Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
- Projektor topic
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen videókártyát?
- Google Chromecast topic
- Új versenyző áll rajtvonalhoz a tápok világában
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Gigabyte alaplap topik
-
PROHARDVER!
Socket AM4 topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
M-a-X-i
tag
A kevés foglalt miatt gondolkodom inkább 1 db RAM mellett. Bár nyilván új nincs a támogatási listába. Később könnyebben lehetne mellé tenni. Vagy ami még éppen kapható esetleg 2x8GB F4-3200C16D-16GIS jöhetne szóba.
De ha nálam jobban hozzáértők is azt mondják jó eséllyel működhet az újabb 16 GB os F4-3200C16S-16GIS, akkor azt szívesebben venném.
Egyelőre ugró processzor lenne ez a kis Ryzen 3 2200G, aztán majd kap erősebbet.
Tuning nem lesz, inkább költség hatékonyság. Sajnos olyan vicc használt AM4 lap árak vannak alsó szegmensben ezért újonnan venném inkább lapot és RAM-ot.Köszönöm a válaszod!
-
M-a-X-i
tag
Sziasztok!
A nagyérdemű segítségére lenne szükségem, 1 kis szörnyeteget raknék össze, sajnos nincs támogatási listában, csak megérzésemre hagyatkozhatok.
Most volt G. SKILL nél Model váltás.
G.Skill Aegis DIMM 16GB 3200MHz DDR4 memória (F4-3200C16S-16GIS)
ASRock B450M-HDV R4.0 alaplapba menne Ryzen 3 2200G mellé, mint látható kis költség kímélő projekt.Újonnan most ez tűnik legjobb vételnek.
Köszönöm szépen előre ianmindenki válaszát segítségét
-
M-a-X-i
tag
Köszi a személyes tapasztalatod, hogy megosztottad
Ez már számomra is teljesen elfogadható :-)
Akkor sajnos gyanús MSI hülyeség lehet, még 1-2 lépésben frissítek BIOS majd meglátjuk, meg UEFI módon is újrateszem a Wint aztán látjuk változik-e valami
ASUS lapra lennék még kíváncsi azok, hogy viselkednek
-
M-a-X-i
tag
szia,
Tiéd mennyi idő alatt tudja le a POST folyamatot?Amúgy meg "olcsó..." ne vicceskedjünk , mert :
1. ajánlott alaplapos tocicban (ott érdeklődtem)
2. nem olcsó B450-es lapok között (szerintem 37-40eFt).Másnak személyes tapasztalat kinél mennyire gyorsan zajlik a Boot POST folyamat ?
Jah értem aki nem 80eFt os lapot vesz az mind tehet róla, ha valami kicsit másabb (rosszabb)?
Szerintem még lehet úgy sem költök többet rá, ha lecserélem jövőre B550-es lapra..
Amúgy az ASUS nem nagyon dícsért VRM tervezésű "olcsóbb" lapjai vannak 32-35-, ASRock és a nem ajánlott instabíl olcsóbb Gigabyte alaplapok, tehát ennek tükrében azt mondom nem könnyű minden szempontból jót választani. Főleg aki nem akar rá vagyont költeni..
Amúgy meg, ha megfigyelted nem percek, csak másodpercekben mérhető "lassulást" tapasztaltam.
-
M-a-X-i
tag
Sziasztok
A véleményeteket / segítségeteket szeretnék kérni BOOT (POST) idővel kapcsolatosan kicsit problémásnak érzem MSI alaplapnál lehet ilyen, vagy AMD-nél?
Mivel nincs más típusú AM4-es alaplapom és MSI alaplapom sem volt vagy 18 éve, ezért kérdezek.
MSI B450 Tomahawk MAX Boot time test
Régi a konfigom itt is elsősorban a POST időre hívnám fel a figyelmet:
ASUS Z97-K Boot time test
Tény, hogy CSM módban van, de olvasgatva másoknak UEFI nüdban sem gyorsult, volt hogy lehúztam mindent amit csak lehetett csak rendszer SSD maradt BOOT-nál is kivettem minden felesleges eszközt.
Még UEFI-ben is megpróbálom feltelepíteni, meg BIOS frissítésre van lehetőség.
Várnám meglátását minden hasonló chipkészlettel rendelkező kedves fórum tag saját tapasztalatát.
ASUS és ASRock lapok is hasonlóan lassú POST folyamattal detektálnak?
AMD problémára is gyanakodnak egyesek.
Hiper MSI BIOS [UEFI] lapon ez irányban nem láttam állítási lehetőséget (pl.: lásd ASUS normal, fast boot, hiba esetén billentyűre várás kikapcsolása is gyorsíthatott azoknál)
Amúgy ha egyszer elindul probléma nincs vele végül is, de utoljára a GA-970A-UD3 (rev. 3.0) csinálta ugyan ezt... Az Gigabyte FM2(+) lapokban már volt Fast Boot ott ez is javult.
Ki mit javasol ez ilyen MSI-nél vagy hasonló minden AMD Ryzen lapnál és ezt így kell elfogadni?
Köszönöm előre is!
üdv,
MAX_
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire B650M R7 8700F 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3070 Ti 8GB Zalman S2 TG EVGA 850W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650M R7 7700 16GB DDR5 1TB SSD RTX 3070Ti 8GB ASUS TUF GT301 GIGABYTE 750W
- Keresünk Galaxy S21/S21+/S21 Ultra/S21Fe
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V15-IIL: i5-10GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest