- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- Már nem okoz teljesítményvesztést az új NVIDIA App
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Milyen processzort vegyek?
- OLED TV topic
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen TV-t vegyek?
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Azonnali informatikai kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
balioking
csendes tag
válasz balioking #136911 üzenetére
Leírom, hátha valaki még belefut ugyanebbe. A forrás/univerzális távirányíró beállításnál a csatorna fel le váltásnál ha sikertelen a próbálkoz@s, kiadja a modellszám manu@lis keresését. Itt ha a jobb oldalra nem írok semmit, hanem ismeretlenként hagyom, de a jobb oldalra a modellszámot beírom(jelen esetben Isb2001), akkor működik a beltéri irányítása a tv távirányítójával. Hogy ez most mi a fenéért van ez így azt nem tudom, de legalább működik...
A Probook jó választás!
-
balioking
csendes tag
Üdvözlet!
Adott egy Samu q70 és egy Cisco 2201-es T-homeos beltéri. Eddig sim@n működött a tv távirányítója a beltér egység kezelőjeként is. Ma egyszercsak megszűnt az együttműködés. Prób@lkoztam áramtalanítással, majd újra hangolással automatikusan(hdmi ki-be), aztán manuálisan megadtam a beltéri típusát, a prób@nál ment is a csatorna fel le vált@s, majd a menüből kilépve ismét néma csend. Elemeket is kicseréltem, hátha az a baja, bár a tv- szépen működtette... Mit lehet még tenni? T home szerint nem volt firmware frissítés erre a Ciscora... Valakinek ötlet? Köszönettel!
A Probook jó választás!
-
balioking
csendes tag
válasz balioking #134621 üzenetére
Megvan a hiba. Lányom délután bekapcsolta a régi tv-t, így a soundbar arra volt csatlakozva. Ennél a típusnál reconnectelni kell a régi eszközt, utána mehet csak egy másik. 5 mp-ig nyomva kell tarzani a play/pause gombot. Ezt tegnap meg is tettem, de ugye amíg nem voltam itthon bekapcsolták a régi tv-t, így nem csoda hogy nem működött a soundconnect...
A Probook jó választás!
-
balioking
csendes tag
1. Tv bekapcs, utána soundbar bekapcs. Tv elindul a saját hangszórójából jön a hang. Soundbar kiírja, hohy tv request. H 6400 ilyenkor simán kapcsolódott. Ezután bementem beállításokba, ott hang, hangkimenet, itt 3 lehetőséget dob fel. 1 tv hangszóró, második optikai, haadik Bluetooth hangszórók. Itt keresés de nem talál semmit. Bt működik, mert a távirányító megy.
A Probook jó választás!
-
balioking
csendes tag
Üdv!
Gondoltam kipróbálom a soudbarral is az új tv hangját. Samsung 350-es ill q70 a tv. Hát nem találja meg a tv sajnos. Ötlet, hogy mit lehet csinálni?
Köszi!A Probook jó választás!
-
balioking
csendes tag
Üdvözlet!
Meglett az új tv egy Q70 került a nappaliba, 65"-os. Eddig elégedett vagyok vele, t-home hd adásokat szépen adja, sd adások elég gyatrák, de azt nem szoktam sokat nézni. H6400-as megy a hálóba. 4k hdr tartalmak nagyon ütősek, Ps4 pro-n pedig szintet lépett a grafika God of warban és Gts-ben is. 2 tb-os vinyót gond nélkül felismerte és onnan minden hiba nélkül tudja a 4k hdr filmet játszani. Soundbar marad a H6400-nak, mert eddig a tv saját hangjával is meg vahyok elégedve, bár a basszus elég silány, de zenét nem nagyon fogok rajta hallgatni, arra van külön rendszerem. H6400-zal lenne problémám. Fiam belépett a szerviz menübe és ott valami hdmi kalibrálást csinált, azóta nézhetetlen lett a képe, vöröses, az arcok meg lilásak. Mit lehet ez ellen tenni? Van valami gyári visszaállítás? Kb egy hétbe került anno amíg belőttem mindent a szám íze szerint, most a tv saját menüjéből nem tudok semmit állítani, mert ez a kalibr@lás mindent hazavágott képileg.
A Probook jó választás!
-
balioking
csendes tag
válasz balioking #133957 üzenetére
Még egy kérdésem lenne, amire nem találtam választ a neten, mégpedig az oldalra helyezett talpak közötti távolság. Jelenleg egy egy méter széles kisszekrényen van a tv, ha ennél nagyobb a távolság akkor erre is megoldást kell találni. Jobb lenne a központi talp, de ez van. Remélem a Hwk 450-es hangprojektoromat nem kell leváltanom.
[ Szerkesztve ]
A Probook jó választás!
-
balioking
csendes tag
Közben nézelődtem kicsit és két delikvens maradt a kosárban. Két Samu a q60 és q70 mindkettő 65"-ban. Miért érné meg a q70 a felárat? Magyarán mivel tud többet a jobb kábelmenedzsmentet kivéve?
A Probook jó választás!
-
balioking
csendes tag
válasz Partizan182 #133954 üzenetére
Nem létkérdés. Lehet várok még akkor, hátha lesz valami jó ajánlat pár hónapon belül. Esetleg karácsonyra kihoznak valamit. Vagy költök sokkal többet tv-re, amit nem nagyon szeretnék, de ha ilyen a helyzet akkor lehet muszáj lesz.
A Probook jó választás!
-
balioking
csendes tag
Üdvözlet!
Lassan eljár az idő a kiváló H6400-am felett. Igazából minden jól működik rajta, kivéve egy két appot, a képével elégedett vagyok, imput lag se vészes, ps4 pro is jól fut rajta, de ugye csak full hd-ban. Illetve a mérete ide az 50 négyzetméteres nappaliba már kicsinek hat az 50"-lal. Kellene egy újabb 4k képes tv, ami nem olyan drága, mint az oled ill. qled, de legalább ilyen a képminősége, mint a h 6400-é. Mivel Telekomos vagyok, ezért a tv-n gyakran megy sima hd adás is, egyébként filmeket 1080-ban nézzük. Tehát ps4 megfelelő játékai mennének 4k ban, meg a filmek, a tv adások hd-ben. Ehhez néztem ki a Samu 7402-es készülékét. 55 vagy inkább 65"-ban. Van ennél jobb jelenleg hasonló áron? Ha ez nagyon gagyi vagy nem ér fel a h6400-as minőségével akkor inkább még kicsit rádobok pénzt. Anno itt ajánlottátok a 6400-ast is, az nagyon bevált. Sztem ha lenne most új de 65"-os én azt venném, még a 4k ps pro játékokról is lemondanék.. Köszi a segítséget!
A Probook jó választás!
-
balioking
csendes tag
Ha esetleg valakit érdekelne Samsung f5500-as tv 43 collos jobb alsó sarkában sérült lcd panellel(kb 20 cm szürke lett belőle egy matchboxnak köszönhetően), hibátlan alaplap, csatlakozók, stb. Alkatrésznek elvihető megegyezés után, privátban egyeztessünk, ha valakit érdekel. Doboza még megvan, tartozékok csak a talp, a távirányítót megtartom a 6500-ashoz tartalékba.
A Probook jó választás!
-
balioking
csendes tag
Fiam ma is csak azért nézhette, mert aug. 20. van. Egyébként nem néz tévét, nálunk csak a lányaim tévéznek, ők sportot szoktak, ja meg én a híradót. Minden hétvégén megyünk valahova, nincs idő tévére. Na jó filmeket azért szoktunk nézni, van egy terrányi full hd a külső vinyón .
A Probook jó választás!
-
-
balioking
csendes tag
Köszi! Sd-n minden működik jól és régi mesénél nem számít, hogy sd vagy hd. Más: sikerült megoldani a hang problémámat is. A tv hangbeállításnál, ha az automatikus hangerő szabályzást normára teszem, akkor mindenhol szépen szól a ketyere. Kb. egyforma a hangerő minden forrásnál :-). De mire ezt kitaláltam....
A Probook jó választás!
-
balioking
csendes tag
Újabb érdekesség a tévével kapcsolatban. Ma reggel a gyerkőc mesét néz, sem a tv2 hd, sem a retek klub hd nem hajlandó 16:9-ben megjeleníteni a mesét. A reklám már normálisan megy. Régi tv (F5500) simán torzította a képet és a képernyőhöz igazította. Ezen nem tudom sehogy felülírni. Tény, hogy így torzításmentes a kép, de miért nem hajlandó felhasználói "kérésre" torzítani, képernyőhöz igazítani a 4:3-as képet? No mindegy. Ha esetleg van ötlet, hogy mit állítsak a tv-n vagy stb-n, hogy a két függőleges fekete csík eltűnjön oldalról, azt szívesen fogadnám.
A Probook jó választás!
-
balioking
csendes tag
válasz HagaNRG #99629 üzenetére
Nekem mindkét tévém mellé csomagoltak [ilyet keress]. A tv hátulján van egy fekete matrica Common interface felirattal, azt el kell távolítani. Oda kell tenni értelemszerűen. Nézd át a dobozt, mert benne kell lennie!
[ Szerkesztve ]
A Probook jó választás!
-
balioking
csendes tag
No máris adódott egy kérdésem. A hanggal kapcsolatos. Az Stb-n minden ugyan úgy van, mint volt az F5500-on. Ott jó volt a hang, nagyjából 30-as hangerőn nagyon jól szólt a tv műsor stb-n keresztül és a YT, külső forrás is megfelelő volt. Most viszont az stb és a tv ugyan úgy hdmin keresztül van összekötve, viszont a hang tv adásoknál igen vérszegény. Ha megnyomom a smart remote sport gombját, akkor viszont igencsak felhangosodik, tehát hardveresen biztos tudja az stb és a tv is a normális hangot. Mit kellene állítanom, hogy a tv adás hangja film ill. normál üzemmódnál is jó legyen? Ez így elég idegesítő, hogy ha váltok mindig bizergálnom kell a hangerőt. Próbáltam Rca-val is összekötni, csak a hang miatt, nyilván nem akarok Sd adásokat nézni ilyen tv-n, ott is rendben van a hang teljesen. Nem értem, miért veszi vissza ennyire a hangot hdmi-n. Egyelőre ötletem sincs, mit kellene beállítanom. Ha valaki tud alami okosat, kérem segítsen.
A Probook jó választás!
-
balioking
csendes tag
Üdv!
A fórumnak köszönhetően egy samsung 6400H 48"-os tv már a nappaliban. Eddig nagyon meg vagyunk vele elégedve, felhősödésnek semmi nyoma, smart rész elég gyors, F5500-hoz képest egy rakéta. Hd adások is szépek, full hd tartalom gyönyörű, 3d nagyon jó a gyerekeknek, engem nem hat meg annyira, ráadásul 5 perc után megfájdul a szemem tőle. A beépített YT alkalmazás igen gyorsan hozza a hd tartalmakat is, a beépített web browser valamivel lassabb, de még tűrhető. Mindent azonnal felismert, smart remote remek feature, nagyon tetszik. 3d szemüvegek minősége külsőre kritikán aluli, szerintem nem lesz túl tartós. Maga a készülék tetszetős ide pont ez a méret illik. Azt hiszem nemsokára be kell ruházzak egy hangprojektorba, mert a hang minősége legalábbis Stb-vel igen gyaszera. Ha hdmi-n keresztül csatlakoztatom a t-homeos stb-t, akkor nagyon halk, legalább 80-ra kell felvenni a tv-t, így viszont, ha másik tartalomra váltok(pen drive, külső vinyó, YT app) akkor majd kiszakad a dobhártyám. Ennyi a kellemetlenség mindössze. A másik az, ha 3d tartalomra váltok, akkor mindig külön be kell menni a kép menübe és aktiválni. Jó lenne egy külön gomb erre a távirányítón. Amúgy minden rendben vele, allshare simán működik, nem kellett vele semmit sem mókolni, ugyan úgy hagytam mindent, ahogy az előző tv-n volt. Egy Xiaomi Redmi Note 3-mal próbáltam a sreen mirroring-ot, minden megfelelően működött, kép, videó, zene is ment, távirányítás is zökkenőmentes volt a telefonról. Azt hiszem jól döntöttem, hogy ezt a modellt választottam. Ha esetleg belefutok valamibe akkor majd kérdezek :-).
A Probook jó választás!
-
balioking
csendes tag
Ha a nagyságos Cetelem is úgy akarja, akkor jövő héttől lesz egy 6400-as 48"-os tvnk. Tegnap ugyanis egy 1978-as gyártású negyedkilós Porsche matchbox(eredeti angol) kisfiam jóvoltából nyugdíjazta az f 5500-as tv képernyőjének egy jelentős részét. Mivel tréhome-os vagyok, rendeltem is azon melegében egy 6400-ast, de sajnos ma hívtak telefonon, hogy péntek óta nem forgalmazzák a típust. Nekem pedig csak ez kell. Uhd teljesen felesleges, 3d meg smart a yt miatt viszont jól kön a gyerekeknek. Eszméletlen, hogy egy 2014 es tv még most is ilyen jó ár érték arányt képvisel. Nézegettem más készülékeket is, de ami igazán kompromisszummentes, az földi halandóknak megfizethetetlen. Ez a tv két ismerősömnél is üzemel már több mint egy éve, jól ismerem, nem fog csalódást okozni. Ráadásul mindezt 160000 körüli áron. Ha nem nyaralás után történik a baleset, akkor nem is lenne gond kifizetni egybe, most viszont várni kell még a bankra részletfizetés miatt. Addig meg elővettem a jó öreg 82-es Sanyo-t nosztalgiázni .
A Probook jó választás!
-
balioking
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy kis bosszantó hibám, amit eddig nem tudtam megoldani. F5570-es 42" tv-ről lenne szó. A képernyőn ma reggelre megjelent egy felirat: ! csatornahiba. Ez mitől lehet és hogyan tudom eltüntetni? Egyébként minden működik, az összes funkció, a kép hang rendben, de zavar a felirat. T-homes cisco stb-m van. Kösz!
A Probook jó választás!
-
balioking
csendes tag
Nem nekem szólt a kérdés, de nekem két billentyűvel is működik az F5570. Egy ősrégi IBM ps2/Usb átalakítóval ill. egy Logitech Delux 250-nel is. Rádugom, érzékeli 2mp és működik. Annyi problémám volt csak, hogy a régi IBM-en a numerikus rész nem működött a tv-n, ezt nem tudom mitől lehetett. NumL-ra se reagált.
A Probook jó választás!
-
balioking
csendes tag
Sziasztok!
Samsung f5570-es tévéről lenne szó. T-Homeos vagyok, és az a problémám,hogy STB-vel a hang nagyon halk. A STB maxon tv 50-en akkor lehet hallani, feltéve ha csend van. Viszont az 50-es beállítás külső forrásnál már ordít. Youtube vagy dvd nézésekor zenehallgatáskor majd lerobban a fejem, ha váltás előtt elfelejtem levenni a hangerőt. Lehet ezzel valamit kezdeni, vagy a STB jele gyenge és felejtős a dolog? Egyebekben a tv-vel meg vagyok elégedve, mindent tud amit elvártam tőle.
A Probook jó választás!
-
balioking
csendes tag
válasz pakriksz #49650 üzenetére
5570 backlight ez biztos. Ha 5000-nek kisebb az input lagja -bár ez szerintem nem a smarttól függ- és ez neked fontos akkor biztosan vállalható a játék vele. Mert ahogy írtam ezen is elmegy a single fps játékoknál is, mondom ezt úgy, hogy eddig -és ezután is- egy 2 ms-re képes Eizo monitoron játszom egyébként. Észrevehető a különbség, de a nagyság okozta öröm kompenzálja a magas input lagot.
[ Szerkesztve ]
A Probook jó választás!
-
balioking
csendes tag
válasz pakriksz #49648 üzenetére
Input lagról nem találtam én sem infót, de épp most próbáltam ki a tv-t (5570) monitorként. Nem vagyok elájulva tőle, de abszolút játszható volt vele az Nfs Most Wanted, a Crysis 2, a Metro 2033 és a Battlefield 3 single is. Multit már nem vállalnék vele legalábbis nem fps-t az biztos. Miután játékra kapcsoltam a 2. hdmi bemenetet semmi kivetnivalót nem találtam a képminőségben és a játékélményben. Barátom 7000-es sorozatú Samuja sokkal rosszabb e téren. Nála azért akadt egy kis motion blur . Csak ugye a két tv nem egy kategória semmilyen téren .
A Probook jó választás!
-
balioking
csendes tag
Sikerült beszerezni a T-Home-nál egy UE42F5570 típusú készüléket(tudom hogy a hatos széria jobb,de alkalmi vétel volt ) Sokat olvasgattam a készülék megérkezte előtt a fórumot, így felkészültem az esetlegesen felvetődő problémák kezelésére. Egyelőre a tv problémamentesen üzemel. Smart hub rendben, fusio nagyon szuper, a kép döbbenetes a hd adások nagyon szépek iptv-n. Wifin keresztül a számítógépemről képek, zenék, de még 1080-as filmek is röccenésmentesen jönnek át. Egy Prestigio Multitabról nagyon szépen veszi a képeket, videókat, és távirányító alkalmazást is töltöttem le rá, ami szintén megy rendesen. Maga a tv igen jó, csupán az az átkozott távirányító igen gagyi. A fórum lakóinak kinyilvánítandó köszönetem mellett az lenne lényegében a kérdésem, hogy milyen távirányító passzolna ehhez a készülékhez, ami nem 20+ ezer forintba kerül, és van backlight? A tabletről most ideiglenesen tudom kezelni a sötét szobában is, de esztelenségnek tartom állandóan üzemeltetni csak emiatt.Valóban 50 hz-es panel, első dolgom volt kiiktatni a marketing cmr-t, és nem igazán vettem észre a hátrányát, kivéve sport tv nézésekor, ott bizony a gyors mozgásoknál zavaró az 50 hz. De keveset nézek sportot . Még valami apróság. A számítógépemen win 7 fut a tv-n ki is tudom választani a gépet, sok képet meg tudok nézni ami az asztalon van , de nem mindegyikhez férek hozzá. Mit kellene állítanom ahhoz a gépen, vagy inkább a windowsba, hogy az összes gépen található filmet meg tudjam nézni a tv-ről indítva? Mert most csak a gépről tudom indítani és wifin megosztani a filmet a tv-vel. Van olyan program vagy valami ami képes erre?
KöszönettelA Probook jó választás!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest