- Csendben leállította a Deep Link fejlesztését az Intel
- Már Vulkan API-val is működik a Smooth Motion képgenerálás
- Driftelős és lövöldözős hangulatú lett az új Arc meghajtó
- Ollós klaviatúrával és az eddigi legkisebb Basilisk egérrel jelentkezett a Razer
- Viszonylag kompakt léghűtésekkel gyarapította kínálatát az Arctic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- ASUS ROG Ally
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen egeret válasszak?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen processzort vegyek?
- CPU léghűtés kibeszélő
-
PROHARDVER!
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zsöti90
tag
Sziasztok! Ha PC-t csatlakoztatok a tv-re és nvidia kártyám van melyik a legjobb beállítás rgb 8bit vagy inkább 4:2:0/4:2:2 10/12 bit?
-
Csabi1984
addikt
Sziasztok. Ideiglenesen bekerült egy 80cm-es Samsung M5502-es TV anyum szobájába. Samsungban az Anynet on /off a hang átküldésére is hatással van vagy csak a közös vezérlésre?
Philips TV szervizbe kerül ott semmi baj nem volt a Samsungnál ha ki is van kapcsolva a TV és Rádió szól az erősítőről nem sokkal később az erősítő készenlétibe megy
-
kiki0828
csendes tag
[kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] [kép] Sziasztok,
2021. 06. 02 -án vettem egy QE50Q60TAUXXH típusú tv-t. Ugye most Júniusban fog lejárni a gyári gari.....Amúgy kötöttem még hozzá +3 év garanciát is! Sajnos úgy néz ki bedöglött.... Samsung ügyfélszolgálatán a csajszi egyből azt kérdezte nem-e érte "külső behatás", rácsatlakozott a mobilomra és csinált, egy szerintem rossz minőségű felvételt, ami alapján a "szakemberük" látatlanba megállapította, hogy szerinte külső behatás érte a készüléket s számítsak rá, hogy nem jár rá a jótállás! Abban maradtunk, hogy küldök jobb minőségű felvételeket és elbírálják! Azóta beszéltem szakemberekkel, láttak róla videót, valamint képeket, szerintük nem egyértelmű a dolog.....Nem esett le, nem borult le, nem nyomtam meg a kijelzőt, úgy bántam vele, mint a "hímestojással"....Kérlek nézzétek meg a képeket és mondjatok róla véleményt. Ami még fontos, hogy úgy kezdődött 1-2 hónapja, hogy miközben tekergettem a médiaboxomat előre-hátra, lefagyott az egész és ki kellett húzni, akkor tért magához, azt hittem a box zavart be, de később már youtube-nál és spoty-nál is csinálta és nem reagált semmi gombra, most pedig már az áramtalanítás sem segít......Először visszajön a főoldal, majd elmegy minden és elkezd villódzni,,,,, -
blakey
titán
válasz
mulatosdj #156688 üzenetére
A készülék kódja oldja fel a szülői felügyeletet (ezt a kódot, elvileg beüzemelés után adod meg, ha kéri). Azaz ha nem tudod a kódot, akkor valahogy gyári állapotba kéne helyezned a készüléket, bár egyes készülékek, akkor is kérik a kódot. Sajnos nincs Samsungom, nem tudom, hogy ott miként van.
-
mulatosdj
aktív tag
Sziasztok! Egy kis problémám lenne a Samsung QE50Q60TAUXXH készülékkel. Az lenne a problémám, hogy egyik napról a másikra műsorbesorolási zár(18-as kategória és nincs xxx csatornák
) lett rajta és nem tudom a pin kódot hozzá. Hogyan tudom ezt megváltoztatni vagy hogy kerülhetett rá a zár? Egyedül én használom a tévét. Köszönöm az esetleges válaszokat.
-
a347
aktív tag
válasz
Lackó1984 #156676 üzenetére
Igen, sajnos én is küzdök már hónapok óta a Samsunggal emiatt. Tökéletesen működött a hangátváltás tv és erősítő között, aztán egyszer csak már nem. Össze-vissza kell variálni a CEC vagy earch ki-be kapcsolással hogy méltóztasson működni. A legszebb az amikor párhuzamosan szól a tv és az erősítő is. Szóval itt nem kompatibilitási hiba van. Persze ezzel a legkönnyebb takarózni. Lehet hogy egy sima szoftver update-tel nyírták ki az egészet. Tele van a net ezzel a problémával. Sokan írják, hogy Samsung soundbarral is produkál hasonló anomáliákat.
-
Lackó1984
tag
válasz
rstwingo #156675 üzenetére
De, a Tv a hibás. Egy másik Samu TV gond nélkül kezeli ugyanezt az eszközt.
Próbaltam másik kábellel, a kiterjesztett bemeneti jel mindegy milyen állásban van. Így is úgy is csinálja.
Most reggel éppen jó volt, bár csak Hdmi és nem Hdmi-earc-kent azonosítja.
Nem tudom mi okozza ezt, de bosszantó. -
rstwingo
tag
válasz
Lackó1984 #156672 üzenetére
Ne haragudj, de azért visszaviszel egy készüléket ,mert egy nem tökéletesen kompatibilis másik készüléket teszel hozzá ?
Többen irták visszább akinek nem samsung soundbarja van a samsung tv-hez hogy nem tökéletesen müködnek együtt.Ez pont olyan,mint samu telefon és aaple vagy bármilyen másik okosóra (huawei,xiaomi) ,ott se müködik minden funkció és forditva is igaz, apple telefon és samu óra.
Egyszóval nem feltétlen a tv-ben keresném a hibát.
-
Gino20
őstag
válasz
Lackó1984 #156672 üzenetére
Ha esetleg nem próbáltad volna, azért egy másik HDMI kábellel biztosan megnézném, hogy mi a szitu, plusz a Kapcsolatok -> külsőeszköz - kezelő -> kiterjesztett bemeneti jel menüben, ha nem lenne, akkor aktiváld az adott HDMI-t. Ez nem tudom, hogy segíthet-e, csak egy ötlet.
-
Lackó1984
tag
válasz
Lackó1984 #156669 üzenetére
A helyzet a következő.
Ha hosszabb ideig ki van kapcsolva a TV, akkor mindig “elfelejti” az earc eszközt.
HDMI kábel kihúz, majd kézzel át kell állítani, hogy ne a TV hangszóróját használja.
Az esetek többségében sima HDMI eszközként kezeli, csak ritkán írja, hogy HDMI-eArc eszköz.Ezt is vissza fogom vinni és befejeztem a Samsung TV-k vásárlását.
Tartottam a panel lottótól, de más átok súlytott. -
gyépés
aktív tag
válasz
Lackó1984 #156669 üzenetére
Nem hazudok, minden ilyen kb. amiben szoftver van. Olyan komplexek lettek a szoftverek, és olyan sok idő és energia lenne kitesztelni, hogy nem csinálják meg rendesen. Kb. az egészségügy, ahol ezt megteszik, meg a biztonságtechnika, de a consumer termékek ilyenek, mindegy milyen drágát veszel belőle. Sajnálom, mindegy milyen tv-t veszel lesz benne valahol szoftverhiba, csak lehet nem találod meg.
-
Lackó1984
tag
QE55QN95A + Sony STR-DH790.
Ma áramtalanítottam mindkettőt pakolás miatt.
Mikor visszakapcsoltam, a TV saját hangszórója szólt. Az erősítő azt írta ki, hogy Muting.
Hiába próbáltam bármit, vagy nem kaptam hangot, vagy a TV szólt.
Újra csatlakoztattam, akkor jó volt pár percig, majd újra eldobta.TV áramtalanít, most úgy néz ki, hogy jó.
Ez mi már megint!!!
Tényleg ilyen hitvány lett a Samsung?
A QEQ80B nem csatlakozott wifire, ez meg ledobálja az eArc eszközt?Másnál is volt ilyen?
köszi
-
mexel
veterán
Köszönöm a válaszokat erre nem gondoltam. Nekem sony van, ott jó a VA. Neki issony de régi ips és az nekem nagyongáz. Mindenképpen VA-t szeretnék. Megveszem online és ha nem tetszik visszaviszem azt hiszem
-
trog
tag
válasz
mexel #156661 üzenetére
Pont pár napja érdeklődtem egy fórumtársnál, ezzel a típussal kapcsolatban, én egy samsung qledet vettem, ő ezt a típust amit te. Azt mondta, hogy nagy a backlight bleed ennél a típusnál, még az általam vásároltnál is előfordul, ő azt mondta, hogy hiába VA paneles, ha fehér foltos lesz a feketéd akkor tulajdonképp ugyanúgy szürkét kapsz, mintha IPS-t vennél, csak még csúnya is, hogy foltokban szürkés, nem egységesen, amiben van igazsága.
Pár napja csekkoltam egy 70 colos LG-t egy ismerősömnél, amit két éve vett 250 körül és az lgk közül szinte mindegyik IPS tudtommal és meglepődtem hogy milyen jók voltak a sötét színek rajta, sokkal nagyobb különbségre számítottam az én VA paneles Qledemmel összevetve, de lekapcsolt fényeknél sem volt megmondható, hogy az IPS. Lehet ha a kettő egymás mellett van megmondod, de szerintem édesanyádnak nem fog feltűnni, a backlight bleed sötét jeleneteknél sokkal hamarabb fel fog. -
falabu88
aktív tag
válasz
mexel #156661 üzenetére
Hatalmas különbségek nem lesznek, de ha az ár egyezik akkor inkább a 8002. Panelt nem tudom, TU8500-am VA volt annó. Amúgy ezek a belépő típusok, lehet szétnéznék más markánál, lehet lenne jobb tv ilyen áron. De sima TV adásra amúgy megfelelnek (foci nézhetetlen volt 60Hz-en számomra), HDR-től nem kell csodát várni
-
mexel
veterán
Sziasztok! Tv-t keresek édesanyámnak, eddig UE55AU7102KXXH volt kinézve, de most akciós a UE55AU8002KXXH és az is 180e ft. jobb ez a 8-as sorozatú láthatóan jobb mit a 7-es? Érdemes megvenni? A lényeg hogy VA paneles legyen.
-
Sisco2
tag
válasz
Sisco2 #156658 üzenetére
Bocsi félreérhetően fogalmaztam így ujra olvasva, nem az a kérdés hogy hogyan érdemes frissíteni
hanem hogy érdemes e egyáltalán frissíteni?
Gyorsabb lesz, lassabb lesz, vagy amit most mások is írtak hogy pl letiltottak egyes dolgokat pl. 1080p lejátszást más modelleknél fw frissítés után ilyesmikre gondolok. Ilyen feature megvonásba nem szeretnék belefutni. Vagy if it ain't broke, don't fix it? -
greatdoki
tag
Sziasztok!
Drága anyósom Samsung UE40J5100AW tip. tévéjét elvittem szervizbe, ahol nem csináltak vele különösebben semmit. (hátsó hangkimeneteket nézegettük, ami egy hallókészülékhez kell. Az audió hangkimenetek nem működnek. "egyszer egy villám is megjárta már a tv-t" Így egy scart csatlakozóról leszedett hangjellel működik a dolog.) De hazavittem a készüléket, bekapcsoltam, és most nem reagál a távirányítóra. Eddig ezzel nem volt gond. Cseréltem elemet, próbáltam a telefonomról is, de nem kapcsolta a tv-t. A szerviz bezárt hétvégén zárva is tart.
A kérdésem, lehet e valamiféle hardreset-et vagy ilyesmi-t alkalmazni, ami megoldja ezt a problémát? -
Sisco2
tag
Van egy Samsung EH6030 VA paneles LED LCD tv-m. Tökéletesen működik, még az eredeti fw -van rajta amivel kijött. Csak az lenne kérdésem akinek volt ilyenhez szerencséje vagy van hogy érdemes fw-t frissíteni rajta?
-
rainman72
nagyúr
Ha valakit érdekel.
Kicsit fura de háthaRendeltem tegnap MM
Samu GQ65Q72A elég megjegyezni a tipus számát tv-t
255e 3év gari így
2 hónapos határidő van megadva
Kivi vagyok mi lesz belőle. -
pvt.peter
őstag
Sziasztok,
Van egy Samsung UE55AU8002KXXH TV -m és megpróbáltam törölni a "gyári előre telepített" alkalmazásokat, nem túl sok sikerrel.
Az Alkalmazások menüben sikerült belépnem a fejlesztői módba, viszont semelyik itt leírt módszerrel nem sikerült előrébb jutnom.
Kicsit felháborító számomra a "gyári előre telepített" kifejezés, mert nem rég települt fel automatikusan a SkyShowtime app is automatikusan és szintént letörölhetetlen...
Milyen módon tudnék esetleg mégis megszabadulni ezektől a számomra teljesen felesleges, egyáltalán nem használt, helypazarló nem rendszer alkalmazásoktól? -
trog
tag
Köszönöm az infot, én is gugliztam, de ezek szerint túl hamar feladtam/nem jól kerestem.
A régi tévékre szarás frusztrál már egy pár éve, ugyanis semmi szoftver update nem jött a TV-hez már nagyon régóta, igaz hogy 2013as, de akkoriban magasabb árkategóriásnak számított, elvárható lenne pár basic update, gondolom nem járna túl sok melóval és valóban szégyen részükről ez a hozzáállás. -
kcsa
veterán
Kis guglizással találhatsz csomó hasonló panaszt, úgy néz ki hogy Samsung (na meg a google is) sz.rik a régi tévékre, és egyik frissítéssel ezt sikerült összehozni, megoldást nem találtam, úgy látom a többség okosító stickeket vett. Ami egy szégyen...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Wise (ex-TransferWise)
- Politika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Linux kezdőknek
- Call of Duty: Modern Warfare III (2023)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Medence topik
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- További aktív témák...
- AKCIÓ! MSI B450 R5 3600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Zalman S2 TG Zalman 600W
- Samsung Galaxy A35 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ Lenovo Yoga Slim 7 - 14.5" 3K OLED Érintő 90Hz - Snapdragon X Elite - 32GB - 1TB - 2,5+év gari
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Intel i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest