Új hozzászólás Aktív témák
-
Pro!Petya
addikt
válasz demmer123 #14948 üzenetére
Csakis filmezésre szerintem egy jobb soundbart hátsó szatelitekkel, mint 2.0 hangfalat.
Próbáltam az Edifier S360DB-t (2.1) és a Samsung Q935B-t (otthon Q930B-t) is csakis kimondottan filmek alatt, (dolby és társai) és nem volt kérdés melyik maradt a tv mellett.
Viszont azt is hozzá kell tennem hogy zenére pc mellé meg már egyértelműen jobb az általam próbált Edifier. (Persze közrejátszhatott a planár csipogó is ami SB-ben nem nagyon van)Ellenben, azok közül amit felsoroltál akkor inkább az R1280DB.
[ Szerkesztve ]
-
Willie
őstag
válasz magellaner #14425 üzenetére
Sziasztok!
Ugyanez érdekelne engem is. Polk MagniFi Mini vagy Polk MagniFi Mini AX? Az AX mellett szól, hogy ~5 évvel fiatalabb modell. Nem vagyok abban biztos, hogy ez alapból megéri a felárat.
Fontos lenne a Chromecaston keresztüli wifis Spotify lejátszás. Nem baj, hogyha szélesebb kivitel, lenne hely a TV előtt.
Úgy néztem, hogy a TCL TS8132 és a Denon DHT-S416H jöhet még számításba.
Továbbá fontos lenne még a beszédhang kiemelés, amit a TS8132 nem tud.
Maximum ~130e forintig tudok elmenni.
Mit gondoltok? Tudtok esetleg más tippet adni ebben az ársávban?Előre is köszönöm szépen a segítséget.
[ Szerkesztve ]
-
albundy87
csendes tag
Sziasztok , vacilalok hangprojektorok között melyik lenne a jobb. Ki kérném a véleményeteket . Főleg zene hallgatás , tv műsorok , esetleg pár db film amire használva lenne . HDMI arc támogatás van a tv n.
LG sn4
Sharp ht-sbw202 -
iwu
addikt
hali, lecseréltem a tv-t, és sajna hely hiány miatt mennie kell a b&w hangfalaknak tudnátok ajánlani valami patent soundbart? Jelenleg a jbl bar 5.1 a befutó, annak ismerem a hangját, és valóban vezeték nélküli a két hátsó hangdoboz - ami feltétel a helyspeci miatt... nagyon max 300K-t szánnék rá. LG oled tv, optika, earc van. köszi!
ajándék ló nem látja a fától a szódás a lovát...
-
4264adam
veterán
Sziasztok!
Samsung Q80T használok HW-A650 + 9100S hátsó hangszórókkal. A problémám abból ered, hogy normal módot választva nincs meg az 5.1 üzemmód (hátsók nem szolnak), ha pedig a Surround vagy Game módot választom, a Bar nem tud szépen szólni kicsit dobozszerűvé válik, elmélyül az Front L Center R. Sajnos az Equlizer csak Normal módban érhető el, minden másban le van tiltva kivétel a mélynyomó rész.
Van arra lehetőség, hogy a Surround / Game módot a Normál mód szerint állítsam be, Spotify / PC VRR használatához?
[ Szerkesztve ]
-
iwu
addikt
válasz Pro!Petya #14955 üzenetére
JBL Bar 9.1 True Wireless Surround ez mennyire lehet alternatíva? "Igénytelen" vagyok a bemenet hiányra. xbox a tvre kötve, a hang meg ki optikán az onkyora. Bluetooth meg már lesz az újban a ytmusicnek. Bár ez a csak táp kell is jobb alternatíva nekem. Ahol a tv-t vettem, ott az LG S80QR-t ajánlották, de az a 3. vevődoboz plus kábel miatt annyira nem bejövős. Azon a 30 pénzen már nem múlik.
-
Zolom89
senior tag
Ha már itt tartunk mi a lényegi különbség egy samu Q990B es egy jbl 9.1 között hangzásba? gondolom mind a kettő piszok jó már
“LG C2 + Samsung Q990B” Asus Rog Strix G17
-
iwu
addikt
nah, még kalibrálás előtt vagyok, de már bekapcsolás után is nagyon b.$zó a bar 800...
-
Gino20
őstag
válasz Kroni1 #14950 üzenetére
Találtál valamit? Neked ajánlani talán olyan, mint dunába vizet, hisz az itt olvasottak alapján van szerintem a témában tapasztalatod
Hálóba kell amúgy a szatellit sugárzó?
Én oda ilyesmiben gondolkodom [link] [link] majd használtan, de az enchant 1300, az ami akár SUB nélkül is élvezhető ha nincs az az igazi extra mély igény.[ Szerkesztve ]
-
Kroni1
veterán
válasz Gino20 #14972 üzenetére
Igazából nem kell sub feltétlenül, de itt pont van hely a franciaágy kétoldalán, szimmetrikusan. Korábban volt is 5.1 erősitőm itt hátravezetett kábelekkel, ami hangzásra jó volt ha kellett, csak kényelmetlen lett az erősítő, a nagy sub elhelyezése meg a sok kábel miatt..
Nem találtam egyenlőre semmit, de lehet veszek egy egyszerűbb samsungot ide is, mondjuk egy 650 vagy Q700 körülit és akkor a samsung telóról tudok egyszerűen smart thingsből hangerőt állitani mindegyik szobában, ha épp nem nálam a távirányitó hanem a gyerekeknél akkor is..
(Bár mostanában elég lassú ez a Smart Things progi S10-esen, régebben mintha gyorsabban bejött volna..)[ Szerkesztve ]
-
Gino20
őstag
válasz Kroni1 #14973 üzenetére
Összeget nem írtál, de így már világos, hogy HK alapvetően nem téma hálóba meg hát ez használt + németben van és még nem is kiegészíthető szatellit sugárzókkal. Persze ha kicsit olvasgattál a témában, akkor szerintem az is bizonyos számodra, hogy más liga, mint egy samu/lg és egyéb gyártók.
Ha budget a cél, akkor szerintem még mindig a samsung az egyik legjobb megoldás (és a smart things-el az van amit Te akarasz ) csak hát az SWA-k manapság elég sokba kerülnek.
Ha használt szóba jöhet, akkor jófogáson van egy 2019-es csúcs samu Q80R szatellitek nélkül [link] . Ehhez az swa8500 és 9000 is jó, de persze látom, hogy jelenleg már ezek nem elérhetőek itthon, szóval a tényleges bővíthetősége manapság már bőven megkérdőjelezhető...[ Szerkesztve ]
-
-
iwu
addikt
válasz pajorgergo #14975 üzenetére
Jaja, azt ismertem, meg tetszik, mert van egy spanomnak...de rámentem az újra.
-
RVR400
veterán
válasz Pro!Petya #14969 üzenetére
Valójában szerintem csak mázlival sikerült megrendelnem. A rendelésem után már nem 1.800 Ft, hanem 10.000 Ft volt ugyanott a szállítási költség, most meg már nem is elérhető a cucc. (Smartshop)
Előtte már két helyről is megrendeltem, de lemaradtam a 260 körüli Q930-ról.[ Szerkesztve ]
-
RVR400
veterán
válasz Black Dragon #14978 üzenetére
Nekem a 2 év gyártói rémlik, de majd kiderül.
-
csodacsoki
tag
Haliho
Tudnatok ajanlani 100-120eFt-ert Atmos kepes soundbart filmezesre?
En a SAMSUNG HW-S60B/EN 5.0-et nezegetem, van ennel jobb vetel ebben az arsavban? Elore is koszi -
RVR400
veterán
válasz csodacsoki #14981 üzenetére
Én lehet, hogy a Q600B felé mozdulnék inkább.
-
dorika87
őstag
Van itt olyan, aki vett már esetleg JBL BAR 800-at, és röviden leírná, hogy mik a tapasztalatai? Erősen gondolkodom, hogy jövő év elején meglepem magamat eggyel.
-
csodacsoki
tag
válasz 4264adam #14986 üzenetére
En ezt talaltam:
SAMSUNG HW-Q600B
Valódi 3.1.2 ch hangzás
A 2 felfelé sugárzó hangszórónak és a Samsung Acoutic Beam technológiának köszönhetően magával ragadó, mozgó hangzást biztosít a lenyűgöző kikapcsolódás érdekében. Tökéletesen passzol a QLED TV-hez, így eggyé válhatsz a történettel, mivel a Samsung Acoustic Beam segítségével valódi 3.1.2ch hangzású, teljes hangkörnyezet vesz körül. -
4264adam
veterán
válasz csodacsoki #14987 üzenetére
Milyen TV-t vegyek topikban egyik kolléga próbálta és a személyes tapasztalata alapján:
"“Nem akarom elvenni a kedved, de ha pattintós atmos, akkor a Q600B, kb csak dekódolni tudja azt. Ha jól látom, nincs dedikált magassági sugárzói, csak a tetején vannak kis lyukacskák, így itt akar kiküldeni valami hangot, ami aztán majd jól rád pattan, de nem fog. Q700-tól elérhető a magassági sugárzó. Volt HW-Q60R-em ilyen felső kivezetésekkel, majd volt HW-Q90R-em is, amiben fronton is volt 2db magassági és a hátsókban is volt 2 magassági sugárzó. Q90 esetén mondanám azt, hogy SB létére baromi jó volt, de (megtapasztalva a valós atmost) ez is inkább csak vertikálisan nyújtotta kicsit a teret és nagyon-nagyon ritkán (elvétve) volt meg a fentről érkező hang, még akkor is amikor egyértelműen kellett volna (fent átsuhanó repülő / stb).
Ezzel csak azt akarom mondani, hogy ha SB, akkor szerintem atmos tekintetében semmi értelme felszámolnod az A650-et. Ha már fejlesztés, akkor az A650 és SWA-k helyett a Q930B lehetne előrelépés minden tekintetben (SUB is)”" -
Poti73
csendes tag
Basszus +4/ Magas -4/ Mélysugárzó +5/ Középen +1/ Oldalt +3/ Széles +5/ Elöl fent +3/ Hátul +5/ Hátul fent +4
-
Pro!Petya
addikt
válasz Poti73 #14992 üzenetére
Érdekes, sokaknál az elöl & hátul fent maxon szokott lenni.
Pl nálam a mélysugárzó -2, és még így beremeg a szoba egy két effektnél pedig általában csak 10-15 közti hangerőn használom, 20-24-nél már a szomszéd is élvezi. Meddig lehet feltekerni max? 60?
Amúgy szerintem a szoba kialakításától függ hogy hangzik nála a rendszer, így neki kell majd kitapasztalnia hogy tetszik jobban a fülének.[ Szerkesztve ]
-
4264adam
veterán
Sziasztok!
HW A650: Miért csak a Standard equalizer állítható?
Game / Surround adná meg a térhangzást, de ott a magasabb beszédhangok el vannak nyomva, standardban működik a legjobban.Netflix / HBO Max / Prime / Disney. Egyik sem akar 5.1 lenni Standard Mode-ot választva.
Igen vannak SWA-9100S-ek.
-
dorika87
őstag
Nem tudok dönteni.
Melyik lehet a jobb választás?
Samsung HW-Q930B/EN vs. JBL BAR 800 5.1 -
Zolom89
senior tag
válasz dorika87 #14995 üzenetére
Én a Samsung HW-Q930B/ENrendeltem meg a héten, néztem teszteket, a JBL is biztos hogy teljesen jó, sőt. Nekem valahogy ez a fix hátsó hangszorok jobban tetszenek és nem utolsó sorban csak az 5.1 miatt cserélem le a mostani samsung q700a-t ami van.
“LG C2 + Samsung Q990B” Asus Rog Strix G17
-
RVR400
veterán
Megjött a Q990B.
Egyelőre dobozban veszi át a benti hőmérsékletet, de már nagyon kíváncsi vagyok.
-
M5Norbi
őstag
válasz dorika87 #14997 üzenetére
Csak óvatosan az ilyen helyről vásárlással!
Pro!Petya:
Nagyban függ a forrás minőségétől. Pl nagyon szeretek Yt-on zenét hallgatni merthogy minden van plusz a sok sok remix. De pl sokszor hiába veszem fel 65-re vagy efölé maga a zene nem elég hangos.( a basszus mondjuk nem kevés sosem ) Sőt ez akár hálózatról lejátszott .flac zenékre is igaz.
Ellenben filmeknél ha jó a forrás (atmos pl) akkor már 39-45-52 -nél már nemigen lehet fentebb venni mert zavaróan hangos és igen az összes ablak és az ágy is remeg alattunk.[ Szerkesztve ]
Ha meghalsz, Te nem tudod, hogy halott vagy, csak a körülötted élőknek nehéz. Na most ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Diablo IV
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Gumi és felni topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- LEGO klub