Új hozzászólás Aktív témák
-
Derron
aktív tag
Sziasztok, BF kor elég sokan berendeltétek innen a Samsung Q930B-t. Mik a tapasztalatok vele? Megéri az árát?
-
csƵ
addikt
A Sony G700-as csalódás után volt egy kerülőutam a Nubert hangdobozával, és most újra soundbar-os lettem.
Kipróbáltam a Sonos rendszererét.
Először is vettem a gyártótól egy Beam Gen1-et (gyenge forinttal is 115k volt), ami önmagában arra jó, hogy szó szerint javítsd a Tv hangját.
Úgyhogy vettem még hozzá két One SL multiroom hangszórót (2x60k), amit ezen és sok más dolgon kívül még lehet surroundra is használni. Trueplay hangolás után valami teljesen újszerű élmény fogott el az otthoni filmezéssel kapcsolatban.Ami igaz, hogy 1db bar és 1db mélynyomó gyakorlatilag semmi élményt nem okoz egy ilyen 5.0-ás rendszerhez képest.
Ezt is kiegészíthetném még egy mélyládával, de egyszerűen egyelőre nem is igénylem.
Úgyhogy 235k-ért olyan hangrendszerem van, ami moziélményen kívül még multiroomra is alkalmas.[ Szerkesztve ]
-
rinpocse
aktív tag
Sziasztok!
Már napok óta olvasom a fórumokat, a teszt oldalakat. Közel a hetvenhez, ma feladtam a böngészést!
A lényeg, hogy soundbart keresek az alábbi szetthez. LG 65NAN793 és XBOX SX.
Az XBOX karácsonyi ajándék lesz az unokáimnak.
Nem minősítve a TV hangját, olyan soundbart keresek, ami „maximálisan „kiszolgálja a konzolt! 150.000 forint a felsőhatár. Külső HHD-ről mennének a filmek, plusban van még egy Yamaha PSR keyboard is, így jól jönne egy aux bemenet is! Ezért elsősorban a DENON-t néztem. De nem létszükséglet.
Köszönöm.[ Szerkesztve ]
-
pvil
tag
Sziasztok!
Tud valaki olyan weboldalt vagy valamilyen táblàzatot, hogy 2020-tól kezdődően Samsung soundbarokhoz melyik háttérsugárzók csatlakoztathatók?!
Köszönöm!
-
Yamahás
junior tag
Üdv.
Van valakinél a tv felett a 2.1 Soundbar-ja?
Észrevehető a hangon ,hogy ott van? -
forzaroma
tag
Sziasztok!
Pár napja határoztam el, hogy veszek a 2,5 éves LG tv-hez soundbart. Belevetettem magamat a keresésbe,de mivel teljesen laikus vagyok, jobb ötletnek tartom itt megkérdezni milyet érdemes megvenni.
Max 120-130.000-ig mennék el árban.
A filmezésen kívül rockzenét hallgatnék rajta.
Amiket eddig néztem a TCL TS9030, Polk magnifi mini, aztán jött a bőség zavara. :-)[ Szerkesztve ]
Realme GT2
-
Sordoran
addikt
válasz Yamahás #14860 üzenetére
Nekem fölötte van, és nem érzem hogy rossz lenne. Biztos jobb lenne ha a TV alá tenném, de jelenleg nincs rá lehetőségem. A TV beépített hangszórójához képest így is sokkal jobb.
Double rainbow... what does it mean? Well, a double rainbow is a phenomenon of optics that displays a spectrum of light due to the sun shining on droplets of moisture in the atmosphere. Does that explain?
-
Gino20
őstag
válasz Yamahás #14861 üzenetére
Van itt egy nagyon segítőkész "kolléga", akiből ~2 hét alatt 2db hsz jött ki, amiből mind a kettő, minek irogatsz / adsz tanácsot ha nem értesz hozzá (jó arány ), amiből az egyik címzett gixxer volt (a másik én ) és remélem gixxer nem ez miatt nem válaszolt eddig, hanem csak nem volt ideje, mert Ő pl egy igazán hasznos tagja ennek a topiknak szóval sok abszolút laikus kérdező bánhatná ha felhagy a segtíségnyújtással, na de térjünk a kérdésedre . Az ARC = Audio Return Channel [link] . Amire Te gondolsz az a CEC = Consumer Electronics Control és ez miatt működik jó esetben egy távval minden is. A CEC tudtommal egy szabvány funkcióra épül, így ha valami ezt támogatja, akkor az működik, de sajnos a valóság azért nem erről szól. Pl házimozi, ahol van több eszköz, kicsit régebbi az AVR (de persze CEC támogatással) vagy a fene se tudja, de eléggé varázslás is. Egy újabb TV és pl SB között ezzel általában nem szokott gond lenni. A napokban Én személy szerint megszívtam. Nekem a lánc HDMI-n keresztül: TV -> AVR és AVR -> médialejtszó, ami a samsung TV esetén úgy működik, hogy a láncban 2. médialejésztót is vezérli a TV táv, vagyis a TV kimeneten kiválasztom az AVR-t, majd bejön a lejátszó felülete és ott is a TV távval navigálok. TCL TV esetén ez már abszolút nem működött (médialejátszó vezérlése), sőt magát az AVR-t is csak döcögve hangosította, de halkítani már nem lehetett , de a hab a tortán az volt, hogy el is dobálta az ARC kapcsolatot és ilyenkor 10-20 másodpercre ugye el is ment a hang.
[ Szerkesztve ]
-
Gino20
őstag
válasz forzaroma #14862 üzenetére
Samsung-ból volt a középtől a felsőig minden, de egyéb SB-m nem volt, viszont emlékeim szerint volt itt 1-2 TCL tulaj, aki TCL-ről váltott samura, szóval lett valós összehasonlítási alapja és a váltást nem bánta meg. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy érdemes a samut is számításba venni. Meglepően "jól" szólnak. Amúgy ha szánnál rá időt, akkor polkot talán meg tudsz hallgatni hifi üzeltben (Home movie-ban láttam polk xy SB-t vagy pl extreme audioban még lehet szerencsével jársz). Samu / TCL meg van nagyáruházakban. Persze itt (óriási légtér) nyomokban sem azt kapod, mint otthoni körülmények között, de ha mind a kettőt a fos környezetben hallgatod meg, akkor végül is megkapod hangban azt a különbséget, ami alapján akár már tudsz dönteni.
-
Csabis
aktív tag
Sziasztok!
Kérdésem a következő:
Van Samsung UE55TU7102K led tv ahhoz vettem hanprojektort szintén Samsung Soundbar Q60T 5.1
Kérdés hogy pláne HDMI-n pl nem tudom össze kötni.. toslink avagy optikai is oké . Vagy maradjon a BT igaz HdMI 2 van sajna de foglalt..
5.1 hez mindegy melyket használom..
Nem vágom a témát azért kérdezek.
Köszönöm.. -
Yamahás
junior tag
-
g_g_g
őstag
Sziasztok!
Kis segítséget szeretnék kérni.
Szeretnék vásárolni egy Samsung A650 típusú soundbart, ezzel kapcsolatban kérdeznék.1. Elhelyezés
Két lehetőségem lenne, az egyik, hogy minden a tv alatt lenne, a másik, hogy mélynyomó a kanapé mellett egy szekrény polcán.
Melyik lenne a jobb?
Elhelyezkedés2.
Okoz-e gondot, ha a mélynyomot fektetve helyezném el?3.
HDMI ARC-on keresztül a TV távirányítójával kezelve, az megoldható lenne, hogy ha akarom, csak a TV hangszórója szóljon?
Este mikor a család esetleg már pihen, elég lenne a TV hangszórója.Köszönöm a válaszokat.
-
Major Lion
senior tag
hello, Denon HOME SOUND BAR 550 es a Bose Smart Soundbar 600 kozott vacilalok, esetleg valakinek tapasztalat valamelyikkel? Bose mellett szolna hogy egy par felfele nezo hangszoro van mar benne, mindketto tudja az Atmost... Esetleg ebben a kategoriaban mas?
On a long enough timeline the survival rate for everyone drops to zero
-
Csabis
aktív tag
válasz Black Dragon #14831 üzenetére
Nekem Q60T (5.1)/106k volt ../
-
hadar
csendes tag
Sziasztok!
Ha valakit esetleg érdekel, most jó áron a Q930B (251k):
Q930B <----------------[ Szerkesztve ]
-
paatrick
őstag
Helló,
vettem egy Sony HT-S40R-t, a kérdésem az lenne ha ezt HDMI-n keresztül szeretném vezérelni akkor bármilyen HDMI kábel jó vagy nézni kell valamit rajtuk? Media Marktban Hama van 1,5méter 3000 Forint körül.
Most optikán megy, de így nem éled fel ha jelet kap és nem is kapcsol ki a TV-vel együtt. Az előző leggagyibb Samsung sztereó tudta optikán is6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
Yamahás
junior tag
-
paatrick
őstag
válasz Yamahás #14877 üzenetére
Vezérelni nem tudta, de ki-bekapcsolni igen. Gondolom ha érzékelte hogy jön az adat akkor bekapcsolt, ha meg 1 percig nem jött akkor ki. Hangerőt meg nem nagyon állítgattam így kényelmes volt.
Nekem LG TV-vel megy, de majd tervezem hogy Sony lesz a következő abból is.[ Szerkesztve ]
6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
forzaroma
tag
Próbáltam szűkíteni az igényeim szerint a választékot, és kettő sb maradt. Magnat sbw280 vagy Denon dht-s517. Szerintetek melyiket vegyem 20-25m2 szobába, nagyjából ugyanaz az áruk is.
Realme GT2
-
chubii
senior tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni SB vásárlás ügyében. TV vásárlás után (TCL C635) adja magát, hogy a hangzás terén is kellene fejleszteni a rendszert. Elkezdtem nézelődni belépő szinten, majd 1-2 nap kutakodás után egészen könnyen elértem a Samsung Q930B-ig, úgyhogy inkább tanácsot kérnék.
Jelenleg ez a nappali elrendezése : [kép] . Az SB a TV előtt még éppen elfér, olyan térdmagasságban lenne. Kb 120 cm a TV polc szélessége, szóval oldalról centikre lenne a szekrények oldala az SB-hez. Illetve bal oldalt ott van az étkező asztal is. A sok_pont_valahányas hangzásba ez mennyire rondít bele? Gondolok itt erre a képre : [kép] .
Ülőgarnitúra hátsó üléspoziciója kb 4 m-re van a TV-től. Mélyláda vagy a szekrények egyik oldalára menne, vagy a kanapé mellé gondoltam, de ahogy olvasom ez kísérletezéssel lesz tökéletes.Van értelme ebben a felállásban ennyit költeni a rendszerre (Q930B árszint még beleférne), vagy untig elég lenne egy Q600B+SWA-9200S páros is? Itteni tapasztalatok alapján gondoltam, hogy hátsó hangsugárzókat is érdemes lenne venni, de szívesen fogadok bármilyen tanácsot vagy másik típus ajánlást. Köszönöm!
Felhasználást tekintve: Főleg film+konzol (PS3-PS4), néha TV.
+1: Háttérsugárzókhoz állvány ügyben még túrom a netet és a fórumot, de ha valakinek van ajánlása azt is megköszönöm!
[ Szerkesztve ]
It's gonna be legen - wait for it - dary!
-
pockos13
aktív tag
Megoldódott a Soudnbaros problémám. A TV-n kellett a szakértői beállításoknak volt tennivaló.
-
Black Dragon
addikt
Akit esetleg érdekel, a Q990B most "csak" 330k a bestbytnál.
-
bonyeszko
csendes tag
Sziasztok! Erről a soundbarral mi a vélemény? Egy kisebb lakásba vennénk, megéri az árát vagy szokott olcsóbb lenni? Illetve az ennél magasabb árkategóriák mivel tudnak többet? LG Oledhez venném, fontos, hogy tudja a Dolbyt és Airplayt. [link]
[ Szerkesztve ]
-
mocsyvitya99
csendes tag
Valaki frissítette már a q600b firmware-t a legújabbra? Kíváncsi vagyok, van e valami észrevehető változás. Nekem annyi a bajom, hogy néha nem kapcsol be egyszerre a tv-vel, vagyis bekapcsol, de egyből mute-olja magát és csak a saját távirányítójával jön vissza a hang ki és bekapcsolá után.
-
rizso
addikt
válasz bonyeszko #14890 üzenetére
Alzánál SZAKITSNAGYOT20 kóddal 160k, annyiért jó vétel, még ha nem is tud Atmos-t vagy bármilyen fancy extrát. Ha nincs állandó fix helyed a háttérsugárzóknak, akkor tök jó megoldás a lecsatolható akkus hangszóró, nagyon sokat hozzáad az élményhez.
Eladó cuccok: Panasonic Lumix 25/1.7 m4/3 objektív | új iPhone 15 Pro Max "padlizsán" színű bőr tok | fekete Samsung S21 Ultra Smart View tok (pár alkalommal használt) | Samsung Wireless Dual charger | D-Link DIR-860L router
-
rizso
addikt
válasz bonyeszko #14894 üzenetére
Kérdés mit értesz Dolby alatt.
"With Dolby® Digital, Dolby Pro Logic II and DTS, your movies, music and video games will never sound more incredible."
JBL BAR 500 nem lecsatolható surroundos, hanem sima soundbar+sub. Attól függően, hogy mit akarsz, mire kell és mennyi a keret, úgy szerintem kaphatsz több ajánlást is.
[ Szerkesztve ]
Eladó cuccok: Panasonic Lumix 25/1.7 m4/3 objektív | új iPhone 15 Pro Max "padlizsán" színű bőr tok | fekete Samsung S21 Ultra Smart View tok (pár alkalommal használt) | Samsung Wireless Dual charger | D-Link DIR-860L router
-
Derron
aktív tag
Sziasztok, Nagyon gondolkodok egy Q930B vásárlásán, de nem tudom hogy egyáltalán van e olyan film ami ki tudná használni. 9.1.4? Még 7.1 es filmmel is csak alig alig lehet találkozni. Ha kevesebb hangsáv van mint ahány hangszóró akkor a soundbar megoldja hogy azok is besegítsenek, vagy ilyenkor azok csak állnak? A másik problémám, hogy a hátsó hangszórókat csak a falra tudnám rögzíteni közvetlenül a kanapé fölé/mellé. Tud így egyáltalán élvezhető mozi élményt varázsolni, vagy csak ott lesz de nem lesz élvezhető térhangzás? Elég nagy árkülönbség van egy 3.1.2 és egy 9.1.4 között, a kérdés, hogy sima otthoni felhasználásra, (Netflix, Youtube, Tv, PS5, filmezés), van e értelme egy ilyen szettnek.
Egy 22nm es nappaliba menne, ahol a tévézésre szánt terület kb 12nm, nem lenne túl overpower?[ Szerkesztve ]
-
g_g_g
őstag
Sziasztok!
2 soundbar közül választanék.
Samsung HW A650 ~ 87.000 ft
Samsung HW B550 ~ 67.000 ft.Tudom 3.1 a 2.1 ellen, de ez ér-e ennyi felárat?
Mivel a tv alatt 1m széles hely van, ezért jöhetnek ezek a típusok szóba.
Ha ebben az árkategóriábam lenne még valami titkos esélyes, azt is számításba venném.Illetve kérdés lenne még, hogy az okoz-e gondot ha a mélynyomó fektetve lenne?
Köszönöm.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest