Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen videókártyát?
- 3D nyomtatás
- A héten érkezik az Xbox alkalmazás az LG okostévékre
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hobby elektronika
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Atic
tag
Ki mondta, hogy gyári CD-t akarok másolgatni?? Egyszerűen néhány letöltött zenét akarok kiírni rendesen...
Egyébként tegnap írtam rendes TDK CD-re 4 audiót 8x-osan, és mind a négy jó lett. Tehát tényleg csak az AUDIO CD-re érzékeny... majd azért megpróbálom más márkájú cd-vel is, kíváncsi vagyok azzal hogy sikerül... -
ktmt
aktív tag
Nem tudom mennyire segít a dolog, de nálam is van ez a probléma, többféle lemezzel is előjön és 4x-es írással. LG DVD-íróról van szó, én is típushibára gyanakszom. Szerencsére van egy régi Sony combo is házban, bár azt is sokat szidták nálam mindig rendesen működött.
Azért majd visszanézek, hátha valamelyik ötlet beválik, mert jó lenne közvetlenül a gépről írni. -
fokukac
nagyúr
adat cd-re talán igaz, de hozzá kell enni, hgoy arra van hibajavító algoritmus (a CD lemez kapacitása azért csak 700 MB, mert 100 MB-t az ellenőrző kódok visznek el)
Audio CD esetében viszont nincs ilyen hibajavító algoritmus, éppen ezért ajánlott minél lassabban írni az audio cd-ket. -
mr_ricsi
veterán
''azért, mert (főleg a régebbi) asztali lejátszóknak túl gyenge a PC-s cd írók által égetett jel.''
Szerintem viszont: lyuk-lyuk.
''És egyszerűen nem ismerik fel a cd-t.''
Van egy ezeréves Sherwood cdlejátszóm. Az újraírhatók kivételével eddig minden cd-t megevett, függetlenül attól, hogy hányszorosan írtam. A rokonságban is akad jópárféle audioCDlejátszó, de eddig csak a Sony-kkal tapasztaltam problémát a nemgyári lemezekkel.
''Ezért kell minnél lassabban írni, hogy pontos, és elég erős legyen a cd-n a jel.''
A 48x-os írót és a 48x-os lemezt úgy csinálták meg, hogy 48x-an pontos, és elég erős legyen a jel. (De ha nem 48x-an, akkor 24x-esen mindenképp.)
''A tajvani lejátszó úgy is szól...''
Akinek félmilliós CDlejátszóra telik, annak futná gyári cd-re is... -
t97eat
csendes tag
Nekem régebben (3 éve vagy talán több) volt egy Freecom 8/4/32-es cd íróm. Ha bármilyen TDK lemezre audió cd formátumban akartam írni, az mindig recsegett, az írási sebességtől függetleneül. Szerintem cserélj írót, ha mindenképpen TDK-ra akarsz audiót írni!! De ha jó minőséget akarsz, akkor max 4 szeresen írj, és SONY for AUDIO lemezre! Nekem ezek a tapasztalataim.
-
Atic
tag
Igaza van PPeter-nek. A tajvani lejátszó úgy is szól... Vagyis sehogy. Csak véltlenül le tud játszani minden cd-t, hogy vmivel el lehessen adni, mert hogy a hangjával nem lehetne, az biztos.
Amúgy a többség nem azért nem játsza le, mert ''illegálisnak'' találja, vagy nem talál meg rajta vmilyen jelet, hanem azért, mert (főleg a régebbi) asztali lejátszóknak túl gyenge a PC-s cd írók által égetett jel. És egyszerűen nem ismerik fel a cd-t. Ezért kell minnél lassabban írni, hogy pontos, és elég erős legyen a cd-n a jel. De néha még a 8x-os sebesség sem elég lassú... És azt vártam volna az audió cd-től, hogy ezt a problémát áthidalja... Dehát sajnos csalódnom kellett. -
PWR
aktív tag
a 3. lemez irasa gondra egy javaslatom lenne, hatha nem igy csinalod: egy cd irasa utan restart cdiro progi.
Üdv: pwr -
zLegolas
őstag
Amiről még nem volt szó: garbbelési sebesség! Mekkora? Mert ha 52x, akkor simán lehet vacak az arról írt cucc! Vedd vissza kb 8x-ra, írd 10x -en, ha így sem jó, tisztítsd meg a drive-ot, ha még ekkor sem, dobd a csába.
-
PPeter
addikt
''Anyag- és hangminőségben nincs különbség.''
Ez terméktől/gyártótól is függ, van ahol még adnak az Audio CD-R jó minőségére. A ''15eFt-os tajvani'' lejátszónak meg mondjuk olyan a hangja is, amilyen az ára - alacsony szintet képvisel. De egyébként a legtöbb kommersz gyártó/márka esetében ma már tényleg nem éri meg Audio CD-R lemezt venni.
-
mr_ricsi
veterán
''írnék én vígan normális cd-re, de azt meg az asztali cd lejátszók többsége nem olvassa le, vagy csak az 53. próbálkozásra....A régebbi discman-ekről meg ne is beszéljünk. ''
Nem kellene a Sonyba annyira szerelmesnek lenni...
''Például a fater fél milliós profi lejátszója is csak akkor játsza le, ha már 20x nyomkodtam vissza a cd-t...''
Ugyanez a 15eFt-os tajvani lejátszóknak nem szokott gondot okozni.
A ''for audio'' jelű CD annyiban különbözik az azonos gyártó ''adat'' cdjétől, hogy az ára magasabb jogdíjat tartalmaz, és az adatfelületen van egy jel, amit némelyik asztali lejátszó keres, és ha nem találja, akkor illegálisnak tekinti a lemezt, és nem játsza le.
Anyag- és hangminőségben nincs különbség. -
arpeen2
senior tag
Havernak is ugyanezt a recsegést produkálta anno a zsír új 24x10x40 LG CD írója. Végigjátszottunk minden lehetőséget gyorsan (másik gép többfajta lemez és forrás) de az eredmény mindenhogy recsegés lett. Visszavitte -> azonnal kicserélték és mondták hogy már több ilyennel is találkoztak LG cd írónál. Beleszaladtál egy selejtbe...ennyi a történet. Kár túlspirázni.
-
ChaCho
csendes tag
Hali!
Miért akarod erőltetni a TDK CD-RXG AUDIO-t? Írjál másik lemezre! Persze, ha TDK-ból van egy raklapnyi, akkor vegyél egy Plextor Premium-ot és az LG-t költöztesd az örök vadászmezőkre!
Ui: Tudomásom szerint az ''AUDIO'' CD-R annyiban különbözik a hanyományos írható lemezektől, hogy az üres lemez fejlécében (PPéter majd kijavít) szerepel egy kód, minek ''köszönhetően'' az asztali pörkölők csak az ilyennel ellátott lemezekre hajlandóak az írást megkezdeni, és a hagyományosra meg nem (nem véletlenül kerülnek az ''AUDIO'' CD-k 3x annyiba!!! Ha már zenéket akar írni a júúúúúúúzer, akkor fizessen mint a köles!). Szerintem írjad a zenéidet valami márkás, jó minőségű sima CD-R-re (persze szigorúan az íród által, az adott lemezre felajánlott leglassabb tempóval!), és nem idegeskedsz tovább.
[Szerkesztve] -
Atic
tag
Egyébként írnék én vígan normális cd-re, de azt meg az asztali cd lejátszók többsége nem olvassa le, vagy csak az 53. próbálkozásra....A régebbi discman-ekről meg ne is beszéljünk.
Ezek nagyon fel tudnak bosszantani. Mi a francért nem lehet olyan erősre csinálni a cd írókat, hogy amit megírnak, azt minden lejátszó olvasni tudja. És miért nem csinálják az olvasókat érzékenyebbre!?Például a fater fél milliós profi lejátszója is csak akkor játsza le, ha már 20x nyomkodtam vissza a cd-t....
[Szerkesztve] -
Atic
tag
Röhej.. Itt tényleg vmi nagy gubanc van. Próbálnám grabbelni a rossz cd-t, de amint elkezdtem, lefagyott a gép.. Amint kivettem a lemezt, ''feléledt''.
Csak azért nem értem ezt az egészet, mert egyszer jó az írás, egyszer meg nem...de a nem sűrűbben van...
[Szerkesztve] -
Atic
tag
A lejátszó Samsung MB-7 mikro hifi. Mondom, csak audio cd-t ír rosszul, a többi cd-re írt zene oké. Ha gépre rakom, akkor is recseg, szóval tuti, hogy az írással van a baj. És valószínűleg ott is a sebességgel. Dehát azzal meg nem tudok mit kezdeni... Ezek szerint nem tud kevesebbel írni.
Az író kb. 3 éves, nem mondhatni, hogy sokat használtam.
Azóta, hogy rossz, már volt win reinstall, és Nero frissítés is.
Lehet, hogy ezt a cd-t nem lehet 8x-oson írni, mert az már sok neki... -
BOOSTER
aktív tag
Lehet hogy az íróval lesz a baj de ez még nem bisztos...
Pl.: az én egyik írómnak pár hete elszállt a dma-ja csak pio módban lehetett működtetni és Win reinstall segített...
Szóval először próba másik tipusú lemezzel illetve a megírt lemezeket próbáld ki másik lejátszóban is...
Ha semmi jó változás akkor íróprogiknak reinstall ha az sem segít akkor Win reinstall (ez általában csodákra képes) és ha így sem jó akkor vaószínű hogy az íróval lesz valami gond...
Az írókkal előforduló hibák egyébként elég kényesek mert senki sem szeret CD-ket elcseszni...
[Szerkesztve] -
Somejko
aktív tag
Nemtom emlékeztek-e a ''DATACE'' (KATICÁS) CD-re,az nyírta ki az msi írómat,12x írtam ezeket,de 52x olvasta,és szétrobbant a cd a belsejében
-
-
szucsi
őstag
1) Grebbeld be a zenét, és hallgasd vissza wavokat, lehetőleg gafikusan is jelenítsd meg őket. Ha itt minden rendben, akkor az íróddal, a szoftverrel, vagy a driverekkel van a bibi.
2) Ha a begrebbelt audio is recseg, akkor szarul van begrebbelve ---> Exact Audio Copy
3) Nézd meg, hogy más lejátszón is recseg-e. Grebbeld be a kiírt lemezt HDD-re és hallgasd meg, recseg-e. -
morzsa
aktív tag
Nem lehet, hogy az a bizonyos cd nem alkalmas a ''nagy'' sebességű (8x) írásra?
Ezek az audióra kihegyezett lemezek (TDK CD-RXG AUDIO) piacon vannak egy ideje.
Vegyél próbaként TDK Speed-X-et vagy Metallicot, vagy Verbatim ill Philips 52x lemezeket. Írd meg 8-16x-an, és utána térjünk vissza a dologra. A mai 48-52x lemezek már nagy sebességre optimalizált anyagból készülnek, esetükben nyugodtan felejthető az ''Audiót csak 1x-en'' szabály. -
Somejko
aktív tag
Volt egy Lg dvd combóm,amivel 48x -os sebességgel pörköltem az audió cd-t.
Egyik sem pattogott még az ősrégi asztali cd lejátszóban sem,sem a discman-ben.Használj másik lemezt,vagy cseréld más márkájura az írót
Hali
Szerk.:Amíg nem adta meg magát az MSI 52x íróm,azzal meg 52x írtam,és az összes tisztán szól a mai napig
[Szerkesztve] -
Mike T.
tag
Vagy kapcsold ki az OLD Scool plug in-t, amitől olyan lesz, mint a régi lemezek...
-
turho
addikt
A hardveresen engedélyezett legkisebb sebesség alatt nem tud írni egy író sem. Nyilván ennek az írónak is 8x-os a minimum-sebessége.
Hacsak nem teszel bele ennél is lassabban írható cd-r-t nem fogsz tudni lassabban írni.
Nem is ott van a kutya elásva.
Régi konstrukcióknál jitter-szinkron problémák és a gyengébb, esetlegesen más szinkron-órajelű préselések miatt lépnek fel ilyen recsegés-problémák.
Van amikor beállítható az adott lejátszó, hogy jobban olvassa a cd-r-t is. -
turho
addikt
Régebbi konstrukciós asztali cd-játszók nem mindig szeretik az írottat. A tiéd milyen márka és mikori?
Továbbá a hangkimenetet a modernebb modellek némítják ha pl. program cd-t teszel bele, mert egy borzasztó hangerejű sörétzajt adnénak ki ami kinyírhatja a hangosabbra állított hangfalak magasnyomóját...
Biztosan ne az írásban keresd a hibát. -
Atic
tag
Nem hiszem, hogy csak a sebességtől lenne..
De ha tudtok olyan CD-író progit, amivel 8x-osnál kevesebbel lehet írni, akkor szóljatok, mert nagyon jól jönne, hogy mindenhol le tudjam játszani a írott cd-ket... -
Atic
tag
Sziasztok!
Rákeresgettem a problémára a topicokban, de nem találtam hasonlót, hát nyitottam egyet.
Szóval a probléma: van egy LG 48x24x48 íróm. Az adat cd-ket tökéletesen megírja, de az audiókkal már más a helyzet. Akárhányszor írtam audió cd-t, beteszem az asztali lejátszómba, és istentelenül recseg. Annyira, hogy szinte nem is lehet hallani a zenét. Van amikor csak a nagyon hangos részeknél, de van, hogy az egész cd ilyen, de valamikor az eleje jó, és fokozatosan romlik. A cd típusa: TDK CD-RXG AUDIO. A TDK-ban eddig nem csalódtam, úgyhogy az íróban lehet a baj. Az asztali lejátszóm is tuti jó, mert még az adat cd-t is lejátsza. (igaz, az csak sistergés). De ha az LG-ben játszom, akkor is ugyanez a helyzet. A cd-t 8x-osan írom, Nero6-tal. Írnám én 2x-esen is, de nem lehet... (tudom erről van topic)
Viszont, ha rendes, mezei TDK-ra írok audiót, akkor tökéletes.
Ja, és még egy dolog: ha egymás után 3-nál több cd-t írok, akkor hibázik az író, és dobhatom ki a lemezt(nem csak audiónál)
Szóval ezzel kapcsolatban várom a véleményeket. Bár kíváncsi lennék arra is, hogy pontosan miben különbözik az audio cd a rendestől.
Előre is köszi mindenkinek!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Láncfűrész topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- sziku69: Szólánc.
- 500 millió eurós bírságot kapott az Apple az App Store okán
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Nyaralás topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E540 - i5-4GEN I 8GB I 128SSD I DVDRW I 15,6" FHD I CAM I W10 I Garancia
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 dokkoló (DisplayLink)
- Akció! Windows 10 pro OEM licenc kulcs 64/32 bit activation key licensz, liszensz,kulcs
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450 - i5-5GEN I 8GB I 500GB I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- iKing.Hu - Google Pixel 9 Pro XL - Hazel - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest