- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- A hardverek is nehezen viselik a kánikulát
- Forrmell.enn
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- iPad topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
repvez
addikt
válasz
#32839680 #791 üzenetére
Sztem egyiknek se mondható hogy gyenge lenne, egy lenovo legion Y520as intel I7 7700HQ és 1050TI, meg egy Adata 256gb os 560mb/s os SSD és egy 2tb os seagate HDD.
DE a leállitásnál is eltelik vagy egy perc azután, hogy amonitor kikapcsol, mig teljesen leáll a gép és kialszik a bill világitás és leáll a ventilátor addig meg dolgozik . mint a gép.
-
repvez
addikt
válasz
MasterMark #788 üzenetére
A realtek driverjében , nem sok mindent lehet állitani, csak , hogy milyen bemenetet ismer fel és mi az alapértelmezett hangforrás, sehol nem találtam beállitást ahhoz, hogy ne PCM-et ajánlon fel,mert vagy ez vagy a semmi . mert ha az 5.1et választom akkor nem megy ki hang az AV felé.
És ez is csak ilyen aprobetús leirás, hogy az optikai csak Dolby Digital Live vagy DTS Connect-el tud többcsatornást, 2015ben cseréltem alaplapot pont azért, hogy csak 1 kábelt kelljen kihuznom az AV felé , mert sehol semmilyen tesztben nem emlitették, hogy optikain nem tud térhagngzást.A kiterjesztett modnál se enged sok beállitást, csak a felbontást amit megadok neki a nativra , de overscan/underscan modvan tudom csak ugy ahogy teljes képernyon használni a többiben mér rosszabb az eredmény.
-
repvez
addikt
válasz
Dragon3000 #786 üzenetére
Amiota kijött a win10 azóta használom HDD-vel az asztalin és csak 3 éve használok egy olyan laptopot aminek az oprendszer particioja egy 256gb os SSD.
Semmi egetverő gyorsulás nincs amit érzékeltem volna, lehet csak azért,mert egyszerü programokat használok ami a HDD -nbek sem volt probléma, de a másolásokba sem vettem észre , hogy több 100mb-al másolna vagy , hogy a telepitések sokkal gyorsabbak lennének. -
repvez
addikt
válasz
MasterMark #782 üzenetére
Nálam nem enged semmilyen többcsatornás hangot kiválasztani optikain csak PCM-et stereoban és az AV erősitőnek kell kikeverni DPL"-re a térhangzást.
Szóval ha egy mobilrol át tudom tükrözni a képeket és a videot vezeték nélkül, akkor a windows meg nem tudja azt megoldani, hogy ugyan azt megjelenitse a másik kijelzön is mint az elsön csak más felbontáson ? kiterjesztett modban is ugyan ezt teszi csak azt kellene, hogy az elsődleges asztalt is ugyan ugy megjelenitse a másikon .
Nálam amikor kiválasztom, hgoy kiterjesztett mod és kiválasztom a LG TV-t akkor kiválasztom a !K felbontást leokézőm és a nativ felbontás helyett kapok egy 3cm-es fekete keretet körbe amit a scale funkcioval tudom csak szemre kihuzni a TV kijelző széléig .
ÉS ez nem csak ezen a gépen , mert a másik asztali gépemen is zgyan ezt csinálta kiterjesztett modban. teljesen más konfig más TV ugyan az a hiba. -
repvez
addikt
Tök jó, hogy minden cikk azt irja a cimeiben, hogy mekkora nagy változás lesz a win11 , aztán amikor olvassa az ember a cikkeket, akkor csak anynit sikerül nekik leirni, hogy középre kerül a startmenü, meg az ablakok le lesznek kerekitve és más stilusu kinézete lesz az ikonoknak.
Ezt egy témát feldobva a win 10 re sőt akár a win7re is meg lehet tenni.
De semmi olyan tényleges fejlesztésről nem hallottam amit a hétkoznapokban ténylegesen segitene a használhatóságot.Egy oprendszernek amugy is minek, kell egyáltalán ennyire a stilusra és a kinézetre rámenni , meg sok dolgot belepakolni.
A legtöbb felhasználó, ahogy feltelepiti a wint máris telepiti a saját egyedi, más fejlesztő által készitett programjait telepiteni és ahogy felállt a rendszer és dolgozni akar a gépen akkor azt a programot inditja el és annak a programnak az UI-ját fogja nézegetni.Feleslegesen zabálja az erőforrást csak .
De ahhoz képest, hogy manapság már minden mindennel össze lehet kötni, a win10ben sem lehet normáélisan a többmonitoros összeköttetést megcsinálni, hogy a több kijelzőn ugyan azt lássam clone modban csak a különbözö kijelzöknek a különbözö nativ felbontásán.
Csak is az elsődleges monitor felbontásán tudja ez, mindegy ,hogy a másik kijelző nagyobb vagy kisebb felbontáson van.
Ha meg kiterjesztett modban használom ott engedi a különbözö felbontást igyaz, hogy ekkor sem lehet nativ pixelhelyes képet kapni, mert a kijelzőn lesz egy fekete keret amig nem méretezi át az ember , feláldozva ezzel a nativ felbontást.A másik, hogy az alaplapi hangkártyák még mindig nem tudnak optikai hangkimenten 5.1 vagy nagyobb hangot kiadni, csak sztereot vagy analogon.
Napi használat során szinte semmi észrevehetőt nem érezni az M2es SSD és egy sima HDD sebességkülönbségéből .
A window beépitett illesztőprogram keresőjével a win 95 ös óta még egyszer sem találtam drivert az eszközhöz ami ujabb vagy használható lett volna a fel nem ismert eszközhöz.
Csak ugy mint a beépitett hibakereső és megoldő funkcioval sem
DE a sima kereső is egy hulladék, lassu és ha nem tudod a pontos nevét a filenak akkor nem találja meg és olyanokat is feldob aminek köze sincs a keresés kritériumának.Minek kell közel 20gb helyet elfoglalnia egy oprendszernek mikor annak a feladata csak anyninak kellen lennie, hogy egy keretrendszert adjon, hogy minden alkatrész megfelelöen müködjön, de az összes drivert ugy is a gyártó biztositja igy a winben csak egy alap mindenre kompatibilis meghajtók kellenének csak .
Ha már a játékokat is ennyire támogatják, akkor miért nem veszik ki azt a korlátozást, hogy csak 8 tengely és 32 gombot tud kezelni egyszerre egy eszközként ? mikor ma a HOTAS-ok és a kormány+pedál vezérlökön ennél jöval több is lehet a kabin épitéséről nem is beszélve.ugy hirtelen most ennyi jutott eszembe amit a design helyett lehetett volna fejleszteni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Elektromos autók - motorok
- Mesterséges intelligencia topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Dr.Zoo blogja, avagy az élet nagy dolgai...
- További aktív témák...
- SZÉP Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Laptop -75% 15,6" i9-11950H 64/2TB RTX A4000 8GB UHD OLED
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Eladó Apple MacBook Pro 13" A1706 (Late 2017, Silver - EMC 3163)
- Amazfit GTR 2 Classic okosóra dobozában töltőkábellel
- Mac mini M1 chip 8 magos CPU-val, 8 magos GPU-val
- OnePlus 13 - Black Eclipse - Használt, karcmentes
- Windows! Logitech Mx Keys Magyar!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest