- Léghűtés topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen notebookot vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Videós, mozgóképes topik
- DVB-T, DVB-S (2), DVB-C eszközök
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Érdekes egy program. Eddig még nem hallottam róla. Van egy inteles lapitopim,lehet megpróbálom
-
dzsoke2
tag
Sziasztok.Én nem találom ezt
nem tudom hogy jó számot néztem-e)af82801jd0 ha jót néztem melyiket használjam?Amúgy lenovo m58 a gépem.
-
porto1992
tag
Sziasztok ha valaki segítene
setfsb -nél ha rá megyek, hogy set fsb miért ugrik vissza a csúszka és nem állít semmit ?
-
duke
aktív tag
Veletlenul nem tudja valaki hogy a Toshiba NB100 -as netbukhoz hogy lehet beallitani a programot ?
Ha egyaltalan lehet. Par tucat lehetoseget mar vegig probaltam, de egyenlore semmi. Maximum annyit sikerult elerni, hogy nemelyiknel lefagyott a gep. -
xenonboy13
tag
Ideje újra írni a topicba
MS-7223 deszkával tökéletes letöltöttem a programot megnyitom Get FSB és már is tudok állítani mindent.
Proci: Pentium 4 630fel ment 3,4ghz-ra is
-
Mr.Peter
aktív tag
Sziasztok!
Nem tudjátok, hogy IBM M52-es alaplapnál milyen beállítással kellene futtatni ? Mert a listán nem találtam meg! -
Kellar.J
csendes tag
Helo mindenki. Ugy látom sokasodnak a problémák, engem az érdekelnehogy nekem jól működik a progi de azt irták ahol letöltöttem hogy a ramot húzzam le mert 1 szerre húz mindent a prog az hogy lehet mert nem vagyok 1 gépzseni. Az alaplapom: MSI K9AGM3 2000 Mhz-es CPU típusa AMD Sempron LE-1150, 2400 MHz (10 x 240) ez most fel van húzva 2000 ről. A ramot meg az ieneket % osan kell visszahúzni azt nemtom Előre is köszi.
-
robika1
csendes tag
Sziasztok.volna egy oriasi problemam.Adott egy sempron 2500+ gep 1 gb RAM-mal.A gep ha nem futtatok gyakorlatilag semmit ugy is min. 90% a proci...nemztem process explorerrel...es a system-re hivatkozik...ha megnyitom a firefoxot akkor a firefoxra hivatkozik es 100% a proci mindig.Tudtok vmi megoldast?Amugy le formaztam a hdd-t s uj rendszert is raktam mar
De nem oldottam ezzel meg a problemat
-
Arkar
aktív tag
Sziasztok!
Nem tudja valaki, hogy ezt az alaplapot támogatja-e a setfsb: Fujitsu Siemens F45?
Esetleg mi lehet u.ez a tipusú orajel generátor?Válaszokat előre is kösz!
-
lenox
veterán
Van valahol doksi ehhez? Egy gepben az e6400-as procit valamiert 800-as fsb-vel hajtja windows alatt az alaplap, pedig bootolaskor 1066-ot detektal. Kiprobaltam a setfsb-t, mukodott, es mostmar 1066-tal hajtja boot utan is. Ezt a proggy csinalja (tehat beinstallalta magat, es minden bootkor beallitja?)
-
venice23
csendes tag
Az a vicc h benne van szedtem le hozzá kiegészítőt, és megy, de már meg van a gond. a Pci frekit emeli fsbvel eggyütt, ez a 915 chip átka :S Csak elvileg ez fixálja részben mert nem emeli amikor húzom az fsb-t és ki lövi a meghajtókat ami satás :S Szal ja kicsit szívtam vele, evvan majd mególdom
-
venice23
csendes tag
U.I.: widows xp prof x64 edition van a gépen, lehet h ez a gond? Volt aki azt mondta nekem h ez a windows elég defektes.
-
venice23
csendes tag
Lenne 1 kérdésem: a most szereztem egy 3 gigás p4 procit prescott magos, van 1 lap is nevezetesen egy Asus P5GD1 fm ( siemens szal bios nem tuing barát) na most ha felhúzom setfsb-vel vagy clockgennel az fsb-t akkor ilyet csiál a gépem h winfosban lelövi a particiókat ( a 8-ból vagy 3-4-et) Ez miért van?? Mert am meg ha felviszem 3.4-ig simá viszi, csak a particiókat lövi le :S Előre is thx a választ.
-
papg79
tag
Sziasztok!
Megtudja valaki mondani, hogy az AsRock P4i65G típusú alaplapnak mi az órajel generátora? Előre is köszönöm!
-
Robi0412
csendes tag
Hali mindenki!
Tudnátok nekem segíteni?
Kellene nekem a pll ic száma.
Acer 3692 notim van, i940gml/i943gml lapkával van szerelve.Köszi.
-
spike093
csendes tag
Valaki elmondaná nekem hogy hogy is megy-ez a SetFSB-s dolog?
Hol kell megnézni azt a számot ?
Hol találom körülbelül?
-
Devid_81
félisten
Szép napot!
Próbáltam ma egy ACER 5920G (PM965) @ T5750 de sajna egyik clock generator sem az övé, szerencsémre összevissz 5x sikeredett a windowst lefagyasztanom mire az összes listában szereplőt lecsekkoltam.
2.2.113.85.
Természetesen nem sikerült, 2 vel úgy csinált mint aki tök szuper, csak épp egy fél MHz-et nem emelkedett az órajel, mondjuk azokkal legalább nem fagyott.
Gondolom ahány gyártó PM965-ös notebook lap annyiféle clock generetor, vagy nem? -
kriszbon
őstag
Nézd meg a progi listában, hogy milyen chipek vannak felsorolva, leírod őket, és keresel az alaplapon egy chipet, amin hasonló, vagy egyező van. Néztem a lap képét, de nem lehet látni, hogy hol lehet! Általában az NB környékén szokott lenni, de ez nem biztos(lehet hogy takarásban van) nem tudom! Más tippem sajnos nincs ezt neked kell valahogy megkeresned!
-
vergilx
őstag
hi!
680i sli vel nem működik a progi??
mert nekem indításkor chipset errort dob -
Pecc
őstag
P5K VM-ből tud olvasni a program?
Nem találok hozzá számot. -
-
kriszbon
őstag
Tudtam hogy úgyse tudod kihagyni
Amikor először olvastam ott, nálam kegyetlenül bejött, telibe is köptem a monitort meg a billt üdítővel
Ezt a progit a régi lapomnál használtam(Asus) mert nem lehetett a PCI frekit fixálni, és a procit nem tudtam felhúzni ennyire 3250 fölé már nem ment mert kiakadt! Amúgy ezzel is megy simán, de az ET sokkal jobb!
darál0w: Az ET6-os úgy tudom nem támogatja ezeket a deszkákat -
darál0w
Jómunkásember
party egyetemen hétközben is van. én azt jobban szeretem, mint a hétvégi, h ugymondjam kemény vagyok 16 évesen mer beengednek ilyen helyre a "nagyok közé" bulikat.
na meg nekem hétvégén meccs és melo van. szal csak nagyon ritkán megyek el hétvégén
SETFSBvel tom állítani, de mondom semmi értelme. szvsz az ET5pro (csak ezt a verziot probáltam) értelmesebbnek tűnik és nem kell vele annyit b@szakodni.
-
kriszbon
őstag
Hát annyiért nem is érdemes kinlódni vele! Amúgy ezt is lehet úgy használni mint az EasyTune progit, hogy biosban beállítod amit gondolsz hogy jó, ezen meg ha kell a + akkor feltolod(igaz itt kevesebb az állítási lehetőség) mármint venti meg hasonlók! Az előbb jól megmontam hogy (virzsnyákolsz) később jutott eszembe hogy jön majd zoo8800 kolléga és tőlem is megkérdezi hogy mit "Vászmákogok" itt
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
kriszbon #153 üzenetére
éjjel-nappal online (du. szundiztam most meg nem tok aludni
)
az a baj,h ráérős vagyok és biosbol már kitapasztaltam mi megy a procc. setfsbvel max 30-50mhzet tok még kisajtolni, deh az meg már épp nem játékstabil. nem a procc áll le, hanem a game hibát észlel és leáll
tökéletes nekem ez az orajel ennyi fesszel. bár épp ma láttam egy tesztet, ahol 1,2Von megy 3600at. nekem ahhoz 1,33 kell
igaz nem panaszkodom, de mégiscsak yol járt a kölök -
kriszbon
őstag
Hát azt nem tudom miért! Kipróbáltam és nálam működik! Kiválasztod a megfelelő chipet, majd Get Fsb aztán a felső csuszkán pötyögsz fel annyit amit akarsz majd Set Fsb, és már annyin is csetteg a proci, ha bírja(megnéztem Everesttel)
A régi lapommal is használtam, mert az nem fixálta a PCI sebességet!
-
kriszbon
őstag
Hát ha jól tom az alaplapra szokták ráforrasztani jobb helyeken
Amúgy keress egy IC-t ami vagy ICS v. RT vagy akármi jelölésű, asszem ezeken RT van! Lapot ha nézed szemből(mert nézzed meg) procitól balra fent van egy százlábú azt hiszem az lesz(legalább is az enyémen ott van)
-
darál0w
Jómunkásember
sajna lapomat nem találom support listben.
nem is kezeli?(adatlapon) -
Michi
tag
Sziasztok! Nekem nagy nagy help kéne hozzáértő emberkékkel az élen
Van 1 Amilo pi1536 -os Fusi notim, ebben van ugye Intel i945pn típusú alaplap + t2350,amihez szépen nem találok clock.gen-t.... Viszont találtam 1 oldalt,ahol leírja nekünk 1 pajtásunk, hogyan kell setfsb-vel ezeket a lapokat tuningolni a benne rejlő procikkal.
Viszont rajtam ez sem segített,pedig ugyanolyan típusú alaplapom van southbridge-el megegyezően,de mindig pll olvasási hibát ír ki setfsb
Valaki pls help milyen clockgent lenne érdemes használni, vagy milyen cpu tuningoló progit!
THX
-
Zicky
csendes tag
Hálás kis progi,
ugyanis ezeket az eredményeket biosból való tuningolással nem tudom elérni.Ezeknél a beállításoknál már fel sem jön a windows.
Csak az a furcsa, hogy mért mutat több mint száz mhz-el nagyobb ddr sebességet. A clock generator listában benne van az alaplapom.
A végcél végülis a 600Mhz volna, hogy a 1200-as OCZ Reaperek ne unatkozzanak, de ha jól tudom a X975 csak 1066-ig birja a ramsebességet az1200 a P45 vége. De ez már egy másik fórumtéma. -
Warbeast
tag
Mindig a több kell
Zavar, hogy ott lakoznak a kiaknázatlan hertz-ecskék a csipben.
Ha meg nem zabál többet tőle, miért ne?
20% emelés 2.5->3.0-ra az annyi mint 100 perc konvertálásból 80 lesz, 20 perc alatt egy negyed szexet le lehet nyomni az asszonnyal, vagy megvacsorázni -
Warbeast
tag
Élesszük már fel ezt a topicot, igazán hasznos kis program a SET FSB, ha mondjuk notit akarunk tuningolni....
Aveui: hajlandó vagyok szétkapni a notimat, alaplapig...azon ha megtalálom az órajel gen. IC-t, akkor azon megtalálom a szükséges típust is, amit beállíthatok a programban?
Sajnos a mostani tippelős helyzetben minden getFSB gombnyomás azonnali leállást okoz.
Típus: HP 8710W, alaplap típus PM965-ös, kerestem manualokban, szervízkönyvben, de nem tünteti fel az órajel IC típusát. Bárkinek tipp, köszönöm neki! -
westlake
félisten
2.1.94.0
-Updated SetFSB : Version 2.1.94.0 - Added RTM862-520.
-Fixed ICS9LPRS139AKLF bug.
-Supported Dell Studio XPS 435 MT(ICS9LPRS139AKLF)
-Added the Clock Generator for command line. -
Thrawn
félisten
-
nicevolley
tag
Sziasztok.
Dell X1-hez használom a setfsb-t.
Jól is megy, de nem tudtok valami módszert, hogy win indulás után automatikusan megnyíljon és beállítsa a megadott fsb-t?Ilyet találtam:
3.Command Line Switch Options
-w[00-99] : Wait [sec] default=10sec
-s[000-999] : Set FSB [MHz]
-m[00-99] : Mode Automatic operation
0(default)=normal , 1=ultra
Mode Manual operation
16=normal , 17=ultra
-i[00-99] : Increment [MHz] default=max
-t[0-9] : Test 0=[PLL] , 1=[SMBus(I/O)], 2=[-], 3=[Config Reg]Nekem nem megy, hibaüzenetet kapok.
Ti próbáltátok már? -
Thrawn
félisten
Added CV137PAG.
-
westlake
félisten
Fixed CY28551LFXC bug.
Supported Intel G35EC(CY28551LFXC).volt meg ket elozo verzio, amit nem linkeltem:
2.1.91.0
Added ICS94201DF.
Fixed ICS9LPR427AGLF bug.
Changed the PLL parameter of type 5,6.2.1.90.0
Added ICS9248BF-87.
Changed the PLL parameter of type 9. -
johniee
senior tag
Köszi, kipróbáltam, de nem jó
A SetFSB 2.1.91.1-et szedtem le, és ezzel SMBus error fogad mint ahogy a 2.1.89.0 verzióval is. Unknown értékek és ha a Frekvenciát állítom, akkor Error és kilép a progi -
jugeen
addikt
vélhetően sokkal inkább ICS9LPR501HGLF
-
johniee
senior tag
Üdv! ABIT AB9 Pro lapom van és szeretném használni a SetFSB progit, de nem találom hogy melyik Clock Generator-ral műxik a progi és a lap. Honnan tudhatnám meg? Nincs kedvem az összeset végigzongorázni
-
Andre90
tag
Sziasztok.
Tudnátok segíteni, hogy egy Dell Vostro 1510-hez melyik lenne a jó clock generator?
Előre is köszi. Üdv: André -
westlake
félisten
-Added ICS952619CF.
-Fixed ICS9LPRS139AKLF bug.
-Supported ASUS M9V/N, COMPAQ Presario B2800(ICS954213AGLF).
-Supported Foxconn BloodRage(ICS9LPRS139AKLF). -
westlake
félisten
-Added ICS9LPRS139AKLF.
-Fixed ICS9LPRS918JKL bug.
-Supported DFI LanParty UT/DK/JR X58 (ICS9LPRS918JKL). -
westlake
félisten
-
Szancsó
aktív tag
válasz
westlake #109 üzenetére
Nekem is ugyanaz lenne a gondom, mint Speed(R) -nek: a 220 -as FSB -t viszi, de tetszőleges fölötte választott érték esetén azonnali fagyhalál az eredmény. ( Sokat mondjuk nem kisérleteztem, mert melós gép és nem fél perc, amíg teljesen feláll minden progi rajta. )
Nem lehetne kicsit átnézetni az ICS954127BFLF -hez tartozó részt? Hátha csak vmi elírás, vagy ilyesmi... Magamból indultam ki -
westlake
félisten
-Added SLG8SP513V.
-Supported Foxconn 946GZ7MA-8K2SH(ICS9LPRS514EGLF).es nehany korabbi verzio valtoztatasai, amiket nem linkeltem:
2.1.84.1
- Fixed ICS9LPRS916JGLF.
-Changed ICS9LPRS916BGLF to ICS9LPRS916JGLF.
-Supported Tyan Tempest i5400XL(ICS932S421BGLF), ASUS P5QL Pro(ICS9LPRS916JGLF).2.1.84.0
-Added ICS952505AF.
-Fixed ICS9248EF-199.
-Supported Matsonic MS9357E(ICS9248EF-199); Asus P5GC-MX/1333(RTM876-660); Lenovo 9702 A66(ICS9LPR419DFLF).
-Supported ULi M1695[M1567] chipset. -
bandiie
aktív tag
Igen, ezt tudom, csak többen is betették ide ezt a képet, gondoltam hasznos lehet.
A controlnál már a csuszkával picit emelgettem, 1790 helyett mostmár 1830 körül van az órajel, de komolyabb emelésbe nem akarok belemenni tanácsok nélkül.
Többi kérdésemmel kapcsolatban esetleg kifejtenéd a véleményed?
-
-
bandiie
aktív tag
Üdv mindenkinek!
Teljesen kezdő vagyok PC Tuning terén és szeretnék segítséget kérni tőletek.
Egy ABIT IL9 PRO lapom van, amit ugyebár nemtudok BIOS-ba tuningolni...
Adott egy Intel Dual Core E2160 @ 1.8 Ghz. Ennek szeretném az órajelét növelni.
Letöltöttem a SETFSB-t (SetFSB 2.1.83.0).
Azt már korábban idebiggyesztette valaki h ezt kell majd válasszam: ICS954127BFLFItt egy screen shot, gondolom erre szükség lesz h segitsetek: http://kepfeltoltes.hu/view/081202/scrnsht_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
A hűtés terén a gépem teljesen alap, a processzormagok alapjáraton 47C-52C közt ingadoznak.
Valaki kérem szánjon rá 5 percet, hogy leirja nekem részletesen mit tegyek (tényleg teljesen kezdő vok).
A hűtés miatt nem lesz gond? Ha véletlen gond van (pl. kifagy a gép és utána nem indul) mi a teendő?Köszönöm.
-
westlake
félisten
- Added ICS951412AG.
- Supported Acer AM5630(ICS9LPR419DFLF). -
Speed®
titán
válasz
westlake #109 üzenetére
Köszi, működni már működik, csak sajna 220as FSB felett elszáll a gép.
Próbáltam RAMot máshogy osztani, +chipset\RAM feszt adni, semmi
A proci biztosan bírja, egy P31 lapban alapfesz alatt ment neki a 10x300.
Szóval marad az eredeti elképzelés, 200->266 BSEL és erős bizakodás.. -
westlake
félisten
válasz
#10949376 #110 üzenetére
sokan osszetevesztitek ezt a forumot (nem tudom miert) egy adatbazissal.. itt nem azok az emberek gyulnek ossze, akik fejbol tudjak, hogy egy adott alaplapon milyen orajelgenerator van.. ugyanugy szamunkra sem derul ki a programbol, mint ahogy szamotokra sem..
mindenki sokkal elobb erne celba, ha az alaplapjanak megfelelo topikban tenne fel az eziranyu kerdeseit... -
törölt tag
udv
rampage extreme hez melyik jo a clock generátor fulnél? -
westlake
félisten
-Added ICS954127BFLF,RTM885N-914.
-Supported Intel X58 chipset.(ajanlom az il9pro tulajoknak
)
-
westlake
félisten
válasz
PowerBuldog #106 üzenetére
a lap topikjaban kerdezd, ott biztosan meg tudjak neked mondan a pontos tipusat.. nekem eleg regen volt ilyen lapom, es mar nem emlekszem ra pontosan..
#107: persze, hogy meg "mindig nem" lehet allitani.. latod a legujabb verzioban a lapotok clockgen-jenek a tipusat? nem.. valoszinuleg azert, mert meg abo nem tette bele ebbe a verzioba.. Carpio kapott tolem egy tesztverziot, es neki mukodik.. ezutan szokta abo beepiteni az uj verzioba a clockgen ic-t
-
Speed®
titán
Hali!
Van valami fejlődés ezügyben (IL9Pro)? Legfrissebbel sem lehet állítani
Akad nálam egy ilyen lap és softmenu híjján alapon van az M0 E2180 még benne..szóval ezen kéne változtatni, és jobb örülnék ha nem BSEL moddal kéne szórakoznom, hanem belőhetnék 10x300at SetFSBvel.
A kép amit Carpiotól kértél, ha esetleg kell még:[link]
Help míí ;)
üdv
-
PowerBuldog
veterán
Giga P35-DQ6 rev1.0 Clock Generatort tudna nekem valaki mondani? Vagy hol lehet ehhez az infóhoz hozzájutni?
-
westlake
félisten
-Added ICS9LPR310BGLF,RTM580-255R
-Supported ASUS G2S(ICS9LPR363DGLF), Gigabyte GA-G31MF-S2(RTM875T-587),ECS KV2 Lite(ICS950405AF). -
westlake
félisten
- Added ICS950410AFLF,ICS954310BGLF,RTM876-665,W83194BG-SD.
- Supported VIA Apollo K8T800 Pro chipset. -
westlake
félisten
szia..
sorry, de csak most lattam meg a setfsb-s kerdesedet...
a kovetkezot tedd meg nekem legyszives:elinditod a legujabb progit, diagnosis ful, clock generator-nak kivalasztod a pll diagnosis-t, majd nyomsz egy get fsb-t.. eezutan mentsd el az aktualis kepet (capture), es kuldd el nekem mail-ben..
-
Daemon09
őstag
Helló!
Van olyan verzió, ami 64bites vistán megy? Notihoz kellene. -
Carpio
tag
Abit IL9 Pro lap esetében működik/melyiket kell használni?
-
westlake
félisten
válasz
Iron Funeral #92 üzenetére
nem chipsetet kell beallitani, hanem orajel generator ic tipust.. mivel ez a notebook alaplapjan talalhato, eleg nehez kideriteni.. egyebkent a clockgen ic tipusanak tudasa sem garancia semmire, hiszen az sem biztos, hogy azt tartalmazza a program..
-
westlake
félisten
Added ICS951402AG.
Supported ATI RADEON IGP350[ALI M1533] chipset. -
dokee78
félisten
Nincs erről a progiról magyar leírás,hogyan kell használni?
-
mmdms
addikt
válasz
Rifleman10 #84 üzenetére
ilyenekre nem vállalkozok, ha vállalkoznék akkor nem kérdezném...
-
mmdms
addikt
válasz
Rifleman10 #82 üzenetére
-
mmdms
addikt
nforce4-hez??? meik jó ahhoz?
-
Shaba
tag
Sziasztok
-
wfjo
csendes tag
szetszedtem a laptopot de nem latom a clockgen chipet 2 re gondoltam ami lehet: TS8121A-TLF 0702J ,
KTS25.0G15vhogy biztos lehetne allitani a feszt, van egy venti gomb rajta amitol cpu sebessege visszaesik 1500mhz re 1733rol.
Szerintetek ezek lehetnek a chipek?
-
westlake
félisten
Added ICS9LPR427AGLF
volt egy elozo verzio is, amiben ez valtozott:
Added ICS954119DFLF,RTM865T-433
-
westlake
félisten
Added ICS9LPRS113AKLF
Fixed ICS9LPRS918BKL,ICS9LPRS509HGLF -
Carline
őstag
Nekiállsz tecskós forrasztóval az alaplapodnak és agyő advent
Egyébként ha már szédszedted akkor csekkold meg az órajelgenerátort a lapon és ha szerencséd van akkor támogatott.
Nekem egy Eee 900 gép van és annak a jelgenerátora bennevan a támogatottak között.
Lehet is szépen állítgatni (down & overclock) -
wfjo
csendes tag
Udv mindenkinek!
Volna egy laptopom, intel 945gm lapkeszlettel, celeron m430 as cpuval, a laptop egy advent 7113 (ugyanaz mint a Uniwill L51 II), lehet ezzel hasznalni a progit vajon ? labforrasztas iesmi ?THX
-
westlake
félisten
mar nem te vagy az elso, aki rosszul teszi fel a kerdest
gyakorlatilag az osszes setfsb jo a laphoz, amik mar tamogatjak a rajta levo clockgen ic-t.. lehet, hogy az zavarja meg az embereket, hogy regebben meg mindegy egyes ic-hez kulon progi tartozott.. ez mar nem igy van egy ideje
egyebkent a programon belul ezt a ic tipust kell beallitanod -
nygma
addikt
Üdv.
Asus Maximus Formulához melyik SET FSB program jó?
-
westlake
félisten
-Added ICS954103EF,ICS952003AF.
-Supported ASUS A6JM(ICS9LPR363DGLF).
-Supported Sony VAIO UX series(ICS9LPR321BKLF).volt egy elozo verzio is..
2.1.67.0-Added ICS9LP505-2HGLF.
-Added ASUS A8S-X-UAYZ. ICS953805CFLF.
- Supported SiS756 chipset. -
westlake
félisten
-Fixed the PLL parameter editor.
elotte volt egy 2.1.66.0-as verzio is
-Supported the PLL Creator Function.
-Added the PLL parameter editor, Delete, Import, Export.es ezelott meg egy 2.0.b.21l beta
-Added CY28551LFXC_DFI,ICS9LPRS918JKL.
-Fixed DFI motherboard. (CY28551LFXC_DFI,ICS9LPRS918JKL) -
westlake
félisten
-Added RTM870T-691,ICS953401CFLF.
-Supported SiS649 chipset. -
westlake
félisten
-Added IMIC9827HY,ICS932S401EGLF,ICS932S421BGLF,ICS951464AGLF.
-Added the PCI-E Frequency for command line.
-Supported Intel 5000X/5400X chipset. (ezek szerint itt is a chipsetben van a clockgen) -
westlake
félisten
-
westlake
félisten
szeritnem nem lesz a progikban nforce support (ne legyen igazam).. mondjuk en a helyetekeben nem szamitanek nagyon ra.. sajnos az nforce-okat nem olyan egyszeru "manipulalni", mint egy clockgen ic-t.. tobbek kozott azert sem, mert a nvidia nem teszi kozze a chipset felepiteset.. ellenteben a clockgen ic-ket gyarto cegekkel..
-
Zé_Mester
őstag
nem is értem eddig miért nem használtad
hát ezt én se nagyon értem, pedig rengeteg képet láttam már amin ezzel lőtték be a tuningot. (mondjuk lehet hogy azért mert nem nagyon értettem ezt a "beállítani neki egy clock generator kódot". de mostmár utánaolvastam és így képbe vagyok
így mostmár okosabb vagyok ezzel is.Overlocker : nézegettem én is hogy hátha találok neked valamit, de semmi
sztem a következő verzióba már benne lesz -
Rusher
őstag
válasz
Zé_Mester #52 üzenetére
Szép eredmény grat
úgyhogy mostmár ez a progi is benne lesz a "kötelező tuningprogik" között alap....az, hogy feljebb lehet húzni az fsb-t hagyján, de nagyon sok újraindítást is spórolhatsz vele.....nem is értem eddig miért nem használtad
Overlocker a honlapján nincs feltüntetve nforce
-
Overlocker
veterán
Nforce 790i -hez mi lehet a jó
-
Zé_Mester
őstag
hála NEKED és subaruwrc-nek, sikerült kisajtolni léggel a 600as FSB-t.
subaru mondta hogy ezzel próbáljam fejlebb tornászni az FSB-t OS-en belül. (eszembe nem jutott volna
)
590 felett megfagyott a bejelentkezés közben de így meglett.
úgyhogy mostmár ez a progi is benne lesz a "kötelező tuningprogik" között -
Zé_Mester
őstag
üdv mindenkinek emberek
röpke kérdésem lenne csak : DFI LanParty UT P35-T2R
ehez akarom használni ezt a progit, de a listában nem találom a lapot.
esetleg tudja valaki hogy melyik típust állíthatom be helyette, amivel működni fog?
thx előre is -
westlake
félisten
szamomra nem egyertelmu a kerdes
egyebkent van uj progi:
setfsb.2.0.b.20l.beta- Added ICS954201BGLF,ICS9LPR321BKLF
- Added ASUS P4S800-MX. ICS952018AF -
zoo8800
veterán
Sziasztok
Azt honnan lehet megtudni, hogy milyen órajel generátor van az alaplapon? Everesttel és CPU-Z vel nem találtam meg.
Egy biosból egyáltalán nem tuningolható lapom van. -
robekri
addikt
SZerintetek ez megy S3al is? :S
ICS9LPRS587EGLF (GIGABYTE P35-DS3)
Üdv.. Robe
-
D@ni88
addikt
hali, a semia p5b lapot is kezeli? vagy csak az extrásabbakat?
-
eastlake
csendes tag
Új SetFSB verzió: Version 2.0.b.19p
[link]
A következőket adták hozzá:
ICS9LPRS552AGLF.
ASUS P5B-E to ICS9LPRS552AGLF -
M_zolee
csendes tag
Sziasztok!
Én is szeretném kipróbálni ezt a progit de nem tudom hogyan kell ezt igazán "profin" használni. Ezért jó lenne ha valaki(k) részletesen leírná(k), hogy mire kell figyelni és mit kell beállítani a progi használata közben.
Röviden: én egy P5K-E alaplapall akarom használni és ehhez kellene egy kis útmutatás.
thx -
Thrawn
félisten
válasz
laragirl83 #35 üzenetére
Könnyebb így Win alól kitesztelni az órajeleket, aztán ha megvan a proci vége akkor huss a BIOS-ba, beállítani az FSB-t és kész
-
laragirl83
őstag
Biztos hülye kérdés de azonkívül, hogy OC kereséskor nem kell mindig restiztetni a gépet ha állítani akarom órajelet, mire jó ez?
Jóó, meg strap váltást lehet kikerülni, de kb ez a 2 dolog összesen.
Nem tudom mennyire "egészséges" így win alól állítgatni órajelet. Mondjuk ha tesztelés van akkor még belefér, de van olyan pl. akinek alapból így megy a gépe? -
Madárpók
aktív tag
Nforce4 alapú deszkához semmi.
-
westlake
félisten
setfsb.2.0.b.19a.beta
1/06/2008
Added ICS951463BGLF.
Added ASUS F8SV. ICS9LPR363DGLF -
vlaci79
senior tag
-
westlake
félisten
osszegyujtottem kb 10 fajta hp noti dolgait, meglatjuk abo mit tud veluk kezdeni
egyebkent meg itt az uj verzio:
setfsb.2.0.b.18y.betaAdded ICS9LPRS587EGLF,ICS9LPR426AGLF,ICS9LPRS514EGLF,ICS953805CFLF.
Fixed Gigabyte X38-DQ6. ICS9LPRS914EKL
Added Fujitsu Siemens Amilo Pro V2030. ICS952906AFLF
Supported VIA VN800 and SiS761GX[/SiS965L] chipset.
Improved WinRing0 stability. (Updated WinRing0 to 1.0.11.) -
westlake
félisten
válasz
Nyugdíjas #10 üzenetére
nem olyan egyszeru a dolog, mint gondoljatok.. nem eleg, hogy egy adott notit csontra szet kell bontani, meg az alkalmazott clockgen ic-nek is kell talalni komplett leirasat.. ha nincs meg a megfelelo pdf, akkor semmi ertelme nem volt az egesz mokanak.. hiba tudjuk, hogy fizikailag milyen ic van a lapon, ha nincs rola semmifel dokumentacio.. a notigyartok altalaban sajat maguknak gyartatnak orajelgeneratort (es direkt nem teszik publikussa a dokumentaciot)
-
westlake
félisten
megprobalok utana nezni..
#7: akkor lesz support, ha abo "talal" egy olyan valakit, aki elkezdi gyujtogetni a notik ic-it.. ez ugye azert nehez, mert ezt csak a noti szetszedett allapotaban lehet kideriteni.. en elkezdtem hp notikat "gyujtogetni", de egy ido utan meguntam.. lehet megint elkezdem majd..
mod: szerintem kikeszulne, ha odaloknek neki 10 supportalando tipust -
Overlocker
veterán
Hali!
Meg tudnád kérdezni abo-tól hogy notikra esetleg várható valami support??
üdv
-
tlac
nagyúr
bug report:
szerintem vmi gubanc a ram frekvenciájával (cpu-z mutatja jól)
csak egy get fsb-t nyomtam, minden bios-ból van állítva -
westlake
félisten
eppen arrol akartam irni, hogy velemenyem szerint a jelenlegi valtozat (nekunk kell kivalasztani a lapnak megfelelo orajelgenerator ic pontos tipusat) nem eleg felhasznalobarat.. fel fogom vetni abo-nak, hogy a legordulo menuben konkretan az alaplapok tipusa szerepeljen, igy leegyszerusodne a tuningolok dolga.. jelenelg eleg sokan kerdezgetik, hogy a sajat lapjukon milyen clockgen ic is van pontosan..
ez nem plattform, vagy proci fuggo dolog.. igyaz, hogy pl. nehany nvidia chipsetnel magaban az eszaki hidban van az orajelgenerator ic, de ugy tudom mar ezt is sikerult megoldani..
konkretan nem tudok valaszolni a kerdesedre.. minden attol fugg, hogy milyen lapod van es hogy van-e rajta egyaltalan clocken ic..
mod: a progi site-jan talalhato egy lista, hogy a progi mely chipseteket tamogatja, de ahogy elnezem inkabb intel "parti" a tamogatottsag... (bar ez valoszinuleg annak koszonheto, hogy az osszes intel lapo clockgen ic-el allitja elo a dolgokat..) -
westlake
félisten
hivatalosan a legujabb verzio a 2.0.b.18l beta, de mivel ennek meg problemai voltak a gigabyte p35-ds4 es az x38-dq6-os lapok kezelesevel, kicsit egyuttmukodtem abo-val, igy mar elerheto a bugfix-elt 2.0.b.18s beta is
-
westlake
félisten
szeritnem eppen itt az ideje annak, hogy ez a hasznos kis program is kapjon maganak egy topikot.. sokat nem lehet irni a programrol, mindosszesen annyit kell tudni, hogy real time lehet valtoztatni az fsb-t (es a pci-e sebesseget) windows alatt.. nehanyan inkabb a clockgen nevu progit favorizaljak, de nekem mar jobban tetszik a setfsb.. a clockgen-t mar eleg regota nem frissitette Francky gyerek, igy eljart felette az ido.. a setfsb-t eleg gyakran frissiti abo, igy eleg nagy a letjogosultsaga.. a topik arra is jo, hogy ha barmilyen problema felemrul a progival kapcsolatban, akkor ide le lehet irni (amit majd tovabbitok abo-nak)..
elmeletileg az fsb-t nagy leptekekben is lehet emelni/csokkenteni (100mhz), de en inkabb az apro emelesek (10mhz) hive vagyok.. szemely szerint 100mhz-nel tobben nem is szeretek windows alol allitani, inkabb ujrainditom a gepet es beallitom a magasabb erteket a bios-ban..
a program hivatalos site-ja itt erheto el..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Diablo 3
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Elektromos autók - motorok
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Léghűtés topik
- Kerékpársportok
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- Intel Core i9-11900KF 3.5GHz LGA1200 (16M Cache, up to 5.30 GHz) Processzor!
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix B550-F Gaming Wi-Fi II Alaplap + Ryzen 7 5800X3D Processzor!
- Intel Core i7 9700T - TDP 35W - 8mag/8szál - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i7-14700K 20-Core 3.4GHz LGA1700 (33M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor! BeszámítOK
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Toshiba P300 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged