Hirdetés
- Elkészült az SMIC 5 nm-es node-ja, de a kínaiaknak haszna nincs rajta
- Fapados Biostar alaplap érkezett
- A Retro Games feltámaszt egy legendát
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Több száz játékban kezdi meg karrierjét az FSR Redstone
- TCL LCD és LED TV-k
- Gigabyte alaplap topik
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Projektor topic
- Apple asztali gépek
Új hozzászólás Aktív témák
-
DigitXT
félisten
Ez nem semmi!
Grat, hogy megoldottad!
(Nekem egy HD642JJ-vel vacakolt az ASRock alaplapi SATA-vezérlője, de inkább a "rövidebb utat" választottam, vettem egy PCI-os SATA-vezérlőt.
Bevallom, eszembe sem jutott, hogy akár ilyen BIOS trükköket is lehetne csinálni a megoldás érdekében.
) -
lesaux
veterán
Na, hát egy nap tömény sz.pás után sikerült úrrá lenni a problémán.
Megpróbálom leírni, nagyjából mi is történt. Az alaplapi SATA-vezérlő valamiért nem látja/kezeli a vinyót, lényeg, hogy frissíteni kell. Önmagában ez nem lehetséges, mivel a SiliconImage honlapján lévő infó csak a bővítőkártyás SATA-vezérlő update-elését támogatja, az alaplapra integráltét nem, ez esetben azt kéri, forduljak az alaplap gyártójához.
A Gigabyte oldalán az alaplaphoz tartozó legújabb BIOS-szal persze ugyanúgy nem működött.
Fórumokban kotorászva rábukkantam egy régebbi BIOS-ra, ami viszont újabb SATA BIOS-t tartalmazott. Nosza, frissítsünk. Nem okozott nagy meglepetést, hogy ez sem működött.
Hanem aztán megtaláltam a megfelelő linket.http://www.nforcershq.com/forum/sii3112-sataraid-bios-v4284-amp-driver-v10620-vt70864.html
Csak Award BIOS esetén használható.
Leírom azért magyarul is, mert baromi hasznos. Az a lényeg, hogy az alaplapi BIOS-ba bele kell integrálni a SATA BIOS-t. Levadásszuk mindkettőt a megfelelő honlapról, plusz szükségünk lesz egy cbrom nevű programra, az adott linken szerencsére fellelhető.
Ezeket mind egy könyvtárba rakni, command promptot indítani, abba a könyvtárba navigálni.cbrom215 7n400p2.fk /pci release (kiszedi a SATA BIOS-t az alaplapiból, 7n400p2.fk az alaplap BIOS-ának fájlneve)
A felugró kérdésre kiválasztjuk, hogy honnan is szedje ki a BIOS-t. A, B vagy C betűt kell nyomni attól függően, hogy hol látunk az új SATA BIOS-unkéhoz hasonló fájlnevet (pl. 4343.bin vagy ilyesmi).cbrom215 7n400p2.fk /pci 4383.bin (ahol 4383.bin az új SATA BIOS-unk fájlneve)
50% körül meg fog állni, de ne ijedjünk meg, ez nem bug, hanem feature.cbrom215 7n400p2.fk /d paranccsal ellenőrizhetjük, hogy sikerült-e a csere.
A Gigabyte meg elmehet a f.szra, hogy régebbi alaplapokhoz nem fejleszt BIOS-t. A 320-as SATA2-es vinyót gond nélkül viszi, a 750-est már nem.
Valamint a honlap is lassú, mint a tetű. 2008-at írunk, halló!De a lényeg, hogy legalább megy, már az új vinyó van bent a régi helyén, Acronis True Image-dzsel mindkét partíció átrakva az új HDD-re, annyi a változás, hogy több a hely. Meg hogy újra kellett aktiválni a Photoshopot.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- LEGO klub
- Ingatlanos topic!
- Robotporszívók
- Elkészült az SMIC 5 nm-es node-ja, de a kínaiaknak haszna nincs rajta
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Call of Duty: Black Ops 7
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- ÚJ! BONTATLAN! ADATA SE 760 512GB ULTRA FAST USB-c,ÚJ! Verbatim VX500SSD 480GBusbcÚJADATA SD700512GB
- Samsung 990 PRO 4TB (MZ-V9P4T0BW) PCIe 4.0 NVMe M.2 - Garancia: 2028.12.03 -ig
- Western Digital Black 1TB 100/100 (több db)
- 2db Sony 128GB Uhs-II/U3/V90 és 1db Kingston 256GB Uhs-II/C10/V90
- Western Digital WD Purple 4TB - WD43PURZ - Új, bontatlan - Eladó!
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, problémamentesen, méghozzá OLCSÓN! Immáron 8 éve!
- iPhone 14 Pro Max 128GB 100% (1év Garancia)
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- MacBook Pro 14 2021, M1 Pro 10 core, 32 GB RAM, 16 core GPU, 1 TB SSD 27% ÁFÁS (0278AR-3972)
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

Grat, hogy megoldottad!
(Nekem egy HD642JJ-vel vacakolt az ASRock alaplapi SATA-vezérlője, de inkább a "rövidebb utat" választottam, vettem egy PCI-os SATA-vezérlőt.
Bevallom, eszembe sem jutott, hogy akár ilyen BIOS trükköket is lehetne csinálni a megoldás érdekében.
)