Új hozzászólás Aktív témák
-
L4rs
tag
Na újra itt.
Belevágtam a SCSI rendszer építésébe. Vettem egy [Adaptec ASC-19160] vezérlőkártyát. Most már csak HDD és kábel kell (az OS-nak, és pár gyorsabb alkalmazásnak). Milyen 18, 36Gb-os vinyót ajánlotok. Először is márkában. Másodszor gondolom U160-as (320-as felesleges, 80-as lassú lenne) kellene, hogy meglegyen a sebesség. Harmadszor forgássebességben. Mekkora különbség van a 10, és a 15ezres fordulatúak között. Jó lenne, ha 68 pines lenne (ne kelljen még átalakítóval is csesződnöm), de ha 80-as van nagyon jó áron, hát legyen az.
Egyáltalán melyik 18-36 Gb-os HDD a legjobb szeintetek? Mire figyeljek oda? -
L4rs
tag
Hát igen, aki IDE, meg SATA árhoz van szokva, annak nagyon drága. Meg talán egy átlagos felhasználónak nem is éri meg, de akinek kell a sebesség, és a biztosnság, az kb csak ilyenben gondolkozik. Én is megfontolom még, det akkor kell egy kártya is a vinya mellé, és egyik sem mindegy, hogy milyen. Nagyon sok féle van itt a PH-n is, alig tudom kikeresgetni, hogy melyik mit tud, mert álltalában csak a gyártót, megy a típusszámot írják oda, semmi specifikáció (ugyebár nem vagyok járatos a téméban, és nem tudom melyik szám mit jelent, így mindig meg kell néznem).
Szóval úgy gondolod, hogy nem egy rossz dolog?! -
L4rs
tag
Hej, de bitang drágák.
De miért? Nem sokkal gyorsabb, mint egy SATA, vagy igen? Esetleg megbízhatóbb? Viszont hallok rá olyan panaszokat is, hogy hangos (az egy dolog, nekem nem számít), de azt is, hogy nagyon melegszik, szóval kell rá hűtés is. Vagy ezek ilyen "kössünk már bele, mert másba úgy sem tudunk" dolgok? Meg a vezérlő kártya is drágább, mint a SATA-s.
Szóval összességében megíri az árát? -
L4rs
tag
Kivánok.
Nem nagyon vagyok benne a SCSI témában, de ez a következő kérdésemből ki is fog derülni.
Gyártanak még SCSI vinyókat, csak mert boltokban nem nagyon látni, de azért elég jó ahhoz, hogy túl régi legyen.
A választ előre is köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- LG 38GL950G-B - Ívelt Nano IPS / 3840x1600 / 175hz 1ms / G-Sync Modul / FreeSync / HDR 400
- iKing.Hu - Apple Retina Macbook Pro 16 - 2019 - Használt, megkímélt
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest