Hirdetés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- NVIDIA® driverek topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Blu-ray lejátszók
- Notebook hibák
- Azonnali fotós kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- OLED TV topic
-
PROHARDVER!
Router gondok
Új hozzászólás Aktív témák
-
VaMik
tag
Sziasztok!
Előfordulhat, hogy egy G szabványos router olyan mértékben le van terhelve az RJ-45-ös portján, hogy a rácsatlakoztatott wifi notebookot már nem is tudja kiszolgálni?
-
krealon
veterán
válasz unknownerror #14596 üzenetére
A legtobb elekronikus keszulek a kiszarado elektrolit kondenzatorok miatt megy tonkre normal uzem eseten.
-
unknownerror
tag
Üdv!
Kaptam egy táp nélküli SMC2304WBR-AG routert vagy működik vagy nem alapon. Hozzá passzoló adapterrel próbálgatva se dhcp, se wifi nem megy(wifi ledek villognak), csak érzékeli a gép, illetve a gépet a router. Szétszedve láttam egy púpos kondit, se égés, semmi mást nem tapasztaltam. Lehetséges, hogy egy púpos kondi miatt nem megy az egész router? Illetve sípolást hallottam belőle, gondolom a kondi sípol.
-
McSzaby
őstag
Sziasztok!
Ha egy "hotspot-t" akarok létrehozni 2 routerből, akkor ezt a WDS-sel tudom kivitelezni? Szóval 2 router egyazon SSID alatt legyen, egy kapcsolatként jelenjen meg. Nagyobb lakás lefedésére gondoltam, ahol 2 router beiktatásával lenne a dolog.
#ThankYouSirAlex #ThankYouLouis
-
VaMik
tag
Sziasztok!
A TP-LINK routerekben milyen energiaforrás van beépítve, hogy áramtalanítást követően a beállított értékek ne resetelődjenek?
-
Speeedfire
félisten
válasz Gubek-Einste #14592 üzenetére
Sajnos én is erre jutottam. Remélem valaki cseréli vagy megveszi.
Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
Topikgazda
válasz Speeedfire #14591 üzenetére
Akkor sajnos nincs lehetőség 3rd party firmware használatára.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Speeedfire
félisten
válasz Gubek-Einste #14588 üzenetére
Sajnos nekem W300as van.
Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
Kroni1
veterán
Sziasztok!
A régi TP-Link routereimmel volt egy olyan gondom, hogy amíg futott a háttérben az utorrent (minimális sebességgel, akár csak 3-4 dolog seedelése és semmi letöltés) a böngészőmön és az egyéb netet igénylő dolgokon meg-megszakadt vagy belassult a net. (a leggyakoribb hiba: az oldal az első rákattintásnál nem megjeleníthető, aztán frissités után már bejön szépen..) Mikor csak a modemről ment a desktopra a net az elmúlt két hónapban semmi ilyesmi gond nem volt. Azt hittem drágább routerrel jó lesz, azonban az új Linksys EA3500-as routeremmel is előfordul a dolog, teljes Win7 ujrahúzás és utorrent stb ujratelepítés után is. Tud valaki megoldást?!
(UPC 50/5-ös netem van, utorrentben próbáltam több beállítást, most 2Mbit-en van a sebesség beállítva, így max 7 aktív torrent van és 180kbps a max upload, de igy se jó..)
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz Gubek-Einste #14588 üzenetére
Igen, de ott van még egy másik szám is mögötte, a H618B, így figyelni kell arra is!
-
Topikgazda
válasz Speeedfire #14587 üzenetére
Elméletileg van rá Tomato de én nem fűznék hozzá sok reményt.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Speeedfire
félisten
Adott egy zte ZXV10 router, szeretném használni, mint router digis nettel. Viszont a routernek csak modem bemenete van, így a digis netet csak a lan-ba tudom dugni. A digis net meg pppoe kapcsolattal működik. Meg lehet ezt valahogy oldani szerintetek? A wan beállításoknál nem láttam, hogy meg lehetne-e adni a bejövő pont ip címét. Esetleg nem létezik rá valami linux fw?
-
Pecc
őstag
Úgy látszik resetelni kell, mert IP-t sem kap már a telefon a 340GD-től, ezer éve IP cím lekérése...
Reggel nekifutok, reset és akkor statikus IP-t hogy állítsak be? 50 és 200 közötti végződéssel?A levelone-ban...
DHCP Server
IP Pool Starting Address 50
IP Pool Ending Address 200Köszi az eddigi segítséget, jó éjt
[ Szerkesztve ]
-
Bozek
nagyúr
Sorba kötötted a két router-t? A Levelone LAN portjáról a TP-Link WAN-jába kell mennie a kábelnek és onnan meg mehet a gépbe. Nálam legalábbis ezzel a bekötéssel működött (igaz, 2 TP-Link-el).
A dynamic IP-t meg magának kellene beállítania a 340GD-nek, ha a Levelone csinálja a DHCP-t. Esetleg állíthatsz statikus IP-t is, csak akkor be kell állítani, hogy mindig ugyanazt az IP-t kapja, mert különben kever lesz rendesen. -
Pecc
őstag
Telefonon csatlakozik a tp linkes kezelő felületre, be is állitottam DHCP server disable illetve WAN connection Type: Dynamic IP. Ezek alatt host name, IP adress minden alapból 0.0.0.0. Nem is lehet állítani.
A levelone lan2-ből a tp link wanba dugva sincs NET, csak jel. Ha a lanba dugom akkor a levelone-on is megszünik a NET.[ Szerkesztve ]
-
Pecc
őstag
Üdv.
Adott egy lovelone WBR-6003 router ebbe jön a net, beállítva rajta no-ip-s ddns és egy virtual server egy kamerának. Ennek a routernek lanportján jön a net szépen a pc-be, illetve wifin is, viszont gyenge a jel és nem cserélhető az antenna.
Van egy másik router egy TP link 340GD korábban ezt használtam, jó. Ezt szeretném összehozni vele, hogy az szórja a wifit, mert annak nagyobb a hatótávolsága. Hogy valósítható ez meg úgy, hogy továbbra is ugyanugy ddns és virtual server müködik a levelone-on és a 340GD wifijéről meg máshol nyugodtan netezek ugyanarról az előfizetésemről?
Jelenleg ha a TP wanjába dugom a levelone lanját, wifi jel van de net nem jön ki. Ha a TP lanba dugom a levelone lant akkor van net, de akkor a levelone nem kap netet vagyis megszakad, volt-nincs kamera, illetve a pc-n is hello net. Mi lehet a megoldás azon kívül, hogy veszek egy AP-t és felerősítem a levelone wifi jelét, a 340GD-t meg kidobom a kukába?Köszi aki elsősorban megérti és válaszol
-
legenda
válasz Geresics #14579 üzenetére
a notis merevlemezeket jellemzően elviszik külső táp nélkül is a routerek, a nagyobbakkal már kevésbé javasolt a dolog, de a notis verziókhoz is szoktak olyan kiépíést adni, ahol 2 darab usb csati van, pont emiatt.
próbáld ki külső táppal is, vagy 2 usb csatiról, kiderül...Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
Geresics
addikt
Mekkora áramot tud leadni az N56U USB portja?
Tegnap nem volt időm játszani vele, de mi van, ha csak 0,5A, és a HDD-nek 1A kellene? Ez arról jutott eszembe, hogy a TV-n hátul van külön USB csati mindkét változatra...
Az USB-s 2.5" HDD tartón van tápcsatlakozási lehetőség, de tápot nem adtak hozzá. (Úgy tudom, hogy egyikhez sem adnak.) Lehet, hogy egy külön táp segítene?*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor
-
Geresics
addikt
Hali!
ASUS N56U routeremhez csatlakoztattam a laptopom 320GB-os HDD-jét egy külső házon (és USB-n) keresztül, hogy majd innen menjenek a le/feltöltések, és innen az otthoni összes géppel lehessen rögtön fimet nézni.
Azt vettem észre, hogy ez nem igazán sikerült
A filmet nem tudom rendesen lejátszani, lassan tölti be, és egyfolytában akad. Ha le akarom innen menteni a filmet, akkor 60-160kB-al tudom csak másolni, ami roppant lassú! (Wifin és LANon is ez a helyzet.)
Jelenleg a legfrissebb gyári FW-t használom. Lehet, hogy ez a gond, és egy Tomato (vagy mi a szösz) megoldaná a gondom?
Lehet, hogy a routernek vagy az USB-jének fizikai baja van?
Esetleg más tipp?u.i.: a routert 1 hete vettem, garancia még tengernyi van rajta!
*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor
-
J00hnny
aktív tag
sziasztok!
Komoly gondom akadt.
Adott egy Linkys EA2700 Smart wifi Router. Tegnapig minden rendben is volt, de tegnap óta sebességgondok vannak vele, úgy hogy semmi sem változott, sem a gépek, se a struktúra, semmi. Konkrétan a letöltési sebesség a harmadára esett vissza a routerrel (30 Mbit --> 10 Mbit).
Router nélkül minden rendben a sebességgel. És ami külön érdekes a feltöltési sebesség viszont változatlan maradt.Mi lehet a gond szerintetek?
"There are 10 types of people in this world. Those that understand binary and those that don't."
-
MODERÁTOR
-
Topikgazda
-
tween
őstag
válasz Intruder2k5 #14570 üzenetére
Köszönöm a választ, de nekem ez kínai a beltéribe van usb csatlakozó, abba ugye hiába dugok usb wifi adaptert?
-
MODERÁTOR
Szia!
Annak a kábelnek a végére kellene csatlakoztatni egy másik routert, amiből mehetne tovább egy újabb kábel a beltéribe, illetőleg ez a router szórhatna egy másik WiFi hálózatot! Ehhez célszerű lenne olyan routert befogni, amit akár custom fw-vel is, de át lehet kapcsolni switch módba, mert a beltéri szerintem nem örülne a natolásnak! Mondjuk ha LAN portba dugod az UTP kábelt, akkor ez elvileg bármely routerrel megoldható, de én személy szerint mégis inkább a switch módot, vagyis a custom fw-s megoldást javaslom! Én anno használtam ilyet WL-520gC routerrel és DD-WRT-vel, illetve később WL-500W routerrel és Tomato-val! Ezen két firmware egész biztos, hogy képes ilyenre, és ha újonnan sokallod az árukat, akkor itt a hardverapro-n is lehet venni olyan eszközt, már 3-4 ezer Ft-ért is, amire ezek feltehetőek!
[ Szerkesztve ]
-
tween
őstag
Üdv. szakik!
olyan gondom lenne (még mindig), hogy távoli szóbábol mobil eszközökkel éppen hogy fogható a router wifi jele, ezen szeretnék változtatni. wifi repeater-t nem akarok,mert drágák, valami olcsóbb megoldás kellene. A távoli szobából jön egy utp kábel és egy beltéri csatlakozik rá ( Invitel TVcsomag). Arra ugye nem csatlakoztathatok "segéd" eszközt? -
Topikgazda
válasz sömörfélix #14567 üzenetére
Nem elég, hogy osztod a hülyeséget de a tetejében még rossz hozzászólásra is válaszolsz.
-
sömörfélix
csendes tag
válasz Tompkins #14502 üzenetére
A wrt320N tényleg egy jó kis vas volt, szerintem is a legkézenfekvőbb megoldás egy restart a problémádra, ha ennél komplexebb a probléma, esetleg keresdfel telefonon az ingyenes magyar nyelvű Linksys supportot,nekem már 2 szer megoldották a felmerülő problémákat,bár nekem E2000 van.
-
Bozek
nagyúr
Ezért szeretem én a PH!-t:
Én is belefutottam a héten a TP-Link router vs. D-Link 360R modem problémába. Már azt hittem, hogy valamit én rontottam el (volt OpenWRT is a router-en és párszor tetszhalott állapotba is került), de szerencsére rátaláltam a hiba okára itt.Köszönöm mindenkinek!
-
legenda
válasz PeGaTi #14564 üzenetére
arra figyelj majd, hogy a mobilok nem minden esetben szeretik a szélsőséges csatornákat, tehát fontos lesz/lehet a magyar régió, ahol 13 csatorna adott, de bizonyos mobilok csak 11-ig kezelik le, illetve csak b/g módot tud.
az most nem ugrik be, hogy a titkosítással (wep, wpa, wpa2) mi a helyzet, de próbáld ki több módban is.Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
legenda
válasz PeGaTi #14562 üzenetére
akkor próbáld ki másik wifi ellenoldallal is, mert könnyen lehet, hogy csak adott telefonnal van gond.
amennyiben több wifi ellenoldallal is adott a probléma, akkor a router a probléma forrása, ellenkező esetben a telefon.[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
PeGaTi
csendes tag
A beállításokon már minden lehetőséget végigpróbáltam, nem segített semmit. A telefon kikapcsolása is csak enyhén javít a helyzeten. A magyar régión a leggyengébbek között van a jelszint. A csatornákat próbáltam auto állásban, de végigpróbáltam az összeset, eddig az auto állásban legstabilabb a jel, egyes csatornákon gyakran el is vész. Transmit power high állásban van. Reset, újrakonfig és fw frissítés is volt. Az eszköztípusokat is próbáltuk, a mixed és az n only állásban egyforma a jelszint, a b only és g only állásban nincs jel. Teljesen tanácstalan vagyok.
[ Szerkesztve ]
Az élet nem habostorta...
-
legenda
válasz PeGaTi #14556 üzenetére
pedig az a verzió még hardveresen is erősebb, mint a korábbi verziók!
mivel a szervizben megfelelően működött, ezért csak arra tudok tippelni, hogy vagy van nálad valami, ami nagyon bezavar - kikapcsolt telefon mellett próbáltad? -, vagy nem a környezeti tényezőknek megfelelően van beállítva.
a beállítások nézd át ismét, magyar régió, megfelelő csatorna, transmit power; high...stb.
esetleg reset majd újrakonfig volt?
vagy a firmware verzió frissítése?
bár mondom, ha máshol megfelelően működik, akkor nálad lesz valami probléma...Intruder2k5; nekem pont van a hgw mellett egy philips rádiós telefon, de nem zavarja, korábban sem zavarta a tl-wr941nd routert.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
PeGaTi
csendes tag
válasz Intruder2k5 #14552 üzenetére
Ha kihúzom a telót, akkor javul a jelerősség, de csak annyira, hogy az okostelón egy pálcika helyett kettő világít a négyből. A vezeték nélküli teló itthon vett Philips gyártmány, gondolom EU szabványos is.
[ Szerkesztve ]
-
PeGaTi
csendes tag
A környezetemben levő routerek az 1, 9, 10 és 11 csatornát használják, ezért a többi üres csatornát is kipróbáltuk, de semmi eredménye. A 3 emelettel fentebbi szomszéd jele erősebb a mi lakásunkban, mint a saját routeremé. 8.1 verziós a router.
[ Szerkesztve ]
-
szoszo1973
aktív tag
válasz #01682176 #14548 üzenetére
Érdekes a helyzet.
Azért vettem ezt a routert mert a másik fórumon ezt ajánlották középkategóriás routernek.
Ezzel szemben még az alsó kategóriát sem éri el, de biztos hogy típushibás, mivel ugyan ez a problémája másoknak is. Most már az a kérdés, hogy hogyan lesz ebből jó router?Illetve mit kéne venni ami jó?
Mert ez egy kicsit nonszensz hogy 1 hét nálam 3 hét szervízben.
Egy dolog állandó, a változás!
-
legenda
válasz #01682176 #14553 üzenetére
volt smc routerem anno, különösebb probléma nem volt vele, bár a terhelést nem igazán bírta, de akkoriban nem is volt még ilyen gyors net, ettől függetlenül az smc sem igazán jó manapság sem, ha otthoni router...stb a téma - "ipari" kategóriában vannak jó termékeik -, de lehetne még sorolni nagy gyártókat, akik router és hasonló hálózati eszközök esetén kerülendők; msi, gigabyte...stb.
-
-
MODERÁTOR
-
legenda
válasz PeGaTi #14547 üzenetére
mondanám, hogy típusos hiba is lehet, ha nem ment volna át sok ebből a típusból (is) a kezem alatt, sokat bekonfiguráltam, és nincs velük probléma, különben zaklatnának, hogy nem működik rendesen.
az usa régió nem feltétlenül okés, nem minden ellenoldal kezeli rendesen, meg ott más a csatornás kiosztás is.
estleg térképezd fel a környezetet, hogy milyen elérhető idegen hálózatok vannak, és azok melyik csatornán forgalmaznak, próbálj szabad csatornát beállítani a sajátodra; link (nem kell telepíteni, csak futtatni)
melyik verziós a router?gegszee; típusa és verziója válogatja, de minden gyártónál vannak jobb és rosszabb típusok/szériák, általánosságban nem húzható le a tp-link, a belkin sokkal problémásabb, erre már ő adja a nevét a linksys mellé, nem pedig a cisco...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz PeGaTi #14544 üzenetére
Nekem Linksys WRT54-GL routerem van, kint van a falon, felette pedig a vezeték nélküli telefon. A hátsó szobában (20-30m) a jelerősség kiváló, win7 ikonon csak 1 vonalka hiányzik.
Szerk.: Az albérletemben pedig egy smc üzemel (régi típus), felette a vezeték nélküli telefon. Igaz a router mellett ülök, de az utcán is fogható a jelem.
[ Szerkesztve ]
-
PeGaTi
csendes tag
válasz szoszo1973 #14546 üzenetére
Szia! Akkor sorstársak vagyunk. Azt javasolta az egyik kollégám, hogy próbáljak meg alufóliából, vagy sörösdobozból félhenger alakú vetőernyőt applikálni az antennákra, hogy ne szóródjon annyira a jel. Ezt még nem próbáltam, de szerintem nincs is értelme.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz szoszo1973 #14546 üzenetére
Nem okoskodásból mondom, de volt már itt olyan illető, aki azt mondta, hogy a TP-Link routerek nemigazán jók.
-
-
szoszo1973
aktív tag
válasz PeGaTi #14544 üzenetére
Én is ezzel küzdök eredménytelenül. Szintén TP-Link TL-WR841ND. Nekem már egyszer cserélték a routert de az új is ugyan olyan rossz.
Nekem folyamatosan romlik a jel erőssége, például ma hazaértem és nem lehetett csatlakozni mert wifi jel 0 volt. Újraindítás után megjavul, majd ahogy telik az idő megint gyengül.Én is vettem rá 8dbi-s antennákat de nem javít rajta semmit.
Kipróbáltam mindhárom firmware-t, semmi változás.
Nálam nincs semmi zavaró tényező.Ha senki nem mond valami használható megoldást akkor megint visszaküldöm, csak ez így elég érdekes.
Sőt volt még egy srác a másik fórumon aki szintén ezzel küzd.Kiváncsi vagyok te mire jutsz vele.
[ Szerkesztve ]
-
PeGaTi
csendes tag
Sziasztok!
Tanácsot kérek. Nem rég vettem egy TP-Link TL-WR841ND routert, aminek a jelerősségével nem voltam megelégedve. Bevittem a szervizbe, ahol meglepetésemre kifogástalanul, maximális jelszinttel működött ugyanolyan beállítás mellett, ahogy itthon is be van lőve, de mégis itthon a jelszint közvetlen rálátással is harmatgyenge. Arra gyanakszom, hogy a vezeték nélküli telefon elnyomhatja a router jelét, mert a teló is 2,4 GHz-en dolgozik. A router és a teló dokkolója egymáshoz kb. 1 m-re vannak, mert mindkettő a kábelmodemhez van csatlakoztatva. Vettem 16dBi-s antennákat is, de akárhova raktam őket, semmit sem javult a jelerősség. Ha a dokkolót kábelhosszabbítással jóval messzebbre tenném a rotertől, szerintetek javulna a helyzet? Esetleg mit lehetne még tenni, hogy erősödjön a router jelszintje? Másik (drágább) routerre nem nagyon szeretnék költeni.Az élet nem habostorta...
-
Csicso01
csendes tag
Sziasztok !A segítségeteket szeretném kérni !Szeretném korlátozni a sávszéleséget,de egyszerüen nem sikerül,mert mindig a következő hibaüzenetet kapom :
Error code: 26106
The IP address is not in the same subnet with LAN IP address.Fontos lenne nagyon a korlátozás,mert családon belül sokan használjuk a netet !
Előre is köszönöm ! Ui: Firmware-t nem telepítettem a routerre,de nem is tudom,hogyan kell! Tp link Wr740n routerem van. -
spanyoll
addikt
Én csesztem el most, azt vártam volna el alapból, hogy dinamic ip-t ad magától, de a wifis kapcsolatnál írt valami fogalmatlan static ip-t, azt átállítottam szépen dinamikusra és voila, megy is. Köszönöm Uraim
"Super perfundo on the early eve of your day."
-
spanyoll
addikt
-
MODERÁTOR
-
spanyoll
addikt
válasz Intruder2k5 #14536 üzenetére
Bocsánat, pontosítok, mert még mindig nem tökéletes. A telefont felengedi wifin a netre, a laptopot amiről csináltam az "installt" azt nem. Mi lehet a baja?
-
MODERÁTOR
-
spanyoll
addikt
válasz Intruder2k5 #14534 üzenetére
Hopp! No kérem nem tudom mi változott, de valami biztos. A lényeg, hogy most valamiért beengedett a 0.1-es végű ip-vel a websetupra, végignyomkodtam, azzal nem igazán javult semmi, mármint nem akart netet adni, a rend kedvéért végignyomtam a wizardot és most megy. Hogy miért, azt nem tudom, de nem is nagyon érdekel Köszi a helpet!
-
MODERÁTOR
-
spanyoll
addikt
válasz Intruder2k5 #14532 üzenetére
A 192.168.0.100-at én nem nevezném feltétlenül osztásnak ami release renew után is marad, úgyhogy nem.
-
MODERÁTOR
-
spanyoll
addikt
válasz Intruder2k5 #14530 üzenetére
Reset nélkül de ezeket a címeket már felkerestem sikertelenül, a helyzet a reset után sem változott most sajna
-
lajxko
tag
Üdv!
Ha tudna valaki egy linket dobni WAG200G típusú router AnnexB 1.01.04 firmware-jéhez, nagyon hálás lennék.
Fontos, hogy csak ez a verzió érdekel.Köszi
Lajxko -
spanyoll
addikt
Üdv! Friss trépélink 740-es, wizard nem kommunikál a routerrel, pingelni nem tudom, websetup sem megy, semmi kommunikáció.
Villog minden kellő led, kábelezés jól van csinálva, áramot kap, stb.
Csináltam magamnak fix meg nem fix ip-t is csak ezért, de egyikel sem tudom elérni a routert. Valakinek van ötlete? (nekem az, hogy fost kaptam, de hátha nem ...)"Super perfundo on the early eve of your day."
-
adise
őstag
dlink dir 300-as routeren sárgán villog a power led. nemtudom hogyan birhatnám működésre. Emergency modban probáltam a fw-t most ujrarakni. kiirja hogy image successfully upload várjak a rebootra, megvárom de mintha nem bootolna be vagy nem tudom, ezutan megint csak ugyanugy villog sárgán a power led.
nemtudom mit tehetnék
köszi előre is -
peto76
csendes tag
Frissítettem a Firmware t De változás nem történt Printer Status: Off Line ír
és re szett-éles után is csak fel villan az usb led Még próbálkozom vele ha nem sikerül megy a kukába
Pedig jó lett volna ha sikerülne ..
ZTE ZXV10H201l ad min jelszót nem tud c mert ezen is van usb csak nincs hozzáférésem rá nem tudok semmit se másolni . -
peto76
csendes tag
Sziasztok
Szereztem egy Planet XRT-411 Ezen az USB rész érdekelne háttér tárnak szeretném használni .
Első bekapcsoláskor az USB led világított csak restellni kellet mert jelszót kért,és azóta nem bírom be állítani és nem is világit a led. És szerintem ráférne egy firmware frissítés is ,Hol találok hozzá ? -
Topikgazda
válasz whatnot #14522 üzenetére
Stabilabb mint a gyári firmware és tekintve, hogy most is gondok vannak vele így érdemesebb egy ilyen huszáros vágással megoldást keresni a helyzetre. Alapvetően semmivel sem lesz rosszabb helyzet mint most, javulást pedig erősen várható.
-
whatnot
őstag
válasz Gubek-Einste #14518 üzenetére
Mielőtt nekiállnék routert "hackelgetni", azért egy-két dolog felmerül.
A router a szüleimé, munkára használják nagyrészt. Bármi gond van vele, ők nem értenek hozzá. Ha én felrakok rá egy nem gyári szoftvert, még annyit sem fognak, mint eddig.
Ha bármilyen okból kiesik a router hosszabb időre, az nagyon nagy baj.
Még így is érdemes Tomato-t felrakni rá? -
MODERÁTOR
-
szoszo1973
aktív tag
válasz Gubek-Einste #14516 üzenetére
Nincs zavaró tényező a környéken, kertes házban lakom, minden szomszéd elég messze van.
Egyébként vettem rá 8dbi-s antennákat de az sem javított rajta.
Azt vettem észre, hogy minél többet megy annál rosszabb a helyzet. Az előbb is 64% volt a wifi jelerősség.
Ha újraindítom, vagy állítok csatornát akkor megint jó egy darabig aztán szépen lassan elgyengül.A régiót hova kell állítani? Mert pl ha Hungary-ra állítom akkor már kapásból rosszabb mint az United States.
Hol a legjobb a helyzet? Nincs időm végigpróbálni mindet.Nem tudom milyen adapterre gondolsz.
2 laptop, egy telefon és egy tab a résztvevő. Egy linksys 54Gb-es routert váltottam le és azzal nem volt semmi gond. A váltás azért történt, hogy a kertben is tudjak netezni. De most már néha a lakásban sem tudok.
???
-
Stonerice
őstag
Sziasztok!
Igyekszem röviden leírni a problémám .
Szóval. Van 2 router, amin alapesetben a net jön át a PC-re. A két router wifin csatlakozik egymáshoz. De szeretném ha LAN-is működne. Tp-link WR 741 ND-t használok DD-WRT fw.-vel. Kliens módba van jelenleg a dd-wrt-s router. Szeretném ezzel a móddal (kliens) használni. Hídban (Bridge) működött a lan rész, net-nélkül. Nettel még nempróbáltam. De valószínűleg menne.
Azért akarom Kliens módban használni, mert csak így férek hozzá a dd-wrt beállításaihoz. Sávszél stb...
A 2 router közt mennyi legyen az MTU? Gondolom egyformának kell lennie.Pénz beszél, kutya utal! Aktuális főkomponenseim: 5600X / Msi B450 Gaming Plus Max / 16GB 3733 cl16 / Sapphire Nitro Rx480
-
Topikgazda
-
whatnot
őstag
válasz Gubek-Einste #14503 üzenetére
Valamikor csak úgy eldobja a netet és reboot-ig, vagy rosszabb esetben hard reset-ig nem is csatlakozik újra.
Konkrétan tegnap produkált ilyet, természetesen napközben, amikor én nem vagyok otthon, így telefonon kellett apámnak levezényelni, mit csináljon.
Ma hajnalban is elszállt, így a korán felkelt anyám nem tudott dolgozni, engem meg ezért nem fog felkelteni 4kor. Viszont neki így kiesett pár óra, amíg dolgozni tudott volna.
A ma hajnali esetben egy szimpla reboot elég volt.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz szoszo1973 #14514 üzenetére
inSSDIDer-rel nézd meg, hogy milyen a helyzet nálatok, ha berakod az állapotot akkor talán javasolni is tudnunk valamit. Plusz írd le milyen adaptert használsz.
-
robicheck
csendes tag
Helló,
Adott egy ősrégi dialcom bbr 1500 router. Három számítógép van rákötve. Ebből egy (az enyém) Windows 7 op. rendszert futtat, a anyám gépén Win XP, bátyám meg valamelyik linux disztrót használja.
Na most egyedül én nálam fordul elő, hogy a netes letöltések megakadnak, megállnak. Jellemzően olyan esetekben, amikor a letöltés eléri a teljes sávszéllességet (700+ KB/s). Kipróbáltam már Chrome, Firefox valamint IE alatt is, a probléma ugyanúgy előfordul. Gyorsítótár törlése már volt.Egy nagyobb dokumentumot, esetleg filmet csak úgy tudok letölteni, ha újra, meg újra indítgatom a letöltést (letöltés szüneteltetése+folytatása).
Valamit tudtok javasolni a problémára?
[ Szerkesztve ]
-
szoszo1973
aktív tag
Sziasztok!
Van valami program amivel lehet mérni egy router wifi jelének az adatátviteli sebességét?
Még mindig a TP-Link TL-WRN841ND-vel küzdök.
A 15Megabites netem 6-8Megabittel jön wifin keresztül (3 méterre vagyok a routertől, fal nincs köztünk.)
Azért egy n-es routernek ennél többet kéne tudnia, nem?
Eddig akár mit állítottam semmi nem használt.?????? Van ötlet?
-
Tompkins
tag
válasz Intruder2k5 #14504 üzenetére
Sajnos nem indul újra.
De egy másik topikban kaptam egy linket, amit ma vagy holnap, ha lesz időm, kipróbálok.
Aztán meglátjuk. Azért köszi! -
MajaG
senior tag
Hali!
Valaki nem tudja, hogy a ZTE ZXDSL 931 v2 ethernet portja 100mbit-es vagy gigás?
Nem találok róla sehol infót. Tesztelni meg nem tudom most, mert itthon csak az egyik laptop hálója gigás.
-
bigdady
nagyúr
válasz Intruder2k5 #14506 üzenetére
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
Topikgazda
-
Tompkins
tag
válasz Intruder2k5 #14500 üzenetére
Szia!
Csak a SYS (fogaskerék) villog.
Ha benne vana WAN, akkor a háló LED is, meg ha bedugom a PC-t kábelen, a routernél a megfelelő port is világít.
Azonban PC nem ismeri fel. -
MODERÁTOR
válasz whatnot #14499 üzenetére
Szia!
Szerintem a WRT320N egy nagyon jó router! Én nem tudok róla, hogy ilyen gondjai lennének... Egyébként Gubek-Einste fórumtársnak van ilyen, majd Ő megmondja a tutit ezzel kapcsolatban! Bár ez az infó így elég kevés, de bízva a WRT320N-ben én inkább az internetszolgáltatóra kenném a dolgot elsőként! Viszont ha rajtam múlna, én tennék rá egy Tomato fw-t...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Autós topik
- Nők, nőügyek (18+)
- Filmvilág
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Asylum - tölthető a demó
- Ukrajnai háború
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7480, I5-7300u, 8GB, 256GB M.2, POOR, FHD, Számla, Gari
- Teclast Mini PC/ 12. gen. processzor/16GB/512GB
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 7 9800X3D processzorok 3 év garancia 27% áfa KÉSZLETRŐL!
- Apple iPhone 15Pro 512GB, Natural Titan, Icentre vásárlás, makulátlan, független + kiegészítők
- GAMER PC! Ryzen 5600X / RTX 3060 Ti / 16GB 3200MHz / B550 / 512GB NVMe! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest