Hirdetés
-
PROHARDVER!
FIGYELEM
A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót, használd a keresőtA Revolutról általánosságban
A Revolut fiókról, számlákról
Revolut kártyával kapcsolatos információk
A zárolásokról
A Revolut és a kiegészítő szolgáltatások
2020.08.24-től életbe lépő változások
A szolgáltatás állapota
Új hozzászólás Aktív témák
-
bigdady
nagyúr
Melyik biztonságosabb jelen helyzetben a litvàn revolut bank vagy a régi revolut uk?
-
ACE-
addikt
válasz
Celithrandi #35436 üzenetére
Örülj neki hogy van olyan pénzed, ami elvesztése "nem számít", ezt nem sokan mondhatják el magukról...
-
emiki6
veterán
Revolutról revolutra küldtem valakinek pézt. Meg is kapta. Eltelt nemtom hány nap, erre ír a revolut, hogy sztornózva lett és visszakaptam a pénzt. Miért? Mit csináltunk rosszul?
-
-
pictigjis
őstag
válasz
Celithrandi #35439 üzenetére
egy kis türelemre most biztosan szükség lesz, de a háborús helyzet (remélhetőleg minél hamarabbi) enyhülésével a 360-355-re való visszaszivárgás szerintem simán reális lehet
meg az is, hogy holnap 380-on születik új rekord
-
zerodot
aktív tag
válasz
Celithrandi #35436 üzenetére
Az stake, ez meg lending.
Stabilcoinokra teljesen normális a 8-10-12% éves kamat a lending platformokon. Itt nem igazán számít hogy most épp coin vagy fiat, likviditásra van szükségük, az eurót is fel tudják használni. Más platformokon is lehet eurót így kamatoztatni, pl. nexo, wirex...
-
nort_on
senior tag
válasz
pictigjis #35433 üzenetére
Igen, más világ, pl tavaly nyáron 700-800% APR-en stake-eltem BTC-t meg ETH-t hetekig. Ezekkel a 8% lending oldalakkal etetik a sok 20-50-100x leverage tréder huszárt.
Jaja, kockázatértékelés/menedzsment kérdése, hogy ki miben mennyit tart, nyilván nekem sem ebben van a 100% portfólióm, és ahhoz képest, hogy konzervatív befektetőnek vallom magam, szeretek új dolgokat kipróbálni.
-
pictigjis
őstag
válasz
zerodot #35434 üzenetére
értem, hogy ez egy teljesen új pénzügyi világ, teljesen más alapokkal, csak annyira (még) nem érzem stabilnak, hogy játszós pénz helyett mondjuk milliók parkoljanak ilyen alapokra fektetve. de valószínűleg csak azért mondom ezt, mert nekem pár millió még mindig pénz, nem az a kategória, hogy ha elveszik, így jártunk
-
pictigjis
őstag
válasz
nort_on #35426 üzenetére
de a banknál biztosítva van a pénzed, ők meg külön leírják, hogy nincs. ha éppen összeomlik esetleg a kriptopiac, akkor vajon mi van? nem állítom, hogy ez megtörténik holnap vagy holnapután, csak azt, hogy van ennek kockázata, és a 8 százalék is elég irreális, olyan túl szép, hogy igaz legyen
-
Major Lion
senior tag
válasz
nort_on #35418 üzenetére
Jaj de erzekeny, kerdeztem valamit, ugyanis erdekelt volna miert nem jo ott hosszabb tavon tartani penzt, de a bahamakon bejegyzett fx brokernel meg igen, csak ennyi erdekelt volna. Vilagos hogy a revolutnal nincs allampapir.
Ha segiteni akartam volna neki akkor neki valaszolok. -
Gabis
őstag
Sziasztok!
Tudna segíteni aki hasonló helyzetben van? Húgomnak próbálnék segíteni, aki Svájcban él. PostFinance-nál van, és szeretné ha az utalások, illetve németben a kártyás vásárlás minél egyszerűbben (ha ez lehetséges), de inkább olcsóbban megúszható lenne. Előre is köszönöm. -
nort_on
senior tag
válasz
pictigjis #35423 üzenetére
A banknak hol van a haszon? A hitelen. Az FTX meg kiadja kriptó hitelbe, 10-12 vagy több százalékra. InLock is így működik. De szerintem az FTX jobb, nagyobb, olcsóbb, rugalmasabb, stbstb. Meg az összes lending cégnek is ez a lényege, de ez így már elég off ide. Bocsánat...
-
pictigjis
őstag
válasz
zsamiatt #35424 üzenetére
hát igen, sok pénzt nem tennék azért ide, még 8 százalékért sem
This yield is not interest and is not guaranteed, and changes based upon terms of applicable staking programs. FTX transmits value from your account to staking program and ensures that the value is properly transmitted to and from the program. Your customer balance is not a bank account, and is not insured.
-
nort_on
senior tag
válasz
Celithrandi #35420 üzenetére
Igen, óránként fizeti a kamatot (8% $10k-ig, az afeletti részre 5%), bármikor 2 kattintással kivehető. Ezeket lehet beutalni (Mexikói pezó is van, csak lemaradt, de az gondolom nem érdekel
), de én csak EUR-t és kriptót küldtem be (pl USD-t USDC-ben tartom, sokkal gyorsabb és olcsóbb is a mozgatása a blokkláncon, mint SWIFT-en). Az utalási paraméterek az adott FIAT-ra kattintva jönnek majd be. Részletek az alkalmazásban.
Egy Revolut, ZEN (zen.com), Binance, FTX pro és FTX (ex blockfolio) elég jól lefedi a kriptós dolgokat. Amit nem, arra ott a DeFi.
Hagyományos tőzsdére meg Random Capital, Interactive Brokers, és Tastyworks.
-
hedgehog
senior tag
-
nort_on
senior tag
válasz
Major Lion #35409 üzenetére
Nem jobb, más. És amit ő szeretne, az Revolut-on nincs. Revolut-on kívül még 3 másik opciót ajánlottam neki. Te szeretnél neki segíteni, vagy csak kötözködsz?
-
geryboro
senior tag
bar fingom sincs van e ilyen otp simple webes feluletu fizetesi opcio ennel a csodalatos vallalatnal.
-
hedgehog
senior tag
válasz
adabra #35414 üzenetére
Bocs, jogos, nem voltam pontos, mentségemre szóljon hogy igazából én nem is azt használom, hanem az ebev-et, csak az csúnyább, azért nem azt javasoltam
(és az is ebev.nav.gov.hu, szóval tudhattam volna)
Viszont én egyéni-vállalkozóként tudok kártyával fizetni, bt/kft nem tud?
-
adabra
senior tag
válasz
hedgehog #35410 üzenetére
A helyes link: https://onya.nav.gov.hu/
Egyébként a nagyon ügyfélbarát NAV a vnrorbi által linkelt nagyon részletes ki-hogyan-mit tájékoztatóban nem bírta beírni a linket. Nyilván nem akarják, hogy így fizessenek az emberek adót.
A cégeknek nem is engedik, pedig ott lehetne sprórolni igazán. -
Gabás
addikt
Rendszeresen utalok a NAV-nak Revolutról, rendben megérkezik
-
vnorbi
aktív tag
válasz
pictigjis #35407 üzenetére
Nem próbáltam még, de a NAV-os tájékoztató szerint nem is igazán szabályos így befizetni.
Itt olyan megfogalmazás szerepel, hogy "belföldi pénzforgalmi számlájáról átutalással", a Revolutról történő utalás pedig nem belföldi és nem saját számláról érkezik (azt most hagyjuk, hogy a Currency Cloud belföldi számláról utal-e, vagy az a számlaszám már az ő levelező bankjuk belföldi számlaszáma).
Én tuti nem ezt választanám. Ott van az online kártyás befizetés, de ha valamiért az eldobná a Revolutot, akkor még mindig ott van a csekk igénylése, és majd postán a kártyás fizetés.
-
lehella
senior tag
Nálam is hasonló prefix szerepelt a CCL-es közlemény rovatban, majd követte 15 karakter az eredeti közleményből. Ebből akár még ott is lehet az azonosító
-
pictigjis
őstag
válasz
geryboro #35406 üzenetére
ez biztos jó ötlet volt? a közleményben szerepelnie kell az adóazonosítódnak, mivel azonban a belföldi utalásokat a currency cloud intézi a maga zavaros közleményeivel, nem lennék biztos benne, hogy a nav hozzád tudja majd kötni az utalást. lehet, hogy nem lesz gond, de az adóazonosítód elé biztosan bekerülnek majd más karakterek, amik esetleg zavart okozhatnak (nálunk legutóbb "220119-2QWPD5748")
-
geryboro
senior tag
ma megprobaltam revo-rol rendezni a sulyado befizetest a magyar kocsi utan, magyar szamla hianyaban.
30 perc nav-os telefonalgatas utan az ugyintezo megtudta adni a nav-nak a pontos cimet, mivel kell a revos utalashoz.
sehol nem volt feltuntetve...
hihetetlen, hogy ehhez 5-6 telefonhivast kellett inteznie.
kicsit olyan " nem tudja a jobb kez, mit csinal a bal" effektus.
magyarorszag elore megy... -
MrPeekaboo
senior tag
Érdeklődnék, hogyha valaki promóció keretén belül regisztrál (ajánló link-en keresztül), akkor a fizikai kártyának továbbra is lesz postaköltsége vagy esetleg ingyenes lesz?
-
zsamiatt
őstag
válasz
Celithrandi #35402 üzenetére
jelenleg nincs benne ilyen ficsör.
-
nort_on
senior tag
válasz
Celithrandi #35402 üzenetére
Revolut-on pont most nem tartanék semmit (bár máskor sem, meg egyébként sem bankban tartjuk a sok pénzt
). Átfolyatni jó, de sok pénzt sokáig ott tartani nem biztos, hogy jó ötlet.
Államkincstár? Vegyél P€MÁP-ot (2028/X), euro stat infláció + 0.5% kamatot fizet, kártyával tudsz vásárolni, ha 5 évnél hamarabb visszaváltod, akkor 1% bünti levonás van.
Vagy FTX (kriptó tőzsde), ez meg 8%-ot ad euróra, SEPA utalást fogad, nem kell lekötni sem és ingyenes a kiutálás is.
Vagy Vires Finance 15%-ot ad USDC-re, de az már hardcore kategória.
-
Celithrandi
addikt
Sziasztok,
revolutnál létezik valamilyen lekötési mód vagy állampapír vételi lehetőség vagy bármilyen fix kamatozású megtakarítási lehetőség? Én az apban csak kripto és tűzsdei papírvételi lehetőséget találtam, de hátha csak én vagyok vaksi. Ha nincs ilyen akkor tudok ajánlani olyan helyet ahova fel tudok tölteni kártyával pénzt és usd vagy chf alapon fix lekötésbe betenni? köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
FIGYELEM! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Hír Drágul a Revolut
- Archer AX23 AX1800 v1.20 Kétsávos Wi-Fi 6 Router
- Lenovo ThinkPad X395 - Ryzen 5 PRO 3500U - 8GB - 256GB
- Fujitsu Celsius R920 Szerver/Gamer 2x Xeon e5-2670 256GB Ram, 10TB tárhely, FirePro 8GB GDDR5 VGA
- Asus A15 F507NU-LP101 2 év garancia, újszerű
- HIHETETLEN! DE ÚJ DOBOZOS LAPTOPOK AKÁR FÉLPÉNZÉRT FÉLÁRON !!! ///////// FÉLPÉNZES LAPTOP //////////
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450 - i5-5GEN I 8GB I 500GB I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- HyperX Cloud Alpha 2 Wireless + HyperX Cloud Alpha 2 Olvasd el
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest