- TCL LCD és LED TV-k
- Autós kamerák
- Milyen RAM-ot vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Melyik tápegységet vegyem?
- Steam Deck
- Programajánló: közeleg az idei Bacsis-tuning Retró Számítógép kiállítás
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
dchard
veterán
Amikor megláttam, hogy gyak három generációt fed le a nyílt forrású meghajtó, miközben a zárt forrású driverek életben tartása az új kerneleken az egyik legnagyobb kihívás a visszamenőleges támogatás megőrzése miatt, hát nem fogott el az öröm, hogy finom legyek
Mire találtam egy kernel-driver párt, amin az opencl rendesen működött, majdnem kihullott a hajam, és ez a 334 + 5.4.x. Elvileg a 390-ben is tökéletesen támogatott a hardverem, de a valóságban mégis szétomlik a fenébe, pedig az összes létező keresztfüggést darabonként átnéztem... Szóval beragadtam egy ezer éves kernelbe a kurva nvidia meg a zárt forrású szara miatt.
Azért neked válaszoltam, mert látom hogy átérzed a nyomoromat.
-
lev258
veterán
Nekem az van, csak nem U-s. És semmi baja már bő egy éve.
Az teljesen normális a kernelfejlesztésben, hogy sok bug bejelentés van. A súlyosságuk a lényeges kérdés.
Az Archwiki meg mindig részletes volt, az ott szereplő kerülő megoldások valószínűleg olyan hibákra vonatkoznak (legalábbis jó részük), amik a kezdeti időkben voltak jelen és már javítva lettek.
Jelenleg az AMD Linuxos driverei messzemenően jó minőségűek, időnként az Intel támogatást is túlszárnyalják. Nem akarlak meggyőzni semmiről, de újból hangsúlyoznám, hogy ha meg akarsz oldani konkrét problémákat, arra van lehetőség, csak tenni kell érte. Ha erre nem vállalkozol, akkor olyan rendszert használj, amivel elégedett leszel. -
lev258
veterán
Amit linkeltél, abban pont nem látok olyan gondokat, mint amiket írsz (mellesleg még csak nem is a rendes 5.14-es, hanem a legelső teszt verzió). Ha hibát tapasztalsz, jelents be, akkor gyorsabban megoldódik. Több értelmét látom, mint olyan rendszert használni, amit folyamatosan szidsz. Vagy használj Windows-t, ha ott nem jön elő ilyen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Dell G15 5530
- Gamer / irodai szék noblechairs ICON TX
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Western Digital SN850X NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest