Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• godjopet

tag

Sziasztok
    Vsz rossz topikba írok, de nem tudtam hol tegyem fel a kérdésem, erre irányuló segítséget is elfogadok :)

Szóval adott egy Sony androidos tv, hozzá optikai kábelen csatlakoztatva egy Edifier aktív hangfalpár (sztereó). Szeretném a hangfal hangszínét finomhangolni (equalizer), de a TV - és ugyebár az optikai csatlakoztatás - nem ad erre lehetőséget. Milyen külső eszközt kellene bekötnöm a két eszköz közé, hogy tudjam szabályozni a hangot?
    Vmi USB-s DAC-ra gondoltam, vagy nem is tudom milyen eszközök vannak hasonló célra. (ha nem kell külső eszköz, hanem szoftveresen is megoldható, az csak még jobb)

Az aktív hangfalon nincs HDMI, csak optikai és analóg (RCA) bemenet. Bluetooth van mindkét eszközön.
    Nyilván nem szeretnék azért egy 2x16 csatornás, 60k-s külső equalizerre beruházni, olcsó megoldás érdekelne. Mit javasoltok?
    Köszi

• godjopet

tag

Sziasztok
    Adott egy Sony KDL-50W808C, androidos TV.
    NAS-ról streamelek filmeket. Az alap médialejátszója összenyomja a szélesvásznú (pl.1280x640) filmek magasságát. Ha a kiterjesztést választom, akkor meg megnyújtja. Az alkalmazásból nem érhető el egyéb képbeállítás, csak az Activation Menu-ből ennyi. Ha kilépek az alkalmazásból, akkor tudok egyéb beállításokat is eszközölni, de azok nem érvényesek a médialejátszóra.
    Telepítettem a VLC-t, az helyesen jeleníti meg a képarányt, ellenben nem tetszenek a szín-beállításai, túl sötét is. Át tudom állítani a színeket, viszont ezek a beállítások meg mindenre kiterjednek, ergo ha visszaváltok kábeltévére, újfent állíthatok át mindent.
    Segítsetek kérlek megoldást találni, bármelyik megoldás érdekel:
    1. Alap médialejátszó helyes képarányának beállítása
    2. VLC színbeállítások csak erre az alkalmazásra vonatkozóan
    3. Harmadik médialejátszó alkalmazás, amelyik tud hálózatról beolvasni tartalmat és egyszerű kezelni
    Köszi

Új hozzászólás Aktív témák