Hirdetés
- Apple MacBook
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Mini-ITX
- Videós, mozgóképes topik
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Milyen egeret válasszak?
- Funkcionalitásra kihegyezett, USB4-es SSD ház a TerraMaster fémjelzésével
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Thome
veterán
-
dezz
nagyúr
Tudtam, hogy ez jön...
1. Akkor most nézd meg a colloquially szót a szótárban...! (Kb. népnyelven, póriasan.)
2. A Wiki sem tökéletes, azt a non-volatile memory-s részt (és bejegyzést) ki tudja, ki írta hozzá... Ellentmond a felső meghatározásnak és 30 év alatt egyszer sem hallottam, hogy a HDD-t vagy épp a CD, DVD, stb. lemezeket non-volatile memorynak nevezték volna... De tőlem aztán nevezheted ezentúl a DVD-t is memóriának, csak majd ne csodálkozz a reakciókon... -
heihachi
addikt
Néha amúgy el szoktad olvasni, amit linkelsz? Saját magad ellen linkeltél, gratulálok.
Colloquially, computer memory refers to the physical devices used to store data or programs (sequences of instructions) on a temporary or permanent basis for use in an electronic digital computer.
Non-volatile memory
Non-volatile memory is computer memory that can retain the stored information even when not powered. Examples of non-volatile memory include read-only memory (see ROM), flash memory, most types of magnetic computer storage devices (e.g. hard disks, floppy discs and magnetic tape), optical discs, and early computer storage methods such as paper tape and punched cards.Upcoming non-volatile memory technologies include FeRAM, CBRAM, PRAM, SONOS, RRAM, Racetrack memory, NRAM and Millipede.Asszem, mivel amit Te linkeltél, meg amit én, az mindkettő ugyan arról szól, itt a vita be is fejezhető. Köszi a linket szakikám.
-
dezz
nagyúr
Te nem vagy tisztában az alapfogalmakkal, öcsi. Ideje pótolnod:
"In computing, memory refers to the state information of a computing system, as it is kept active in some physical structure. The term "memory" is used for the information in physical systems which are fast (ie. RAM), as a distinction from physical systems which are slow to access (ie. data storage). By design, the term "memory" refers to temporary state devices, whereas the term "storage" is reserved for permanent data."
(RAM = Random Access Memory, ROM = Read Only Memory, stb.)
A félvezetős tár és a háttértár két külön fogalom -- még ha az egyik szó meg is egyezik, illetve adott esetben van is átfedés, mint pl. a flashmemória chipeket tartalmazó memóriakártyák (mellesleg, ezekre is áll, hogy gyors elérésűek). Ettől még a HDD nem lesz memória, számítástechnikai értelemben. Hogy te hogy próbálod idemosni a hétköznapi fogalmakat, az rohadtul nem számít. Meséld a Gizikének!
-
heihachi
addikt
WTF?
A számítógép memóriája pont azt csinálja, amit az embereké is, információt tárol. Ezért hívják memóriának, nem véletlenül. Ahogy az emberi memória, úgy a számítógép memóriája is tárolhat rövid távon, és hosszú távon, ráadásul az információ tárolás módja sokféle lehet. Mivel az ember szeret mindent rendszerezni, ezért ezzel is megtette, és a rendszerezés közben egyik ilyen létrejött csoport a háttértár nevet kapta. Ebbe tartozik a HDD, de ettől totálisan függetlenül az még információ tárolására szolgál, tehát memória. Egy másik csoportra hanyagul a memória nevet használjuk, mert az ember nem csak rendszerez, hanem hanyag is, pedig a többségüket helyesen félvezetős táraknak hívják, csak ez nem hangzik olyan jól.
Attól, hogy a hétköznapokban nem mondjuk rá, hogy memória, még az. Engem is drágámnak hív a csajom, aztán mégse így vagyok anyakönyvezve.
Ennyi, nem mondom tovább, ismerlek annyira, hogy tudjam, sose foglak meggyőzni.
Ha valami ciki, hát akkor az az, hogy az alapfogalmakkal sem vagy tisztában, aztán mindenféle fillratekről osztod az észt a PS3 védelmében.
Kímélj meg a választól, kifejtetted a véleményed, kifejtettem én is, mindketten leírtuk az értelmezésünket, meg hogy ki, kit, miért tart cikinek, itt érdemes abbahagyni.
-
dezz
nagyúr
Bibis a logikád... Attól, hogy van 1-2 dolog, amit annak ellenére memóriának hívtak, hogy nem chip alapú volt (mert pl. az még nem is létezett [egyébként egyszerűbb lett volna felhoznod a ferritgyűrűs memóriákat]), még igazak az állításaim... Megpróbálom szájbarágósabban: a memóriakártya háttértár, de mivel memóriachip alapú, memóriakártyának hívják. A HDD is háttértár, de nem hívják memóriának, mert nem memóriachip alapú. Tudod, mint a bogár vs. rovar esete... Azt is magyarzzam el?
-
heihachi
addikt
És akkor az EDVAC és EDSAC-ban használt késleltő művonalas tár sem volt memória, mert nem memória chipek voltak benne
-
BiP
nagyúr
Végre. Valami ilyen összehasonlításra vártam. Nem lett olyan egetrengetően kisebb.
Találtam egy összehasonlító videót is. -
Thome
veterán
válasz
bittehilfmir #47 üzenetére
Moderátort keresek topic-ban kérhetsz segítséget!
-
Thome
veterán
válasz
bittehilfmir #45 üzenetére
Erre ne várj választ, az egész ph területén tilos a warez. Én bízom benne hogy nem tudják feltörni.
-
bittehilfmir
tag
Nemtom itt lehet-e warezolni, nincs kiírva legalábbis
Én is tervezek előrendelni egyet. Ilyenkor újra ki kell találni a jónépnek hogy lehet megtörni? És lehet ezt majd egyáltalán nem is lehet megtörni? Mennyi időbe telhet kb? Előzőnél meddig tartott?
Lehet olyat, hogy Liveozok egy darabig, aztán elviszem megtöretni, utána offlineba játszok és mondjuk amikor jön a Kinect, akkor visszaállíttatom a nem tört verzióra és folytatom a netes játékot?Köszi előre is.
-
Norb€€€
aktív tag
Nincs memóriakártya foglalat? És ha valakinek csak arcade gépe van,és memókártyán vannak a mentései,és épp egy ilyenre szeretne cserélni?
-
heihachi
addikt
Hát, igazából memória az attól, hogy nem úgy hívják, és annak egy alfaja, leginkább másodlagos külső memória. Az amit mi általában memóriának hívunk, meg az operatív tár
A memória kártyát is memóriának hívják, pedig az aztán csak a tárolás módjában különbözik a merevlemeztől.
-
sTERNI
senior tag
Memória : 120Gb HDD... Mióta memória a HDD?
-
Razuel
aktív tag
Igen, zölden világít amikor normális működik (mint a dagi) és ha valami baja van, a hibaüzenetet pirosan elvillogja. (amikor megfőtt a gpu a fatben akkor világított mind a 4 led pirosan, ezárt Red Ring if Death)
Kérdésem az volt, hogy miből gondolod, hogy ezt a hibaüzenet villogást átváltotta a zöld? -
Thome
veterán
Na gyerekek, ennél akkor sem lesz RROD, ha 150fokról hűl vissza, és 5x lejött már róla a gpu, mert ebbe nincsenek piros színű ledek...
Microsoft kijavította az RROD hibáját. Mostmár GROD lesz...
-
CUskater
tag
válasz
norbitális #22 üzenetére
-
h-yle
addikt
Szerintem a WiFi beépítése, és a traktorhang elhagyása itt a legnagyobb újítás. Várok pár hónapot a megjelenés után és ha pozitívak a tapasztalatok, lehet lecserélem a dagit.
-
Sirandrish
legenda
válasz
norbitális #22 üzenetére
az aláírásod veszett kemény
-
norbitális
tag
Az én xboxom sokkal jobban nét ki!
-
Def26
félisten
válasz
littlelion21 #9 üzenetére
PS3 is ilyen volt csak a slim lett ilyen gagyi hatású. Boxnál pont fordítva volt. A sima verzió volt a matt és a slim az új fényes felületű.
Nekem nagyon tetszik. Amikor PS3 -am volt akkor ez tetszett a külsejében a legjobban.Egyébként ilyen antisztatikus törlőkendővel faszán lehet takarítani, csak egy törlés és kész. Én ilyet használok a Samsung TV re is, és nem karcos.
-
CocooN-z
őstag
Köszi, kihagyom, tapasztaltam már
:Érdekessége ha fejjel lefele tartva fújsz belőle, akkor Sub-Zerónak képzeled magad és egy laza mozdulattal le Cold Twist-zel bármit (pl. Ps3 Fat felületet
)
ui: mentségemre legyen, hogy normal mode-ban csinálta nekem, gondolom fel volt rázódva
-
ribizly
veterán
Összefoglalva:
Beépített optikai audio kimenet - eddig külön lehetett rácsatlakoztatni
Több USB port. - minek?
Beépített Kinekt port.
Új fajta vincsi. - nem kompatibilis az előzővel, szóval kösz MS
Hőmérsékletfigyelés. - már eddig is berakhatták volna, de legalább most vanMivel nem lett azért jelentősebb méretváltozás (PS_méretváltozások) és elképzelhető, hogy drágább is lesz, mint a most kapható elite (jasper) gépek 250-es vincsivel, így nem biztos, hogy megéri egy ilyet venni... Az új fícsörök meg annyira nem tűnnek izgalmasnak.
Amúgy szép próbálkozás.
-
g4mer
senior tag
Nekem jobban tetszik mint a "fat" változat
-
ferencka
tag
válasz
ninomento10 #2 üzenetére
inkább mint az elődje
-
CocooN-z
őstag
És mostmár modding nélkül lehet HDMI Kép + AV analóg hangot használni
N1!!!
Tuti benevezek egyre, mostmár tudni akarom mi lett a Halo story vége, bárhol látok "spoilert" (2007-es tudom
) menekülök...lehet hülye vagyok
littlelion21: Tapasztalatból tudom ( Szaküzletben dolgoztam évekig ): nem aza baj, hogy ellepi a por, hanem mikor le akarod törölni, akkor akármennyire is puha, antistatikus törlő-kendővel és hozzá-való Fényes Felületeken IS alkalmazható löttyel, kb a 3.-4. alkalom után tapasztalod meg, mennyire összekarcolja. Sajnos ez van. Matt felületen -pl a "régi" x360 fröccsöntött házánál- nem tapasztalnál ilyet.
-
littlelion21
addikt
Kapacitív érintő-gombok - mi a f@sznak?
+ a fényes felület; ez az, lepje csak a por. -
oO7
őstag
válasz
ninomento10 #2 üzenetére
nem inkább mint az elődje ?
-
Zsoccc
senior tag
Természetesen ez nem jelenti azt! A kinect port arra szolgál, hogy kevesebb vezetékkel old meg a dolgot. Az új xbox-nál ebbe dugod bele a kinectet és ez adja neki az áramot és ez helyettesíti az usb-t is. A régi xbox esetében külön tápkábel kell és usb-be dugod a kinectet. Szóval, mindössze kényelmi és esztétikai kérdés.
-
AXisBOLD
addikt
válasz
ninomento10 #2 üzenetére
-
Alexios
veterán
mi az a kinect port? a régi boxokkal nem tudom majd használni a kinectet?
-
MerLinh
senior tag
ezt azt jelenti hogy a régi boxokkal nem is lehet kinectelni? =)
-
ninomento10
csendes tag
válasz
DeltaPower #1 üzenetére
Kicsit jobbnak ígérkezik a slim, mint az utodja.
-
DeltaPower
addikt
viszlát RRoD
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF A620M R7 7700 64GB DDR5 500GB SSD RX 6800 XT 16GB ZALMAN I3 NEO Seasonic 750W
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! R9 3900X / RX 6700XT 12GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Olcsó Notebook! Dell Latitude E6540! I7 4600U / 8GB DDR3 / 128GB SSD! / HD8790M
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53