esetleg mehet feljebb is, de 200-220 ezer fölött már nagyon fájna.)
[ Szerkesztve ]
Climate is what you expect, weather is what you get.
-
BÜDÖSLÁB
tag
Na igen amikor összehasonlítási érveket kérsz, jön kb 40 azonnali reakció a primitív "minek vagy itt"-től a "no highs no lows must be Bose"-ig korlátozva, azoktól buborèkukban èlő emberektől, akik virtuális szemetet termelnek hozzászólasikkal. Előrébb nem jutsz sajnos.
Nekem a 300-as formája tetszik, szerintem itt a B&O lábnyomában kullognak, legalábbis designwise.
Szóval amit Te ajánlanál az egy arc+ sub+ 2 One?
Köszi.
-
BÜDÖSLÁB
tag
17m2, panel lakás. Fontos az esztétika is, ezért nem akarok állványt, nem akarom fokuszpontá tenni a hangfalak. A képkeretes symfonisk megoldást jó ötletnek tartom például. Nem vagyok audiofil, filmre lenne leginkább használva, hetente jó ha 1*-2x.
-
veterán
válasz Görgőőő #15991 üzenetére
Mire kellene,mi szólna a pc-ről?Néha zene,némi YT meg ilyesmi?Mert ezekhez elég a sztereó hang,erre meg a bt megfelelő opció.
Csak legyen egy minőségi hangátvitelre alkalmas bt adaptered a pc-ben,különben vagy a hang lehet rossz,vagy csúszás lehet a kép és a hang között,rosszabb esetben mind2.
Ha filmet is küldenél ki néha a pc-ről a tv-re a soundbaron keresztül sokcsatornás hanggal,akkor viszont nem tudod megkerülni a hdmi kábelt. -
cujo69
tag
-
Sordoran
addikt
Most ez a Ikea Symfonisk kicsit megzavart. Amennyiben vennék egy Sonos Beam Gen2-est, akkor hozzá tudom kötni hátsó hangszórókként a Symfonisk hangszórót? Vagyis elég lenne 90k egy hátsó párért, szemben a One SL-ből ugye egy darab közel ennyi. A sub-hoz nem ragaszkodok, és a mérete is szimpatikusabb a Sonos-nak. Egyedül a HDMI problémás, minden bemenetre szükségem van TV-n, és eddig nem volt szerencsém (olcsóbb) HDMI switch-ekkel.
A Samsung Q930 lenne másik kiszemelt nekem, de az a nagyobb méret miatt (hosszabb a TV-mnél és ez lehet zavaró lenne) problémás, ellenben van HDMI in és out is. Hangzásban nem tudom mennyire vannak egy szinten. Film és játék lenne, zene ritkán.Double rainbow... what does it mean? Well, a double rainbow is a phenomenon of optics that displays a spectrum of light due to the sun shining on droplets of moisture in the atmosphere. Does that explain?
-
BÜDÖSLÁB
tag
Köszi. Egyik videóban felhívják a figyelmet arra, hogy ha falra akasztod, az nem fog jót tenni a szomszédi viszonynak, ugyanis jobban rezonál..Ezt valaki meg tudná erősíteni, mert panel lakásba lehet hogy jobb egy falra rögzített, de mégsem teljes terjedelmében a falra rá simuló hangfal.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest