- Csendben leállította a Deep Link fejlesztését az Intel
- Már Vulkan API-val is működik a Smooth Motion képgenerálás
- Driftelős és lövöldözős hangulatú lett az új Arc meghajtó
- Ollós klaviatúrával és az eddigi legkisebb Basilisk egérrel jelentkezett a Razer
- Viszonylag kompakt léghűtésekkel gyarapította kínálatát az Arctic
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen egeret válasszak?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen processzort vegyek?
- CPU léghűtés kibeszélő
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fujifilm X
Új hozzászólás Aktív témák
-
votan1111
újonc
válasz
LiquidStep #756 üzenetére
A holga obi elejét leszedtem. Majd kiszedtem belőle a lencse mögötti szűkítőt. Ezután a lencsét szedtem ki, majd a lencse körüli műanyag lapkát. Az így kapott lyuk átmérője 0,45mm-rel kisebb lett mint a beirette lencsecsoportjának a hátsó kerete. Ez pont elég felületet adott arra, hogy kívülről felragasszam a lencséket.
-
votan1111
újonc
válasz
LiquidStep #752 üzenetére
-
votan1111
újonc
válasz
LiquidStep #752 üzenetére
Tesztelgetem.
Nagyon szépen mossa a hátteret. Egy kevés kékes elszíneződése van a vele készült képeknek. De legalább van éles rész. Ami a Holgánál nem igazán volt. Játszani jó lesz. Na meg tavasszal virágokat fotózni. . . -
votan1111
újonc
válasz
LiquidStep #750 üzenetére
Nagy lyuk = kis mélység élesség. A gép előre hátra tologatásával talán megtalálhatod a megfelelő távolságot, ahol lesz éles pont a képen. Bár ebben az esetben az élesség fogalmát célszerű egy kicsit lazábban értelmezni.
Csak a látószöget befolyásolja az hogy távolabb került a lyuk.A Holga obi egy kis átalakuláson esett át nálam. Megkapta egy régi Beirette gép lencséit. Javult a fényereje. és most már éles képek is készülhetnek vele. De még finomításra szorul a dolog. Nincs rajta végtelen. . .
-
votan1111
újonc
válasz
LiquidStep #744 üzenetére
Üdv!
Szerintem mielött megvennéd, csinálj egyet kartonból. És meglátod hogy érdemes-e foglalkoznod vele.
Fekete kartonra 23mm-re nyitott körzővel rajzolj egy kört. Vigyázva arra, hogy a körző tűje éppen hogy csak átjukassza a papírt. Az így kapott 46mm átmérőjű kört vágd ki. Papír maszkoló szalaggal (nem hagy nyomot amikor leszeded) az váz bajonetjére. Úgy hogy oldalról ne tudjon bejutni a fény. És az objektív csatlakozását jelző tüske is benyomva maradjon. A körző által szúrt lyuk pont középen legyen. Ebben mondjuk segít az, hogy a bajonet rögzítő csavarjainak a távolsága 46mm.
Ha ezzel meg vagy akkor tedd állványra, és keresd meg a megfelelő záridőt hozzá.
Egyébként ezek a Holga objektívek egy kissé gyatra minőségűek. Egy 29mm-est vettem. Éppen hogy rámegy a vázra. Az élesség állító gyűrűt meg egy kézzel nagyon nehéz elforgatni. A "lencséjéről" meg inkább nem is beszélnék. Egyáltalán nem vártam sokat tőle. De még azt a keveset is alulmúlta. -
Muerte68
addikt
válasz
LiquidStep #746 üzenetére
Már Samsung-ot se sokan használnak,ezt a vázsapka obit sem sok esélyed nincs saját tapasztalatú infóra
De mivel apróért van,vedd meg legfeljebb ugyanannyiért eladod -
Muerte68
addikt
válasz
LiquidStep #744 üzenetére
olcsó,kicsi,sötét-bármilyen gépre,semmi extrát ne várj tőle-olyan amilyen az ára
-
Dr.NX
addikt
válasz
LiquidStep #739 üzenetére
Kontaktos a módválasztó tárcsa, csöppents bele óvatosan egy kis izopropanolt, majd fújj bele kontaktjavító spray-t.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Óvodások homokozója
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Autós topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- MW2 - MW3 játékosok baráti köre
- Nők, nőügyek (18+)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Májusi bemutató, júliusi piacra kerülés, áremelés
- További aktív témák...
- TAVASZI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- AKCIÓ! Lenovo Thinkcentre M920S Brand számítógép - i5 9500 8GB RAM 512GB SSD 630 IGP Win 10
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- Lenovo IdeaPad 3 15IAU7 garancia 109990
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest