- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen monitort vegyek?
- Mini PC
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Autóhifi
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
Új hozzászólás Aktív témák
-
sting2
addikt
Sony X90J - Atmos Soundbar - EArc - Netflix/Disney/Hbo
A Tv audio menüben váltok a Dolby digitalPlus opciora - ekkor kapom az Atmos hangot, akkor az SB Dolby suroundot ír.
Amennyiben ezt a kapcsolót Dolby Digitalra rakom a Tv menüjében , akkor ugyanaz az anyag már Dolby audiot ír..Sound & Vision : Marantz- Sony - Playstation
-
userxy
őstag
válasz palfidavid #14302 üzenetére
Azért mert összeveszel a szomszéddal, miért kell eladni?
[ Szerkesztve ]
-
ricsip
addikt
-
userxy
őstag
válasz palfidavid #14306 üzenetére
Azért erre vannak megoldások, az eladás előtt
1, nem hallgatod hangosan
2, hagyod, hogy feljelentsen csendháborításért aztán bizonyítsa be
Szinte kizárt, hogy kimérik csendháborításnak, ha ésszel használodHa hajnali 2kor 50-es hangerőn hallgatod az más kérdés , az már túl lő a normális használaton
[ Szerkesztve ]
-
ricsip
addikt
Ikerházba csak akkor szabad költözni, ha csak a garázsnál van összenőve a 2 ház (közös fal), és a kert is kerítéssel van elválasztva. Minden más kombináció élhetelen állapotokat és ellenségeskedést, viszályokat fog okozni.
[ Szerkesztve ]
-
-
sakal83
addikt
Sajnos valoban megoldhatatlan egy ilyen helyzet. Megha raksz szigetelo falazatot az egybeontott koszoru passzentosan atviszi a melyet. Extrem esetben jobban hallja a szomszed a melyed mint Te en is a keglibe vettem egy Boset es a szomszed tajtekozva jott hogy megorul a hangtol az elso probanal. Csodalkozott amikor behivtam es halkan szolt a cucc. Sajnos en is eladtam mert a szomszed nezopontja is meltanyolhato.
Az elotte es utana levo hangja nem ment qt annyira. A fene tudja miert.
[ Szerkesztve ]
-
sakal83
addikt
-
ricsip
addikt
válasz sakal83 #14312 üzenetére
Gyerekkoromban mi is sorházban laktunk: minden cirkusz jól hallatszott a bal és jobboldali szomszédtól, és minket is hallott mindkét szomszéd.
Ikerház annyiban jobb h. különálló ház, "csak" 1 szomszéd, de az effektíve még telken belül is van. Ezért írtam h. ha nincs elszeparálva a 2 ház mintha nem is lennének 1 telken, akkor az csak szarul jöhet ki az együttélés során.-
-
Doblós
aktív tag
Sziasztok!
Lassan nyugdíjba megy a Jbl SB250-em,és helyette keresnék valami hasonló teljesítményű zajkeltőt.
Kritériumom csak annyi lenne,hogy legyen rajta kijelző,illetve hangzásban hasonló legyen.Mit tudnátok ajánlani?Nincs ez elb@szva,csak másra lesz jó
-
espi38
őstag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni egy samsung soundbarral de tulajdonképpen barmelyikkel kapcsolatban amihez azt irjak,hogy spotify kompatibilis.
Hogy működik ez a dolog,mert tulajdonképpen, telefonon keresztül mindegyik az
Viszont nagyon idegesítő, hogy jön egy üzenet hívás és megszakad ,lehalkul a zene utána persze tovább megy.
Ezek a soundbarok már maguk játsszák le a zenét,ha igen akkor hogy lehet egy albumot vagy egy zeneszamot kiválasztani a lejátszáshoz?
Nem tiszta,hogy mit jelent ez a "spotify támogatott " leírás.
Segítő válaszokat előre is köszönöm -
veterán
válasz espi38 #14315 üzenetére
Csak azok Spotify-osak,amelyikek Wifisek.
Ha csatlakoztatva van a soundbar az otthoni wifihez,akkor pl telón látni fogod a Spoti appban az elérhető lejátszó eszközök között az sb-t.Ha arra kilövöd a zenét,akkor onnantól már maga az sb kommunikál a wifin az inernettel,nem a telefonról szól a zene.A telefonos app ilyenkor már csak amolyan távirányító szerepet tölt be.
És a telefonhívások sem zavarnak bele.Albumot/listát csak telefonról/táblagépről/számítógépről tudsz váltani a soundbarok nagyon nagy részénél,1-2-ben van csak több funkció (pl Harman Kardon Citation cuccai érintőkijelzővel).
-
user01
aktív tag
válasz espi38 #14315 üzenetére
Szia!
Nekem ugyan Sony soundbarom van, de gondolom ugyanúgy működik, mint a többi.
Miután kiválasztom a telefonon, hogy mit akarok hallgatni, akár ki is lehet lépni a mobilos app-ból, mert a soundbar innentől saját maga streammeli a zenét a spotify szerveréről. Olyannyira, hogy amikor legközelebb bekapcsolom a soundbart, onnan folytatja, ahol előzőleg abbahagyta, tehát nem kell elindítani a telefonon is, hogy átirányítsam a lejátszást.
Viszont zenét kiválasztani (kijelző hiányában) csak mobilon ill. PC-n lehet, de utána ki lehet lépni az app-ból, és akkor már nem zavar bele a lejátszásba egy hívás vagy egy üzenet.[ Szerkesztve ]
-
-
Thom!
veterán
Sonos arc van vkinek?
-
sakal83
addikt
Sziasztok
Egy ujracsomagolt Sony ZF9 bar jó áron ha valakit érdekel 177e ftert.
[ Szerkesztve ]
-
user01
aktív tag
válasz espi38 #14318 üzenetére
Telefon ahhoz kell, hogy társítsd a soundbart a spotify fiókodhoz, valamint albumok, lejátszólisták kiválasztásához. Ha nem váltasz zenét, akkor orrvérzésig nyomja a soundbar a legutóbb választott stílusnak megfelelő dalokat. :-)
#14320 sakal83
Nekem ilyenem van hátsó hangszórókkal együtt. Nagyon elégedett vagyok vele![ Szerkesztve ]
-
Rathrol
aktív tag
Sziasztok!
Ps5 konzolomat fel szeretném dobni hangforrás szinten!
Általam kiválasztott készülékek:TCL TS8111 2.1 hangprojektor
vagy
Edifier R1700BT 2.0 Aktív hangfalMindkettő bluetooth támogatású.
TV amivel a ps5 használom TCL C728 -
KERiii
tag
Sziasztok!
A Denon Heos HS1 soundbarom elkezdett zajos lenni. Ha aram alatt van folyamatosan "zummog": video
Ha kihuzok minden kabelt a tap kivetelevel akkor is ezt csinalja. Esetleg van otletetek hogy mi okozhatja a hibat? Otthon javithato?
-
ricsip
addikt
Na ilyen szakemberből alig van már az országban, aki ezt képes megcsinálni. A "szak"szervízben meg cserélik az egèszet. Amíg van garancia. Utána meg a) elhajtanak h. csak garanciális cserével foglalkoznak vagy b) mondanak neked egy olyan árat, amiből megveszed újonnan.
-
-
zozek
tag
Sziasztok,
Van nekem egy q600a sb-m. A tv adásnál mintha nem mindig lenne szinkronban a hang.Telekom settop box-om van. De a ps5-nél is néha lenne kis csúszás. Gondolom jobb lenne ha közvetlen az sb-be csatlakoztatnám a tv meg a ps-t,de abból csak egy van ugye. Ha optikával csatlakoztatnám a tvhez javulna a helyzet? Ja a tv philips oled806 -
veterán
25-ös lépcsőkben lehet állítani nálam 75-ön van.
De ezt próbálgatni kell,mert se a tv-nk,se a soundbarunk nem ugyanaz,meg maga a forrás sem,nálad lehet más érték kell.
Nálam a tv műsor a tv-n van,filmezni is jobbára a gyári lejátszójával szoktam,streaming szokott csak külső eszközről menni (android tv box).
Konzol nálam meg monitoron megy.
Amúgy magyar műsorral próbálgasd,ott jobban látod hogy passzol-e a hang a száj mozgásához,szinkronos filmekkel macerásabb. -
Zsombors97
tag
Használ valaki Sony TV-vel Samsung soundbart? Ha igen, mik a tapasztalatok? Egy Q990B-s videóban hallottam, hogy Sony TV-vel kicsit szenvedős a történet, de pontos részleteket nem mondtak a videóban. Q930B-t szeretnék Sony tv mellé venni, de semmiképp nem akarok ebben az árkategóriában mellélőni, mert nem két fillérről beszélünk.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Zsombors97 #14333 üzenetére
Nem tudom miért lenne szenvedősebb.
Lehet hogy vannak típus specifikus okosságok (pl a Samsung Q-Symphony ami csak bizonyos Samsung tv-kkel megy),de az általános dolgok biztosan ugyanúgy mennek mindenféle márkakombinációnál,azok szabványos dolgok.
Pl ha a tv és az sb is tud Atmost,akkor menni fog.
ARC/HDMI CEC is megy mindenféle felállásnál. -
vass1024
tag
Sziasztok!
Szerintetek Samsung SWA-9100S lesz közeljövöben elérhetö több boltban esetleg olcsobban? Vagy felesleges ilyesmire várnom
Az emberi agy a világ leggyorsabb számítógépe.
-
Hami33
aktív tag
Sziasztok ! Vettem egy JBL Bar 500 soundbart és nem nagyon láttam meg egy hozzászólást sem erről sounbarról!
Eredetileg Lg sp8ya akartam venni ,de nem tudtam meghallgatni sehol csak JBL-t! Áruházi készletek vidéki nagyvárosokban siralmas! Olcsó alap készülékek vannak mindenhol kiállítva!
Szóval meghallgatva a JBL-t nagyon megőrültem ,mert azonnal megfogott és nem is nagyon gondolkodtam rajta hogy megvegyem!
Teszteket sem nagyon olvastam még az idei modellekről ,ezért is írok pár sort !
Viszonylag kompakt a központi egység,a mélyláda viszont elég nagy ami sejtette,hogy brutális mélyeket fog tolni !
Féltem,mert a régebbi szériák nagyon nem tetszettek a sok mély és magas hangok közt eltűnt közép hangtartomány miatt ! A párbeszédek élettelenek voltak az eddigi JBL eknek!
Szerencsére erre rendesen rágyúrtak a tervezők ! Nagyon meggyőző minden téren eddig ! Zene ,játék(xbox s-x),film ! Igazi mindenes kis multimédiás szett lett ! Nagyon jó térhatást produkál ,kalibrálja magát a szobához és bútorokhoz!
Virtuálisan ugyan ,de atmos-t is lekezeli ,és fel van szerelve appos wi-fi (AirPlay,stb)irányítással és beállítási lehetőségekkel,ezen keresztül frissíthető is !
Nagyon ajánlom aki teheti,hallgassa meg,és tegyen vele próbát ! Megéri !!! -
capafog23
őstag
Alza-n
Samsung 9500S raktáron
3db egyet megvettem így már csak 2db elérhető.
Többeket érdekelt itt ahogy emlékszem. -
Mustadjoci
tag
Sziasztok!
jbl soundbar
tudja a dolby atmostSamsung tvhez ARC-n csatlakozva
megsem megy at az atmos a soundbarra.
(Maga a tv nem tudja az atmost)
ez
igy normalis?masik hogy win 10, szinten nem fasza.
leszedtem a dolby accest hozza
az a sajat demo videojat atkuldi atmosban
de se vlc sem mas nem kuldi at az atmos hangfilet
vagyis hang nem jon.erre tud vki megoldast?
koszonom
-
veterán
válasz Mustadjoci #14345 üzenetére
”(Maga a tv nem tudja az atmost)
ez
igy normalis?”
Normális!Ha a TV-d nem ismeri a formátumot,akkor nem is fogja továbbítani a soundbar felé.Egy pont olyan mint a DTS az újabb tévékben.Ha a tv nem tudja,akkor hiába lenne rá képes a soundbar akkor sem fog menni a dolog.VLC-nél meg a beállításokban lesz a kutya elásva,ott kéne keresgélni.
Hogy mit azt én most meg nem mondom neked,VLC-t régen használtam már és akkor sem Atmos-szal.
Próbálj meg egy Kodi-t feldobni,abban elég részletesen bele lehet nyúlni a hangkimeneti beállításokba. -
Mustadjoci
tag
-
ricsip
addikt
válasz Mustadjoci #14347 üzenetére
atmos-hoz nem elég az ARC. eARC kell.
Másik meg h. ha a tv nemtudja az atmos-t vagy a DTS-t, akkor fekete lyukként működik, azaz elnyeli és nem passzolja tovább. Ezt valahogy vérvörössel 30 pixel vastagon bekeretezve ki kellene írni itt a fórumban, vmi vízjeles háttérként az egész oldal mögött.[ Szerkesztve ]
-
-
-
veterán
válasz Mustadjoci #14349 üzenetére
Kell egy külső androidos médialejátszót venni (Strong Leap S1/Thomson THA100,Xiaomi Mi Box,stb) és menni fog minden (persze kell a megfelelő lejátszó app hozzá).
Amúgy most utána olvasva a VLC egyáltalán nem támogatja az Atmost,nem szerepel a támogatott audió formátumok között.Ha régi tv-d van,akkor eARC-d tuti nem lesz.Az pont hogy az Atmos miatt kell,amelyik tv-n van eARC az Atmosos és fordítva.Amelyik tv Atmos-os azon eARC csati lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Chiptörvénnyel készül Trump elnökségére Dél-Korea
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Telekom mobilszolgáltatások
- Tudományos Pandémia Klub
- Milyen monitort vegyek?
- Mini PC
- Ingyen kellene, de tegnapra
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Egy vagyont költött a kriptoipar az amerikai választásokra, kilőtt a bitcoin
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.