- Milyen videókártyát?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Gaming notebook topik
- iPad topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Projektor topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
€uro
őstag
Sziasztok!
Windows 7 alatt használok egy Windows XP Mode-ban futtatott Windows Virtual PC-t, rajta XP SP3-as rendszert.
Az előbb számos Windows frissítést telepítettem. Újraindítást kért. Megtörtént. De amikor újra bejelentkezett a Windows-ba, akkor azt látom, hogy üres az asztalom. Előtte tele font file-okkal. Böngésztem a mappákat, és látom, hogy minden üres. Mintha egy teljesen friss Windows XP-t kaptam volna.
De mégsem teljesen új XP lehet, mert például a NOD32 vírusírtó vagy az uTorrent rajta van. De szinte semmi más. Vagy csak nem tudom, hogy hol kell keresnem.
Segítsetek légy szíves, merre keressem a file-jaimat? Hova tűntek?
Köszi!
-
mifi75
csendes tag
Az XP módot én külső meghajtón (pl. SD kártyán) próbálom használni. Bekapcsoltam az írási gyorsítótárazást az USB-n csatlakoztatott meghajtón, 32 GB-os Class 10-es SD kártyát használok. Az XP mód feltelepítése nagy nehezen - és némi trükközéssel - sikerült, de nagyon akadozik az XP mód futtatása. Ilyen sebességekre képes a kártya:
Lehetséges, hogy ez a gond? Ha külső 2,5"-es merevlemezre telepítve futtatom az XP módot, akkor rendes sebességgel fut, ott ilyen sebességeket mértem:Érdemes egy gyorsabb USB3-as vagy eSata pendrive-val megpróbálnom vagy teljesen felesleges? Bizonytalanra nem mernék egy 40k Ft körüli kártyát venni, csak ha tutira működne róla az XP mód.
Van valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban?
-
Chris Kiki
senior tag
"Nem igaz, mikor "csatlakoztatod" a virtuális géphez a hardvert akkor leválasztja a W7 -ről, nem fogja látni csak a virtuális gép.
Nekem nyomtató gondom volt és azért kellet a XP mód hogy tudjak nyomtatni."Ez így van, A jó öreg Epson nyomtatóm vígan muzsikál Virtuális XP alatt. Oda-vissza kommunikálnak, míg Win7 alatt sehogy sem működik.
-
HPAA
őstag
"emiatt olyan hardvert ezután sem leszünk képesek probléma nélkül kezelni, amelyikkel eddig a Windows 7 támogatásának hiánya miatt szenvedtünk"
hát nekem pont ez jelentett gyógyírt , ugyanis minoltáék leragadtak XP szinten /tán win7 32-höz is an .../
pagepro 1350W -m van és sokadmagammal hiába vártunk 64bites drivert , lecserélni meg nem akartuk...
-
HXY
addikt
válasz
Kronos3000 #21 üzenetére
Főként ezért használok én is Ubuntut.
Van egy tökéletesen működő 11 éves nyomtatóm és scannerem.
Most dobjam ki őket, mert a HP nem csinál Windows 7-re drivert?
(A HP azt tanácsolta, hogy igen, és vegyek egy újat...)
-
Kronos3000
senior tag
Nekem két gondom akadt,win7 alatt nem ment a nyomtatóm,és a régi tv-kártyám...egy kicsit lehet macerásabb,de egy Ubuntu dual-boot mindkét problémát megoldotta.Lesz majd új nyomtató,meg tv-kari is,de az ubuntu is marad sok-sok okból,és ha bejön végre az új linux kernel,lehet hogy a win7-t száműzöm örökre
-
pzstm
titán
olyan hardvert ezután sem leszünk képesek probléma nélkül kezelni, amelyikkel eddig a Windows 7 támogatásának hiánya miatt szenvedtünk.
ennél a résznél lemaradt a smiley....nem egy helyen ősrégi nyomtatót így bírtam működésre....de ahogy nézem ezt mások is jelezték..
-
gabyka
aktív tag
"Újabb kernel a w7, mint az xp, azért nem működik..."
Ezt el is fogadnám minden szó nélkül, ha egyszerűbb/butább volna, vagy épp nem ismerné ax "xp-s utasításokat" vagy ha jóval kevesebb erőforrásból gazdálkodna...de ez sajna ugyanígy ment a w98 -> xp váltásnál is. Több hely kell neki mégis butábbnak tűnik.
Az átlag usert nem érdekli mennyivel fejlettebb ha mégsem megy a régi vason/vassal, a kockáknak meg itt egy csont, rágódjanak rajta. Ez szigorúan az én véleményem... -
Воланд
titán
Újabb kernel a w7, mint az xp, azért nem működik, tehát nem, nem logikus. Meg kellene már érteni, hogy ha az adott eszközhöz nem ír megfelelő drivert a gyártó, akkor nem a Microsoft feladata, hogy azt pótolja.
Az i7-el kapcsolatban, meg úgy egyáltalán, senki nem kényszerít az új megvásárlására. Miért is tennéd, ha a régi kielégíti az igényeidet?
A "szarnak ránk" kijelentésed meg egyenesen nonszensz.
-
HXY
addikt
Nem csak a Professional Enterprise, és az Ultimate verzióknál érhető el?
Ezt bele kellett volna írni.
(Csak átfutottam a cikket, így lehet, hogy én nem vettem észre.) -
jymri
csendes tag
Én Virtual box-ot használva tudtam használni a régi scanneremet ami csak win xp-n megy! Win 7 host alatt. Akkor itt nem ugyan az a helyzet? gáz..
-
" A virtualizáció a Windows 7 itthon kapható összes változatát támogatja, legyen szó 32 vagy 64 bites rendszerről. "
Ez a rész kissé félreérthető, ugyanis a Windowsból kapható itthon home premium, és arra nem fogod ezt felrakni.
Régi microsoft virtual pc-t le lehet tölteni, de az nem épül be a rendszerbe.
Csak professional, és ultimate verziókra telepíthető fel ez a rendszer. -
Raucher
tag
A virtualizáció a Windows 7 itthon kapható összes változatát támogatja, legyen szó 32 vagy 64 bites rendszerről.
Ez a mondat egy kicsit értelmetlen. Talán a Virtualizációt, a Windows 7 itthon...
Bár ez ellentmond a letöltő oldalon lévő információnak:
Windows XP Mode and Windows Virtual PC, available on Windows 7 Professional and Windows 7 UltimateGondolom a Virtual PC megy mindegyik Windows 7 változaton, de az XP mód nem megy Home változaton!?
-
Nowhereman
őstag
-
M107
addikt
Ha a win 7 újabb minta winxp akkor logikus lenne minden olyan illesztőproginak működni win 7 alatt ami ment xp alatt
Se sajnos nem így van
Magyarán az új nem kompatibilis a régivel
Annyira de annyira fejlesztenek a régi code nem kompatibilis az újjal nevetséges a z új nem támogatja a régit ezt nevezik fejlesztésnek
szégyenUI:
a mai tár kapacitások mellett leheten egy win 7 50-75 gb is alapból s benne volna minden illesztő. Dehát szarnak ránk mindig az újabb a jó a régi szart sem ér.
Lásd Intel I7 mizéria pl kijön a legújabb I7 a azt vedd mert a régi más szar nevetséges -
Realradical
őstag
Nekem egy tokenem így hajlandó működni, úgyhogy érdemes azért megnézni, ha valakinek kompatibilitási problémája van a Win7-el.Egy próbát mindenképp megér.
-
Alexios
veterán
Egyszer akartam használni egy nyomtató miatt, de hamar elment tőle a kedvem miután sehogy se sikerült összehozni
-
Alchemist
addikt
Részben elég gyengére sikeredett ez a virtuális XP... natív grafikus képernyőket ("DOS-os nagyfelbontás") nem támogat... a gyakorlatban többre megyek egy VirtualBox-os XP-vel.
-
MLaca
őstag
"[...]a Windows 7-tel történő szoros együttműködésből ered: a hardverek kezelése – ahogy az előzőekből sejthető – csak a gazdarendszeren keresztül történhet, emiatt olyan hardvert ezután sem leszünk képesek probléma nélkül kezelni, amelyikkel eddig a Windows 7 támogatásának hiánya miatt szenvedtünk." - gyász
pont ezért kellett volna nekem, szkenneremhez nincs xp-nél újabb os-hez driver, nemhogy 64bites
-
Rickenstein
senior tag
Van úgy, hogy nem jelenik meg egy program parancsikonja a Start menüben az XP Mode alatt (jelemzően alap Windows alkalmazásé. Pl. Remote Desktop). Ebben az esetben meg kell nézni, hogy nem szerepel-e az alábbi registry ágon található listában:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Virtual Machine\VPCVAppExcludeList
...ha igen, törölni kell.
Új hozzászólás Aktív témák
ph Ablak az ablakban, avagy Windows XP futtatása Windows 7 rendszeren belül. De hogyan és miért?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen videókártyát?
- Synology NAS
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- AliExpress tapasztalatok
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- Parkside szerszám kibeszélő
- E-roller topik
- További aktív témák...
- Új DLSS4 4K Gamer PC Ryzen 5 7600/RTX 5070 12Gb/32Gb DDR5/500Gb NVME SSD/750W 2-3Év gari
- Új DLSS4 Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 5060 Ti/16Gb-32Gb DDR4/500Gb NVME SSD/750W 2-3Év gari
- Új 2K Gamer PC R7 5700X/RTX 5060 Ti/32Gb DDR4/500Gb NVME SSD/750W 2-3Év gari
- BENQ ScreenBar Plus Computer Monitor Light
- Kedvező ár! Lenovo E460 laptop (14/i5-G6/8GB/128SSD)
- Bomba ár! HP Elitebook 8570P - i5-3GEN I 8GB I 180GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gombászkönyvek egyben
- LG K61 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest