Új hozzászólás Aktív témák
-
Воланд
titán
Szerintem ez mehet nyugodtan ide: Azonnali alaplapos kérdések órája
-
kalasz01
csendes tag
Sziasztok!
Otthoni hálózat kialakításának fontolgatása közben arra gondoltam, hogy csinálnék egy terminál szervert és amellé még beruháznék külön egy nasra, hogy ne kelljen mindig a szervert nyaggatni mindenfajta filmnézéshez, zenehallgatáshoz, vagy TV-s képnézegetéshez.
Itt jött az ötlet, hogy a kettőt akár egy házban is meg lehetne oldani, mondjuk egy ilyen energiatakarékos SBC segítségével, csak az a probléma, hogy nem sokat tudok még erről a technológiáról és a véleményeteket szeretném kikérni, hogy érdemes-e ezt így csinálni, megéri-e, vagy már maga az elgondolás is rossz?
NAS rész:
-pl: Axiomtek SBC82700 1000 Mb/s-os nic-el
-2 sata hdd raid 1-es kötésben
-1 pata hdd
-CF kártyán FreeNAS os.-nekTerminál szerver:
Még alakul!Még 2 kérdés a végére:
-meg lehet oldani mindkét alaplap áramellátását egy tápról, vagy külön kell venni hozzá?
-ha HD filmeket szeretnék majd hálózati lejátszón keresztül nézni akkor mennyi memóriát érdemes tenni az sbc-be?Előre is köszönöm a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- foobar2000
- Gyúrósok ide!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Nissan klub
- Ukrajnai háború
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- További aktív témák...
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Apple iPhone XR 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest