Hirdetés

Aktív témák

• csofti

tag

Sziasztok!
    Probléma hasonló mint itt sokaknál. Gép:
    Gigabyte GA-P55-UD3
    Intel Core i5-750 2.66GHz LGA-1156 BOX + Coolermaster Hyper TX3 prochűtő
    Samsung 1TB 7200rpm 32MB SATA-II F1
    VGA: Asus EAH5850/G/2DIS/1GD5 HD5850 1GB
    TÁP: Corsair HX620
    RAM: Patriot 2x2GB DDR3 1600MHz CL9 Sector 5 G Series
    + EMU 0404 PCI hangkártya

Windows 7 ultimate 64 bit volt fent, és sokszor, teljesen váratlanul lefagyott Ableton Live alatt, zeneszerkesztésnél és az utolsó hangot ismételgette. Youtube videók nézegetésekor szintén ugyanez...Nem mindig, alkalmanként. Azt hittem az EMU hangkárta rossz drivere miatt csinálja, ugyanis windows 7-re nem volt még drájver, Vistás driverrel ment...Kijött végül az emunak a béta drájvere, de lefagyott attól is...Töröltem hát a wiin7-et hátha driver hiba, XP64 bit fel...legfrissebb driverek fel, alaplapi is, videókártya is....erre megint fagy....Játékok alatt viszont még soha sem fagyott be! Már kezd telelenni a tköm az egésszel...

megnéztem a win naplót és kernel power 41-et írt mint a hiba oka...de hogy az mi...nézegettem googlet meg olvasgattam fórumokat...de okosabb nem lettem. Elkezdem tesztelni a memóriát a hétvégén...hátha...még garanciális miden, most raktam össze a gépet januárban. Ha valainek van valamilyen ötlete, amiket esetleg itt fent még nem írtak meg :) szóljon. Előre is köszönöm!

• Scorpion

tag

Sziasztok!

Másfél hete meghalt a vga karim. Most egy 7300gt szakít a gépemben. Van egy játék, amit régóta játszok, de a tegnapi nap elkezdett a játék kifagyni. Megy a játék és kb 20 másodperc elteltével a kép megfagy num lock világít és csak a reset segít. A hang is emlékezetem szerint ismétlődik. A gépen windows XP van. Lassan már másfél, két éve. Nem tudom, hogy mi okozhatja ezeket a fagyásokat tegnap előtt ugyanezen rendszerrel még minden tökéletesen ment. Mindössze a vírusirtót frissítettem, de nem létezik, hogy amiatt fagyjon ki. (Vagy legalábbis kicsi az esély rá). Vkinek van valami ötlete? Táp egy 500w-os FSP Bluestorm. Nem hiszem, hogy az hülyült meg. Még vmi memória tesztet lefuttatok. De ha az sem, akkor passzolom a kérdést.

Várom az ötleteket.

THX

• bba

tag

válasz Jeesus #57 üzenetére

Köszi választ, de néztem másik táppal, igaz nem nevessel, hanem csak egy szimpla Codegen 400W-ossal, de azzal is ilyen rendszertelen fagyást okoz, holott a táp egy másik gépet vígan elvisz, minden nemű probléma nélkül. :U
    Épp ezért én kizárnám a táp hibáját (a mostani egy nevesebb példa, legalábbis vmikor az volt: Zalman 360B), de persze ettől még véletlenül pont lehet mindkettő defektes is.
    Feszültség ingadozás lehet mindkettőnél is ennyi ,hogy le fagyon a gép tőle.

Amúgy már nem garis (1 év volt rá), sőt meg is szűnt a cég, ahol anno vetem (M*stral), igaz jó pénzért. :D

Mindenesetre bele lesek a táp belsejébe, bár vagy két hete kiporoltam mindent a gépben, beleértve a tápot is.

Márcsak egy alaplapot kellene szerválnom, hogy azt is kicseréljem és teszteljem, mert már minden mást kipróbáltam...

• Jeesus

csendes tag

válasz bba #56 üzenetére

Kedves bba!

Tapasztalataim:
    Nekem is volt rendszertelen fagyás és én is az akkor 6 éves Epox alaplapom kondijaira gyanakodtam de semmi, sőt a város néhány számtech szervizben dolgozó munkatársa is nagyon :W lett tőle.

De végül rájöttem mi volt a baj: ha nincs púpos kondi az alaplapon akkor less be a tápegység belsejébe! mert nekem két kondi is ki lehelte a lelkét a tápomban és ez feszkó ingadozáshoz és fagyáshoz vezetett.

(Lehet jobb visszavinni ha garis vagy ilyesmi, mert ugye "WARRANTY VOID IF SEAL IS BROKEN" ami drágább táp esetében nem vicces, viszont drága tápnál az instant kondihalál eléggé valószínűtlen.)

A tanulság tehát:
    1. ha abszolút nem találod a hibát akkor a tápegység kondijait is érdemes ellenőrizni
    2. ne vegyél noname tápegységet mert egy kalap szar az összes

• bba

tag

válasz abcug666 #53 üzenetére

Nekem is hasonló problémám van, sima netezés vagy bármi más excelezés vagy ablak mozgatása során egy idő után csontra lefagy a gépem, megáll a kép, az egér és billentyűzet és csak a reset segít. Az esemény napló csak annyit ír, hogy váratlan leállás történt és hogy ez akkor lehet, ha megszűnt a tápellátása vagy vmit ( Kernel-Power 41).
    PRime95 lefuttattam, memóriákat teszteltem nemtesttel, semmi hiba, de ha vmi VGA tesztet akarok csinálni (Furmark, Videcard Stability tester), akkor egyből lefagy. A videokártya memóriája viszont teszt alapján jó.
    megnéztem másik táppal a a dolgot, de azzal is produkálja a jelenséget.
    Így gondoltam VGA hibára, de átraktam másik gépbe a kártyámat ott meg simán futott a Furmark vagy bármilyen 3D-s játék (nálam ezeknél pár másodperc után lefagy).
    Így nem tudok másra gondolni csak az alaplap hibára, de nem látok semmi szokatlant rajta ( púpos kondi vagy ilyesmi)

Mi lehet még a hiba szerintetek?

Mit és hogyan tesztelhetnék még?

• CheaterBandi

tag

Helló! Van egy kis gondom.Beraktam egy windows 7 lemezt elkezdte ugye másolni és mikor újraindult volna a gép és befejezte volna a telepítést nem volt meg ez a folyamat hanem az elindulásnál nem lép tovább az ASUS P5QL PRO feliratú kék színű bios háttérnél.Ha megnyomom a del-t hogy belépjek biosba nem lép be hanem megjelenik egy olyan fekete háttér amin töltödnek be dolgot mouse: 1 meg installed memory 4gb stb és auto detected sata 1 ... ezt az utolsó és ennél megáll. Ha újra indítom kiveszem a telepítő lemezt lekapcsolom a tápot pihentettem semmi változás . Mi lehet a gond?

• xendrox

csendes tag

Hello mindenki!

Az volna a problémám, hogy a játék közben hirtelen újraindul a gép! Ez a hiba csak az újabb játékoknál jelentkezik (COD 4, GTA 4). Az újraindulás nem mentés, vagy részletesebb grafikai részeknél történik.

a config

ASUS P5KC
    Intel core 2 quad q6600 2,4 GHz
    Nvidia 8800GTS 512 új hűtéssel legújabb driverrel
    2 GB ram
    windows 7 32 bit ultimate
    Samsung HD501LJ vinyó 500 GB

Van ötlete valakinek?

Köszi!

• abcug666

csendes tag

Sziasztok!
    Problémám hasonló

Vadiúj asus laptopom van k70-es széria, core2duo, 4GB ram, s rajta win7 ultimate 64bites verzió.
    Kb 1 hónapja kötöttem be a netet - két hétig az adsl modemről ment a laptop, minden gond nélkül. Utána vettem egy tp-link routert, s a laptopot wireless csatolom hozzá. Azóta minden nap van Kernel-power 41 fagyásom, legalább egy (persze valamilyen netes alkalmazás megy, böngésző, letöltés, webmunka, valami). A legutóbbi, ma hajnali eseménynaplója így néz ki:
    - EventData

BugcheckCode 36
    BugcheckParameter1 0x1904fb
    BugcheckParameter2 0xfffff88002faf558
    BugcheckParameter3 0xfffff88002faedb0
    BugcheckParameter4 0xfffff880010584f9
    SleepInProgress false
    PowerButtonTimestamp 0
    (kicsit mindig más, de hasonló)

újraindítás után a következő hibaüzenettel jelentkezik:
    system32/spool/x64/lxcgtime.dll fájlban hiányzó bejegyzés _RundDLLEntry@16
    (jelent ez valamit az ügyben?)
    Még az első 1-2 fagyás után megpróbálkoztam rendszer-visszaállítással a fagyások előtti állapotba (ami kb 2-3 nappal korábbi lehetett), de sikertelen volt.
    Köszönöm előre is!
    A routerhez vezetékkel egy régi, 256mb-s P4-es is kapcsolódik (xp sp3-al) - aznap amikor a laptopon nem volt fagyás, azon volt. Persze, látjátok, a routerre gyanakszom - van vele valami beállítási gond szerintetek? Vagy vigyem vissza a szervízbe? S: ezekkel a folyamatos fagyásokkal keletkezhet-e kár a gépem hardwerében?
    Várom válaszotok,
    üdv
    abcug

• Ryudo

csendes tag

Üdv!
    Nekem is van egy fagyási problémám!Már volt egyszer ilyen,de egy win frissittés helyrehozta,azt hittem.Win 7 RC 7100 64bit-s oprendszerem van.
    Nagyon idegesít legtöbbször játék közben befagy minden meghal resetelek,el sem indul a gép,kikapcsolom úgy 45 percig aztán megint megy minden.Ma is elkezdte és már kb minden 15-20 percben csinálja,bár ha nem játékban vagyok akkor nem kell reset és úgy 1-3perc alatt megy tovább a gép.Eventlogban ezt az errort találtam a fagyások időpontjában:
    Error
    Source:atapi
    The driver detected a controller error on \Device\Ide\IdePort0.

Valaki tud vmi megoldást,már ismét egy új win reinstallon gondolkozom.Ide porton sztem csak a cdromom van mert minden másom SATA-s.Remélem nem alaplapi hiba,egyetemistaként csóró vagyok újat venni :O
    Előre is köszi a segítséget!

• Fejes Péter

tag

Még annyi hogy lehet hogy ütközik a cpu driver nem rég leszedtem hátha csak az baszkolódott.Valamiért nem tudom szerkeszteni a hozzászólásom azért írtam külön..

• Fejes Péter

tag

Sziasztok!

Volna nekem 1 olyan gondom hogy mikor be bootol az xp sp3 akkor szokott olyat csinálni hogy befagy a gép 1ből meg olyan is előfordul hogy online game alatt befagy..ez mitől van?Mikor bejön a rendszer befagy az egér és a windows jelre sem reagál a billről a gépem!Nem tudom hogy ujra rakjam-e a rendszert vagy sem..hozzáteszem gyorsformázást szoktam csinálni renszer ujrarakásakor hogy nem-e az csinálja nekem a micit.Mielőbbi segítségeteket kérem.. :((

• Skyer

senior tag

SZiasztok! biztos sokan találkoztatok már hirtelen fagyásokkal amikre kb senki sem tudja mi idézi elő. Mindenki csak találgat ram, hdd, táp, vga, cpu, alaplap. Szeretném ide összegyűjteni azokat a hozzászolásokat akik hasonlo gondokkal küszködtek majd végül megoldották. Szóval adott ez a dolog hogy folyton fagy a PC-m, nem notebook, és véletlenszerüen de elég nagy eséllyel elő is tudom idézni. Ha belenézek a Rendszernaploba, kritikusnál mindig ez fogad: Kernel-power, mellette egy 41 es szám és hogy mikor. Ez vagy kékhalállal vagy anélkül jelentkezik vagy egyikse nélkül csak egérmozgatás közben. Erősen gyanakszom a tápra szerintetek mi lehet? Tehát a kép. Mostanra az a szám ott 16 ra nőtt bő fél óra alatt nem győztem resetelgetni. Nagyon unom definitiv megoldás kéne. Ki tudja mi a hiba? 4 magos Amd Am3 as cpum van, Asus alaplappal AsusM4A785td-v evo. probáltam az acpi-t kikapcsolni de akkor csak 1 magot lát a rendszer, windows 7em van. Már az egész gép belsejét lecseréltem emiatt vadi új alkatrészekre (megjegyzem az előző gépem is ugyanezt a hibát csinálta pedig merőben más konfig volt) csak a tápom maradt egy 750W os chieftec amit nem cseréltem mert az kurva drága volt 1 éve. még most is az..gondoltam nem az a ludas de mostmár nem tudom :F

• syC

addikt

Hi!

Az hogyha a gép random kifagy, de úgy hogy pl winamp által lejátszott zene is befagy izomból, semmire nem reagál a masina, az mitől lehet? Ram?

• kisnyugdijas

csendes tag

válasz Zoli bácsi #45 üzenetére

Zoli bácsi, kösz a tippet, valóban RAM hiba volt, garanciában ki is cseréltettem.

• kisnyugdijas

csendes tag

válasz Zoli bácsi #45 üzenetére

Köszönöm, kipróbálom!

kisnyugdijas

• Zoli bácsi

őstag

válasz kisnyugdijas #44 üzenetére

Ami hirtelen eszembe jutott:

Próbáld meg szüntmentes nélkül. Annyit nem értek hozzá, de másfajta áramot adnak az olcsóbb, és mást a drágább szünetmentesek, és az olcsóbbal nem mindegyik táp megy el.

Másik amit kipróbálnák, hogy a ramokat (Gondolom 2 van, dualba hajtod) egyesével kivenném egy próba erejéig.

Gondolom másik táppal próbáltad. Biost alapra raktad?

Szerk: Mégegyszer megnéztem, persze hogy 2 ram modul van, írtad is. Ami még eszembe jutott: Nekem is voltak Kingston HyperX ramjaim, és meg voltam veszve, állandóan újraindult vele a Gigabyte lapom. Semmire nem mentem, elcseréltem a ramokat Samsungokra, utána semmi bajom nem volt. Aztán utána olvastam róla valamit, hogy egy kicsit nagyobb feszültséget kellett volna adni a ramoknak, és utána szépen elmentek volna a Giga lapban.
    Bár nekem nem fagyott, hanem újraindulgatott.

• kisnyugdijas

csendes tag

Sziasztok!

Egy megmagyarázhatatlan, megoldatlan probléma üldöz.

A gépem a következő:
    AMD X2 6000 normál órajelen
    ASUS M2N SLI Deluxe alaplap
    2×1 GB Kingston HyperX ram
    MSI NX8800GT VGA
    Corsair VX550 táp
    +HDD, DVD
    Floppy nincs

Az egész rendszer szünetmentes tápon át kapja az áramot, ami szűrő is. Semmi tuning, minden a gyári, normál módon üzemel, jól szellőzött házban.

Az elmúlt néhány hétben érdekes fagyást csinál a gép:
    Működés közben 4-5 perc üzem után teljesen leáll

Levettem a gép oldalát, lehúztam a HDD-t is, és csak a biosban néztem a proc hőmérsékletet, túlmelegedésre gondolva.
    A legutóbbi tesztnél 35 fokon állt le a gép, néztem folyamatosan, folyamatosan mozgott 1-2 fokot föl-le, de nem melegedett túl.

Miután lefagy, nem is lehet újraindítani teljesen kiszámíthatatlan ideig, a bios sem jön be, csak felpörögnek a ventillátorok és a VGA hűtését max fordulaton hajtja, vga jelet sem ad.

Kicseréltem mindent próba erejéig egy működő cseredarabra, csak a processzort és a ramokat nem. A ház teljesen tiszta, porcicák sehol sem laknak benne.

Van valami ötletetek, találkoztatok már hasonlóval? Mi lehet a megoldás? (Azon kívül, hogy cseréljem ki a procit és a ramokat is)

Előre is köszönöm!
    kisnyugdijas

• freefox

csendes tag

sziasztok
    segitseget szeretnek kerni. Fagy a gep foxconn a6vmx, amd am2 athlon 64 le-1640, xpertvision geforce 7200gs, 1gb ocz value ddr2 pc5400 667m 667mhz, maxtor 80giga diamondmaxplus21 sata2 300 merevlemez. Altalaban film kozben fagy de neha jatek kozben vagy csak ugy.

Otlet?koszonom elore is!

• pEtya87

csendes tag

válasz stifi #1 üzenetére

Sziasztok!
    Bocs, hogy ebbe a topikba "belekontárkodok" az én nyavalyámmal, de hasonló a hibajelenségem nekem is...

Olyan gondom van, hogy van egy gép, ami valamiért meghatározatlan időközönként megfagy, hol egy kékhalállal, hol egy sima fagyással. Illetve olyan van néha, hogy hiába nyomom a bekapcsológombot, a ventik pörgésén kívül nem lesz semmi.
    Még azt vettem észre, hogy olyan weboldalaknál különösképp szeret behalni, ahol Flash animáció van. "Kedveli" pl. az msi.com.tw-t, a gigabyte.com.tw-t...
    Van, hogy órákig nem fagy le, van hogy egy órában 4-5-ször is. Proci 38-40 fok körül van restart után ilyenkor, mikor BIOS-ban ránézek.

A gépben egy "MSI K8N Neo4-F Ver 1.0" alaplap van egy AMD Athlon 64 3200+ processzorral, 512 RAM-mal, ATi Radeon X1050 PCI-E viedokártyával, 40 Gb SATA winchesterrel, 320 Wattos Coolink táppal.

Első körben kicseréltem a memóriát, mert volt benne 2*256, most egy db 512 van benne. Próbáltam külön-külön a 256-osokat is, fagyott mind a kettővel, és fagy az 512-essel is. Ezért a memóriagondot kizártam, mert nem hiszem, hogy mindhárom RAM rossz lenne. :-S Memtest meg kb. 4 órán át futott rajta hiba nélkül.

Kicseréltem az alaplapot egy ASUS A8NE FM/S lapra, a hiba maradt, nem fagyott olyan gyakran, mint az MSI-vel, de fagyott.

Ma visszaraktam az MSI lapot, mondván, hogy akkor biztos a táp a rossz. Eddig egy Codegen 480 Wattos táp volt benne, most került bele a Coolink táp.
    Kb. 4 óra használat alatt semmi hiba... Windows telepítés, minden megvolt, mondom, most jön egy crash test! Irány az MSI oldala... Megfagyott. :-(

Most még kipróbálhatnám, hogy akkor Asus lap+új táp... de már elkeseredtem. :-(
    Esetleg valakinek valami tipp? BIOS frissítésre gondoltam még, de az meg azért furi, mert nem akarom elhinni, hogy mind a két lap ugyanazzal a hibával küzdene...

Még van itthon egy ugyanilyen procim, még azt érdemes megpróbálnom? Lehet ilyen hiba proci miatt? Vagyis ilyen kiszámíthatatlan előzmény miatt bekövetkező hiba. :-S Van mikor kb. 4 Mozilla lapon nyitom meg a gigabye oldalt, az msi oldalt, meg mellé még mindent elindítok, ami eszembe jut, és semmi, nem fagy meg. De ma pl. elég volt az msi oldala, hogy megfaggyon egy zsír új windowssal. Már jóformán csak a winyót és a DVD-RW-t nem cseréltem. Meg a procit. :-S

Köszi a segítséget, bocs, hogy ilyen hosszúra nyúlt a problémám.

Előre is köszi.

• Henryk

aktív tag

válasz Jarod1 #40 üzenetére

most csak a régi ram van benne, ami már vagy 1 éve nem volt kimozdítva a helyéről. a korlátozott net megoldódott, és fura módon már 2 napja nem is fagy a gépem, pedig csak az interneten állítottam. a másik memóriát bevittem megnézetni, aztán ha kiderül hogy rossz akkor megint próbálkozok egy másikkal :DDD

Aktív témák