Hirdetés
-
PROHARDVER!
Router gondok
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
Lehetséges, hogy "öregszik" a modemed... Az elektromos cuccok sem örök életűek sajnos, a kondik kiszáradnak, stb.., és ilyenkor az eszköz lassan elgyengül. Bár ez nem az én szakmám, de így tudom. Tehát lehet, hogy akkor még jó volt. Minden esetre túl sok dolog vág egybe. Messze laksz a központtól, tehát gyenge a jel, amit a szerelő is megerősített, ergo rosszak a vonali paraméterek. Az általad használt modemet a tesztben lehúzzák, ráadásul pont ezt hozzák fel az egyik legnagyobb hibájának. Illetve ezt kapod meg olcsóbban, mint a routert, ha a szolgáltatóval le tudod boltolni, akkor lehet, hogy még ingyen is meg lesz a csere.
Én meg mentem aludni, jóéjt!
szerk.:
Lehet, hogy csak DSL szűrőt kellene cserélni, vagy lehet egy rossz kábeltoldás is, ha van ilyen. Sok minden lehet a rossz vonal oka, de ezt én távolról nem fogom tudni megmondani. Lehet egy rossz telefonkészülék is...Azt nem cseréltél mostanság?[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
A helyzet az, hogy pontos értékeket nem tudok mondani neked, hogy milyen sávszélességhez milyen jelszint szükséges, de amit mondott, az nem hülyeség. Az ADSL valóban így működik, hogy a központtól való távolság függvényében csökken az elérhető maximális sebesség. Ha jól rémlik, akkor ez a telefonvezeték csillapításával van összefüggésben.
szerk.:
http://www.nordtelekom.hu/ADSLminosegetBefolyasoloTenyezok.htmlLehet, meg kellene próbálni egyezkedni a szolgáltatóval, hogy egy próba erejéig állítsanak át mondjuk 4 Mbit-re, hátha stabilizálódna. Vagy pedig más szolgáltató után nézni, ha van ilyen...
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
Háát... Ha router nélkül minden oké, akkor az már majdnem egyértelmű! Nem hinném, hogy a plusz egy darab UTP kábel okozza a problémát. Próbáltad Hard Reset-elni, újrakonfigolni? Van amikor ez is segít... Feltételezem, hogy ilyen alap dolgokon már túl vagy. Nézted, hogy van-e hozzá újabb firmware, mint ami rajta van? Illetve ADSL hibák esetén van amikor segít az MTU csökkentése. Ha az előzőek nem segítenek, akkor érdemes megpróbálni egy 1480, vagy 1450-es MTU értékkel.
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
Tosee
őstag
Ez azért van, mert a V2 nem a firmware verzióját jelenti, hanem a hardwer verziót! Tehát ne a V7 esből töltsd le a legújabbat, hanem a V2-esből!
De ahogy nézem, nincs újabb firmware a routeredhez (a legújabb van a routeren)!A4-es rajzlapom, hasonló típusú Audira cserélném!
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
Nincsen semmi baj! Megértem én, néha felhúzza magát az ember.
Amúgy még az is lehetséges, hogy a szolgáltatónál módosítottak valami beállításon, vagy cseréltek le egy eszközt, vagy egyéb, ami miatt most "egyik napról a másikra" nem tudsz kapcsolódni a routerrel.
Bár, akkor ezen sajnos nem tudsz segíteni...
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
Hát, amint látom, ezzel nem vagy egyedül... Bár nem olvastam végig a sok kínai oldalt (he-he-he), de szerintem amiket megpróbálhatsz...
- Lecsökkented az alap 1492-es MTU értéket. Első körben mondjuk 1480, aztán 1452, illetve 1450-el is próbálkozhatsz.
- Firmware-t cserélsz. Ha van újabb akkor arra, ha nincs, akkor akár régebbire is... Csak másik legyen.
Több ötletem nincs, ha ezek nem segítenek, akkor - véleményem szerint legalábbis - ebből router csere lesz.
szerk.:
Tényleg! Még egy kérdés!
Működöt már ez a router ezzel a nettel, vagy valamelyik új a kettő közül?[ Szerkesztve ]
-
dr.bubo
őstag
A modemet a router wan portjával kötötted össze?
Internet kapcsolat tipusa PPPoE? És ott a ip kérés defaulton van (ha van ilyen opció benne, újabb fw-nél elöfurdul)? Connect automatically be van állitva?Router beállitása: http://www.rainman.sokoldal.hu/tplink_router_beallitasa / Port Forward: http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/routerindex.htm
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
Bocs, hogy 0 óra 40-kor nem álltam neki screenshot-okkal díszített hozzászólás írására, amibe is összeollóztam volna az interneten fellelhető - belinkelt, általad is elérhető - leírásokat, egy százhuszonnyolcadik, újabb."Hogyan állítsuk be TP-LINK routernünket?" című leírássá! És mint előttem is írták, inkább elmondhattad volna, hogy milyen netkapcsolatod van, milyen modemed van (esetleg nem router+modem combo-e?), stb... E-helyett Te azt írtad, hogy "minden tökéletes". Akkor bizonyára megy is! Vagy mégse? Akkor mégse minden tökéletes! Amúgy többnyire a szolgáltatód - akiről még mindig nem tudjuk, hogy ki az - weboldalán is vannak segédletek, a kapcsolat beállításához, illetve legtöbb esetben az előfizetéshez jár telefonos helpdesk is! Innentől kezdve, ha sem ezek, sem az általam adott linkek nem segítettek, a következő lehetőségeid vannak.
1. Megírod, hogy...
Sorry, de ezen már túl vagyok, és sajnos nem segített, ezért jöttem ide... Milyen infóra lenne szükségetek még, hogy segíteni tudjatok?2.
Bevágod a durcát, és felhívsz egy közelben lévő szakszervizt, vagy informatikus ismerőst - bár ha lenne ilyen, akkor gondolom ő lett volna az első -, hogy jöjjenek, és segítsenek![ Szerkesztve ]
-
superecneB
őstag
Nem direkt nem segítenek neked!
Pedig valóban jól használható linket küldtek neked a "google a barátod" megjegyzésnél. Minden TP link routert amivel eddig találkoztam így kell beállítani.
Milyen neted van?
Milyenek a hálózati adaptered beállításai? (alapesetben DNS és IP kérés legyen automatikus)Ez a quick setup nem tudom mi, de böngészőbe írd be a 192.168.1.1 et kérni fog egy username/pw párost és belépsz a routerbe. PPPoE kapcsolat esetén Network/WAN ott fenn, WAN Connection Type: nál kiválasztod PPPoE és User Name: Password: duóhoz pedig a szolgáltatód által adott felhasználói nevet és jelszavat írod.
DE itt le van írva minden részletesen, nem kell hozzá diploma.Remélem tudtam segíteni.
-
MODERÁTOR
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest