Új hozzászólás Aktív témák
-
Tersius
tag
válasz
koffeine
üzenetére
Es a ppp0-on belul mit irt?
irja az IP cimet, meg alhalozati maszkot, meg mindent?
adsl-status?
Esetleg nem lehet, hogy fut valami tuzfal, ami alapbol eldob mindent?
iptables -L -lel lehet megnezni. Ha ottan acceptokat ir, es nincs semmi szabaly, akkor nem az a gond.
Esetleg probald meg megpingelni a sajat IP-det. Nem tudom, hogy az mit segit, de legalabb valami
Amugy nem nagyon tudom, kezdek kifogyni az otletekbol. Mondanam, hogy ha adsz egy ip-t, meg egy usert, akkor ssh-val megnezem, de valszeg az sem menne. -
Tersius
tag
jaja, pont ugy, ahogy win alatt (meg amit leirtam)
ne feledd IP-vel kiprobalni, az a fontosabb.
Nezd csak! ezeket talaltam:
Invitel dns szerverei:
213.163.59.10 (isaura.vnet.hu), 213.163.0.1 (gauss.invitel.net).
Ezeket ird be az adsl-setup ujboli futtatasakor. (hwsw forumarol, felelosseget nem vallalok erte) -
Tersius
tag
adsl-setup-ot szepen megcsinaltad?(beirtal mindent, amit kerdezett?)
Ezutan kellene az adsl-start. Ha kiirja, hogy connected, akkor az mar fel siker
Es mi az, hogy megse? Mi megse? Nem tudsz elerni honlapokat?
van egy adsl-status nevu parancs, az mit ad eredmenyul, mielott, es miutan az adsl-start-ot futtatod?
Es nem jonnek be honlapok? Semelyik?
Probalj meg pingelni. pl: ping www.index.hu.
Mi az eredmeny?
Ha valami host unreachable, vagy ilyesmi, szoval ha nem megy, akkor probald meg az IP-jet pingelni, hatha dns szervert nem ersz csak el:
ping 217.20.131.2 -
Tersius
tag
Nem biztos, hogy a slackwarrel kellene elsore kezdeni, igen maceras elsore beallitani rajta barmit is.
No ezt nem bantasbol mondom, inkabb csak Teged akarlak megkimelni egy csalodastol!
De persze ha nekivagsz, hajra. Van fent a slack oldalan sok readme, ott a nagy resze le van irva a dolgoknak. -
Tersius
tag
Hallo!
Talaltam egy oldalt, ahol szepen leirjak, hogyan lehet ravarazsolni a 4db Slackware CD-t egyetlen DVD-re.
http://boncey.org/2004_12_23_make_your_own_slackware_10_bootable_dvd
Alapvetoen egyszeru, be kell masolni az osszes fajlt az ISO-kbol egy konyvtarba, es kiadni az
mkisofs -o /tmp/dvd-image.iso -R -J -V ''Slackware Install'' -hide-rr-moved -v -d -N -no-emul-boot -boot-load-size 4 -boot-info-table -sort isolinux/iso.sort -b isolinux/isolinux.bin -c isolinux/isolinux.boot -A ''Slackware Install CD'' .
parancsot (ez a fenti egy sor). Par perc alatt kesz a dvd image, amit mar irhatsz is lemezre. Es ekkor lesz egy DVD-d, ami bootol, es gyakorlatilag teljesen megegyezik a nyaron kiadott CD-kkel.
Ami viszont meg jobb, kiprobaltam, hogy mit csinal, ha az ftp-rol nem a Slackware-10.0 konyvtarat toltom le, hanem a Slackware-currentet, es hat bizony ezzel is tokeletesen mukodik. Epp most telepitettem fel a laptopomra a DVD-rol a teljesen friss slacket, 2.4.29-es kernellel, 3.3.2-es KDE-vel, meg meg sok mas mindennel. Nagyon kellemes
Új hozzászólás Aktív témák
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most Ünnepi áron! :)
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Thermalright Aqua Elite 360 V3
- Eladó Apple iPhone 13 Mini 128GB / 12 hó jótállás
- 146 - 147 - 166 - 167 - 168 - 169 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest