Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• OPiiPO

veterán

válasz jbnd-007 #2053 üzenetére

"Időzített nyírásnál nincs gond, mert 30 perccel előtte indít egy töltést (ami bizonyíték arra is, hogy a Positec pontosan tudja, hogy szarul csinálták meg.)" - ezt nem állítanám biztosan hogy ez az oka, az LX790.1 ugyanígy tölt időzített indulás elött és semmi akkugondot nem szoktak emlegetni fórumokon vele kapcsolatban. Én sem tapasztalatam, ugyanannyit bír így 2+ éves korában.

• Anaconda

tag

A 18.5V azt jelenti, hogy 18.5V/5 cella=3.7V cellánkénti akkufeszültség. Lipo, liion és társaik esetében az akku feszültségből nem lehet pontosan megmondani (erre ott a coulomb counting) a töltöttséget, csak következtetni lehet rá, ami 3.7V esetében 80% körül van.
    A lipo akkukat folyamatosan töltőn tartani ugyan olyan káros, mint folyamatosan lemerülve tartani. 20% és 80% közötti töltöttségen használva lehet drasztikusan kitolni az élettartamukat. Akár 400 ciklus helyett a dupláját is el lehet érni pár apró fogyelmességgel.
    Biztos vagyok benne, hogy szándékosan csinálta a gyártó, hogy az akku élettartamot próbálja kitolni, ezért tölti meg bele azt a 20%-ot nem sokkal munka kezdete előtt, hogy minél kevesebb ideig legyen benne 100% töltöttség.
    Ezen nem kell így fennakadni, egy mérnöki csapat mögött sokkal nagyobb tudásbázis van, mint mögöttünk, mondom ezt úgy, hogy több, mint 10 évig foglalkoztam villamosmérnökként hardver és szoftver fejlesztéssel, köztük akkutöltés vezérléssel és coulomb countinggal is.
    Mivel a cucc folyamatosan töltőn lóg ez egy nagyon korrekt és figyelmes húzás a gyártó részéről, hogy ne pusztítsa el az eszköz a saját akkuját.

Természetesen 40-50%-ra feltöltve raktam el az akkut (40% körül ideális tárolni hosszabb ideig), kiszedve, hogy a stand by cuccok se merítsék a télen, szándékosan nem töltöttem, nem fogom jövő télen sem, pihent a pince fűtetlen részén, ahol 16-18 fok volt, ami tökéletes a tárolásra, mert ilyenkor a kémiai reakciók lelassulnak. Az RC-sek a nagy C-s akkukat szandékosan gyakran hűtőszekrényben tartják, pont a kémiai degradálódás lelassítása miatt.

Az alaplapon a motorvezérlő áramkör halálát nem szoftveres hiba okozza. A gyártó nem küldözgetné az új alaplapokat, ha szoftveresen lehetne javítani.

Minden főbb alkatrészt egy kevésbé látható helyen megjelöltem egy alkoholos filc pöttyel, amikor a wifimet kiszedtem belőle, csak az alaplapot cserélték.

Arra érdemes inkább gondolni, hogy az udvarban úgy legyen elhelyezve, hogy a lehető legárnyékosabb helyen legyen. A fekete ház a napon simán 45 fokot is eléri, a burkolat alatt mégtöbbet, ami rendesen lerendezi az aksit.
    A garázs félmegoldás erre, mert akkor meg az esőszenzorra nem esik az eső, esőbe ne induljon már el azért hogy 10 perc múlva dokkoljon is.

• mikrofon

veterán

Ez abszolút nem igaz. Bármikor indítom az enyémet 100%-ról indul. Ha végez a nyirással vissza megy feltölti magát és töltve marad. Ha nyírás közben lemerül visszamegy tölteni, majd folytatja a nyírást majd újra feltölti magát. Egy töltéssel több órát tud nyírni, pedig nálam elég kemény a terep és bonyolult a kert. Két éve szinte minden nap több órát nyír és nem vettem észre változást az üzemidőben.

Worx Landroid WR147E.1
    Üzembe helyezés: 2022.05.22

Blade Work Time az nem releváns mert nem szoktam reset-et nyomni a pengék cseréjekor.

Új hozzászólás Aktív témák