- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
simonzé
addikt
Ezen a Dell BT egér dolgon nem vagyok meglepve.
Még tudatlan windows userként (
)
elbirtokoltamhozzájutottam egy BT-os Dell egérhez az akkori munkáltatóm "Vigye akinek kell" szemétdombján. Vigyorogva kocogtam haza a frissen szerzett wireless csodával. Az örömöm addig tartott, amíg először le nem ment power saving módba a kis rohadék. Onnan nem jött vissza a BT kézi újracsatlakoztatásáig. Win7-ről beszélünk!Másnap lógó orral vittem vissza a céges szemétdombra. Szerintem mások is lefutották ezt a pár kört utánam, hiszen a maga idejében baromi csinos kis patkány volt. Csak hát sz*r.
-
Az a tapasztalat amúgy, hogy a mai gépeken (kivéve, ha nagyon új hw-ek vannak benne, ryzen, VGA, etc...)akkor a mai modern asztali disztrók gond nélkül elfutnak. Azért néha minimális vagy nem is minimális finomhangolásokra szükség lehet. A modern asztali felületek meg elég sok beállítási opciót kínálnak, a Gnome is, a KDE meg főleg. Nekem az összes gépemen a Cinnamon jött be legjobban, itt ismerem ugyan a beállításokat, de a legutóbbi két gépet is úgy adtam oda a felhasználóknak, hogy szinte semmit nem hangoltam rajtuk, de minden működik azóta is. Ilyen kérdést kaptam, hogy a suspend jelszavazást hogyan kell beállítani....de olyanok használják a gépet, akik addig Wint használtak, így a Cinnamon ebben is jó, mert eléggé hasonló a kezelőfelülete.
Egyébként a Dell gépek Ubuntuja nem éppen szerencsés, mert kicsit megdellezték, de valóban fut rajta minden desktop disztró.
Azért mint láthatjuk a kollégának is sikerült a lehetetlen! [link]
Airedhyal
Gratula hozzá, ez nem lehetett eccerű, ahogy nézem mikre képes az a gépezet! -
Legutóbb, amikor ezt olvastam, hosszú idő telt el, míg egy mezei egeret talált a kérdező és azzal működött minden. Nekem a gagyi és a normál minőségű egerem is működik, vezeték nélküliek persze.
Nem ismerem az alap Ubuntu felületet, de ez energiagazdálkodási beállítás lehet amúgy, már emlékszem, ja! Az olcsóbbik wless egér kb x perc múlva alvóba ment, idegesített, hogy mi baja van, de ha kattintottam egyet, akkor feléledt.
Valaki, aki ismeri a Gnome felületet, megmondja neked, hol lehet ezt az energiagazdálkodást ki/bekapcsolni a BT eszközöknél meg úgy egyáltalán. Az is lehet, hogy az egérbeállításoknál lehet.Gnome beállításokhoz fel kell még rakni egy plusz beállító csomagot, nem ugrik be most a neve és ne kérdezd, miért nincs fenn alapból.....
Megvan,
gnome-tweak-tool
, bár ahogy olvasom itt, már csak gnome tweeks...Ez kell a teljesebb beállításokhoz! Idiótaság ez így, de ez van.
(ha ezeken már túlvagy, akkor bocsi, de mindenképpen az energiabeállításoknál kapirgáld a felszínt)
-
Kansas
addikt
Nyilván arra is valók, hogy teszt/lab/tantermi gépen lehessen KMS nélkül is egy ideig működni, szóval kipróbálásra, tanulásra - leggyakrabban virtuálisan, MS hivatalos tréninghez is aktiválatlanul adja a lab gépeket. Ha jól értettem, ubyegon2 kérdése is erre vonatkozott, mármint a kipróbálásra.
Egyébként a watermark és egyéb megszorítások csak akkor lépnek életbe, ha lejár a "próbaidő" és nem rearm-olsz.
Éles rendszerre nem igazán javaslom, főleg, hogy pl. a HA-n is olcsón lehet kapni legális Windows kulcsot/matricát, ha megtetszett.
-
Kansas
addikt
A rossz kulcsot azonnal tudod, viszont némi korlátozásokkal(főleg kozmetikai) egy hónapig aktiváció nélkül lehet használni minden Windows-t, "slmgr /rearm"-mal pedig ezt még párszor ki lehet tolni.
-
Ezt a kollega írta itt fentebb... Nem tudom, nekem csak virtuál windózom van, amit nem nagyon szoktam aktiválni, mert sosem létezik hosszabb ideig...
Após laptopjára tettünk ilyen 7-ről 10-re frissülőst, az frissült csomó ideig (jóval azelőtt pakoltuk össze a gépet mielőtt odaadtuk volna, így párszor bekapcsoltam és updateltem). -
Raymond
titán
Na, megjott a gep. Nagyon jol nez ki, az Intel Ultrabook matrican latszik csak kopas, a hazon mas karcok nincsenek, a kepernyo is jo, a billentyuzet vilagitas is megy. Nagyon ugy nez ki valami manager gep volt ez. BIOS log-ok szerint 4 eves (2014 Sep az elso bejegyzes), majd megnezem a tag-et a Dell oldalan. Battery Health-re azt irja Excellent es tenyleg 1x 4GB RAM van benne igy nem lesz problema a masikat belerakni. Mindjart nezek rajta egy Budgie-t es egy Mint-et aztan hetvegen belovom.
-
NGA
addikt
Vettem a Tescoban egy Lenovo 320-as laptopot N3550 procival amikor félárban volt. Konkrétan 1 hét használat után felfényesedett a touchpad. Az egész nyiszorgott, ha ölbevettem.
Win10 szenvedés volt rajta.
Ha van a Win10-nek 8 giga ramja, és ssd, akkor igen gyors tud lenni, de az biztos, hogy i3 alatt semmilyen gépet nem vennék. -
dingdongkng
tag
Hát meg a másik, hogy itt 28eftról beszélgetünk. Azért milyen üzleti gép van? x200 p8400-al, meg t61. Azért az még talán kisebb élmény mint az atom. Nem elég hogy gyenge még melegszik is mint az állat.
Ja hogy ez a gép újonnan 70k volt? 70k-ért sokkal jobb consumer használt gépet lehet venni. Pl. Surface Pro2. Sokkal jobban kéne mint egy t440p 1366x768-as kijelzővel (tudom tudom volt belőle fhd is csak nem ennyiért).
Itt az a mocsok nagy gond, hogy mindenki új gépet hasonlít használt géphez. Azok a consumer vasak amik egyszer valaha 2-3 kilóba kerültek nagyon vonzók tudnak ma lenni.
-
MurdR
veterán
Ez így van. Feleségemnek összeraktam egy asztali PC-t, kapott hozzá egy Razer egeret, amit lecserélt
erre:Múltkor oda kellett ülnöm a gépéhez, mert asszem MSO-t telepítettem, és konkrétan a Next gombot nem találtam el vele, olyan az érzékelője. De neki ez kell, a Razer az sz*r.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Crypto Trade
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Óra topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Vírusirtó topic
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Óvodások homokozója
- További aktív témák...
- ASUS ROG Strix GeForce RTX 4070 Ti OC 12GB GDDR6X 192bit Videokártya
- RX570-es, RX580-as és RX5500XT eladó videó-kártyák - Garancia
- Canon EOS 1300D gép szettek, objektívekkel, kiegészítőkkel (1400 - 7900 expos gépek, újszerűek! )
- Macbook Air M2 8/256 100% akku
- Iphone 14 Pro fehér-ezüst 128GB nagyon szép
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA CM 750W
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- Bomba ár! HP EliteBook 8460P - i5-2GEN I 4GB I 320GB I DVD I 14" HD I W10 I Garancia!
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD digital konzol garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest