Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- A legjobb gaming monitor 300 ezer alatt? - LORGAR 27MP1
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- TCL LCD és LED TV-k
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen nyomtatót vegyek?
- LCD, plazma és projektoros TV-k hibái
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
-
PROHARDVER!
FIGYELEM
A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót, használd a keresőtA Revolutról általánosságban
A Revolut fiókról, számlákról
Revolut kártyával kapcsolatos információk
A zárolásokról
A Revolut és a kiegészítő szolgáltatások
2020.08.24-től életbe lépő változások
A szolgáltatás állapota
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Mondjuk mi lenne ha jeleznétek a supoportnak?
-
törölt tag
válasz
Somatom #37400 üzenetére
... szerintem pontosan tudod mire gondolok... vagy nem lett frissítve a honlap vagy egyéb ok amiért fontban számol euró helyett stb. Magyarul igen megtévesztő lehet...
Mondhatnám úgy is, az angol honlap lett fordítva, és nincs updatelve/egyénire szabva...
"Akkor a honlap mely infójában bízhatunk és melyben nem?"
az app limitjében -
törölt tag
"Nincs lekötve, nem kamatozik, de legalább nem is veszít úgy az értékéből mint a forint. "
Franc tudja bankszámlán valószínüleg nincs vagy negatív kamat lehet... Jobban jártál volna euros állampapírral, itthon... - most már kevésbé... elégé leromlott...
Bár mihez képest... ugye...
"Ja és ki tudja megmondani addig érezhetően erősödik-e forint
"
az orákulum
-
törölt tag
válasz
pictigjis #37368 üzenetére
Egyébként ha a helyi és a nemzetközi is ugyan az (pl euró esetében). Akkor honnan tudni, hogy melyiket fogják épp alkalmazni pl eu-n belül? Úgy értem az összes adat ránézve egyezik.
Vagy ezt az dönti el a fogadó bank, milyen módon tudja fogadni? És a optimális választódik ki automatikusan?
pl Litván bank esetében sepa, Angol, vagy más nem eu-s gazdasági térségű bank esetében meg nemzetközi?
Vagy mi alapján dől el? -
törölt tag
Miért ne menne? Rengeteg embernek van magyar lakcímmel ausztriai számlája. Németországot nem tudom.
De fordítsuk meg, itthon is tud külföldi személy bankszámlát nyitni, tudtommal ennek nincs akadálya. (Max az talán, hogy személyesen kell).(#37346) Major Lion
A Vanda legalább női név, és azzal csak beszélgetsz... annak még vmi realitása is van...
De egy appot így elnevezni... de ezek szerint nem csak engem zavar... -
törölt tag
válasz
dredjudge84 #37334 üzenetére
Limit módosítást lehet nem csak ők
Bár erre most nem emlékszem pontosan... nekem régi csomagra hivatkozva nem módosítottak
(nem otp)
Amúgy poén, hogy revonál meg ezek pár kattintás...
Ott meg utána még sms díjat is számolnának (saját bank) -
törölt tag
Amikor reggelt akkor volt ott egy számláló addig. Ha időközben lejárt a program, és nem lett minden teljesítve, akkor már nem tudja teljesíteni.
Egyébként virtuális kártyával akár még az nap rövid időn belül teljesíteni lehet mindet... én nem vártam a kártyára... virtuálist használtam anno.
(#37285) torma99
"mivel itthon sem sarcolják a kártyás fizetéseket, hogy ott is az átutalásokra vetik/vetnék ki."
És ha így lenne melyikre? Bankon belül revolutosok egymás között, vagy R és másik bank számla között? Érkezés, fogadás? -
törölt tag
-
törölt tag
válasz
dredjudge84 #37271 üzenetére
Abból indultam ki, hogy ezt az emberek pluszként használják... tekintve, hogy "csak" pénzforgalmi szolgáltató, meg egyebek... Nem pedig főszámlának.
Akkor pedig oda is kell juttatni... de mint írtam akár így is megérheti...
-
törölt tag
válasz
dredjudge84 #37268 üzenetére
A feltöltésnek/utalásnak is díja van - wise számlát, nem ingyenes, alapesetben. Az, ha vkinek spec számlája van ahol az utalás ingyenes az egyéni eset.
De lehet még így is megéri... ha sok ezer lenne a költség normál esetben... Mondjuk Wise-nak van köze a hazai fizetési rendszerhez... de nincs itt székhelye... meg kevesebb vizet zavar, pár ezer vagy 10.000 nagyon max magyar tagja lehet talán, de inkább kevesebbet olvastam, bár lehet azóta változtak a számok...
Normál bankszámlára meg utalják úgy kerül...
Nem feltétlenül neked költség.
-
törölt tag
válasz
bigdady #37257 üzenetére
Azt értem hogy bankra pl otp takarék ect. De ha utalsz akkor az már be van építve sok számlacsomagba... ezért mondom hogy az alatt mintha nem lenne -vagy akkor ott is él a levonás ügyfélnek?
"Mondjuk a múltkor azon háborodtam fel, hogy be akartam tenni pénzt a számlámra, de annak is lett volna dija. "
Ez érdekes... Takaréknál az ingyenes, sőt a legtöbb helyen az adott bankban adott személy bankszámlájára befizetni is.Melyik ez a bank ahol befizetéssel lehúznak?
Régen amúgy volt vmi olyasmi rendelkezés is, hogy a havi 150-t vagy készpénzben vagy atm-ben is felvehetted nyilatkozni kellett vagy hogy volt... múltkor kérdeztem hogy van-e még ilyen, de mint kiderült nincs.... csak atm...Ac wise számláról utalni oké, hogy csak 86 forint... de oda is kell kerülnie... mondjuk nagyobb összegnél már így is megérheti... akár....
-
törölt tag
Múltkor belefutottam olyan írásba, hogy ez a tr adó csak 20.000 felett van,tehát ha 20.000 vagy 19.999-et utalsz el akkor elvileg nincs, nem? (normál magyar bankrendszerben).
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
#33802016 #37144 üzenetére
"A Revolut épp áprilisban küldött tájékoztatót az ügyfeleinek, hogy valamennyi felhasználó a neobank litván cégéhez kerül át július 1-től, vagyis a litván pénzügyi felügyelet és betétbiztosítási alap alá tartoznak majd (azok is, akik korábban a társaság londoni cégével szerződtek le). "
aha, az nem juni, hanem juli...
-
törölt tag
válasz
Moleman #37226 üzenetére
"A pillanatnyi tartózkodási helynél érzékenyebb személyes információ szerintem nem létezik."
Dehogy nem... pl pillanatnyi egészségügyi állapotodmégis sokan ingyért odaadják... lásd okos órák és társaik
Amúgy ha el akarsz tűnni, akkor vagy Anish-nak kell lenned/születned. Vagy esetleg Buddhistának - bár már ők is használnak okos eszközöket
Amúgy ez az airtaghoz hasonló kütyü roppant hasznos lenne, ha nem lenne ennyire drága (meg társai) pl amikor a kulcsodat keresed
-
törölt tag
válasz
zerodot #37225 üzenetére
" A lényeg hogy az új kártyával már pontosan tudják követni, merre jársz. Aki nem akarja"
Ezt gondolom viccnek szántad, mert az eddigi kártyáknál is tudják merre hol használod stb
Meg a telefonját is
Nem is beszélve egyéb okos eszközről...
És még egy fontos dolog a keréken is van antenna, azt is le kell csípni"Használatkor eddig is tudtak követni,"
szerintem csak poénkodott... egy airtag sem megy csak úgy. Meg kell venni súlyos pénzekért, kell neki jel, meg egyebek... De minek ez a cécó? Sokan integrálják google pay-be, azt kész. Máris meg van valósítvaAmúgy tudtátok, hogy már nem léteznek madarak? azok mind drónok... és minket figyelnek(!)
"A telefonomon is le van tiltva a helymeghatározás minden alkalmazás számára"
Ha akarnak cella információk alapján is bemérhetnek merre tartózkodolRáadásul, ha jól tudom 2001 után óta már nem számít, hogy kikapcsolod ezt a funkciót (gps), az alapján is tudnak távolról...
-
törölt tag
válasz
akaszajanos #37220 üzenetére
valószínűleg fokozatosan cserélik. Pár éve a takarék cserélte a mastercard kártyám pl visa-ra idő előtt... családon belül a másik már hamarabb arra került.
"másrészt jobban bíztam a régiben, az elmúlt 8 évben minden kártyám MC volt,"
Régen nekem is, én is olyant kértem általában, de ahogy látom lejárhattak szerződések, mert mindenhol legalábbis nagyon sok helyen változás volt ebben...És vagy nincs is vagy magas/abb kategóriába került..."Ami biztos, az az, hogy az, hogy az új kártyát nem tudom hozzáadni a GPay-hoz, mindig "valami hiba történt"
Nekem úgy néz ki az egyszer használatost is hozzáadta
-
törölt tag
válasz
stingy2 #37212 üzenetére
Én ismerek olyan story-t, ahol előtte tűnt el a pénz... vették le a számláról valamint otthon volt tartva... Azóta sem találják... Bár mostanra kiderült kinél landolhatott... de bizonyítani nehézkes lehet... ha egyáltalán lehet...
#37214) kuksa90
Dombornyomás ma is van, pl bankoknál magasabb kategóriájú kártyák... alapnál nincs ilyen... de szerintem sincs jelentősége a dizájnon kívül... -
törölt tag
válasz
zoltan6 #37167 üzenetére
Itthon is elfogadják Mol tegnap 334 forint ma kb 343 ft a hülyének is megéri
(1 euró ára ennyi).
"Nah ez az amikor qrvára átbaxxák az embereket az "akciókkal"!"
Én Telekom akcióban regisztráltam családon belül elsőnek Revolutot, kétlem, hogy a vodafone hibája lenne, vagy a prémium hibája lenne.Szerintem a díj abból jött össze, (ha nem kértél extrát a kártyára pl vmilyen irka firka egyebeket), akkor azt vélelmezem, expressz kiszállítás lehetett talán...
Nekem mind 3 családon belüli regisztrációnál világosan írta a díjat, feltételeket. És az alapján az expressz kiküldésnek volt ilyen magasabb ára. + A kártya díjat utólag kiszámlázzák, mert prémiumosként neked akkor ingyenes volt. Esetleg Mastercard kártyád van, ami prémiumhoz vélhetőleg igényelhető amúgy nem.
3 regisztrációból csupán 1 nál van virtuálisan, a többi mind visa virtuális és fizikainál. Én valahol itt keresném az okokat.
De ha indokolatlannak tartod akkro reklamáld meg
Hátha.
-
törölt tag
Ezzel kapcs, kinek mi a tapasztalata?
https://logout.hu/tema/mibe_tegyem_a_megtakaritasaimat/hsz_70114-70114.html
-
törölt tag
válasz
goccer #37156 üzenetére
Nem tudom, de neki szerintem nem volt bekapcsolva, ezért kérdeztem rá anno/említettem, hogy van ilyen is, és akkor mi a helyzet? Ugye alapból, net kell az appnak, hiába van geo lokáció, ha nincs net, nem frissülnek az infók -nem tudsz belépni az appba sem... azaz betudsz, de net révén offline.
Minden esetre ez egy hasznos dolog... úgy értve jó tudni... hogy ne meglepetésként érje az embert, mint aki mesélte - eu-n kívüli területről volt szó, kártyával rendezett kb mindent.
De majd várjuk a te tapasztalataidat is akkor
-
törölt tag
válasz
goccer #37152 üzenetére
Előfordulhat.
Egy ismerős írta nekem, saját tapasztalata:
"Jahhhh igen fontos, néha a revolult úgy dönt hogy biztonsági okokból zárolja a számlát, de ez csak külföldön történik meg kb heti 1x.
Elsőre nagyon megijedtem, mert azt hittem hogy ez végleges és mehet a levelezés 3 hónapig.
De nem. Csak ideiglenes KÁRTYA befagyasztást csinált (akkor mi a faszért írja ,hogy számla és nem pedig ,hogy kártya)Megoldás: telefon, appba belépés és kártya feloldás. Pillanatok alatt megvan.
Aha... okééé de külföldön ahol nincs mobil net és éppen semmi kellős közepén vagyok egy elhagyatott benzinkúton..
Ha van térerő: akkor mobilnet bekapcsolás...Ha nincs térerő akkor meg szopacs.
Itthon és az EU-ba ezt észre sem veszik az emberek mert annyira természetes. "
""Van ilyen gps-es dolog"
Igen de nem számít mert az appba rákérdez hogy minden rendben és tényleg külföldön vagyok e stb. ha van net akkor nincs gond mert rá kell nyomni hogy minden oké..
" -
törölt tag
válasz
MasterMark #37150 üzenetére
Vagy még azt sem (?). Legalábbis egyszer kérdeztem, mondták, hogy csak akkor ha nem saját számla, nem a te neveden van, amire utalják pl. Bár ez esetben felvételnél nem tudom él-e ilyesmi.
Ezt is hallomásból tudom... nem tudom mennyire releváns még...
-
törölt tag
1.-étől változik vmi az utalásnál(sepa)? (pl bank megnevezése) Mivel a payment és a sima számla összeolvad.
-
törölt tag
A Hétvégi felár meddig tart vajon? hétfő reggel, hajnal?
váltásnál lehet pl kontrollálni? gondolom netes vásárlásnál nem.
-
törölt tag
válasz
dredjudge84 #37105 üzenetére
Hm, ez érdekes, Revolutban a kettő független egymástól, ezek szerint ott akkor nem.
-
törölt tag
válasz
dredjudge84 #37098 üzenetére
Gondolom úgy, hogy wise-al is lehet pl nfc-n keresztül - legalábbis feltételezem.
-
törölt tag
válasz
dredjudge84 #37094 üzenetére
Tekintve, hogy Bank szövetség és az mnb is inkább utobbi... ezt hagyjuk is...
-
törölt tag
válasz
dredjudge84 #37092 üzenetére
Nem tudom mit olvastál... De én olyant nem olvastam hogy emeljék...
de msot google-ban rákeresve parancsolj:
2019:
"Díjmentes havi kétszeri készpénzfelvétel eltörlése vagy az összeghatár
50 ezer Ft-ra csökkentése
Javasoljuk a kétszeres ingyenes készpénzfelvétel összegét eltörölni vagy 50 ezer forintra csökkenteni,
ezáltal a készpénzmennyiség további felhalmozódását mérsékelni és a készpénzes tranzakciók számát
csökkenteni. A 2014. február 1-jén hatályba lépett kétszeres ingyenes készpénzfelvételi lehetőség a
lakosságot a valós igénynél nagyobb mértékű készpénzfelvételre ösztönözte, ezáltal a készpénzhasználati
szokásokat is torzította. A készpénzfelvételi tranzakciók darabszáma nagyságrendileg 12%-kal csökkent,
ugyanakkor a teljes felvett összeg a korábbinál nagyobb ütemben kezdett növekedni (15. ábra A hazai
kibocsátású kártyákkal lebonyolított készpénzfelvételi tranzakciók). A lenti grafikonon pontozott vonal
mutatja a PTI bevezetésének idejét, szaggatott vonal a kétszeres ingyenes készpénz felvétel bevezetésének
időpontját."Javaslatok a készpénzállomány csökkentésére
Magyar Bankszövetség
Digitalizációs Munkacsoport2021
Nem lehet már ingyen felvenni a bankból készpénzben az átlagkeresetet
"A jogalkotókban azonban ezidáig fel sem merült, hogy emeljék ezt az összeget. A Napi.hu megkérdezte ez ügyben a Pénzügyminisztériumot, de eddig nem válaszolt a kérdésünkre, hogy tervezik-e a 150 ezer forintos havi limit növelését. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) szűkszavúan csak annyit reagált, ez nem tartozik a hatáskörükbe.
Ami biztos: a bankok nem repesnének az örömtől, ha ilyen jogszabály-módosítás születne, a Magyar Bankszövetség ugyanis régóta lobbizik már azért, hogy töröljék el az ingyenes készpénzfelvétel kötelező biztosítását, esetleg csökkentsék az összeghatárt 50 ezer forintra. Sőt az MNB-vel folyó számlacsomagokról szóló polémiában is ez az egyik sarkalatos pont. Az MNB ugyanis arra szeretné rávenni a hitelintézeteket, hogy biztosítsanak olcsó, csomag árazású számlákat az ügyfeleiknek, amelyekben havi fix összegért korlátlan számú és értékű elektronikus tranzakciót bonyolíthatnak le. A bankok azonban a tranzakciós illetékre hivatkozva ezt eddig nem lépték meg, az egyik fontos feltételük az, hogy töröljék el az ingyenes készpénzfelvételt."
-
törölt tag
válasz
Somatom #37090 üzenetére
Amúgy vannak esetek, amikor csak készpénzzel tudsz. De amúgy kiváncsi lennék milyen kereskedőre gondolsz konkrétan. Törzs vásárló visszajáró vásárló, vagy csak úgy betévedtél oda egyszeri alkalommal.
" akkor befizettem az Erste számlámra. Nem sarcolták."
Saját, vagy más számlájára a bankjában befizetve ingyenes... utalás más más lenne elvileg itthon, legalábbis. -
törölt tag
válasz
Somatom #37087 üzenetére
"Nem tudom, hogy hol van itt a drágítás. Havi 150 ezer alapból sarcmentes"
Ha olvasod a bankok stb jelentéseit, akár nemzeti bank, rendszeresen megjelenik, hogy visszakésne szorítani a készpénz használatot. Tehát akár a 150.000 is csökkenteni, eltörölni.
De pl ha megnézed netbankban ügyintézni ingyenes, a legtöbb esetben, míg bankban ugyan az már fizetős. Kivéve ha vkinek a saját számlájára fizetsz be. Vannak ilyen diferenciák...
A Revo, Wise, Curve stb-t, nem számolnám ide az emberek nagy többsége nem használ ilyesmit, ez nem általános. Ismerek olyant is akinek bár van Revo, csak net vásárlásra használja max.
Vannak ugye olyan országok, ahol már szinte nincs is készpénz használat, vagy kevés. Északi országok, vagy Kína ahol ez a dolog jellemző inkább.
De a korona vírus pl nálunk is nagyban emelte a bankkártyás használatot a mindennapokban.
+ a 150e csak akkor ingyenes, ha 2 alkalommal max ennyit veszel fel, ha másképp akkor már buktad, sőt olyant is olvastam már, hogy az elszámolás miatt ha hó vége felé veszel fel idegen atm-ből (nem a bank sajátja). Akkor is bukhatod, felszámíthatják / átcsúszhat a köv hónapra...
Múltkor voltam egyik bank fiókba pl készpénzt akartam befizetni, és csak kártyával lehetett... azon meg pont nem volt. Van ilyen példa is.
-
törölt tag
válasz
Somatom #37084 üzenetére
" Ha vki kp -val fizet, akkor alapesetben a kereskedő benyeli a különbözetet. "
Azért ezt megnézném pl egy tesco-ban, te készpénzzel fizetsz akkor kapsz 1% kedvezményt pl
"Ha a kereskedőnek többe kerül a kártyás fizetés, mint a kp. -s, akkor hol van itt a kártyás vásárlásra ösztönzés?"
pl ott hogy készpénz felvenni stb meg van drágítva
És a vásárlónak nem költség.
Tudtommal, amit levonnak, az a bank, meg a visa/mc díja kb. stb
Vásárlói oldalról a bankkártyának van éves díja.
Legalábbis én így tudom.
Ha jól Tudom a Revolutnak a feltöltés nem buli, Wise-nál pl költség a felhasználónak.
A Vásárlás viszont az, mert ott Ők is Részesednek elvileg. -
törölt tag
válasz
Somatom #37080 üzenetére
Volt hogy én is kaptam, de az pl ismeretségen alapul ( akik helyett inkább az ismerősöknek, visszajáró vásárlóknak ad kedvezményt).
Igaz nem voltam nagy kártyás vásárló 2020-ig. Most is inkább csak a érintős keretig használom. Lehet ezért sem.
De amúgy nem tartom kizártnak... de most képzeld el, hogy kapna egy ellenőrzést, és vad idegennek ajánlaná, hogy inkább készpénzzel fizessél, az bukó....
Általában inkább amit hallani szoktam, hogy "nem jó ,elromlott" - pl egyik másik topicban futároknál, és néha boltnál panaszkodnak ilyesmire... ilyen trükközést el tudok képzelni, meg lehet persze valós helyzet is akár.
De pont a díj miatt nem szeretik, ez valós.
-
törölt tag
válasz
Andralin #37062 üzenetére
Jelenleg is költség a kártyás fizetés egy vállalkozásnak. A készpénzes fizetéssel ellentétben. Még sincs két külön ár.
Sőt vannak már olyan fintechcégek amik ezen a területen is igyekeznek lefaragni a költésekből, ilyen szolgáltatásokat kínálva - köztük, mintha magyar cég is lenne...
Egyébként a célok között nem inkább az szerepel, hogy ösztönözzük a bankkártyás forgalmat a készpénz helyett, az elmúlt években? (Nem csak a vírus miatt, hanem amúgy is). Hogy kevesebb készpénzre legyen szükség.
-
törölt tag
válasz
dredjudge84 #37051 üzenetére
Az is ugyan olyan értékes?
-
-
törölt tag
válasz
pictigjis #37043 üzenetére
Mi akadályoz meg benne, hogy topik gazda legyél? Szerintem semmi... Hajrá.
Egyébként csak halkan jegyzem meg, az ilyen információkat minél szélesebb körben szokták terjeszteni. ÉS nem csak azért mert a Revolutot érinti, hanem azért is mert egy általános érvényű tanács, bármely más cég, intézmény esetében is. - a nagy része.
Biztos az is baj, amikor infulencerek, stb hívják fel erre, és hasonlókra a figyelmet, hiszen, mindenki megkapja akinek van xyz bankja nem? Akkor meg minek, tök felesleges.
Ha még azt mondom, hogy egy egy szabály változásról másolnék be, talán lenne helye a nyávogásnak, de így...
Csak cirkusz... -
törölt tag
Az ismétlés a tudás anyja... elfér.
-
törölt tag
"Az összes pénzedet szeretnénk biztonságban tudni. Ezért soha nem fogunk azért kapcsolatba lépni veled, hogy a pénzed átutalására vagy áthelyezésére kérjünk.Ezt csak a csalók teszik.
Csak figyelmeztetni szeretnénk a csalók lehetséges módszereire, hogy ennek köszönhetően megtarthasd a nehezen megkeresett pénzedet. Így szabadon használhatod a Revolutot a pénzed gyarapítására, spórolásra, költekezésre, adományozásra... amire csak szeretnéd!
Ha a Revolut hív, ne vedd fel ☎️
Ha a Revolut SMS-t küld, ne foglalkozz vele 👻
Az egyetlen platform, amin kommunikálhatunk, az az alkalmazáson belüli csevegés 💬A pénzed fontos neked - és nekünk is! Éppen ezért nem szeretnénk, ha bűnözők tennék rá a kezüket. Ha bármilyen kérdésed lenne azzal kapcsolatban, hogy hogyan védheted meg magadat a csalókkal szemben, tudod, hol találsz minket. (Tipp: Ott van, éppen fölül! ☝️vastag betűkkel)"
-
törölt tag
Az lehet, de nem is arra írtam...
szóval azt mondod elég 100 k betűt kivágnom az újságból?
Gazdag vagyok -
törölt tag
inkább 100.000 nem?
-
törölt tag
válasz
dredjudge84 #37001 üzenetére
A Hát jegyű az még millió se
Másrészt ő vélhetőleg egy hülyeség miatt gondolt erre... mint aki gyorsan váltott eurót 400-on, aztán meg 360-on vissza... túl sok értelme nincs ott tartani a megtakarításokat, Revon.v Csak veszít az értékéből...
-
törölt tag
Ha nem kell, és csak tartalék "áll a folyószámlán" akkor rakd inkább prémium állam papírra 5 évesnél most 6,66% az éves kamat jövőre 10% körül is lesz, kamat fordulókor. Ennek lenne értelme.
Se bank, se Revolut, se hasonló nem éri meg, ha nem használod azt az összeget hosszabb ideig....
Ezt pedig az állam kincstárnáűl érdemes nyitni, mert ott 0% a költség. Revolutra folyó pénzt raknék inkább. -
törölt tag
-
törölt tag
Attól félsz hogy a Litvánok lenyúlják?
(se áram, se gáz, se olaj, oroszoktól).
Viccet félre téve, ilyen okból teljesen felesleges.
-
törölt tag
válasz
dredjudge84 #36975 üzenetére
Az a tapasztalat, hogy nincs mindenki toppon...
De ez persze itthon is megeshet ha pl belenézel a telekom topicba egyik ezt mondja másik ügyintéző azt.. nem unikális dolog....
noiq_nolife
Revolutnál múltkor láttam appba egy 3ds kivételt (hozzáadható9 menüt... de lehet csak kereskedőre vonatkozik.
Nem tudom az segítene-e a megoldásban.tulover, működni müködik... mondjuk visszafelé még nem küldtem csak szét osztás volt.
-
törölt tag
válasz
dredjudge84 #36973 üzenetére
pl mert van indiai is
-
törölt tag
válasz
balinlin #36953 üzenetére
Érdekes... Takarék Bankosnál még nem volt ilyen. Cib szerintem nincs a környéken... más automatát meg nem használtam, még...
Olyan már volt, hogy kiírta nincs ennyi lové a számlán... a napfény miatt 1 nullával több
(ott írta az app is mennyi lett volna a díja)."A saját bankod automatája se írja ki hogy ha nem ingyen veszed fel a pénzt, mennyibe fog az kerülni"
Hm, jó tudni...A honnan tudná részre meg... kitudja... lehet kommunikálnak egymással
Mondjuk tény egyenleget sem ír rá (üresen hagyja)... de az nem is érdekel/ valóban honnan kellene tudnia...Viszont pl pénzváltásnál kiirja mint az atm mind, a "bankod" érvényes árfolyamát... legalábbis videóban már láttam ilyesmi költség kijelzést... ebből gondoltam, hogy akár más esetben is lehet ilyesmi.
-
törölt tag
Azt értem, de ha elfogyna a kerete, vagy votl vmi ami készpénznek minősült, akkor lehet az automata is kijelzi, hogy költség vagy nem? Eddig én még nem figyeltem... legalábbis nem írta ki... de sokszor nem látni a képernyőt, mert úgy oda süt a nap...
- Mondjuk nem is cib...
-
törölt tag
Nem lépted át az ingyenes keretet?
-
törölt tag
válasz
sisi22 #36909 üzenetére
"amit mindenaron el akarnak kerulni."
Ezt azért így ebben a formában nem gondolnám. [link] Több szerző szerint is érdeke a Revolutnak is - más kérdés, hogy jelenleg ennél nagyobb falatokkal piac szerzéssel terjeszkedéssel stb van inkább elfoglalva. De hosszabb távon, az hogy több jegybank garantálja a betéteket, és nem egy ország, az a Revolutnak is előnyös pl.
Más kérdés, hogy most vélhetőleg ez megint tolódni fog... mivel nem hiszem, hogy nagyon szeretnének sok költséget... - amikor inkább a profit mérleg lenne a cél. Itt inkább a horizont a kérdés.
Magyar Iban-t nem tudom tudnának-e adni... feltételezem ahhoz is kellene egyezség.
-
-
törölt tag
válasz
Major Lion #36891 üzenetére
Ott vásárlással kapcsolatos dolog volt, egyik azt mondta, erre nem érvényes, majd talán linkelt vmit, de utóbb a valóság is bizonyította, hogy a6z Angol ügyintéző tudta helyesen. Ugyan az van, mint minden nagyobb cégnél, akár telekom, akár más, nem biztos, hogy 100%-os választ fogsz kapni.
Amúgy szerintem másképp állhatnak hozzá ingyenes, prémiumos, és metálos ügyfélhez.
-
törölt tag
válasz
Major Lion #36889 üzenetére
Ezzel az a baj, hogy ismerősnek egy indiai mondott B-t, egy angol ügyintéző, meg mondott A-t (de lefordíthatnám úgy, is hogy megcáfolta).
-
törölt tag
Kis településeken már nem igen van bank, sőt lassan a nagyobbakon sem annyira. Fúzió Fúziót követ... egyébként is.Ettől függetlenül valószínüleg takarék, otp ami a legjobban lefedi az országot talán.
"9608 Sárvár Rábasömjén utca 54/A"
Én osztottam szét, egyelőre nem volt gond... igaz csak 2 számla között... De inkább gondolkodok egy prémiumba... -
törölt tag
válasz
Major Lion #36870 üzenetére
Ha revon belül utalják nem.
De nem is erre gondoltam, hanem hogy sosem tölti a számláját, mindig csak utalnak neki ezt a revout előbb utóbb nem hiszem hogy tolerálja...
"Ez igaz! sajnos szükséges egy magyar számla is."
Inkább úgy fogalmaznék, hogy saját számla. Nem biztos hogy kötelezően magyar kell legyen. De legyen a saját nevén. -
törölt tag
válasz
Major Lion #36816 üzenetére
Értem
-
törölt tag
válasz
Major Lion #36805 üzenetére
Valójában csak érdekelt volna, ha már előjött külföldön még nem használtam... de semmi sem kizárt. Bár lehet elsőnek pl itthon vennék fel, ha vmiért kellene feltétlen...
(#36807)
Nah ezt jó tudni. -
törölt tag
válasz
Major Lion #36803 üzenetére
Persze, hogy megtörténhet. Lehet, hogy épp nem tudod befizetni, na és? Arra, meg hogy elveszted... lehet róla akár fényképet is csinálni, széf is létezik, ha olyan fontos.
"meg ha kitorne a harmadik vh"
Az egyébként már zajlik... de még félig meddig fedő alatt... - az internet kábelt sem poénból írtam Skótoknál bukkantak fel korábban tenger alatt járok, pont a transzatlanti kábeleknél... - katonai szakértők szerint, lehetetlen egy ilyen hosszú létesítményt megvédeni, még ha törekvés is van rá.D1 mind1, hagyjuk...
" nem ertem miert mondod hogy nem fogja erinteni. Idehaza nem lehet szerver meghibasodas? "
Az, hogy egy amerikai cégnél gebasz van, pl google pay, apple pay stb, az nem fogja érinteni, hogy a postán befizetsz, nagy valószínűséggel két külön rendszer. + ha érinti is ott a sárga csekked. akár plussz fotó.A lényeg az, hogy egyik rendszer sem hibátlan. Mindenki azt választ amelyiket akarja... nem tudom mit ragozol még ezen.
Egyébként ha jól pl ha ezt használod[link] akkor meg lényegtelen is, ez a diskurzus, mert ugyan az csak pepitában.
Inkább a revolutos kérdésemre írhattál volna...
-
törölt tag
válasz
TrollBalint #36782 üzenetére
Ezt honnan lehet tudni? Már mint, hogy kér-e, vagy sem? Kiírja?
Tegnap pl elütöttem a számot (egy 0-ával több), pont oda sütött a nap alig látni, olvasható a képernyő. De mivel annyi nem votl, kiírta, hogy "nem áll rendelkezésre. Ott pl appnál írta, hogy mennyi lett volna a díj, az ingyenesség túllépése kapcsán...
De ezt jelzi előre is, külföldön?
Egyébként nem lenne egyszerűbb itthon készpénzt felvenni, gyűjteni? (És úgy utazni?)
"Kártyás vásárlás esetén a tulajdonképpeni vásárlás két fázisból áll."
Már ez sem feltétlenül igaz. Legalábbis erre is alakult egy fintech.
https://fintech.hu/uj-fintech-jelent-veszelyt-a-kartyatarsasagokra/
-
törölt tag
válasz
Major Lion #36778 üzenetére
Történetesen Kalifornia, pont egy töréspontnál fekszik, Maga a város San Francisco-t párszor újra kellett már építeni. Ez pont nem egy "dedós példa". És ne mond már el nekem, hogy ha az strukturálisra, a cégvezetés stb, összedőlne, megsemmisülne, az nem hatna ki, a világ többi részére.
Így is vannak lokális, vagy világszinten zavarok, pl mikor leállt az fb, és más oldalak szolgáltatások. Egy ilyen katasztrófa esetén sokkal durvább lenne a helyzet. Ettől ez még az itteni postát nem feltétlenül fogja érinteni.
De ha figyeltél, azt is írtam, hogy helye van mind kettőnek. Neked sem tetszene, ha erőszakosan vki át akarna téríteni más módra. Meg azt mondaná, hogy ó az már elavult stb.
Egyébként ha jól rémlik, mostanában volt arról cikk, hogy megszűnik a távirat. - Pedig, az sem mai találmány. Ilyen alapon a csekk még nagyon sokáig itt fog maradni. És lehet azt mondani, hogy ez az "idősek hóbortja".
De fiataloknál sem feltétlenül rajong mindenki a technikáért, digitalizációért. Ráadásul vannak helyzetek, amikor ha akarnád, sem tudnám másképp megoldani.
-
törölt tag
válasz
Major Lion #36771 üzenetére
Azért ha a központ megsemmisülne effektíve - szilícium völgy. Az elég nagyot szólna, bárhol is vannak a szervereik.
Egyébként a háború kapcsán hallottam már olyant is, hogy az sem elképzelhetetlen, hogy pl a transz atlanti kábel sérül meg. ez is bajos lenne...
Ettől még nincs bajom az online csekk befizetéssel, de simán megél a papíros verziója is.
dredjudge84, Lehet csak fejlesztés, hogy az ügyfél már annak is örüljön ha számlát kap
-
törölt tag
válasz
Major Lion #36760 üzenetére
Az lehet, de akkor is bosszantó lehet, és kitudja meddig eltarthat.
Vagy mondjuk itt a Sperbank, ami megszűnik, nem tudom ilyen esetben mi a helyzet az okmányokkal, nyilván vhol megőrzik De bonyolultabban lehet hozzájutni, gondolom...
"Az azért fura lenne hogy a googlénál "
Bármi megtörténhet. Sőt egyesek szerint meg is történik a különböző valóság síkokban..."Tegyük fel hogy igen, de akkor arra mennyi az esély "
Elég vmi hálózati gixer, akár nincs áram, akár más okból... még ha kicsi az esélye is, azért nem 0%.Rengeteg olyan dolog van amire azt mondják, hogy nem létezik, nem lehetséges, hülyeség . Többek között a mobilra is ezt mondták a nagy okosok anno. "Erre nincs időnk, mi a jövőt találjuk ki", majd lepasszolták egy leányvállalat leányvállalatának kb... eljátszanak ők ezzel...
Meg különben is ki az a hülye, aki telefonálgatás közben mászkálni akar...
Ma meg ez a természetes. Az, hogy vmit nem tudsz elképzelni, nem jelenti, hogy nem valósulhat meg.
De Amúgy pl lehet egy komoly földrengés, Kaliforniában... az is elég nagy zavart okozna.
Vagy ha felborulna a áram ellátás... - ez is pl majdnem megtörtént tavaly tavaly előtt Európában...
-
törölt tag
-
törölt tag
Van még telebank opció is.
"Az 50 éves szomszédom nem állította be az ujjlenyomat olvasót az iPhone-n,"
Azért van benne valamin
+ lehet egyéb hátránya is."A telómban ugyanis nincs nyomtató, ezért fizikailag nem tudom prezentálni az eredeti, lepecsételt csekkszelvényt, amit odaadok a szomszéd öreglánynak."
viszont ha van wifi-s nyomatód akkor tablet,. telefonról is működtethető. -
törölt tag
-
törölt tag
Ezzel nem volt egyedül mint probléma. itt más már írt erre megoldást.
Amúgy nem biztos, hogy kell hozzá pc is, legalábbis néhány esetben ha telefonon a böngészőben átállítod, hogy "pc"-ként jelenítse meg a weboldalt, akkor telefonról is használható. Pl nekem így ment a google normálisan, tabletről, de telefonnál is van ilyen opció, pl firefox-ban.
"De hogy jön ebbe a képletbe a Gpay? , erre akartam rákérdezni."
Szerintem a normál bankkártyáját is berakja alá. És azzal töltené a Revot. Ha jól gondolom... (bár az sincs feltétlenül minden banknál). Így azért nem olyan egyszerű a dolog... meg +1 kör..."pl. Limitáras váltási megbízást is adhatsz."
Ennél egyébként automatikusan végbe megy a váltás? Vagy kell még felhasználói megerősítés? Ha jól gondolom erre nincs szükség, és plussz költsége sincs, igaz? -
törölt tag
válasz
pictigjis #36623 üzenetére
Idézet:
"(de ha nincs így majd vki leírja jól.)" - magyarul pontosít.
Mi a gond?Kérdés:
Egy kérdés ehhez, ha beállítok egy limit feletti megbízást revont euró váltásra (forintra), annak nincs költsége/adó vonzata igaz? Olyan mint a sima váltás, ha jól gondolom... (árfolyamra gondolok x érték felett)"kártyás feltöltésről volt szó, és nem utalásról."
Rendben... bár nekem ez nem derült ki, a bankomnál nincs is ilyen bankkártya, max számla. Másrészt, a "feltöltés" És "utalás" szavakat is rendszeresen értik erre is arra is, ebből én nem indulnék ki.De most megnéztem az opt honlapját, csak forint, és eurós kártyát lehet igényelni, legalábbis ez alapján:
"Nem euróban vezetett devizaszámlájához nem igényelhet betéti kártyát."
Forintban ettől még tud feltölteni, de akkor meg nem értem a problémáját... mert annak meg értelme nincs... mind1, legyen igazad
"eurót SEM lehet ingyen feltölteni,"
Nah itt megint van egy félre értés, akkor úgy fogalmazok, a Revolutra juttatni lehet eurót Sepan keresztül ingyenesen. Így értettem a "feltöltést". És azt is inkább külföldi eurós számláról, magyarról nem vagyok biztos benne... Bár állam kincstár ingyen utalt ki... de lehet más tészta. Amúgy meg írtam, hogy a bankszámlájának kondíciói írják egyébként az összes részletet, nem kell nekem vagy bárki másnak hinni."ég az utalásnál sincs soha ingyen az euró"
Jó, nem megyek bele, pár éve egy nagy összegnél államkincstárba utalva/ ki. Direkt meg lett kérdezve (Bankban), és 0 € volt a költsége az utalásnak, többször is rá lett kérdezve, hogy "Biztos"? De lehet akkor ez is egyedi eset... (külföldi számláról ki/be).Nem tudom milyen konverziót akarsz pl két eurós ország számlájánál... (De még két sima eurós számlánál sincs váltás.)
"így terjednek a kiirthatatlan tévhitek"
Pofon egyszerű a megoldás, kell egy egy topic összefoglaló, amennyiszer leírod ezeket, már rég kész lehetne... és akkro csak idézni kellene. Probléma letudva. -
törölt tag
válasz
kelly7 #36616 üzenetére
Én itt úgy olvastam (de ha nincs így majd vki leírja jól.). Hogy usd utalásnál, közvetítő bank levon x összege,t amit előre nem lehet tudni. + Lehet az otp-nek is díja. Nem érdemes USD-t feltölteni.
Euró-t viszont, ingyenesen tudsz feltölteni, eurós számláról. (Bár, hazai bankszámlánál, nem tudom van-e különbség, elvileg nincs, ha csak nincs külön díjtétel a számlacsomagodnál).
"A többi része az, hogy pl van 1000 usd rajta,"
Nálam pl Euró, euró számlára átkattintva euróban mutatja.Kirptónál van, viszont folyamatos változás, azaz árfolyam igen.
Váltásnál vagy hasonló is mutat ilyesmit, pl euró esetén (árfolyam).Usd-t nem próbáltam.
-
törölt tag
válasz
Donki Hóte #36611 üzenetére
Az átlag nem fedi a valóságot, könnyen lehet vkinek sok vkinek pedig kevés.
+ Érdekesebb lenne talán egy olyan ahol az átmenő forgalmat írná le, mert jó részt inkább erre használják, nem pénz parkolásra. De ahogy itt vki írja, még csak ezek szerint nem is ara vonatkozik...+ 2019-hez képest sok dolog változhatott, pl utóbbi időben indult el sok helyen a bank, mint szolgáltatás, forma.
-
törölt tag
válasz
Donki Hóte #36602 üzenetére
Akkor végül is jogos ezek szerint
Normál banknál, stb max megkérdezik, ha úgy van, hogy az okmányom változott-e, mert akkor frissítik, külön értesítőre nem emlékszem.
Általában erről nem kell külön nyilatkozgatni... Nyilván ez online dolognál ez másképp mehet... az, hogy miért most kérték jó kérdésLogikus lenne lejárati dátum alapján... ezek szerint nem az alapján megy, vagy fene tudja...
- Bár lehet olyan is, hogy elvesztetted, vagy bármi egyéb ugye... elvileg ezt jelenteni kéne...
-
törölt tag
válasz
Donki Hóte #36593 üzenetére
"A Revolut banknak egyáltalán mi szüksége van arra, hogy egy papíros személyi (vagy bármilyen) igazolványt nézegessen?"
Tekintve, hogy bank, ugyan az, mint bármelyik hazai, vagy nemzetközi banknak. De mivel Eu-s szabályozás alá esik, így ez nem kérdés. Otp-től sem kérdezed, miért kérik el az adataidat...
De mondjuk tudtommal a pénz-forgalmi szolgáltatok, mint mondjuk a wise, vagy egy pénzváltó, is elkérheti - sőt, talán köteles is rá, főleg nagyobb összegnél.
"Átlagember egy kiadós sörözéshez szükségesnél nagyobb összeget nem tart egy Revolut típusú számlán, amit még elvisel, ha bebukik a bank "
Kiadós sörözés, max pár ezer ft? Mert az lényegében semmire sem elég, szinte. Persze nem azt mondom, hogy ezen kell tartani mindent, de célirányosan, nem reális, hogy 5 ft-ot tartok rajta, amikor mondjuk 100-ra lehet szükségem, a közel jövőben...Elvileg a lényeg az lenne - tudtommal - hogy ugyan olyan banki szolgáltatásokat nyújtson, mint bármelyik másik nagy nemzetközi, vagy hazai bank, sőt adott esetben jobb kondíciókkal, már csak a piac szerzés is ezt indokolná. Revolut esetében, még szabályozás, felügyelet is van rá. Wise esetében meg banki garancia nincs - igaz ott is nyomon követi pl az MNB. Nem véletlen van Csörte a Revoluttal.
itt linkeltem erről egy beszélgetést pont.Másrészt ha bebukna (remélhetőleg nem). Akkor is, még van biztosítás rajta, annyit meg végképp nem tart rajta az "átlag" mint írtad. De mindenki maga dönti el mire mennyire használja, vagy épp mit használ.
Wise topic alapján simán van aki ott milliókat parkoltat, akár devizában, akár forintban. Biztos van ilyen Revolutban is, vagy akár Zen-ben, vagy másban.
-
törölt tag
válasz
Donki Hóte #36587 üzenetére
Azért "kis" különbség van az indiai, és a kínai között
Egyébként honnan tudjátok, hogy nem európai ellenőrzi? Vagy fel van osztva mondjuk régiókra.
"kb. 2 eve"
Egyébként az okmányokon van dátum... logikus lenne az alapján intézni ezt nem?
Nálam helyi intézetnél úgy szokott történni, ha ügyintézek, és elkérik, akkor megkérdezik változott vmi, ha igen akkor csinálnak róla frissítést. -
törölt tag
Milyen régóta van regisztrációd? Hogy ilyesmi jön? Bár úgy látom ez a nagyon régen regisztráltak körét érinti...
"#36580) MasterMark"
Elvileg. De részleteknek nem néztem utána. A Lényeg, hogy innentől teljesen bankként fog funkcionálni, nem pénz forgalmi szervezetként, mint pl a wise.Előbb utóbb pl jön majd a hitel nyújtás, és egyebek, ehhez persze majd kelleni fog magyar számla szám, biztos esznek még változások. (Legalábbis, egyik beszélgetésben ezt említették hozzáértők)
-
törölt tag
válasz
vmarci21 #36578 üzenetére
Pont ezt akartam írni, hogy benne is van a levélben:
"Mi fog történni?
A Revolut Payments UAB-nél vezetett számlád átkerül a Revolut Bank UAB-hez, és folyószámlává válik. A jelenlegi IBAN-számod nem változik. A folyószámládon a szokásos módon tarthatsz pénzeszközöket és használhatod a fizetésekhez.
A folyószámládon és adott esetben a látra szóló betéti számládon lévő pénzeszközök 100 000 euróig a betétbiztosítási rendszer védelme alatt állnak majd. "
És valóban mindenkinek ott van vezetve a számlája, a különbség, hogy aki csatlakozott a bankhoz, annak a pénze a Bank-nál van, míg aki nem annak, az payment számlán, nála nincs külön pénzmozgás.
Mondjuk ez egy érthető, és logikus lépés.
-
törölt tag
válasz
focvis #36536 üzenetére
Adtak. Pár éve cserélte a takarék az mc-s kártyámat, ugyan úgy, ahogy itt a Revolutnál téma, lejárat előtt... Azt nem tudom, hogy banki összevonásnak volt-e köze hozzá... de ha így van akkor hamarosan megint változna...
Inkább szerződésben, díjakban lehet változás. Van továbbra is MC takaréknál is csak magasabb csomagban, annyira meg nem izgat. Revolutnál is, ha vki prémiumként rendelt kártyát, az már kaphat Mc-t. Lehet, hogy későbbiekben lesz prémiumom is... de egyelőre nem tervezek. Mondjuk a régi MC kártyákból van amit megtartottam, hogy legyen azért olyan is, még ha dísznek is
"(#36541) fant0mi"
És az változtat vmin, hogy Dublin? (adó-optimalizáláson túl pl?) -
törölt tag
Ki korán kell
(És aki megtalálja a szivárvány végét)
-
törölt tag
válasz
Donki Hóte #36512 üzenetére
"Ha téged megkérdeznek, hogy tökfőzeléket, vagy tejberizst kérsz ebédre, és te azt válaszolod, hogy tejberizst, akkor biztosan nem örülsz annak, hogy OK, akkor tökfőzelék lesz ebédre
"
A példa inkább, úgy pontosabb, hogy megkaptad a tejberizsedet, hónapokon, éveken keresztül. Most meg már csak Tök főzelék van, eszi/nem eszi, ez van.
Amúgy komolyan volt olyan aki azt gondolta a végtelenségig fog egymás mellett futni a két rendszer? Mi értelme lenne? Semmi.
"#36521) Serpiko"
Én mindegyiket készpénzfelvétellel aktiváltam eddig. Simán ment.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
FIGYELEM! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Hír Drágul a Revolut
- Xbox tulajok OFF topicja
- Eredeti játékok OFF topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- E-roller topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A legjobb gaming monitor 300 ezer alatt? - LORGAR 27MP1
- Óra topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Vigneau interaktív lokálblogja
- További aktív témák...
- Azta! Dell Latitude 7440 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 14" i7-1365U 16/512 FHD IRIS Xe
- Asus Rog Thor II 1000W Platinum OLED RGB Moduláris Tápegység
- Enermax Revolution 1000W Gold Moduláris Tápegység
- ASUS ROG STRIX 750W GOLD Moduláris Tápegység
- ASUS TUF Gaming 1200W Moduláris Tápegység PCIE 5 ATX 3 2x 12VHPWR
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 4070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- AM 4 Lapok
- Xiaomi 13T 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest