- CES 2025: A Zenbook és Vivobook notebookszériákról sem feledkezett meg az ASUS
- CES 2025: Feltekeri kijelzőjét a Lenovo ThinkBookja
- CES 2025: Már az idegenek is 4K-s, 240 Hz-es QD-OLED monitorral nyomulnak
- CES 2025: Kevesebb só is elég
- CES 2025: 750 Hz-es gaming monitorral hívta fel magára a figyelmet a Koorui
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen videókártyát?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- CES 2025: Kevesebb só is elég
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Melyik tápegységet vegyem?
- SONY LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peat76
őstag
válasz K Norbi #23337 üzenetére
Igen mind megkapja, 2016 második felében!
Sony OLED XR-55A83J + PlayStation 5 Pro 3TB, XBOX Series X 2TB, Nintendo Wii U + 2 Playstation 3 FAT CECHC03, CECHC04, Iphone 14 Pro Max 256GB+AW7 Cellular+Airprods Pro 2, csakis a futás miatt! Csak azért is kiírom, attól még nem vagyok prosztó!
-
blakey
titán
válasz K Norbi #23344 üzenetére
Na basszus, a 3D szemüveg párosítás ennyire nem tetszett volna neki?
Ne avatar alapján azonosítsd a felhasználókat.*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Newgap
csendes újonc
válasz K Norbi #23104 üzenetére
Sziasztok,
Megvettem a javasolt Samsung SSG-P51002 3D szemüveget, de nem tudom regisztrálni a Sony 50W805C-vel.
Mindent megpróbáltam, de 6-8 másodperc villogás után kikapcsol a szemüveg és TV sem érzékeli.Mit rontok el, vagy ez nem kompaktibilis a Sony-val és vihetem vissza?
Üdv, Newgap -
Faaaguuu
csendes tag
válasz K Norbi #23223 üzenetére
Szia!
https://youtu.be/kfevD-uc-dM ezen a linken meg tudod hallgatni, többe között a 30 38 másodperc között lehet kétszer hallani. Nem brutálisan hangos de a bemelegedési fázisban félóráig lehet hallani, illetve még kellemetlenebb a kikapcsolás utáni félóra, mert az jellemzően este 23:00 után van, amikor már aludni szeretne az ember nem kattogást, pattogást hallani. -
Jim-X
őstag
válasz K Norbi #23268 üzenetére
Ez a technologia velejaroja sajnos
Vannak jobbak es rosszabbak, de tokeletes peldany nem letezik...Foleg nagyobb meretben kell odafigyelni. Szerencsesnek mondhatom magam, mert sikerult egy jo peldanyt kifogni, de allitolag ide nem is a sz@rokat hozzak...
A játék az nem játék!
-
atthany
aktív tag
válasz K Norbi #23223 üzenetére
köszi,
van egy észrevételem a 50W756-osnál, ami nálam otthon és a kiállított MM tv-jén is láttam:
konkrétan az, h a képernyő szélén 1-2 cm-en főleg világos háttérnél szürke árnyalatos a kijelző, a SONY logó felett ez még erősebb
egyébként érdemes venni hozzá DUALSHOCK4 kontrollert, vagy van más alternatíva is? -
felsál
tag
-
daniel2121
senior tag
válasz K Norbi #23228 üzenetére
Köszi nem futár hozza, hanem személyesen veszem át a Pólusban az MM-ben. Előrendelés volt még az akciós 161k áron.Ott nem tudom nyílván kipróbálni sem.
Remélem nem akarják átcseszni a fejemet egy visszaküldött példánnyal, mert hirtelen ilyen áron nagy lett az igény erre a típusra.[ Szerkesztve ]
-
Faaaguuu
csendes tag
válasz K Norbi #23216 üzenetére
Este majd próbálok videót készíteni.
Ez akkor a második készülék lesz amit vissza kell küldenem, az előző nem pattogott viszont pixel hibás volt.
Ezen nem találtam pixel hibát viszont pattog, azért nem tudom mi zajlik a sonynál mostanában minőségellenőrzés terén,de nincsenek a toppon. Adok még egy 3. esélyt a sonynak, de csak ezért, mert teszik a készülék. -
-
Joshi
titán
válasz K Norbi #23185 üzenetére
Ahogy a többiek is írják nincs gyorslista mint pl az LG-nél, csak a GUIDE és a DISCOVER gombok/lehetőségek vannak.
ui.: ahogy nézem nem tűnt fel neked hogy egyetlen pü-ben feltett kérdésedre se válaszoltam, légyszi ne irkálj pü-ket Sony TV témában ugyanis pont azért van ez a topik.
-
K Norbi
addikt
-
headhunter
addikt
-
-
K Norbi
addikt
válasz K Norbi #23078 üzenetére
Olvastam a használati útmutatóba legvégén az áramfogyasztásnál hogy
Készenléti üzemmódban 0,50W (10W szoftver/EPG-frissítési üzemmódban)Ami azt jelenti ha frissíti az EPG-t akkor is felugrik a fogyasztás, [link] [link]
Szóval elképzelhető hogy lefrissíti olykor olykor az EPG-t és olyankor többet zabál kikapcsolt állapotban is.
-
allfinanz
senior tag
válasz K Norbi #23056 üzenetére
4K kozelrol jon ki igazan. Messzirol nezve nem sokkal szebb, mint egy FHD.
Mit mond anyukad?
Fiam, ne nezd a TV-t olyan kozel, mert tonkre megy a szemed...
Ja, akkor minek a 4K? Vakitasnak, arra jo.3D-nek tobb az ertelme, ha lenne meg tartalom ra.
Inkabb a regebbi filmeket digitalizalnak minosegi FHD-re legalabb...Allfinanz elemzés. Megtakarítás, biztonság, védelem.
-
Joshi
titán
válasz K Norbi #23056 üzenetére
Én nem a Tv adásoktól várom a 4k eljövetelét, hiszen ahogy te is írod még a FHD is feláras ha van egyáltalán. Már jelenleg is van Blu-Ray 4k, az egy más kérdés hogy az európai megjelenés vagy úgy általában a régiós megjelenésre még biztosan várni kell. A warez egyenlőre kilőve a Blu-Ray 4k-nál, ugyanis ezidáig még nem sikerült feltörni a másolásvédelmet.
De a 4k ajánlásom egyértelműen a küszöbön van, egy 200-300ezer Ft-os Tv-ét nem 1-2 évre vesz az ember. Szerintem 5 éven belül simán lesznek 4k tartalmak. Aztán ott van a játék, már a Sony is rebesgeti a PS4 4K verzióját, szóval én nem temetném a 4K-t.(#23057) saltanus Ok hogy belinkeltél egy valamilyen oldal tesztjét, és mi a konkurencia? Természetesen azonos árkategóriát ha lehet.
-
bencsikgab
tag
válasz K Norbi #22977 üzenetére
Tapasztaltam én is - és nem igazán találtam meg,hogy hol lehetne ezt a funkciót kikapcsolni. Nem is vagyok benne biztos,hogy a környezeti fényerő alapján történő szabályozás okozza (szerintem az egy külön, ettől független funkció) - de hiába kapcsoltam ki a képmódnál az automata fényerőt, a jelenség nem szűnt meg.
Van valakinek ötlete,hogy hol lehetne kikapcsolni a tartalomfüggő fényerőt?
-
misterazeko
tag
-
Joshi
titán
válasz K Norbi #22938 üzenetére
Én úgy tudom hogy az 55"-os az VA paneles.
(#22940) Pumma már mint nekem van olyan? Nekem még a 2014-es modell van abból is a 49x8505b ami tényleg IPS, de abból is az 55"-os verzió VA paneles volt. Sajnos nem volt 550k pénzem amikor vettem, de nem is igazán akarok kifizetni annyit egy TV-ért.
[ Szerkesztve ]
-
krx21
nagyúr
-
Dareiosss
senior tag
válasz K Norbi #22888 üzenetére
A bevilágítás gyártástól függ. De a panelok között nincs különbség.
Még a sony honlap is csal a W75x és a W80x adatainál, pl hogy a w75x nem dupla tuneros (S/s2) de közben a valóságban igen, és anno még pár hibát felfedeztem, a 2 TV a 3Dn kívül teljesen ugyanaz.[ Szerkesztve ]
-
Haja
tag
válasz K Norbi #22737 üzenetére
Ennyire nem szeretnék drasztikus lenni, de közel állok hozzá...
(#22735) Frisi: eddig ez járt a legközelebb Mikor átállítottam hálózati alapú időre, akkor legalább gondolkodott egy ideig. Aztán ugyanaz.
(#22739) Joshi: kipróbáltam, de nem sikerült. Próbáltam kábellel is, úgy se megy. Próbáltam a hosszú kikapcsolással is.
Már visszamentem a kezdeti beállításokhoz is, de utána se jó. Igazándiból az a furcsa, hogy az elején már próbál csatlakozni a google-hoz, de csak pörög a Csatlakozás google-hoz felirat és ennyi. Az újraindítást megpróbáltam kábellel is, de ott is ugyanaz, ott ráadásul tovább se tudok lépni ebből a csatlakozás állapotból. Wifinél legalább ki lehet hagyni a lépést. Mondjuk a google fiók-ot is nagyon nehezen veszi be, 5-6-szor neki kell futni, mire beenged.
Találtam még egy [ilyet] is, de nem tudom, hogy meg merjem-e csinálni. -
BirkMan
csendes tag
válasz K Norbi #22198 üzenetére
A kupon leírásában van egy ilyen mondat: "A kedvezmény nem vonatkozik, az egyéb akcióban résztvevő termékekre, illetve az időszakban érvényes szórólapban szereplő termékekre."
Szerintem az 50W808-nál nem lesz jó a kupon, mert akciós: "»AKCIÓK Ajánlatok»Halmozzuk a kedvezményeket!»SONY tv ajánlat»Sony"
Szerk.: mind a 3 TV akciós.
[ Szerkesztve ]
-
B-L-A-C-K
titán
válasz K Norbi #22188 üzenetére
Nem mondták mikor?
Amúgy most lesz hétvégén a Glamour napok, eddig ezt találtam ami jó lehet:
SONY 50W808C + akció = 200 000 Ft
SONY 55W808C + akció = 288 000 Ft
SONY 55W755C + akció = 240 000 Ft
[ Szerkesztve ]
-
sixer66
senior tag
válasz K Norbi #22158 üzenetére
Nekem is szokott egyszer kétszer (háromszor, négyszer) halkan kattanni (55W807C), de mivel a Denon 3808-as erősítőm jóval nagyobbakat kattan (relé), így már meg sem lepődtem, pedig az se két forintos történet volt a maga idejében.
Nekem egyáltalán nem tűnik hőtágulásnak, inkább tényleg olyan, mint ha relé lenne, csak jóval halkabban csattan (de nem értek hozzá), mint az erősítőben.
Automatikus frissítés nekem be van kapcsolva, de csak akkor rakom hálózatra, mikor frissítéseket akarok kerestetni vele, folyamatosan nincs a hálón, ne garázdálkodjon nekem az okos Andro.Többször olyat is tapasztaltam, hogy bekapcsolom a tv-t és nincs hang (T-home IPTV) és csak a TV áramtalanítása segít, set top box-szal bármit csinálhatok, nem oldja meg a problémát.
Ilyet tapasztalt már valaki?[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz K Norbi #22158 üzenetére
Lehet, hogy be van kapcsolva az automatikus frissítés, ilyenkor a tv ki- be kapcsol és keresi az új firmware-t.
*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
-
Joshi
titán
válasz K Norbi #22036 üzenetére
Ahogy a Sony LCD panelt se gyárt, miért ne lehetne? Csak éppen az a nagy különbség az LCD és OLED között, hogy sokkal kevesebb trükközés kell a jobb képminőség eléréséhez az OLED javára. Szóval itt már lehet hogy nem éri meg a Sonynak a többletmunka ráfordítása, mert nem tudja kamatoztatni profit formájában. Nyilván mindenből ki lehet hozni a maximumot, de az OLED-nél már nehezebb dolga lenne a Sonynak.
[ Szerkesztve ]
-
junior11
veterán
válasz K Norbi #21910 üzenetére
Nem tűnnek el, csak egyre kevesebb lesz a fullhd-s tévé a 4K mánia miatt, szinte már csak az alsó- és max. középkategóriában. Az új modellek specifikációi fennt vannak a Sony honlapján, össze is tudod hasonlítani őket, pl. a W80xC szériával. Amúgy ami a W80xC szériát illeti, simán maradhatnak gyártásban az idei évre is, utód nélkül, majd meglátjuk, mi lesz velük az év során...
The Truth Is Out There - Az igazság odaát van
-
blakey
titán
válasz K Norbi #21794 üzenetére
Kontrasztban kb 4X a különbség a VA javára és hasonló a helyzet a feketeszint esetében is, tehát azért látható, viszont be lehet úgy állítani, hogy ne legyen annyira zavaró. A két tv amit összehasonlítasz az nem egy kategória és ha te a W80x-et nem látod jobbnak a belépő UHD IPS tévétől akkor ott gondok vannak, vagy a tv-vel, vagy a környezettel. Világos helyiségben nem látszik annyira a különbség.
*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
-
Joshi
titán
-
bandaMDD
csendes tag
válasz K Norbi #21742 üzenetére
Szia!
Én az lg uf850 és a sony w805 között vacillálok, és nagyon érdekelne, miért akarsz megválni az lg-től? Mik voltak a fő negatívumok? Tényleg annyira rossz a képe?A képe biztos jobb a Sonynak, csak ez az android ne lenne. Én DLNA-ról és külső vinyóról szeretnék nézni mkv-kat, illetve felvenni szeretnék vinyóra (főleg teniszt ) És olvastam, hogy erre többen panaszkodnak.
Tanácstalan vagyok...
Új hozzászólás Aktív témák
- Mindent a StreamSharkról!
- Mikrotik routerek
- Óra topik
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Linux kezdőknek
- Külpolitika
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Autós topik
- Nagyon korai videón az új Virtua Fighter játék
- Ukrajnai háború
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest