Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• vimes

senior tag

Sziasztok!

Távoli asztal használatával kapcsolatos gondom akadt - a céges gépemre szeretnék kapcsolódni.

Eddig a Telekomos eszközhöz ( Sagemcom F@st3686 ) volt csatlakozva Ethernet-en, a saját gépemmel pedig WiFi-vel kapcsolódtam hozzá. Ezzel az volt a gond, hogy bizonyos időközönként ledobál WiFi-ről, vagy egy ideig nincs kapcsolat - így szépen megszakad a Remote Desktop kapcsolat is - ha éppen nem dobott le, az az esetek nagyobb részében végülis használható volt. Próbáltam az 5 GHz-et is, de egy idő után nincs rajta kapcsolat - ha újra szeretnék csatlakozni, azt meg már nem engedi valamiért.
    Ha nem csal az emlékezetem, akkor ennél a típusnál voltak gondok rendesen WiFi terén, szóval nem is igazán erőltettem a dolgot tovább, kipróbáltam a másik itthoni routert.

A másik router egy kis krumpli Tenda W316R. Ezt csatlakoztattam a Telekomos routerhez (hogy legyen internetkapcsolat), a céges gépet pedig a Tenda-hoz.
    Ha most a Tenda-hoz kapcsolódok (a Telekomos routeren kinyomtam ideiglenesen a 2,4 GHz-es szórást, hogy ne zavarjon), a kapcsolat olyan értelemben stabil, hogy nem dob le. Viszont távoli asztallal használva van, hogy percekig 1k+ lesz a pingem (plusz esnek is ki csomagok), valamint a távoli asztal olyan mértékben szakadozik, hogy az hihetetlen (volt, hogy kb. két percig totál le volt fagyva, se kép se hang). Ezt pl. MS Teams-es meetingnél (pl. amikor meg van osztva a képernyő, de nem feltétlen muszáj) vettem észre, de máskor is előfordul. Ekkor a többi ugyanide csatlakózó eszközön is megugrik a ping.

Ha nincs Remote Desktop-ozás, akkor végülis elfogadható a kapcsolat (bár 1000 Google felé intézett kérésből 2-3 nem jött vissza, illetve 8-10 kérésnél 1k+ a ping - amúgy 20-30 ms között van). A netkapcsolat biztos jó, mert vezetékesen atomstabil a net - innen vetek arra, hogy eszközgond van, házon belül.

Szerintetek mi lehet itt a gond? A saját router, ami túl kevés lehet már (és kellene egy jobb) - vagy esetleg valami más? Mondjuk érdekes, megnéztem, hogy milyen sávszél kell a remote desktophoz (itt) - és 8.5 mpbs volt a legnagyobb érték, amit láttam - valami miatt mégis szörnyű a kapcsolat... előre is köszönöm :R

[ Szerkesztve ]

"Ole, ole, ole, ola, der FCK ist wieder da! Ole ole, ole ola, die roten Teufel sind ganz wunderbar." Let's go Bezte!

Új hozzászólás Aktív témák