- LG LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Apple asztali gépek
- Mini-ITX
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
-
PROHARDVER!
Xiaomi Mi4c
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kikoma
csendes tag
Sziasztok!
Elsőre nagyon megfogott a Xiaomi Mi 4c. Gondolom már sokan régóta használjátok a telefont. Van is sok hozzászólás, de képtelenség lenne végig menni rajta. Ezért nézzétek el, ha lerágott csontot veszek elő.
1. A telefonba van infra. Viszont a tesztek során egyszer sem derült, ki hogy tanítható-e. Ugyanis akkor az alkalmazás csak kínai nyelven volt elérhető, magyarul még nem. Valakinek sikerült pl.: garázskaput, kaput nyitattni vele? A program magyarosítva lett már? Vagy más táviránytó app.-ot töltöttetek le?
2. Őszintén szólva egy kicsit zavar ez a tárhely bővítési lehetőség megszüntetése. Alapból mennyi szabad hely volt 16GB-os verzióban?
3. Kamera: Nézegettem Redmi 3 proval, Mi 4 és Mi 4c-vel lőtt fotókat. Jól látom hogy a Mi 4c előnye az élesebb kép? Viszont nekem úgy tűnik, hogy sötétebbek a fotók, mint a Mi 4-nél. Iletve a Mi 4 HDR-je mintha a kiégett részeket valamivel jobban kezelné.
Kiégésre hajlamosak fotók. Túlzott napfényben még teszi is a dolgát a HDR. Viszont az árnyékos területekkel nem igazán tud megbirkózni. A sötétből kapok egy világosabb, de homályos képet.Itt egy példa:
http://cdn.gsmarena.com/imgroot/reviews/15/xiaomi-mi-4c/camera/-x120/gsmarena_008.jpghttp://cdn.gsmarena.com/imgroot/reviews/15/xiaomi-mi-4c/camera/-x120/gsmarena_018.jpg (HDR)
Egyébként a Mi 4c-nél van lehetőség automatikusra álltani HDR-t?
Hányasra értékelnétek a kameráját 10-es skálán?
Illetve valaki fel tudná sorolni a fotózási funkciókat?
4. Szerintetek alapból van rajta valamilyen kijelző védő? Csak találgatások menne róla.
5. Gesztusvezérlésképp a dupla koppintás a felébresztésnél és a hívás elutasításnál a telefon lefordítása van benne?
6. Saját netes felületüknél van lehetőség oldalak letöltésére?
7. Üzemidőnél a sok fényképezés mennyire terheli az aksit. Egy turistás napot simán kibír?
Válaszaitok előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
Kikoma
csendes tag
válasz SirRasor #3788 üzenetére
Saját böngésző alatt a MIUI Browsert értem. Ott van lehetőség letölteni webes oldalt pl.: repülő út előtt letölteti az ember az érdekes cikkeket, hogy legyen mit olvasnia. Vagy mert hasznos cikk amit akár naponta elő venne.
Mennyire érzékeny a Wifije? Átlagnál jobban dolgozik?
Említetted, hogy lefordításnál csak némít. Van ilyen ne zavarj funkció. Mondjuk egy értekezlet vagy továbbképzés előtt beállítom, hogy csak ki érhet el. Van erre lehetőség?
Nem vagyok egy okostelefon guru. Ezért nézzétek el ha hülyeséget kérdezek.
De a HTC telenoknál ez hírösszegyűjtő Blinkfeed. Ez csak HTC telefonokon lehetséges vagy letölthető? Esetleg más ilyen program ami letölthető? Ez mennyire lassítaná a telefont? -
Kikoma
csendes tag
válasz SirRasor #3788 üzenetére
Említetted ezt a záridős témát a Mi 4 és Mi 4c között. Itt felmerült egy kérdés, az alapján, hogy a másik kinézett telefon ami a célkeresztemben van az LG Nexus 5x (googlephone). Itt azt írták, hogy ha nem tetszik az alap telepített kameraprogram akkor letölthetek rá egy másikat.
Más telefonnál, jelen esetben a Mi 4c esetében is megtehető?
Egyszerre akár a két kamera program is lehet a telefonon vagy ezt nem tudná kezelni a telefon?
Vagy ha meg lehet tenni a program cserét a kameránál akkor, mondjuk nem ajánlatos, mert nincs összehangolva a kamera meg szoftver és gyengébb fotókat szülne.[ Szerkesztve ]
-
Kikoma
csendes tag
Sziasztok! Korábban már írtam ide a fórumba, akkor mint érdeklődő. Mai nappal egy Xiaomi Mi 4c 2GB/16GB Standard Black tulajdonosa lettem és remélem egy-két héten belül már azt írhatom boldog tulajdonosa.
A telefonnal kapcsolatban lenne egy két kérdésem.
1. Standard Black 2GB/16GB. Mikor néztem a telefont, voltak fotók ahol kékes volt ahol fekete színű volt. A feketének tényleg ilyen kékes a hátlapja mindenkinél?
2. Mit ajánlotok a kijelzővédelme érdekében. Védőfóliát vagy üveglapot vegyek hozzá. Védőfóliában van olyan, ami nem csak karc ellen véd, hanem a törés ellen is?
3. Mai nappal már használtam is volna a telefont. Viszont nekem még olyan "okostelefonom" volt amelynek normális SIM kártya foglalata volt. Mehetek a szolgáltatóhoz microSIM-ért. Viszont így is bekapcsoltam. MIU fiókot egyenlőre nem hoztam létre, majd Gmail fiókomat aktiváltam. Helymeghatározást meghagytam a MIU véleménymizériát a leírás szerint nem ajánlottnak írta így kiszedtem. Témát kiválasztottam. Viszont egy sötét képernyő fogadott és csak netezni tudtam. Kevés volt benne a craft ezért töltöttem, míg a téligumit előbányásztam és betettem a kocsiba. Mire visszaértem már az órát sem láttam, a wifi jelerősséget sem. Állapotsávot sem tudtam előhívni. Semmit egyedül netezni tudtam. Feszt felugrál olyan hogy a MIU nem talál vagy mi.
Így kikapcsoltam a készüléket, majd ha meglesz az új kártya próbálkozok vele megint.
Ez normális így? -
Kikoma
csendes tag
Sziasztok korábban írtam, hogy a múlthétne pénteken vásárolt telefonom, amit kedden kaptam készhez a bekapcsoláskor fekete kép fogadott, elején netezni és állapotsávot elérni el tudtam aztán azt sem. SIM kártyát akkor még nem tudtam betenni, mert nekem normál volt nem pedig MicroSIM kártya. 2-3 nap alatt sikerült elintézni a cserét (vállalati flotta szám), ma izgatottan betettem a SIM kártyát előbb a 2. helyre de semmi változás. Majd rájöttem lehet, hogy az elsőbe kell ilyenkor ha egyet tesz be az ember. Ekkor a töltést már jelezte kikapcsolt állapotban is. Viszont bekapcsoláskor továbbra is fekete képernyő, semmit sem tudsz csinálni, netezni sem. Ezt írja alul MIUI HOME nem elérhető. Ezek után egyértelmű hogy nem a SIM kártya hiánya miatt bolondult meg a telefon. Viszem is holnap vissza az edigitalhoz.
Tapasztalatok szerint ilyenkor, ha beviszem a készüléket megmutatom a problémát, egyből kérhetek egy másikat? Mert nekem erre nincs szükségem ilyen formában, hogy már az elején ilyen baja van. Viszont Mi 4c kell akkor is. -
Kikoma
csendes tag
válasz Bl.Gyo. #5027 üzenetére
Semmi ilyet. Bekapcsoltam a készüléket és végig mentem azon 4-5 ponton az alapbeállításnál. Bootloderről csak olvastam a neten, de azt sem tudom mi.
Én is erre gondoltam, hogy előbb megnézik, hogy megtudják e csinálni. De mire megjárja a szervízet az elállási jog elvész. Így ebben az esetben inkább az elállást választom.
Gondolom elfogadják az üzletben is az elállást, nem kell felpostázni a központba, ha neten vettem akkor is. -
Kikoma
csendes tag
Ez lenne a Bootloader? De ha visszaállítom a gyárira, akkor oda lesz a magyar menü. Nem? Én meg igényt tartok a magyar menüre. Barkácsolni meg nem szeretnék, mert nem értek hozzá.
Ezzel a magyar menü nem megfelelő telepítését állapíthatjuk meg. Vagy mit?
Ha ezt megteszem akkor átvételkor nem tudják valahogy észrevenni, hogy a magyar menü oda? És esetleg "értékcsökkent" terméknek veszik, mondván hogy nem úgy adom vissza ahogy én kaptam, még ha nem is működik rendeltetésszerűen. -
Kikoma
csendes tag
válasz Black_Raven #5053 üzenetére
Ugyanezt írja ekkor is: Invalid partition selection
Viszem vissza eldőlt.
-
Kikoma
csendes tag
Korábban írtam, hogy a készülék amit a futárszolgálat meghozott halott volt. Visszavittem az edigatalhoz és ők is meglepődtek, hogy semmit nem lehet és fekete képernyő fogad. Természetesen ahogy itt írtátok egyből csere. Meg is nézte, hogy 158 darabot adtak el és ez a második ami hibásan lett visszaküldve. Akkor ott nem tudtak kiszolgálni. Átvették a készüléket, számlára rávezetve, hogy 72 órás csere.
Ott akkor nekem azt mondták, hogy itt a boltba tudom átvenni és így csak 3 munkanapos elállásom van, az internetes 14 napos elállással szemben. Szerintetek is így van? Csak azért kérdezem, mert pénzvisszatérítést nem kértem, a régiről megvan a számla.
Biztos ami biztos alapon úgy kértem hogy a hétvége beleszámolódjon a 3 napba, ha tényleg ez van. Így legalább 5-6 nap áll rendelkezésre a tesztelésre.
Valaki már vásárolt az edigitalnál és volt hasonló "problémája"?Illetve az edigitalnál van ilyen kiterjesztett garancia, hogy +1 gyári év kiterjesztve nagyjából 5eFt-ért. Illetve +2 év elméletileg törösre is nagyjából 10eft-ért. Kinek mi a tapasztalata az edigitalná? Hasznos ? Tényleg törés ellen is vagy ott is vannak kisbetűk? vagy inkább egy két alkatrészt a biztonságért szerezzek be és vigyázzak rá.
Korábban már másnál is felmerült, hogy mit ajánlotok a készülékre? Fólia? Vagy Üvegfólia?
Ebay-en találtam a készülékre silicon tokot és üvegfóliát olyan 800Ft-ért, ingyenes kiszállítással. Szerintetek ez mennyire véd a töréstől.
Hátlap csere. Ezt meglehet tenni egyszerűen vagy csak szervíz? Ha magamnak csinálom vagy mással, d nem szervízzel, akkor onnantól a gyári garancia elvész? -
Kikoma
csendes tag
Sziasztok! Kezeim között az új vas. Színben mintha a kékes helyett szürkés lenne a hátlap ami nem gond, mert jobban tetszik.
Viszont a telefon amit átvettem le volt merülve. Kértem, hogy kapcsoljuk már be. De a kezdőképernyőig nem jutottunk el. Haza hoztam és most töltöm. 2 órája van a töltőn. 6-8%-ról olyan 35%-nál tart. Normális ez szerintetek?
Csak azért kérdezem, mert ugye gyorstöltésre alkalmas. Ami az első halott telefonnál működött is nagyjából olyan háromnegyed óra alatt 20%-ról 80%-ra vitte.
Még nem kapcsoltam be. -
Kikoma
csendes tag
Gyerekek!
Nemrég írtam, hogy a második átvett Mi 4c-nél a töltés nem akar alakulni. 3 óra alatt jutott el a 6-8 százalékról 50%-ig. Volt aki azt írta, hogy jó az alakul majd. Nincs rajta gyors töltés. Volt aki pedig azt írta, hogy van rajta és a töltőmmel van a baj.
Lefekvés előtt gondoltam egyet és átdugtam egy másik konnektorba. Mit gondoltok mi lett?
fél óra alatt felvitte 95%-ra.Kérdésem az lenne minek tudható be? Hogy fordulhat elő ilyen? Valami lenne azzal a konnektorral?
[ Szerkesztve ]
-
Kikoma
csendes tag
válasz Bl.Gyo. #5341 üzenetére
Én még tegnap este kipróbáltam a laptoppal, nem saját, hanem céges.
Semmi fennakadást nem találtam. Most is erről írok.
Most meg bedugtam egy sólámpát és itt sem találok semmi rendellenességet.Mondjuk azt tudni kell erről a fali konnektorról, hogy egyszer már kijött. De pár hónapja vissza lett építve.
[ Szerkesztve ]
-
Kikoma
csendes tag
válasz darvinya #5345 üzenetére
Amikor valamit kihúztam, szikrázott is egyet a falnál.
Köszönöm a segítséget. Akkor újból megnézzük a konnektort.A telefonnál pedig ha az elkövetkező napokban nem veszek észre semmi különöset az üzemidőben vagy viselkedésében, akkor valószínűleg nem okozhatott kárt benne?
-
Kikoma
csendes tag
Próbálgatom az új készüléket.
1. Névjegyek hiánya. Volt aki gmailből vagy MIUI fiókból fordította át a névjegyzéket?
2. Zenehallgatás. Egyenlőre füles nélkül próbáltam ki. Ettől egy picit jobbat vártam. Én úgy vettem észre, hogy tisztán szóljon 50%-ra kell venni hangerőt. Ti is így vagytok vele? -
Kikoma
csendes tag
válasz darvinya #5357 üzenetére
1. hova érdemes menteni? mire figyeljek? Tegnap vittem volna fel a neveket a gmail címtárba. De sehol sem találtam új felviteli lehetőséget. Biztos én vagyok a bamba.
2. A tesztekben 9-est kapott. Igaz fülessel mondtak róla jó véleményt. De gondoltam ha ilyen osztályzatot kapott akkor olyan 70-75%-os hangerőn még jól szól, de vannak torzítások még 55%-nál is. -
Kikoma
csendes tag
Ha a számítógéphez csatlakoztatjátok és a wifi be van kapcsolva. Akkor nektek is csak felismeri a MI 4c-t, dea tárhelyihez nem lehet hozzáférni? MiUIt használok. Normális ez?
Illetve ha a a telefont elméleti síkon vízszintbe és a függőleges irányba megfelezzük és kapunk 4 egyenlő rész. Akkor a jobb felső résznél ahol van a hangerőgomb, ha a telefon ezen egynegyed részénél ujjal pöcögtetem vagy 1-2 cm-ről leteszem az asztalra, akkor ilyen kis zörgő hangot ad ki, mintha a hangerőgomb mozogna. Nekem egyenlőre tok nélkül van. Másnál is jelentkezik? -
Kikoma
csendes tag
Abban valaki tud segíteni, hogy lehet kikapcsolni a képernyőzárolásnál, hogy előbb fekete-fehérre vált majd utána utána sötétedik el. Mindig azt hiszem, most halt meg a kijelző.
Ha a képernyő inaktivitása miatt sötétedik el, akkor előbb csak a fényerősségből vesz vissza és utána feketedik el. Nekem ez jobban adja és fura hogy meg van különböztetve. -
Kikoma
csendes tag
Tudnátok nekem ajánlani egy olyan terméket, amivel a pendrive csatlakoztatható és másolhatóak az adatok a telefonról a pendrivera.
[ Szerkesztve ]
-
Kikoma
csendes tag
Van itt Debreceni Xiaomi Mi 4c tulajdonos?
-
Kikoma
csendes tag
BUÉK fórumtársaim!
Olyan problémám mutatkozott már a Karácsonyi Ünnepeket megelőzően illetve tegnap Szilveszterkor is. Ha fel akarom oldani a képernyőzárat ezzel a felhúzással, azt írja rá. Ne takarja le a szenzort, a védelem kikapcsolásához nyomja meg a hangerő fel és a vissza gombot egyszerre, mutatja a telefont és zöld jelzéssel a megnevezett gombokat.
Illetve ezek mellett még az ha hívást fogadok, nem tudom felvenni, mert megint azt írja ne takarja le a szenzort, illetve ha ezt feloldom és továbbmegyek a telefonba és én visszahívom akkor elsötétül a kép és addig csörög míg a szolgáltató meg nem unja a kapcsolást, mert nem tudom letenni ugyanis elsötétült a kép.
Első alkalommal kétszeri, háromszori újraindításból sikerült helyreállítani, de nem hiszem ez lenne a módja.Másik pedig múltkor nem működött a képernyő elforgatás, pedig be volt kapcsolva, újraindítással ment.
Mi lehet itt a gond szerintetek? Másnál jelentkezett ilyen dolog?
MIUI verzió rajta: 7.5.4.0 Stabil
-
Kikoma
csendes tag
válasz Drenadar #5972 üzenetére
Az történt, hogy van az alap fólia ami telefonnal járt, ez a kínai feliratos és vastag fólia. Ezt egyébként sikerült egy zsebkivétellel felrántanom és visszatettem, mert még az üvegfólia nem érkezett meg, hogy valami védje. Elég levegősen sikerült feltenni. Gondoltam erre én is. De már előtte is csinálta és egyszer hol csinálja, egyszer hol nem. Mondom ilyen sokadik újraindításra újból működik rendesen a hívásfunkció és nem ugrik fel feszt ez a szenzoros dolog.
Közelség érzékelővel lenne valami?
Arra kéne rájönni a hangerő fel és visszagomb egyszeri megnyomásával milyen funkció kapcsolható ki? -
Kikoma
csendes tag
válasz trebrona #5974 üzenetére
Közben én sem tétlenkedtem és a te válaszod lehet a helyes megoldás. Ugyanis a beállítások - képernyőzár és jelszó- véletlen használat megelőzése (ezt kikapcsoltam és már nem csinálja). Mondjuk hasznos funkció tud ez lenni, mert nálam a korábbi telefon is olyan volt hogy zsebben fel vagy letettem. De miért zavarod meg, a levegős fólia miatt?
Viszont a másik problémám még mindig fent állt, hogy ha hívok elsötétül a képernyő és nem tudom letenni és nem tudok az egyéb funkciókban (névjegyzék, rögzítés, tartás, stb...) kotorászni.Ez miért van?
-
Kikoma
csendes tag
válasz trebrona #5983 üzenetére
Akkor ezt a hívásnál elsötétülő képes dolgot akár abból meg lehetne oldani?
Közben az újraindítás után sem tudok semmit sem csinálni a hívás elindítás után. Sötét képernyő. Ha megszakad a vonal, mert mondjuk a másik fél leteszi, akkor világít megint a képernyő és nem látni ott alul a funkciókat.
[ Szerkesztve ]
-
Kikoma
csendes tag
Igazatok volt szenzor a fólia maitt vacakolt. Ha leveszem akkor nem csinálja. Közben meg is jótt az üvegfólia, valahogy rá kellene varázsolni.
Tegnap a telefonon wifizés közben arra lettem figyelmes, hogy inkognitólappal tud működni, hogy az egyiken zenét hallgatok a másikon nézelődök. Vagy kilépek a böngészéből és hattérbe megy. Viszont ha csak kiválasztok egy zeneszámot vagy saját listát indítok el a youtube-on nem ugrik automatikusan a következő zeneszámra. Mindig bele kell ugrani és már tölti is. Ezt hogy lehetne beállítani, hogy automatikusan ugrás nélkül csinálja, mint itt a pc-n vagy laptopon. Ötletek?
[ Szerkesztve ]
-
Kikoma
csendes tag
Elkövettem egy nagy hibát!
Tegnap este telefonon néztem a tv adásokat és elaludtam. Mire felkeltem teljesen lemerült a telefon és kikapcsolt. Ráadásul miért ne most a háromnapos hétvége előtti pénteken a töltőt bent hagytam a munkahelyen. Járt már valaki így, mint én?
Ezeket a készülékeket elméletileg az akksi élettertama miatt a "bűvös" 80-20% között érdemes tartani. Nem jó tenik a túltöltés és a lemerítés. Szerintetek mennyire befolyásolja ez a kis incidens majd az akksi élettartamát és teljesítőképességét? Van e valami amire figyeljek? Illetve ha beszerzem a telefontöltőt akkor mit tanácsoltok a töltéskor, mire figyeljek? Pl.: 10-20% százalék alatt ne kapcsoljam be.
Azért kérdezem ezt, mert egy barátomnak van egy LG Xcam ő az első héten volt hogy lemerítette a telóját és nem tudta visszakapcsolni. A szerzvízbe azt mondták öreg hiba ezeket nem szabad hagyni lemerülni. Elméletileg szervíz lett belőle. -
Kikoma
csendes tag
Jól mondod kopó alkatrész.
De azért ezeknél a beépített aksiknál lehet ennyibe kerül maga az akkumulátor. De ezt otthon egy nem műszakis vénájú ember nem tudja kicserélni. Marad a szervíz és ott már min. 15 eFt-tól csinálják ezeket szerintem.
Abban tudtok segíteni, hogy Mi4C-hez való töltő egységeket hol tudok beszerválni? Legyen a melóhelyen és otthon is egy-egy. Keresgéltem Xiaomi shopba nem találtam. Marad az ebay? -
Kikoma
csendes tag
Tud nekem valaki abban segíteni, hogy egy appot hasznàltam ahol a bejelentkezésnél ellenőrzési sàvok vannak (pl.: Kód sms-ben, észleli hogy új eszközről jelentkezek be. Most ezt tettem a telefonnal. Írta az IP címet, de wifiről voltam, mellette a böngésző típusa Chrome zàrojelben pedig (Linux). A telefon Linuxon alapszik? Vagy akkor màs próbàlta hasznàlni a fiókot épp ugyanakkor.
[ Szerkesztve ]
-
Kikoma
csendes tag
Köszönöm a vàlaszokat. Olyan kérdésem lenne még, hogy amikor a telefon alap böngészőjét hadznàlom a lila ikont, belépéskor mindig írja frissítése a böngészőjén. De ismeretlen forràsból nem tanàcsos frissíteni. Mit tegyek?
-
Kikoma
csendes tag
Nem feltétlen Mi 4C kérdés. De màr múlthét hétfő óta az eredmenyek.com alkalmazàs valaamiért nem fut a telón. Megnyitom és csak loading, 5 perc utàn sem történik semmi. Viszont hàttérben mükszik, mert a a megjelölt csapatok, mérkőzések eredményeit azóta is szállítja. Frissítés engedélyezett wifinél. Itthon napi szinten kapja a wifit. Jelenleg nincs új frissítés. Megvan valakinek ez az alkalmazàsa és fut is jelenleg? Szerintetek mi lehet a gond? Probléma orvosolàsaképp töröljem az appot és újra rakjam fel? Ez segíthet?
-
Kikoma
csendes tag
Szerintetek, mikor egy a névjegyzékben szerepló profilt szerkesztek. Az illető névjegyére betudok tenni mozgóképet (gif-et) vagy csak fotót?
Milyen megoldásokkal tudnék egy videóból pár másodperces gif-et kinyerni? -
Kikoma
csendes tag
válasz Orionhilles #8383 üzenetére
Ez esetben mi a helyzet? Névjegyhez csak a képgalériából tudok beállítani fotót. VIdeónál ilyen funkció nincs is.Vagy gif-nél lenne?
Egyébként nekem MIU 7.5.4 van. De a showtime be van húzva.
[ Szerkesztve ]
-
Kikoma
csendes tag
Jelentkezett egy nagy problémám!
Az utóbbi egy hónapban vettem észre. Ha bekapcsolom az adatforgalmat nem csatlakozik egyből. Ilyenkor egy újraindítás segít. De akkor is csak az alap edge (2G) jelentkezik.
Elsőkörben vidéken Balmazújváros vettem észre, gondoltam ott olyan frekvencián megy amit nem tud a teló. De utána Debrecen több pontján is próbáltam ahol máskor máskor működött a 4G . De még 3G sem jött elő. Így pedig elég lassú és élvezhetetlen.Valakinek jelentkezett már ez a probléma? Típushiba?
Hogy lehetne orvosolni?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- LG LCD és LED TV-k
- Vírusirtó topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- iPhone topik
- Eredeti játékok OFF topik
- Porszívók - akkus és klasszikus vezetékes