- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Elkészült a nagymama hardverbefőttje
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Akciókamerák
Új hozzászólás Aktív témák
-
Yoosku
tag
Nem tudom miért nem mehet Neked...
Én a napokban telepítettem újra az FS2004-et és simán be tudtam állítani. Mint, ahogy azt írtam Neked korábban Én FS-ben szoktam beállítani...A fekete/kék/piros kart x/y/z forgásnak jelöli a menü. Axis-nál beállítom, hogy speedbreak és működik. A reverse használathoz megkeresed azt, ahol bill-re F2-vel van alapból állítva és mellé Joy-ra megmozdítod a fekete kart lefele és az lesz! Miket próbálsz beállítani a karokra?Yoosku
-
Lebbencs
csendes tag
Ezt nagyon nem értem.
Ha a piros/kék kart beállítom annak amire igazából van, nem működik, viszont ugyanez a feketén (asszem) igen. De egyébként szerintem bárminek beállíthatom ma piros/kék kart, nem megy.Mit csináljak?
Ja, és minuszba még mindig nem megy, össze vissza állítom a 0 helyét a Sensitivis-nél,, de nem. Erre is kéne válasz... -
Yoosku
tag
Tulajdonképpen már választ is kaptam mindenre csak türelmetlen voltam
A Pix és Én menüt végig csináltam, mostanra visszajött a mail, hogy miként csomagoljam, milyen címre menjen, mit nyomtassak ki és ragasszam a dobozra stb...Remélem Nekem is sima ügy lesz és érdemes szenvednem vele és nyaralás utánra már javított, vagy cserélt BUG-ok nélküli Yoke-om leszYoosku
-
Yoosku
tag
Szia!
Tekintettel arra, hogy vészesen fogy az időm a garis visszaküldésre, úgy döntöttem rászánom magam és visszaküldöm, mert továbbra sem jó és ahhoz túlságosan drága volt és szeretek vele játtszani, hogy hagyjam elveszni a garis határidőt.
Felmentem és loginoltam a Pix és Én oldalra. Ott van a legutóbbi rendelésem és a fizetésről és a szállításról minden adat. Ha végig csinálom ezt a szervízbe történő visszaküldés menüt, akkor a küldéshez milyen papíroknak kell lennie Nálam? Nem emléxem, hogy megőriztem volna bármit is, főleg hogy a kiszállításkor is csak a szállító papírján írtam alá az átvételt, de papírt nem kaptam. Számla sincs, mert bankkártyával fizettem a neten és csak elektronikus számla van róla, amit ki tudok nyomtatni! Szóval kell ehhez valami különösebb papír?
A csomagolásnál visszaküldéshez ragaszkodnak az eredeti csomagoláshoz? Az eredeti dobozom azt hiszem meg van a padláson, de a zacsik és belső támasztók nem biztos!
Mindent vissza kell küldeni?Összes tartozákkal? A pedálhoz ennek semmi köze, azt nem kell ugye?Köszi
Yoosku -
Yoosku
tag
Igen, akkor 0°-al számolva már 8db pozíció
Nem igazán látok benne fantáziát, engem nem győzött meg a dolog, de erre
írtam már korábban is mindenkinek ízlés kérdése, hogyan állítja be magának!Te miért nem állítod be magadnak karra a FLAP-et? Jah, mert nincs is a CH-hoz gázkarpultod
Na jó ez nem volt szép
Yoosku
-
Geryson
addikt
Én ráraktam a FLAPS-et a kékre, nem egy ördöngösség és nagyon feelinges. Annyi a hátránya, hogy ha használod akkor már nem lehet a MODE 1-2-3 között váltogatni, mert olyankor rendszerint "hibázik" egyet és kinyit vagy behúz annak ellenére, hogy nem nyúltál a karhoz. Nekem nagyon tetszik így is...
-
Yoosku
tag
Hát pl. azt, hogy ha azt nem engedi, akkor próbáld másképpen
Ki fogom próbálni majd, de ha nem engedi, feltételezem minden jól csinálsz, nem egy bonyolult dolog, szóval, ha nem engedi, akkor ki kell találni valami mást.
Próbálj meg a gyártó által kitalált koncepciónál maradni...
Elvileg a fekete kar szolgál gázkarként, a kék hivatalosan propeller állásszög állítás és a piros a szegényítés. Ez jellemzően a kisebb 1 motoros propos gépek kiszolgálására optimális! Sugárhajtású és egyéb nagy gépek irányítására kompromisszumokat érdemes hozni, ezekről korábban már írtam
Flap-et eleve nem tennék és logikus, hogy nem is engedi beállítani axis-ra, hiszen az egy fokozat mentes kar, viszonylag nehéz lenne fokozat mentesen megtalálni a B737NG összes fékszárny helyzetét(1, 5, 10, 15, 25, 30, 40°)
Yoosku
-
Lebbencs
csendes tag
Csak annyi, hogy azt hogyan állítsam be, hogy menjen minuszba(FS-ben)? Mert nálam a 0-t veszi a legkisebb fokozatnak. Inkább énis FS-ben állítom be
És ha a jobboldali két kart állítom be pl 1-es hajtómű állítónak,vagy flaps axis-nak nem megy,de ha a feketét akkor megy. Evvel mit csináljak?
-
Yoosku
tag
Igen Nekem is ezek a problémáim. Feltettem, eleve úgy kezdtem, hogy az Aerosoft Budapest fel sem ment, mert service pack kellett hozzá! Felraktam az SP1 és SP2-őt, de a neten írt teljesítmény optimalizálásnak nyomát sem látom. Ugyanúgy fut nálam Ultrahigh beállításokkal is, mint medium-ban...
Neked, hogy van a grafika configolva nagy vonalakban és mennyire jó a szemednek FPS szempontból? Nekem nem sikerült még olyan beállítást csinálnom, ami abszolut folyékonynak tekinthetőPedig nem szar gépen játszom és ha egy Crysis fut rajta max beállításokkal 1360x768-ban, akkor egy FSX, ami már 2-3 éves játék az csak elcseszve lehet
A gépek tényleg nagyon silányak, textúra, fizika egyaránt, szerintem meg sem kötelíti az FS9-et ebből a szempontból, sőt...ha őszinte akarok lenni, még egyelőre nem sikerült felállítanom, olyan mérleget amiből kitűnhetne, hogy az FSX jobb
Van valami alternatív megoldás B737NG-re, amíg nem lesz PMDG, de jobb, mint a gyári?
Egyéb gépek, amiket érdemes feltenni, tippek?Yoosku
-
Geryson
addikt
Utolsó információim szerint még "csak" a 747 jött ki, de még ott sem a cargo hanem az utasverzió. Várom én is ám, mert így azért kicsit gányos a gépjárműpark. A gyári gépek szerintem nagyon rosszak (a fizikára gondolok). Nemrég vettem meg a BeaverX-et hát ezzel már egy pici izelítőt kaptam és bevallom FS9-re nem néztem hónapok óta!
-
Yoosku
tag
Kollégák!
Telepítettem az új gémer gépemre FSX-et, gondoltam szakítok a hagyományokkal és polcra teszem a jó öreg FS2004-et. Kipróbálok telepíteni új Saitek drivereket és megpróbálkozom az újabb verzióval, hátha megtettszik
Jól olvasom a neten, hogy PMDG szintű B737 NG kiegészítő még nem készült el FSX-re?
Nincs valakinek, valami más alternatívája NG-re, ami igényes mint FS9-re volt a PMDG?Üdv:
Yoosku -
Yoosku
tag
Grat!
Majd később számolj be Nekünk arról is, hogy Neked vannak-e azok a korábbi már sokszor kitárgyalt bugok benne, vagy sem, amikkel mi még küszködtünk...Én sosem használtam a szoftveres Saitek konfigurálót.
Az FS Controls és Advanced menüjében mindent be lehet közvetlenül is állítani.
A sugárfék használatát is ott tudod beállítani, a gázkar lefele tolása mínuszba is egy külön beállításnak számít pl.: gomb 21...
Tehát ahol megtalálod a sugárféket, mint beállítást oda mozgasd meg minuszba a kart és be fog Neked tenni oda valamit és működni fog. Az advanced beállítások között van ha jól emléxem a gázkar axis állítások is, ott tudod beállítani, hogy melyik kar mit csináljon.
A kék középső kar, ha jól értem neked rudder funkciót lát el, vagy is a függőleges vezérsíkot vezérliEz így nem igazán jó! Azt pedállal szokták vezérelni, vagy ha pedálod nincs, akkor inkább semmivel, amúgy sem alapvető szükséglet, sőt a nagy gépes igazi pilóták sem használják, max heavy cross wind esetén, de Neked addig még lesz mit gyakorolni szerintem
Én a feketére gázkart és lefele sugárféket szoktam beállítani, mellette a kékre speed break-et, a pirosra meg parking break, vagy futó kibocsátás...de ez már mind ízlés dolga!Yoosku
-
Lebbencs
csendes tag
Megérkezett a Saitek Yoke!
Telepítettem a gombbeállítót, beállítottam a gombokat, és ezt hogyan tudom FS-ben is használni? És nekem a tolóerős masina nem megy minuszba, vagyis nem fordítja meg a tolóerőt, ha lenyomom a piros részig. Ezt hogyan tudom beállítani? És még egy kérdés: a kék tologatós a hátsó akármit mozgatja jobra/balra, ami akkor mozog amikor kanyarodunk a kerékkel. Ennek így kell lennie?? -
Lebbencs
csendes tag
Az eredeti FS 2004-ben lehet online-on játszani, vagy valamit még kell hozzá venni?
-
Lebbencs
csendes tag
Ugye a Saitek Pro Yoke támogatja a MS Flight Simulator 2004-et? Csak mert nehogy potyába menjen a rendelésem...
-
A hiányzó láncszem a Yoke és a Pro Pedal mellé. Hamarosan jön New York-ból. Már alig várom.
-
Lebbencs
csendes tag
Elnézést kérek, csak arra is gondoltam, hogy valahol interneten le van-e írva... És a fórumos dologra a válaszom: egészen eddig nem fórumoztam, nem olvastam fórumot, és semmit nem csináltam fórummal, és a hozzászólások nagy részét már elolvastam de azért énsem éjjel-nappal itt lógok, alig volt időm itt olvasgatni!
-
Yoosku
tag
Nem akarok nagyon durva lenni és kioktató, és azt is látom, hogy pár napja regisztráltál ide a PH-ra, de gondolom azért láttál már fórumot!
Ha nem, akkor pláne vedd már a fáradtságot, hogy felfelé is görgeted néha az oldalt, ahol jársz és olvasd el, amiket írtunk. Általában egyikünkre sem igaz, hogy szűkölködnénk a szavakkal olyankor, ha friss és boncolható téma van, de ugyanazt senki nem fogja leírni Neked még 3x főleg, ha ilyen terjedelmes leírások vannak az előző hozzászólásokban, mint amiket Mi itt a Kollégákkal írtunk...
Természetesen, ha ezenkívűl lesz más kérdésed, ami még nem hangzott el, akkor szívesen fog Nekem válaszolni bárki továbbra is.
Yoosku
-
Lebbencs
csendes tag
Nincsen valahol a Saitek Yoke-ról valamiféle magyar teszt, ahol pl. felsorolják a jó rossz tulajdonságait, vagy ti leírnátok ezeket?
Előre kösz -
Lebbencs
csendes tag
Most készülök (Saitek)Yoke-ot vásárolni.
A kérdésem: akinek már megvan ez a termék, annak van valami baja vele, megéri-e megvenni, és 26.100Ft-nál lehet szerezni olcsóbban(persze legálisan)?
Előre köszönöm -
Yoosku
tag
válasz
gixxer-tomee #18 üzenetére
Szia
A pedál teljesen önálló termék, ilyen formán semmi köze a Yoke-hoz. A pedált meg lehet vásárolni bármi más Joy-hoz is. Azzal nem volt Nekem semmi gondom, de másnak sem hallottam volna, hogy problémája lenne. Azt mondjuk érdemes tudni róla, hogy nem olyan masszív, mint mondjuk a CH pedál.
A kormányon vannak gombok, egész pontosan elől van egy zöld háttér világítású kicsi kijelző, és alatta 3 gomb. Ezzel a win-ből származó pontos időt lehet látni, illetve lehet vele időzíteni, mérni hajtómű indítást ilyesmiEzenkívűl jobb kézre a hátsó részen van egy 3 állású profil váltó gomb, bal kézre egy sima gomb. Bal oldalon felül van 8 állású HUD gomb, le és fel (trim), jobb kézre 2db (trim) bal-jobb, le-fel, és 1db külön gomb. Ezenkívűl a gázkarpulton is van további 6 programozható gomb, így összességében 13-16 gombod van, nem számolom most pontosan
Ha újat veszel nem tudom milyet fogsz kapni, alapvetően mivel már a régi szériát is van lehetőség garanciálisan cserélni, úgy gondolom újat fogsz kapni, de érdemes odafigyelni rá és az említett széria számra odafigyelni...Yoosku
-
gixxer-tomee
aktív tag
Na elfelejtettem valamit. A kormanyszarvon vannak trim gombok vagy kapcsolók?
mindig kimarad valami -
gixxer-tomee
aktív tag
Hali! Lenne egy kérdésem. Akkor amit mondjuk most vennek az mar valoszinu a jo szeriabol lenne? Vagy nekem is elkene jatszani ezt az ide-oda kuldozgetest?
A pedalokkal ezek szerint nemvoltak gondok? Vagy az is csere?Koszi az infot!
-
Yoosku
tag
Szia!
Az első körös megoldást már korábban is teszteltem, de attól nem lett jobb.
Hát igen, Én még nem szántam rá magam, hogy komolyabban foglalkozzak ezzel, de látom nem úszom meg. A másik, hogy nem volt sehonnan olyan pozitív visszajelzésem, amit Te most leírtál. Ergo, hogy ha vesződik vele az ember és kivárja ezt a sok időt, akkor legalább meg van az eredménye, és most van egy teljesen jó Yoke-od
Én 2007. novemberben vásároltam, úgyhogy a garanciális időszak még bőven megvan.
Ez független attól, hogy kötöttél-e ilyen plusz garis szerződést velük ugye?
Mert Én azt a kiegészítő garis szolgáltatásukat nem kértem anno...
Egyébként a korrekt hozzá állásukról csak annyit, hogy mielőtt döntöttem, hogy megrendelem Tőlük a Saitek-et, előtte nagyon sokan óva intettek engem is, hogy a Pixmania ilyen rossz, meg olyan rossz és számítsak rá, hogy nem lesz egyszerű.
Ezzel ellenben, Nekem is nagyon jó lett a véleményem, átutaltam a pénzt és végig tájékoztattak mindenről és nyomon tudtam követni a csomag útját. Korrekten a megadott határidőn belül megérkezett a cucc...Köszönöm a segítséget és, amint lesz egy kis időm Neki ülök átolvasni a dolgot és kiküldöm garanciás javításra!
Üdv. Yoosku
Have a nice flight -
Geryson
addikt
Jaaaa, Te nem is küldted vissza???
Gondoltad, hogy majd megoldódik a gond? Sajnos nem hiszem, hogy megfog.
Első körben mondjuk egy tipp, ezt mindenhol írják (lehet ezen már túlvagy). Szedd ki az ÖSSZES joyparancsot az FS-ből, csak a tengelyek legyenek bekonfigurálva. Azaz options/assignments és keresd ki az összes parancsot, semmit ne vezéreljenek a gombok. A Profilerrel utána mindent be tudsz lőni, de az FS-be ne legyen semmi beállítva. Ez egy esély, félek ettől nem lesz jó a joy. Remélem sikerült jól leírnom, hogy mire gondolok.
Pixmania:
Mindenki óvva intett tőlük, én teljesen meg vagyok elégedve velük. Bejelented a Pix és Én oldalon, hogy garanciális visszaküldés, jön egy mail (vagy menüben is megtalálod) a visszaküldési cetlit és a címet is ki tudod szépen nyomtatni. Saját költségen feladod (nekem 14.000 Ft volt légipostával). A csekket (feladópapírt) beszkenneled, elküldöd nekik és nekem kb. 2 hét múlva visszaküldték a pénzt a bankszámlámra. Van azonban olyan, többünkkel megcsinálták, hogy nem is kellett visszaküldeni, hanem levélben leírtak egy időpontot és addigra odaküldték ők a DHL-t. Ez kényelmesebb is lehet, de a másik út is járható. Ami tragédia (bár előre szólnak), hogy 30-40 nap a szerelés és kb. hetente kaptam egy új levelet, hogy nézik, tesztelik, elnézést és nemsokára készen lesz. Tök korrekt minden! Aztán egyszercsak jött a postás.
Először nekem sok gondom volt vele, de a drivert leszedtem és újraraktam és azóta egyszerűen fantasztikus élmény, semmiért nem cserélném el. Vágj bele ha az első tipp nem segít, mert sajnos hosszú idő DE megéri!
-
Yoosku
tag
Szia!
Örülök, hogy írtál, mert már régen nem jött semmi hozzászólás
Nos a helyzet Nálam változatlan, este majd otthon meg fogom nézni, hogy milyen a gyártási számom. Sajnos azóta is csinálja a már jól megszokott hibákat.
Írj Nekem létszíves néhány sort arról, hogy milyen folyamatot kellett végig csinálnod a Pixmania garanciális javításával? Mit kellett tenni, és mivel jár a dolog??
Sajnos, akkor rá kell szánnom Nekem is időt és visszaküldeni, mert ahhoz túlságosan szeretem és sokat használom, és nem volt olcsó sem, hogy annyiban hagyjam...Előre is köszi!
Üdv:
Yoosku -
Geryson
addikt
Mi újság a tapasztalatokkal? Nekem kb. 1 hónap "szerelgetés" után megküldte a Pixmania a javított, teljesen új gyártási számmal rendelkező szarvat és lám, azóta minden rendben. Úgy látszik, hogy ez csak egy kezdeti gyengesége volt a Saiteknek.
Más fórumokon is nézelődve úgy látszik, hogy a SZ0049x gyártási sorozat volt kompletten rossz firmwares, átalában (én is) SZ0052x sorozatút kaptam vissza és a legtökéletesebben működik.
Bajban voltam, mert elgondolkoztam, hogy lehet mégis CH lesz a pénzvisszakérés után, de személy szerint nekem egyszerűen totál nem tetszett és így már nem is kérdés, hiszen nem kellett visszakérnem a pénzt.
-
Yoosku
tag
Még annyi, hogy ezeket így összegezve tényleg nem vagyok túl boldog!
Amikor novemberben rászántam magam, hogy veszek yoke-ot, akkor itt volt előttem már lehetőségnek a CH. De ára és a macerás külföldi beszerzése miatt a Saitek mellett dontöttem. (CH van itthon is, de sokkal drágább, mint külföldi üzeletekben)
De a mostani állapot szerint, már nem vagyok benne biztos, hogy jó döntés volt. A CH bár nincs ennyire túl csicsázva és nem is sok funkciós, de megbízható és masszív, és árban sem volt már olyan túl nagy a különbség a kettő között. (nekem 63k volt a Saitek mindennel együtt és kb olyan 80-85k-ból lett volna meg a CH)
Csalódott vagyok, nem is kicsit -
Yoosku
tag
Sziasztok!
Nos Jorus Kollégának köszönöm az invitálást, itten volnék
Hát először is szomrú vagyok, hogy az előző sorokat olvasva végleg elkönyvelhetem magamban, hogy nem Én voltam bénaJoe, hanem tényleg bugos és hibás a rencer
A CH vs. Saitek dolgot látom kibeszéltétek, Én ehhez nem is akarok nagyon szólni, mert szerintem is ezek inkább ilyen ízlések és pofonok kérdése...Az mondjuk tény, hogy ismerem Én is mindkettőt, tekintettel arra, hogy Jorus CH szettjével is játszottam már és ismerjük a Nálam lévő Saitek szettet is, szóval a CH pedál az bajnok, ha az ember azt kipróbálta, akkor soha nem mond olyat, hogy a Saitek pedál milyen király. Viszont a többi kérdésben elvileg azt mondanám, hogy a Saitek árával és sok oldalú programozhatóságával, kinézetével elvileg jobb lenne, na de így, hogy magától önálló életet élnek a funkciók és mondjuk 31L pálya APP közben a cockpit ülőhelyzeti nézet ugrok lefele kettőt és hirtelen nem látom a pályát az gáz
Elsőre azt hittem, hogy csak nem figyeltem oda és meghúztam a gép elejét, ezért még jobban előre toltam, aztán rájöttem, hogy már 3000 feet/min-es varióval süllyedek
Szóval, ami fontos, hogy a felprogramozás nekem a profiler program segítségével nem nagyon tetszett, de az elvi részét értem. Én mindent az FS-be állítottam be, és mindent sikerült hiánytalanul. Elsőre voltak nekem is gondok az Axis-ekkel, gázkar és pedál tekintetben, többek között mert a pedálon hülyét kaptam attól, hogy default-ként a pedál fékezésre szolgáló megnyomásakor a csűrőket mozgattam
Aztán megtaláltam a configban a részletes beállításokat és sikerült minden!Most a kérdésem az, hogy akkor ezzel a hiba dologgal mit lehet tenni?
Van már arról konkrét info, hogy minek van tkp baja? Azért kérdezem, mert Én pl. azt vettem észre, hogy nekem csak azok a funkciók élnek Önálló életet, ami a gázkar alatti gombokra van felprogramozva?!! (azt már elvetettem ezek után mint lehetséges okot, hogy esetleg nekem is a Saitek féle profilert kellene alkalmaznom, hiszen Geryson azt használja és neki is rossz) Gondolkodtam emiatt azon, hogy kipróbálom, hogy csinálja e akkor, ha lehúzom a gázkar pultot és csak a yoke és a pedál lesz!
Geryson Te hol vásároltad? Pixmania? Mik a tapasztalatok a garis ügyintézésekkel?
Érdemes foglalkoznom vele? Kicserélik már valami Rev.2-es verzióra, vagy egyelőre csak pisloghatunk, mint karácsonyi hal a szatyorban? Ha letelik az 1 év gari és utána lesz majd működő jó verzió javítva, akkor nekünk majd kicserélik még szó nélkül? Vagy csak ha még mos időben jelezzük, hogy nekünk is szar a cucc?Üdv:
Yoosku -
Természetes, hogy nem veszünk össze.
Havernak egyébként Saitek-je van, neki a throttel quadrant, ami totál bugos, pontosan olyan dolgokat produkál, amit te is írsz. Engedelmeddel ide irányítom, mert ha garanciális ügyintézésen kezdi törni a fejét, akkor nálatok kaphet infókat a dolog menetéről, stb. -
Geryson
addikt
Apropó!
Többen megkerestek, hogy segítsek a Saitek profiler-rel történő beállításban. Nagyon szívesen segítek, de szerintem elég logikus az egész. Ami fontos, hogy nem a használt programon belül (pl. Microsoft Flight Simulator) érdemes bármit is beállítani! A profiler ellenben nem a konkrét funkciót állítaja be!
A profiler nem tesz mást, mint egy adott gombhoz egy billentyűparancsot, kombinációt vagy hasonlókat hozzárendel. Magyarul ha a profiler-ben hozzárendeli valaki, hogy a Mode 1-ben a D-gomb (teljesen olyan a felépítése, mint egy Excel táblázatnak, az oszlopok a Mode 1/2/3 és a sorok meg az adott gombok) kiírja, hogy "helló-helló", akkor miután ezt elmentetted és a profile now! gombra rányomsz (ez fontos!), akkor a Word elindítása után az adott gomb megnyomása ki fogja írni az adott szöveget. Visszatérve: tehát ha beállítod, hogy a D-gomb megnyomása egy "G" billentyű megnyomásával érjen fel, akkor az én általam használt szimulátor a kereket ki-és befelé fogja mozgatni. Ennyi az egész! Minden gombhoz beállítasz egy billentyűparancsot és a billentyűparancs meg a szimulátorban tudni fogja, hogy mi a dolga. Természetesen komplex billentyűparancsokat is be lehet állítani! Az én szimulátorom PMDG-kiegészítője egy adott parancsot pl. a CTRL+SHIFT+H gombra hajtja végre, akkor ezt beállítom pl. szintén a joystickon a D-gomb (merthogy a joystickon is el vannak nevezve a gombok: pl. E/D/T) megnyomása felérjen egy ilyen komplexebb billentyűkombinációval.
A tolókarok definiálása egy picit nehezebb, de nagyon jó dolog az is!
-
Geryson
addikt
Hahó!
Hát valószínüleg itt már egyéni izlés dolga az egész, nekem speciell jobban tetszik a Saitek bármiben, de ezen nem fogunk összeveszni. Az az egy nagyon fontos megjegyzendő tény szerintem, hogy árban azért sokkal kedvezőbb a Saitek. DE! Mindenképpen a CH mellett szól a tapasztalat, a tudás, a megbízhatóság ugyanis sorra halnak be a Saitek tolókarok és szarvak. Sajnos az enyém is megy vissza és mivel én egy repülős társaságban használom tudom, hogy mindenkinek vissza kell küldenie, aki anno megvette.
Azért ez gány, erre figyelhetett volna a Saitek egy kicsit több teszteléssel.
A hibajelenségek: funkciótévesztés, kontakthiba vagy a gomb (időszakos) teljes funkciókihagyása.
-
Próbáltam mindkettőt, nekem speciel CH van. A throttle quadrant király dolog a Saitek-en, de a kormány sokkal jobb a CH-n. A kis gázpöcök tényleg kiábrándító, de a mozgása élethűbb, mint a Saitek-nél, például a valóságban nincs ilyen döccenős center állás, a rugó is túlzottan erős. A pedál meg kifejezetten borzalmas fröccsöntött izé, semmi köze a valósághoz, nem lehet egy lapon említeni a CH Pro Pedal-jával, se kidolgozottságban, se élethűségében, stb.
-
Geryson
addikt
Ja még annyi, hogy én anno játszottam egy párszor CH-val, hát nyugodtan állíthatom, hogy teljesen más élmény. Mindazok mellett, hogy olcsóbb is a Saitek-szarv, sokkal kidolgozottabb, sokkal realisztikusabb mint a CH. A tolókar meg egyensen csúcs az alap, beépített CH-tolókarhoz képest, az volt számomra annál a terméknél a legkiábrándítóbb...
-
Geryson
addikt
Hahó!
Elnézést, kicsit elúsztam. Szóval a másik hozzászólásra reagálva egészen biztos, hogy benne van a szarv mellett a tolókar is. Ráadásul nem is egy gyenge féle, össze sem hasonlítható az alap CH-tolókarral (amit ők a szarv tetején helyeztek el). Amit nem is gondoltam volna, hogy minden elég komoly méretű. Pl. a tolókar kb. 10 x 10 x 10 cm-es, tehát igen megnyerő sőt még reverse állás is van a karoknál! A definiálása a rengeteg gombnak (Saitek módon ugye minden 3x programozható) az ismert Saitek profiler-rel történik. Nagyon kellemes, csak még azért sokat kell játszani a beállításokkal.
A pedál szintén csúcs, de szerintem ez korábban is az ismert legjobb pedál volt ebben az árkategóriában. Valami miatt a fék egyenlőre még nem működik nekem úgy ahogy szeretném, de tuti én szúrtam el valamit.
Amúgy megjött minden. A pedál kb. 6 nap volt, mert az volt raktáron, a szarv meg még plusz egy nap.
Papírokkal, termékkel, árakkal minden-minden a legnagyobb rendben volt, csak ajánlani tudom mindenkinek!
-
-
Geryson
addikt
Meg is rendeltem gyorsan a pedállal együtt a vezérlőt. Van esetleg valakinek már tapasztalata ezzel a termékkel?
Nem találtam amúgy CH-fórumot sem itt, gondoltam CH-sok szintén leírhatnák tapasztalataikat.
-
Geryson
addikt
Sziasztok!
2007 szeptemberében piacra dobta a Saitek a fent említett jostick vezérlőjét, amely végre szarv-alakú.
[link] (német oldal)
[link] (angol oldal)A dolog érdekessége, hogy ők mellékelnek egy throttle quadrant-ot is, amely szintén nem rossz dolog. Mellé tökéletes a 2.0 USB-pedál, de ez már nem tartozék.
Véleményem szerint komolyabb a kinézete és az ára meg mindenképpen megnyerőbb mint a számomra ismert egyelten konkurens gyártóé, a CH Products-é! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
- Lexar NM790 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7400-6500 MBs - Eladó!
- AMD Ryzen 5 5600X - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Crucial T500 PRO 2 TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Hűtőbordás - 7400-7000 MBs - Eladó!
- Apple Pencil Pro hibátlan, dobozos Apple jótállás 2025.09.25.
- TP-Link Archer AX55 Pro AX3000 WiFi6 2.5G router
- AKCIÓ! ASRock B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Fractal Design Nano S 600W
- Acer Predator Helios 300 - 15,6"FHD IPS - i7-7700HQ - 8GB - 256GB SSD+1TB HDD - GTX 1060 6GB -MAGYAR
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest