- Fujifilm X
- Intel Arc Battlemage B570/B580
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen videókártyát?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Apple asztali gépek
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
Aktív témák
-
he7edik.
addikt
Én is gondolkodom egy ilyen monitoron a design nagyon bejön
-
Teng
aktív tag
válasz
Eszeveszett #47 üzenetére
a színeket nem bazgeráltam fény kontraszt meg attól függ milyen messziről nézed a tv-t. Monitornak szerintem 70%-os fényerő kontrsztnál nemkell több, én 3m-ről ha nézem a tv-t akkor van 80on, szóval szerintem ez mindenki maga állítsa be, de a szinekből is van hideg megelg meg a film meg stb kategória.... de én külön a színeket nem állítgattam.
-
Eszeveszett
csendes tag
Tudnál majd mondani nekem egy jó beállitást? (Fény kontraszt szinek)
-
Teng
aktív tag
válasz
Eszeveszett #45 üzenetére
Persze közel ülök hozzá, csak a lényeg ha 3mről 70-80%os fényerővel és kontrasztal birja akkor közelre még kesebb is elég szóval nem para a 700:1 szerintem sőt még néha sok is.
-
Eszeveszett
csendes tag
3méterről gondolom tv zel
de ugye azért ha gépezel közelebb ülsz hozzá? mert azért 3m kicsit sok nem?
Ma megyek megnézerm élőben ipon ban remélem lesz és ha minden igaz szerdán már boldog tulaja leszek eme remek monitornak
-
Teng
aktív tag
válasz
Eszeveszett #43 üzenetére
Hello
Eleve érintőképernyős a monitor, nincsenek rajta rendes gombok szóval az baromi jó. Amúgy meg az 1000:1 felesleges sztem és a 700:1 is sok néha én eleve a kontrasztot és a fényerőt 70%ra raktam több totál felesleges ha közel ülök hozzá szóval még a 700at sem használom ki (max ha az ágyról nézem a tv-t akkor rakom 80%ra) kb 3m ről nézem és tökéletes képe van mint monitor és mint TV egyaránt és kép a képben is fasza rajta igaz a PBP vagyis osztott képnek nemlátom az értelmét de az is van benne. Szóval szerintem Best Buy
-
Eszeveszett
csendes tag
Oks bocs 1 kérdésre már rájöttem
távirányitó van
a többiben légyszi segitsetek nekem
Illetve nem tudtok 1 olyan helyet ahol meglehetne nézni működés közbena 225mw-t? mert a 225bw-t láttam mediában de botrány h h lehet olyan képet rávetiteni.... -
Eszeveszett
csendes tag
Üdvözlet!
Lenne pár kérdésem a tapasztaltabbakhoz!!
Nagyon szemezek egy 225mw vel.Már 1 hete lassan napi 5 órában csak teszteket/hozzászólásokat olvasok.Felmerült bennem egy olyan kérdés h ez a 700:1 hez nem kevés?Közben rábukkantam a 2232bw ami 3000:1 el rendelkezik,ami közben mégis csak 1000:1 hez a többit programokkal vagy mivel érik el.
Van annyival szebb képe a 2232Bw nek h megérje lemondani az MW minden extra funkciójáról? Vagy nemis észrevehető ez a 3000:1 ( 1000:1 ) Vs 700:1.(Életem első TFT-je és hát ha már elköltök majd 100 000 akkor szeretém a legjobbat kapni amit csak lehet.Ésha annyival jobb a 2232bw képminősége akkor inkább lemondok az mw extrákról.)
Ui:Az MW hez jár távirányitó?
-
DasX
csendes tag
Sziasztok! Na én vissza vittem a monitort, mert ugyan napközben nem "annyira" (bár ennyi pénzért nem kéne ez a sípolás hozzá) zavaró, de ha alszok és felébredek amikor tök csend van és teljesen kitisztúl az ember hallása éjszaka akkor viszon bozrzasztóan fűlsértő.
A rögtön kicserélés már nem ment mivel két 7 után vittem vissza, ezért elküldték szervízbe Pestre és majd kiderűl, h normális ez v sem. Most pedig várok és várok....már két 7 eltelt. Max 1 hónapon belűl kell, h vissza érkezzen. Ha viszont kicsúsznak a 1 hónapbol akkor adniuk kell 1 másikat, persze csak akkor ha gond van vele. Na majd értesítelek titeket, hogy mi volt.
-
Teng
aktív tag
Számtek boltban dolgoztam ami egyben Samsung Márkaszervíz is szóval utánnakérdezek majd mit lehet tenni ezellen a sípolás ellen. Monjuk minimálisan zavar, de az ups-emnek is van hangja szóval nem olyan hűde nagy dolog. De 100e FT kidobásánál már elvárja az emeber, hogy ne legyen semmi gond...
-
Pat
tag
Hali! egy barátom is vett egy ilyet monitort pár napja, és szintén sípol kikapcsolt állapotban ha be van dugva a tápkábele. Tehát sípol standby-ban is meg kikapcsolva is. Amikor bekapcsolja a gépet pár mp alatt elhalkul a hang teljesen.
találtatok már rá vmi megoldást? vagy próbálkozott esetleg vki garival?!
én is ilyet akarok venni, nehogymá sípol -
Teng
aktív tag
Nah megoldódótt csak ki kellett húzni. Nekem is zúg kicsit ha ki van kapcsolva, de szerintem perfekt monitor
-
Teng
aktív tag
Helloka
Vettem tegnap én is egy ilyen monitort, és valamit elnyomtam az a probléma, hogy valamit benyomtam és a menü elvan 90fokkal forgatva. valaki esetelg tudja, hogy mit kellene megnyomnom hogy újra rendesen vízszitnesen jelenjen meg?
Előre is köszike
Jó kis Cucc amúgy nekem nagyon bejött -
mleslie
tag
Engem pedig az érdekelne, hogy milyen minőségű hangot ad ki a cucc?
A normál multimédiás monitorok nagyon gyatra hangot nyomnak ki magukból... -
DasX
csendes tag
Sziasztok! Én is vettem 1 ilyen monitort. nekem nagyon bejött. Csak ajánlani tudon. Viszont 1 problémám mégis volna, és érdekelne, hogy másnál is előfordult-e. Szóval ha kikapcsolt állapotban van akkor sípoló hangot ad ki, napközben ezt nem is lehet hallani, de éjszaka amikor semmi zaj nincs nagyon idegesítő. Valaki tud valamit erre mondani?
-
Muton
addikt
nincs mit!
pixelhiba mentes vásárlást kívánok
számos eladó 'alulképzett', nem kell rájuk hallgatni. utána kell nézni a neten vásárlás előtt, a boltba meg csak annyit mondani, h ''ezt meg azt kérek'' és kész.
az. de a jól tévedek, akkor minden hdmi-s hdcp-sez a cucc idővel azért kellhet, mert hddvd/bluray lemezeket e nélkül csak dvd felbontásban nézheted, ami meg messze elmarad a hd-től. persze a vga-nak is támogatnia kell
-
Muton
addikt
válasz
Laca19 (a) #21 üzenetére
mondjuk a samu a hangfalakat szebben oldotta meg. sokkal. de az is nagyon szép darab. gondolom kb hasonló képe lehet. viszont ilyen kategóriánál már a 10k nem olyan sok, és megéri a PIP. én is rengeteget használom. mivel számos weblap a kijelző bal oldalán van, mert ugye a legtöbb elég pici, így jobb oldalon elfér a bbc pip-ben, felette/alatta meg a skype, meg akár mi, pl diagnosztikai cuccok
-
Muton
addikt
d-sub: ide kötheted a pc/laptopodat (ez analóg, régi vga-kon találsz ilyen portot, vagy laptopokon, kűlső kijelző használatához)
dvi-d: ide kötheted a pc/laptopodat (ez digitális átvitel, a mai vga-k mindegyikével megvalósítható)
s-video: álltalában kamerákkat, fényképezőket köthetsz rá (vagy vga-t is), de ez csak kisebb felbontáson működik rendesen
kompnens (piros, zöld, kék): egy dvd lejátszót köthetsz rá pl. ez sokkal nagyobb felbontású képet is tud továbbítani
hdmi: ez egy hang-kép továbbítására szolgáló, védelemmel ellátott bemenet. szintén asztali dvd vagy egyéb cucc anyagának megjeleítéséhez
scart: ez elméletileg tartalmaz kompnens és s-video kábelezést is (+ hang), pl video/beltéri összekötéséhez
szóval ha van fényképeződ, dvd lejátszód, dvd felvevőd, videód, kábelel tv-d és parabolád, laptopod, asztali pc-d, akkor ezeket egyszerre jól rákötheted, és csak ki kell választani, h melyik képét jelenítse meg.
mod: mleslie: így van. ahogy a kolléga írta #21-ben, géptől függetlenül tv-zhetsz, ha akarsz
[Szerkesztve] -
Laca19 (a)
aktív tag
Egyértelműen bele van írva a használati útmutatójába, hogy: ''Televízió csatlakoztatása: ...Ehhez nincsen szükség a számítógépen külön televíziós vevő hardverre vagy szoftverre.''
Ha ez nem így lenne, akkor mi értelme lenne a külön TV tunernak?
...''alternatívája ennek a Samunak?''
Gondolom a TV/monitor funkcióra gondolsz.
Talán az LG m228wa: [link]
PH hír:[link]
Nem értek semmit németül, de itt az árgépen német oldalakról elég jó értékeléseket kapott.[link] (3 jó és 4 kitűnő)
Amúgy a Samsunghoz képest olcsóbb 10000 Ft-al, viszont a különbség, hogy nincs benne PIP. Ha valaki valóban Tv-nek is és monitornak is használja, akkor szerintem jobb a Samsung a PIP miatt, ugyanis pl. internetezés közben ha vársz v.mit a TV-ben, így mindig kapcsolgathatja az ember(PIP nélkül), hogy mikor kezdődik a műsor, ha pedig belemerülsz a netezésbe, akkor lemaradsz az adás elejéről, szerintem ha valaki ilyet vesz és TV-nek is használja, akkor fontos a PIP funkció.
[Szerkesztve] -
mleslie
tag
Engem ma azzal akartak behülyíteni, hogy nem lehet TV-nek használni, csak, ha megy a gép is... Ezek szerint akkor simán tudom TV-nek használni, ugye?
Írnátok pár észrevételt, véleményt a használatáról? Szemezgetek vele, de jólenne több infó róla.
Egyébként van egyáltalán alternatívája ennek a Samunak? -
WolfByte
tag
Ennek örülök!
Nekem a színsémával volt némi baja amikor nem a samsungos profilt használtam, Vista alatt a képnéző kapott a fehér helyett egy kissé sárgás hátteret, de szinte mindenhol máshol normális volt. Megoldotta egy DVI-D Dual Link kábel, most az eddigi gyönyörűen tisztánál is szebb a kép -
Muton
addikt
a szyneket csak kalibrálós hw-re lehet beállítani (pl amilyennel a ph! tesztekben is csinálják). egy fórumozó hirdette, h neki van ilyen kütyüje és pár ezerért belövi vele a monitort, ha gondolog, keress rá.
sw-es úton lehet valamit küzdeni, de az a halottnak egy csók szagú megoldás. -
Muton
addikt
azért ezt nem lehet mondani, mert egy lcd tv más minőségben nyomja. ez alapvetően monitor. ez kb arra jó, h kisebb szobában, lakásban ne kelljen külön kistv-t és monitort is venni. ez egy vérprofi tv-t nem vált ki. viszont ha a tv-zési szokásod csak abból áll, h híradó, meg néha ez-az, akkor is tökéletes.
egyébként csak annyi. rádugod az antennát és kész -
Muton
addikt
az attól függ, h mivel játszol. ha fps és mindent a maxra akarsz feltolni, akkor ahhoz egy 7900-as nv (vagy az annak megfelelő radeon is) bőven kevés. de a legegyszerűbb, ha megkérdezed a játékod topikjába, h 1680x1050-ben mivel hogy muzsikál.
szerencsére nekem eddig egy 7600 is megfeleltcsak majd a starcraft2 miatt fogok váltani
-
WolfByte
tag
Elmosódott betűk?
a) Szerintem nem natív felbontásban használod a moncsit. 1680x1050-es felbontás kell neki.
b) Másik dolog Windowsban még valahol be lehet állítani, hogy a betűket elsimítsa-e, vagy sem, illetve hogy hogyan simítson.
Így lehet beállítani [link], a képernyő megjelenítési stílus effektjei között. Próbáld ki a különböző beállításokat! -
FuckeR19
senior tag
Hi!
Ma lettem szerencsés tulaja egy Samsung 225BW moninak. Kérdésem az lenne h h tudnám szépen belőni a szineket +stb. Mivel most kicsit elmosódottak a betük. -
clow
csendes tag
Hát jó 1,5 hét killódás után bevittem a gépem a szervízbe. Biios frissítés új driver de nem a gyártóé és azóta minden jó, legalább is eddig. Valószínű a videókártya nem működött rendesen és ő küldött valami zavaró jelet a monitornak amitől megkattant.
-
karadzsi82
csendes tag
Hali!
Amennyire észrevettem 1280x768-as felbontás az optimális (én is ezen használom így még a betűket is látom az ágy végéből, ha netezek), amit még el kell bírnia a kártyádnak és ezen a felbontáson élvezhetőek a gamék is. Szerintem ekkora felbontáson nem is érdemes jáccani ekkora monitoron. Még egy 82-es lcd-én megérteném... -
clow
csendes tag
Akkor videókártyát kéne cserélnem. Tud valaki valamit mi a minimum, ami egy ilyen monitorhoz kell? Vagy vegyek egy ütőset amit a pénztárca enged?
[Szerkesztve] -
karadzsi82
csendes tag
Én is vettem egy ilyet és nagyon meg vagyok vele elégeve. A hálószobában használom, egy htpc, a kábelt tv, meg egy ps2 van rákötve. Felbontásokkal nem volt még probléma, nekem egy x1600-asom van. Csak ajánlani tudom mindekinek
Esti filmnézésekre az ágyból tökéletes
-
clow
csendes tag
Helló
Én vettem egy ilyen Samsungot. Újra is raktam a gépem, de 1680x1050-es felbontásnál minden jó. Kivéve ha játszok. Beálla kép és annyi vagy , ha tudok játszani, akkor meghülyül a teletext. Ilyenkor 800x600 -ban indul újra. 1360x1024 -ben viszont minden ok csak így nem élvezhető a kép. Szerintetek? Radeon X700-am van. Gyenge? -
mcdok
csendes tag
Jól értem akkor hogy ha ilyet veszek akkor lesz egy jó minőségű 55 centis TFT TV m is ?Annyi hogy rádugom az antennát ?
-
Muton
addikt
hát ez elég komoly!
össze van kötve a géppel s-videon keresztül is, így kiterjesztett monitort lehet csinálni önmagával -
Muton
addikt
hello!
én is egy kombo megvételét tűztem ki célul. 22w, elegáns, van egy rakat bemenete () és tűrhető a képe.
tudnál egy kicsit írni a tunerjéről? milyen a képe (egy tv-hez hasonlítva)? a távirányítóval nincs gond? elég nagy a sugárzási szöge? -
WolfByte
tag
A gyári csomagban nincsen DVI kábel sajnos, csak D-SUB.
Az előlapja, az oldala és a talprész is tükörfelületű, mély fekete. Gyönyörű látványt nyújt, itt van róla egy Cebit-es video, ahol meggyőződhetsz saját szemeddel az összhatásról.
[link]
A TV-tunerről sajna nincs pontos specifikációm, de bőven nézhető kategória
[Szerkesztve] -
WolfByte
tag
Samsung SyncMaster 225MW
Multifunkciós monitor, használható PC monitorként, TV-ként, rá lehet kötni asztali lejátszókat, konzolokat, videokamerát. Aki kompakt megoldást keres, kiváló képminőség mellett, annak merem ajánlani.
A bevilágítás a többi TN-panelhez képest átlagos, gyári beállítások mellett is eléggé színhű, csak a kontrasztot és a fényerőt kell lejjebb húzni.
Sebességre az 5ms már elégnek bizonyult nálam, hardcore gamerként. Quake 3 DeFrag, Call of Duty 2, Counter Strike, Freespace, MS Flight Simulator X és még jópár intenzívebb, gyors reflexeket kívánó játék mellett is nagyon jól használható. Az utánhúzást egyedül Q3 alatt érzékeltem egy kicsit, de egy CRT-hez képest sem megy a pontosság rovására.
Jól használható a kép a képben funkció, így pl netezés közben is lehet filmet nézni, vagy játszani.
Az előlapi panelen nincsenek gombok, pusztán érintéssel vezérelhető. Minden funkció elérhető a mellékelt távirányítóval.
A hangszóró elég gyenge, de ha nincs kéznél épp hangfal vagy fejhallgató, a célnak megfelel, pl LAN-partyn megmutatni egy vicces videot a haveroknak, két hentelés között unaloműzőnek.
Specifikáció:
- képernyőméret: 22'' (1680 x 1050 pixel)
- kontrasztarány: 700:1
- fényerő (Candela): 300 cd/m2
- látószög (vízsz./függ.): 170° / 160°
- reakcióidő: 5 ms (gtg)
- TN panel
- csatlakozók: 15 Pin D-SUB bemenet, komponens bemenet, DVI-D, HDMI bemenet, Scart bemenet, S-video bemenet
- TCO: '03
- beépített hangszóró
- VESA FPMPMI
- szín: fekete
- méret: 52 x 43,9 x 20,4 cm
- tömeg: 7,4 kg
- funkciók: Picture in Picture, Picture by Picture, HDCP másolásvédelmet támogatja, HDTV-Ready
Prohardver hír:
[link]
User manual:
[link]
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Xiaomi Mi 11 8/256GB HIBÁS!
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest