Új hozzászólás Aktív témák

• gubacsino

aktív tag

válasz kilua #5 üzenetére

Valóban, nem mindenkinek való. Én megadtam a módját. Egy ROG 5 és a hozzávaló ROG Kunai -al felvértezve vártam androidra a minőségi játékokat vagy portjaikat... Ebböl nem sok valósult meg.
    Mai fejemmel, abból az árból vennék valmi hasanló kütyüt, meg egy hosszab ideig támogatot telefont. Igaz akkor még ez termék kateg nem létezett. Ha volt is nem ezen a szinten. Mostanra meg ASUS gémer telefonok nincsenek. Vélelmezek némi összefügést ;]

• kilua

senior tag

Én is sokáig próbálkoztam telefonon emulálni. Csak olyan gamepadot össze is kell szerelni utána szét is kell szerelni, a Bluetoothost külön tölteni, a type c aggódok hogy nem e teszi tönkre a töltő portot telefonon.

Ha már úgyis kell valami a telefon mellett tartani játékra akkor pár tízezerrel többért egy külön eszköz amiben van saját kijelző, akkumulátor stb nem egy teleszkópos valami ami még nagyobb is mint egy külön eszköz.

Persze aki leginkább otthon használná csak az felejtse el, nekik egy rog ally vagy deck a jobb.

• gubacsino

aktív tag

válasz Kasya #1 üzenetére

Bár közhelyes, és banális de felhasználói oldaról mindenki eldöntheti mi a jobb neki.
    Nem az eszköz jobb vagy rosszabb. Van mind két "megoldásom"
    Tagadhatatlan a ha van valakinek egy androidos kütyüje egy mobil gamepad jóval olcsóbb. Itt (nálam) ki is merültek az elönyök. Alkami pötyögésre teljesen jó.
    Sokszor cipeltem magammal egy ilyen kiegészitőt. Arra jutottam, akkor már miért ne lehetne egy hasonló kütyü mint ez. Tettem egy próbát.
    Amit tapasztaltam:
    -Tárhely
    Mint Retro játék rajongó mi mást akarhatnék, hogy minnél több rendszer játéka ott legyen startra készen. Egy telefonban sok másra is (zene, családi videok, stb) kell a hely.
    -Értesítések, hívások
    Játék közben nincs is zavaróbb mikor egy értesítés bekuszik a képernyőre vagy hívás hirtelen kiléptet a játékból, úgy hogy nem tudtam megállítani... ezeknél az eszközöknél első lépés mindig az hogy az értesítést kikapcsolom. Itt ez nem okoz gondot.
    -Üzemidő
    Nem kell attól tartani hogy lemerül, és ezért nem ér el az asszony vagy a fönők. Egy telefonon számtalan rendszer müködik a háttérben, GPS,GSM,MobilNet stb számtalan app ami ezeket használja, és ez így van jól, erre lett kitalálva. Retro játékoknál ezek nem igazá kellenek. Elég nagy telep van általában ezekben csak egy célt szolgálva, játék szemponjából sallag mentesen. Sokkal naggyobb használati és készenléti időt kapok.
    -Képernyő, tükrőzés USB-C
    A hosszukás modern kijelzők, sokféle felbontása a pixelhelyes és azok egész számú többszörösének használata közben, főleg portré módban elég nagy fekete sávok lesznek a képernyő két szélén. Miért fontos emuláció használata közben a pixelhelyes, vagy egész szorzós skálázás használata? Mert a kép nyújtott, vagy túl tömzsi lesz. Nem lesz pixelhelyes. [link] Az erős HW pedig akkár a 3-4 layer futtatásához kelhet, hogy minnél jobban hasonlítson egy CRT -hez. vagy pl az eredeti GB képernyőjépez... Ha már emuláció. Persze a többség megáll annál, hogy megy... A linkelt teljes videót érdemes megnézni, már akinek ez fontos.
    Ezzek az eszközök, közép kateg felett már tudják a képet monitorra kiküldeni.
    Egy telefonnál, bár Wifi -vel megoldható ha a HW nem tudja, azonban a késlettetés elég nagy lesz. Mobiloknál az MHL nem alapértelmezett. Itt sem minden esetben, a nevesebb gyártóknál ez már alap.
    -Alkalmazások
    Az androidon, gyártotól függöen elég agresszív a háttérben futó appok leállítása, az üzemidő növelése érdekében. Egy ilyen kütyünél, pont mint DS vagy Switch esetében napok múlva is ott folytatom a játékot ahol leraktam. Sokszor még androidos játék esetben is. És az eszköz merült 3-5%-ot.
    Bár tettem egy próbát abba az írányba hogy legyen egy "mindentistudo" mobilom, a hétköznapokban jobban bevált, hogy a mobil megmarad mobilnak. Kigyomlátam róla a controlpad-al is irányítható játékokat. Átcucoltam egy hasonló kütyübe, azóta a gémelés az sokkal "békésebb" autentikusabb egy jobb élmény (számomra!!!)

• Kasya

nagyúr

válasz Draun01 #2 üzenetére

Retro jatekok SOC igenye eleg keves. Egy PSP jatek is akadas nelkul fix 60 fps-sel es 36 fokos procival képes elfutni. Szerintem is eleg overkill minden tekintetben ez az eszköz.
    Switch emulalas az, ami felsokategorias SOC és kimondottan driver igenyes. Pl. a SD 8 elitre (ami egy eves) még csak most fog a hetekben kijönni a Turnip driver. De a 2 eves SOC elég jól tamogatja a Switch1 jatekokat.

• Draun01

tag

válasz Kasya #1 üzenetére

Hogy nem a telód akksiját meríted, saját aktív hűtésük van, cserébe viszonylag hordozható is. Sok esetben (pl itt is) játékra optimalizált chipsettel. Egy random telón nem tuti hogy találsz megfelelő drivert amivel jól futnak a játékok. Már ha emulálásról beszélünk, nem androidos játékokról.

Mondjuk ez a konkrét példány kicsit overkill ezzel a procival egy 4:3-as kijelzőn, amin úgyis max PS2-ig játszik az ember. Akkor már ott van kevesebbért az Anbernic RG477M vagy RG476H.

• Kasya

nagyúr

Ez mivel jobb, mint egy Android telefonra telepitett emu + Gamesir (vagy más egyéb kontroller)?

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés