Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Riasztó topik
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
pitman
őstag
válasz
Hunterevil #1 üzenetére
Ha szépen le van pucolva a fém, bekened egy kis ''forrasztóvízzel'', másnapra frankó rozsdás lesz. Sajnos nem tudom mi a hivatalos neve, de egy biztos, ami képes rozsdásodni az rozsdásodik tőle.
Célszerű gumikesztyűben végezni, bőrre, szembe ne menjen, utána pedig alapos kézmosás, mert ha a kézen marad, minden rozsdásodni fog, amit megfogsz.
A rozsda nem fog töredezni, ahhoz nagyon kell rohadjon az anyag, ez felületi rozsda lesz csak. Amit javasoltak korábban, egy matt színtelen lakk nem árthat a kész műnek, hogy ne legyen minden barna, ami a házhoz ér.
Bár egy ügyes festő lehet, hogy jobb eredményt tudna elérni, és ráadásul pont olyanra csinálná, amit szeretnél. -
Yaye
őstag
válasz
Hunterevil #13 üzenetére
Legegyszerűbb ha kiteszed a kertbe az esőre néhány hétre, most az idő is ideális. Ha előtte jól lepucolsz róla minden olajos-zsíros szennyeződést, és kicsit megcsiszolod, tuti finom kis felületi rozsda lesz rajta, all natural.
-
renegade
aktív tag
válasz
Hunterevil #16 üzenetére
hát, ízlés kérdése... nem akarom azt a látszatot kelteni, mintha értenék hozzá, szerintem literenként 5 és 100 g között ahogy tetszik... talán 10-20g lehet ideális.
-
renegade
aktív tag
Igen, rozsdásodáshoz kell vizes közeg, némi oxigén és lehetöleg valamilyen elektrolit.
A viz adott, elektrolitnak a fentebb irt konyhasó kiváló, oxigéndúsitáshoz pedig egy kis peroxidot tudok javasolni, és/vagy valamilyen levegöztetöt a fürdöhöz (légpumpa, porlasztós/terítős cirkuláltato vagy hasonlo, ld akvarisztika).
Természetesen a folyamat előbb-utóbb magától is végbemegy, ezért kispórolható szinte az összes extra, de ha meg akarod gyorsítani, akkor célszerű ezek közül minél többet belerámolni a fürdőbe.
Ja, és mielőtt belemeríted a vasat, dörgöld át kicsit finom smirglivel a felületét, hogy a passziv réteget illetve a felületi védelmet eltávolitsd róla. -
Peathee
senior tag
válasz
Hunterevil #13 üzenetére
szvsz jó ötlet lenne elöször 1-2 kis darab fémen vmi hulladékon kipróbálni h melyik fém hogyan kezd rozsdásodni, ha találsz alkalmas acélt akkor azt javaslom, mert a vas a szobában is tovább fog rosdásodni védelem nélkül. A matt lakkozás pedig jo ötletnek hangzik bár én még olyat nem láttam.
láng hegesztésben nem vagyok jártas de szvsz az nem oxidál -
Hunterevil
tag
valószínűleg előre kivágott lapokkal fogok dolgozni de az még nem tiszta hogy vas vagy acél legyen (a black mesa télleg nagyon jó de ahhoz kb 3 hónap + modellező tehetség kellett)
amúgy ha jól tapasztaltam a lánghegesztó is elég erősen oxidálja a vasat (bár az lehet h a festék volt) -
Peathee
senior tag
Sziasztok!
Van 1 kis tapasztalatom a témában amit megosztanék veletek:
Rozsdásítani a vasat nagyon könnyű, az acéllal már lehetnek gondok mert azt már eleve ugy gyártják hogy valamennyi rozsda védelme legyen. Szerintem csak az olcsób házak lemezeit lehetne szépre rozsdásítani mert az 1 mm es Chieftek meg Compucase, házak biztos védve vannak. A módszerről meg annyit h valaki itt irta h sós vízbe kell tenni 2 hétre, hát lehet h elindulna a rozsdásodás de csiga lassan az biztos, mivel a rozsda az vasoxid vagyis kell neki oxigén, ami a viz alatt jóval ritkább mint felette.én azt javaslom h ha tudod akkor tedd a lemezeket 1 nagyon magas páratartalmú (80-90%) zárt szekrénybe/dobozba ott biztos eredményesebb leszel.
-
Pala
veterán
válasz
rambo4ésfél #6 üzenetére
ez nem semmi, ilyet még sose láttam
-
törölt tag
válasz
rambo4ésfél #6 üzenetére
Na, éppen azon gondolkodtam, ezt a gépet hogyan hozta össze a srác...
-
rambo4ésfél
senior tag
válasz
Hunterevil #8 üzenetére
Lehet, nem tudom
De amit én linkeltem az biztos hogy festék és szerintem elég jó -
Hunterevil
tag
válasz
rambo4ésfél #6 üzenetére
az 1. linknél valódi a rozsda (legaláábis a hsz-ekből ez derül ki meg az állag is nagyon valódinak tűnik)
amúgy ez a matt lakk dolog létezik és télleg matt?
[Szerkesztve] -
Hunterevil
tag
terveim szerint alapnak egy nagyobb midi ház vázát használom majd eköré hegesztetek L alakú vasakból vázat amihez rezgéscsillapító gumialátét+csavar kombóval rögzítem és a vaskeret tartja majd a méretrevágott rozsdás acéllapokat
(vas értsd acél csak igy irtam nemtom mér) elvileg a csak a külső lapok lesznek rozsdásak és azoknak is csak a kifelé eső része (a másika majd lekenem hamerrital) ugyhogy talán a befelé hullo darabkáktól nem kell maj félnem
(de az egész egyellőre csak terv még nincs róla gyakorlati tapasztalatom)
[Szerkesztve] -
rambo4ésfél
senior tag
válasz
Hunterevil #4 üzenetére
Ahogy néztem a képeket azok szvsz festve vannak
Nézd meg ezt is ezen még a festék is látszik
Bővebben: link -
Yaye
őstag
válasz
Hunterevil #1 üzenetére
Két nap fürdőzéstől csak nem rohad szét annyira hogy lazán törjön róla a rozsda. Ha mégis, akkor ott már nem a fixálás lesz a gond
Szerintem a felületi rozsdát nem kell rögzíteni semmivel, drótkefével lesikálni hogy ami le akar jönni az hadd jöjjön. Maximum barna lesz a tenyered ha sokat simogatod. Ha ez is gond, akkor én valami matt lakkal próbálkoznék. Az sem biztos egyébként hogy a gépházad hajlandó lesz megrozsdásodni.
Ezek persze nem személyes tapasztalatok, csak amolyan mindentudó, ex-cathedra okoskodás. -
Hunterevil
tag
kössz a hsz-eket kb vlami ilyesmire gondoltam Bővebben: link
vagy ilyenre ami középfele van Bővebben: link ezek elvileg hagyományios módon voltak rozsdásítva
[Szerkesztve] -
Flashy
veterán
válasz
Hunterevil #1 üzenetére
tv2-n van az a műsor a totalcar előtt amelyikben lakást rendeznek át, abban csináltak rozsdásítást valami anyaggal, 2 nap alatt zajlik az egész úgyhogy nem tartott sokáig. nem a mostani adásban, talán 2 hete lehetett. nemtom ez segít-e, hátha.
-
Jester
aktív tag
válasz
Hunterevil #1 üzenetére
Javaslat:
Inkább modellezők körében nézz körül, és ha lehet, inkább maradj a festés alalpú rozsdaimitációnál. Amennyiben használni is akarod majd azt a gépet, akkor az tartósabb megoldás lesz. A modellezők között tuti akadni fog valaki, aki segít ilyen festés kialalkításában.
[Szerkesztve] -
Hunterevil
tag
nah azé kezdem ezt a topicot hogy egy kis infot gyüjtsek hogy is kell ezt csinálni
(a gépfestéshez nem akartam rakni mer ott épp elenkező a fő téma)
szóval ami módszert edig ismerek a rozsdásításra(gépház) az 2hetes sósvízfürdő
viszont semmi ötletem hogy a rozsdát hogy rögzítsem(hogy ne töredezzen)
nah szoval ha valaki csinált már ilyet vagy ismeri a módszert az legyenszives irjon.
(a rozsdásítás modding célból készülne és csak a gépház külső felére eső részeket érintené)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Programozás topic
- Eredeti játékok OFF topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- További aktív témák...
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- Lenovo ThinkBook 14 G2 - 14"FHD IPS - i5-1135G7 - 12GB - 256GB SSD - Win11
- Samsung Galaxy A35 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- iKing.Hu- Apple Macbook 13 M1 Pro Touchbar - 2020 - Használt, karcmentes, 22 töltés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest