- OLED TV topic
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- Videós, mozgóképes topik
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már kevés lehet!
- Home server / házi szerver építése
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tasunkó
őstag
Amikor elkezd bizsergetni a szintlépésre a pontszámom, akkor már érik a meghalok, majd legurulok a szakadékba kombó, úgyhogy megtanultam viszonylag nagyvonalúan elengedni a pontjaimat. Néha azért még üvöltök egy halkat.
-
Gothmog
senior tag
Anno az első pár játékórában én is jártam még úgy, hogy a rúnacsokor összeszedése előtt sikerült újra meghalnom, és így elveszett minden addigi még el nem költött rúnám, de utána már rutinossá váltam ezen a téren, és nem is emlékszem, hogy vesztettem-e így komolyabb mennyiségű rúnát.
Ha messze vannak a checkpointok (és szivatós odáig az út), úgy teljesen jogos, de az ER szerintem elég "nagylelkű" ebből a szempontból, mert vagy shrine of grace vagy Marika szobor mindig van a bossok közelében. De bárhol is halsz meg, egy-két perc alatt mindig el lehet jutni oda újra.
-
flexxx2
őstag
nem csak akkor ment, kb percenként ment,
és van értelme, én is használtam amikor már fogy a türelem, vagy pl ha sok credit van nálad, meghaltál, és mész felszedni, mert ugye ha megint meghalsz akkor már elveszik,
aztán a lords2ben pár helyen vannak mini bossok viszonylag messze a checkpointoktól,
tudom csalás, de nekem így is elég kihívás egy soulslike game -
Gothmog
senior tag
És ennek mi értelme volt?
Ha meghalsz, az "újraéledési helytől" hamarább visszaérsz a helyszínre, hogy felvehesd az "elhagyott" rúnáidat, mint amennyi idő alatt a gépeden a save file ide-oda másolgatást megcsinálod.Ebben a játékban természetes, hogy kb. bármikor meghalhatsz, viszont ennek megfelelően nem is ér olyan óriási, helyrehozhatatlan sérelem a halálod esetén, amit fájlmásolgatásokkal lehetne csak normálisan megoldani. (Bármely két szomszédos Shrine of Grace között ritkán tart két percnél tovább az út, ha célirányosan mész, míg bossok előtt mindig van a közelben (kb. fél percnyi játékidőn belül) shrine of grace, vagy ha nincs, akkor viszont van Marika szobor (ahol újraéledhetsz, szintén max. fél perce az ellenféltől).
#28 beef : A játék akkor ment, amikor kilépsz. Amíg játszol, addig a fentebb említett shrine of grace és Marika statue pontok jelentenek kvázi "checkpoint" helyeket, ahol a halálod esetén újjáéledsz. A rendszer abszolút játszható, jó, folyamatos játékélményt ad, és bármikor be akarod fejezni a játékot, mert más dolgod van, csak fogod magad és kilépsz. Újraindításnál pontosan onnan fogod folytatni, ahol abbahagytad (pontosan arról a helyről, pontosan úgy elhelyezkedő szörnyekkel stb.) Talán csak harc közben nem léphetsz így ki/menthetsz így, de ezt sosem próbáltam.
-
Tasunkó
őstag
Egyébként még jót is tesz, ha különböző napokon próbálkozok, mert pihenés közben is fejlődök, tehát 3x1,5 óra gyakran jobb, mint 1x5. Nem rajongok azért, hogy könyebbek legyenek, mert a Lords1 azért átbillent és többé kevésbé benne maradt abban a tartományban, hogy kijátszottam. Összességében tetszett, viszont a Darksiders1 meg érdektelenségbe fulladt volna, csak a pályák változatossága mentette meg, de tervezem hogy kijátszom a többit, le is horgonyzott a tervek közt valahol. Ha a soulslike-ban ezek a bossok nem akasztanának meg, bár a pálya közben is akadnak nehézségek, egy idő után az összes ilyen játék, vagy rövid, vagy repetitív lenne. Az hogy elidőzöl valamelyik részen, bele van kalkulálva. Az In Famous Secons Son-al voltam úgy hogy ott bármit teszek, bárhogy repkedek, nincs nagy tétje mert alig tudom úgy elrontani hogy ne sikerüljön.
-
Daelion
őstag
Ezzel tisztában vagyok, 7 évig játszottam egy olyan action MMO-t 'Vindictus' amiben meg kellett tanulni a bossokat meg a karidat is ha jól/effektíven akartál játszani/pláne a raideket.
Lords 1-et is akkoriban játszottam nem mostanság.De mint mondtam, erre nekem már nincs igényem hogy ezzel idegesítsem magam x órán keresztül amikor max 1-3 órát ha játszok 1 nap vagy kb semennyit.
Manapság ha leülök játszani én szeretnék haladni is, nem 1 bossal táncikálni amíg tökéletesítem minden mozdulatát/támadását.
Ha Lords 2 is elment ennyire ilyen irányba az 1-hez képest akkor az is rövid életű lesz nálam, kár lenne mert art stílusra/világra ugyan úgy tetszik mint az 1.Már a Kena bridge of spirits-be is bicskanyitogató volt az utsó boss/részleg a játékban pedig az nem is soulslike és minden más részét imádtam a játéknak.
-
-
Tasunkó
őstag
A soulslike-nál az van, hogy meg kell tanulni kezelni a harcost, illetve a fegyvert. Úgy mint a hegesztőt, vagy a fúrógépet. Erre a játék fokozatosan rávezet. Túlmisztifikálják a nehézséget, ha egy boss nagyon egyszerű, akkor nem szórakoztató kicselezni. Azt keverik általában, hogy csak azt tekintik a játék részének, amikor sikerül, holott az is szórakozás, amikor nem. Azokat a helyzeteket amikor ketté akarom harapni a kontollert, éppúgy megtalálni könnyű játékokban is, mert pl. 1 óra után elfelejtettem menteni.
-
flexxx2
őstag
A lords2 ben Pieta nekem 20ikra volt meg, majdnem abbahagytam.
Az idegbajt kellett megakadályoznom, amikor ideges vagyok, persze, hogy elcseszem a dodge-t, de nyugalmat erőltettem magamra, és nagy volt a győzelem érzés. Utána sokáig 1-5 próba alatt megvoltak a bossok. Nagy kár lett volna kihagynom. -
Daelion
őstag
Nekem kb talán Lords első része volt az egyedüli Soulslike ami emészthető volt és végig is vittem meg elkezdtem NG+ ot.
Darksiders 3 amit még imádok bár az vállalhatóbb volt nekem + szeretem maga a játék világot/sztorit is ami azért motivált.Lords 2 még várat magára egyenlőre, sok egyéb játékkal kell most játszani és nem fér bele az időmbe egy ilyen.
DS/Elden ring meg a komolyabb soulslike az meg kb 1 óra és uninstall nálam.
Nem azért játszom játékokat, hogy irritáljam magam.
'szerencsére erről már leszoktam, régen képes voltam erőltetni ami nem szórakoztatott de már nem'
-
Gothmog
senior tag
Köszi az ajánlást! De először a DS1 és DS3 kerül majd sorra. Utána meglátom a többit. (A lords of the fallen első részét egyébként pár éve behúztam valami GoG-os akcióban (azóta is ott pihen a virtuális polcon), bár az állítólag nagyon light-osra sikeresedett, és ez a második rész már klasszissal jobb nála.)
-
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
TESCO-Zsömle #8 üzenetére
Most próbálgattam utánanézni, de tényleg nincs róla sehol semmi infót.
-
Gothmog
senior tag
+1 (mínusz: én sosem utáltam, lásd alább)
Kb. 30 éves klasszikus cRPG múlttal álltam neki idén év legelején az Elden Ringnek, és ugyan még be sem fejeztem (100 órám van a karakteremben, olyan 125-ös szint körül lehet jelenleg, még bőven van a sztoriból és felfedezni valókból is), de már beszereztem néhány további souls-like játékot (DS1, DS3, Nioh1 pl.), mert durván rá lehet kapni az ízére. Persze "be kell fizetni a tanulópénzt" (gyakorlatilag meg kell tanulni azt a gondolkodásmódot/hozzáállást, amit ezek a fajta játékok kérnek).Mondjuk engem mindig is érdekelt ez a stílus, izgatta a fantáziámat, de olyan backlogom volt/van folyamatosan a kedvenc RPG frontomon is, hogy egyszerűen valahogy most jött el az ideje. Nagyon egyedi a souls-like hangulat, a játékmenet is, miközben nem egy spanyol viasz, de mégis üdítően újszerűnek hat. Úgyhogy nálam ez az év valószínűleg javarészt erről a stílusról/ilyen játékokról fog szólni.
-
GodGamer5
addikt
Nagyon megy a soulslike láz, de ez is ki fog pukkani mint a 2. világháborús, meg a zombis játékok anno. Alig várom már. Minden jó gémet elrontanak ezzel.
-
TESCO-Zsömle
titán
Engem aggaszt, hogy sehol se találtam utalást a nézetre. Ez így bármi lehet. FPS, SPS, TPS, side scroller, isometris, akármi. Koi oldalán is csak concept artok meg trailer shotok vannak. Értem én, hogy a játékból még nincs mit mutatni, de legalább írnák le, hogy mire céloznak...
-
HELLAFLUSH
őstag
válasz
- = Zk = - #2 üzenetére
Én sem szeretem a soulslike-ot, mert a napi 1-2óra játékidőmbe nem fér bele az idegbaj.
Ha több időm lenne valószínűleg jobban lekötném vele magam. -
myckey
veterán
válasz
- = Zk = - #2 üzenetére
jó is volt az
-
myckey
veterán
szifi fentezi meg szósz lájk, de még szerep is ...
van itt minden, mint a Búcsúban !
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Jarosław Grzędowicz egyik nagysikerű könyvéből készül a minap bejelentett videojáték.
- Thinkpad T480s 24GB RAM 1TB SSD (erős, könnyű, vékony gép) Windows 11 kompatibilis
- Dell Latitude 5510 15,6", i7 10610U, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, garancia
- Acer Predator Helios 300 - 15,6"FHD IPS - i7-7700HQ - 8GB - 256GB SSD+1TB HDD - GTX 1060 6GB -MAGYAR
- HP LaserJet Pro M404dn
- ÚJ aktiválatlan Apple iPhone 16 Pro Max 256GB ! 1ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- Országos! KÉSZPÉNZES - UTALÁSOS VIDEOKÁRTYA FELVÁSÁRLÁS! Korrekt áron! NVIDIA!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R3 2200G 8GB DDR4 250GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB Zalman T6 Zalman 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Medion Erazer Beast X40-hez vízhűtés (MD 60961) (ELKELT)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest