Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Milyen széket vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- Apple notebookok
- Azonnali informatikai kérdések órája
- OLED TV topic
- Apple asztali gépek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz Croissant #47 üzenetére
Áramingadozás, gyenge minőségű táp (nagy átlag nem vesz minőségit tápot!), használat közbeni mechanikai sokk. pl: láb mellet van a gépház és elég működés közben egy rossz pillanatban belerúgni véletlenül, vagy notinál ezt könnyebb elintézni (nem véletlenül vannak felrakva programok amelyek figyelik a vincsire ható erőket)
Aztán ott van az hogy nem egyforma minőségűek a vincsik, gyengébben sikerültek...ki lehet fogni rossz szériát. -
veterán
Volt az IDE kábellel rengeteg szopás (eleve a slave/master jumperolás egy iszonyatos kludge volt), de azért baromira örültünk neki, amikor a késes csatlakozót végre leváltotta. Jó kis full height Seagate MFM centrifugák kéthavonta lerázták magukról a kábelt, annál azért még az IDE is csak jobb volt.
And As It Is Such, So Also As Such Is It Unto You
-
ViZion
félisten
A Pata kábellel lehetett igazán terelni a légáramot!
Nem sajnálom igazán.Azért került már ide is "communication error" üzis gép, sata kábel kirázódott, annyi baja volt. Gagyi kábellel a sata is sz@r.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Croissant
aktív tag
Azért azt mondjátok már meg nekem, hogy akiknél így "halnak" sorra a SATA-s vinyók, meg így hulladék, úgy hulladék, azok mire használják??
Nálam napi használatban van 2db 250gigás, 2006-os Samsung, és semmi bajuk.
Meg van 2db 1 tb-s samsung is, az sem mai gyerek, kb 5 éves lehet, de hibátlan.
2 db WD green vinyó, 1 és 2 TB-s 380 és 276 nap működési idővel, 100%-os mindkettő. -
vittorio7
őstag
válasz MasterDeeJay #42 üzenetére
Jó áron vetted azt az átalakítót.
-
djculture
félisten
válasz MasterDeeJay #42 üzenetére
Ja arról ne is beszéljünk éves szinten mennyi satás eszköznek törik le a pöcke? Utána a pihent agyúak képesek ferrobonddal ráragasztani a sata kábelt hogy helyén maradjon
[ Szerkesztve ]
-
Szerintem a SATA sem strapabíróbb mint amilyen az PATA. Egyes csatiknál kilazul és a gép megmozdításakor is kicsúszik. Aztán az én lapomnál meg pont nem lehet rendesen bedugni annyira közel vannak az aljzatok.
PATA-nál meg már téptem ki a kábelt úgy hogy az aljzatban bent marad a fél csatlakozó. Annyira számomra nincs jelentősége annak hogy melyik a jobb szerelhetőségben hiszen a PATA-ból is van vékonyított, kerek...ződ, kék...najó vastagabb. Ami nekem fontos hogy nem kell master, slave jumperral foglalkozni satanál. Egyetlen probléma a sata visszafele kompatibilitása, nemrég szereltem egy gépet és SATA1-be nem ment normálisan a SATA3 vincsi. Szóval én nem sajnálnám ha teljesen kihalna de a SATA-nak is megvannak a bajai. Csinálták volna olyanra mint az USB.Én bevásároltam SATA-ATA oda vissza átalakítókból (~3$ Ebay), részemről már mindegy hogy melyik vincsi milyen. Sima átlag asztali SATA vincsit nem fog vissza érezhetően akár az sem ha ATA100-as módban megy. Talán az NCQ hiánya okozhat gondot, de egy olyan gépben amiben nincs SATA annál amúgy is mindegy.
Floppyból megy egy hordozható USB-s van tartaléknak amiről lehet bootolni is akár. -
rii
nagyúr
válasz quailstorm #33 üzenetére
azt már le se mertem írni, hogy igen, volt hogy a kábelen be volt tömve egy, de a alaplapon minden lyuk megvotl, vagy volt a kábel végén a kis pöcök, de a HDD-n nem, volt hogy a kábelről le kellett vágni szikével .-)
meg a mégrégebbi HDD-ken meg csak a tűk voltak, nem volt foglalat(#31) MMIX: jogos nekem eddig csak rémlett, de most hogy leírtad, beugrott hogy tényleg úgy volt: piros felé a pirosat
(#32) vittorio7: hát ezek kegggyetlen nagy királyságok voltak 97 környékén ja .-) standars kérdés: "van rack-ed?"
Meg akkor a jumper-elés csodáiról se feledkezzünk meg: primary-master primray-slave secondary-master secondary-slave .... régi szép idők, amikor csak 4 HDD-t lehett a gépbe tenni
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
djculture
félisten
Hát én tegnap cseréltem át a lapot egy 40 k-s asrockra de direkt vettem bele pata kártyát mert mondom ezekre bármilyen adatot rámerek bizni ami fontos mig a többi hulladékra nem nagyon. Azt se mondanám hogy lassú , kettőt beteszek ebböl a patából és a windowsban szoftver raid0 kötetet csinálok és 160-170 megával másolok erröl a kötetröl.
Magában 85-90-et tud ide létérez a cikkbeli wd. Azért 1 tányér 7200rpm ez a típus..
Satásban meg mai napig kapható olyan hdd ami 80-at tud akkor ha nincs rajta semmi, tudom haver is olyat vett háromnegyedik telenyomja 30-40 megával kinlódik adrive..[ Szerkesztve ]
-
8th
addikt
Jelen. Egy 2003-as 80GB-os Maxtor IDE vinyón ül a 'windózom' amit talán 2003-ban vettem az akkori P4 gépembe. 10éves jelenleg 527nap 9óra üzemidőnél tart és 100/100-as. Van még itthon egy 2002-es gyártású 40GB-os Maxtor is vésztartaléknak az is 100/100 annak még magasabb az üzemideje. Amúgy is gyenge gépben van szóval nem tűnik fel, hogy mennyire lassú. Én egyébként nem is azon csodálkozom, hogy a WD meddig húzta az PATA vinyók kivezetését hanem azon, hogy egy hét híján 2014-et írunk és jelenleg is lehet olyan lapokat kapni amin van ilyen csatoló. Minek? Lassú sérülékeny a csatija sok helyet foglal a lapon a gépben is csak útban van a kábel.
(#38) quailstorm: Mire használsz még floppy-t? Egy jobb minőségű csöcsös kép nem fér rá még zippelve sem.
[ Szerkesztve ]
-
CsendesMark
aktív tag
A fiatalabbaknak ez is olyan mint a VHS
Az ár per érték arány a vesztesek mentsvára :D
-
quailstorm
nagyúr
Én. Van 80-as, 40-es. Meg amíg a táp ki nem nyírta volt 160-as is. De újat nem veszünk, CPU még SSE2-t se támogat, és a már SATA-s egymagos LGA775-konfigért most adtak egy kemény tízezrest...
Szal otthonra nem hiszem hogy sokan vesznek új PATA HDD-t.(#30) rii: úúú b+, nekem van jobb sztorim. Ki szoktak hagyni egy tűt, meg bedugják azt a lukat, úgy már aztán tényleg csak egyféleképp tudod bedugni.
De alaplapon összes tű megvan, kábelen meg nincs mindenütt luk. Bedugni nem lehet. húúdefaszaaaEgyébként én is rántottam ki sata kábelt működő gépből menet közben... azóta az optikain nincsen csiptető.
[ Szerkesztve ]
-
rii
nagyúr
eszembe jutottak a régi szép idők
kedvencem ez volt, amikor a fekete részről hiányzott a kable key vagymi, a kiálló kis pöcök
aztán döntsd el hogy hogy kell betenni
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
djculture
félisten
Az még a régi satás wd persze hogy jó, most vegyél ilyen 1T wd blue-t ha 1 hónap múlva még működik össze teszed a kezedet , egyedül az WD5000AAKX ami birja valahogy az újak közül az olcsó kategóriából. Felette aki olcsó kategóriás wd-t vesz az garantáltan szívni fog.
Adatmentős havernál most is más sincs csak wd blue 1T meg wd green különbőző méretekben, de már red-böl is van pár mutatóban, de nem annyi mint ebböl az új hulladék blue-ból. Blue verzió az most ahulladék szinonimája lett sajnos régen pedig egy középkategória volt.[ Szerkesztve ]
-
Csapoati
nagyúr
válasz djculture #26 üzenetére
Nekem van egy 2005 eleji sata II-es WD-m (200 gigás). Kicsit már lassúcska, de működik. Mondjuk ez WD, ahogy írtad is, a többivel nincs tapasztalatom.
tehát a két csoportból a lassabbik legjobb idővel rendelkezőben lévők közül az ötödik legjobb időt futó indul majd a poleból.
-
vittorio7
őstag
Örülök, hogy lassan eltűnnek ezek. Csak a gond volt velük.
-
djculture
félisten
Ezek a 160- 250 320-as pata wd vinyók ölhetetlenek pedig. 2008-ban vettem az első wd2500aajb vinyómat, azóta is birja pedig ment 3 évet folyamatosan, azóta lett 34db 1600aajb-m azok sincs semmi bajuk 2010-esek. Satások az évak alatt úgy hullottak mint a fene, ezek birják, bármit rámrek ezekre bizni a satásokból meg csak a wd re vagy wd black/red ami ér valamit. Többiböl egy év alatt 3 nagy papirdoboznyi rossz gyűlt össze. 2db 500aajb-t még venni fogok mielőtt eltünne, mert sata átalakitóval újgépben is sokkal jobban működnek érdekesen mint a nagy böszme satás társaik.
[ Szerkesztve ]
-
pulcsi
tag
Régi szép idők, mikor hozták be a patát, hogy nem akar menni aztán kiderült sikerült fordítva belenyomni a kábelt, az egyik tűt meg piszkálgathattuk ku hátha jó lesz.
[ Szerkesztve ]
''A cmabrigde-i etegyemen kéüszlt eikgy tnuamálny áítllsáa sznreit a szvkaaon bleül nincs jlneestőgée annak, mkénit rdeeőzndenk el a btűek'' " Ezért a megrendelése teljesítése legkésőbb a hétfői (január 06) napon 15:00 - 18:00 óra között"
-
TommyNagz
senior tag
Engem az is meglep, hogy egyáltalán még gyártottak ilyet
encapsulation dot1q
-
törölt tag
válasz Csabroncka #16 üzenetére
"Nem gondolom, hogy siratnunk kellene, ez olyan mint a floppy szép volt jó volt akkor..."
A floppy-t már fénykorában is gyűlöltem.
-
Gergosz2
veterán
ki használ még ilyet?
Csak ezért , mert kb a merevlemez drágább már mit a konfig amibe beleraknák...
Nokia 6030 Hardcore User // I Panic Restaurant by Taito
-
Ruszki
senior tag
Egyszer sajnos minden felett eljár az idő.
Mindig jönnek újabb és újabb dolgok.
Ez manapság már nem újdonság.Az optimista a fényt látja az alagút végén, a pesszimista a sötétet az alagútban, a realista a közeledő vonatot, a mozdonyvezető pedig a három idiótát a síneken.
-
nagyúr
A 3 terás lemezek terjedésével (+GPT partíciók) meg az XP fog kihalni... na és. Haladni kell a korral.
Azoknak lehet probléma ez, ha valami spéci gépbe még ilyen van és nem lehet lecserélni a gépet. Pl ipari alkalmazásokban.
[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
félisten
válasz Csabroncka #16 üzenetére
Nekem csak annyi rossz tapasztalatom van, hogy a gagyi ajándék SATA kábel idővel rugalmatlan lesz, ridegedik, törik. Jobb azért persze, hogy nem öt centi széles kábelekkel szereljük már a gépeket
Vissza kell vinnem pár kazettát.
-
Eleve hülyeség volt az a 80 eres kábel kivitelezés, útban volt úton útfélen.
Xiaomi Poco F6 12 GB/512 GB Titanium :-p , Xiaomi smart band 9 Pro Black [GPS Signal in 2-3 sec.], Laptop Asus Oled Vivobook 16GB/1TB " Azért vagyunk, h legyünk " by pusszycat [175cm/102 kg.]
-
Csabroncka
addikt
Nem gondolom, hogy siratnunk kellene, ez olyan mint a floppy szép volt jó volt akkor...
Nem tudom, hogy ki hogy szereli a gépét, de nekem soha nem volt problémám a satával. A normális kábel alapból fémcsíptetős, ahhoz hogy valami törjön pedig igen ügyetlennek kell lenni.
"in medias res"
-
Spr1nG
tag
Nem fogom megsiratni...
http://www.spring-gas.hu
-
félisten
válasz cskamacska #13 üzenetére
Persze mert már nem igazán gyártják őket. Mint a DDR1
-
cskamacska
addikt
válasz Plazmacucci #1 üzenetére
Cserébe _sokkal_ drágábbak jelenleg a SATA változatoknál. Jelenleg egy 1TB-os SATA3 vinyó olcsóbb mint egy 320GB-os PATA változat, és a jó ég tudja annak milyen régi bele van.
"Para mis amigos todo, para mis enemigos la ley"
-
Zoz
őstag
Én a SATA kontakt hibákat szeretem nagyon... fagy, kék halálozik a gép, aztán a HD Sentinelben kiderül a turpisság "A lemez és a számítógép közötti adatkapcsolatban előfordultak problémák xxx alkalommal."
Kábel kuka...
Hetente többször is belefutok ilyen gépbe.Amúgy az, hogy nincs PATA-s vinyó, desktopon nem olyan nagy ügy, már vagy 10 éve SATA-sak az alaplapok, de legvégső esetben egy pár ezer forintos átalakító vagy SATA kártyával megoldható az ügy. Laptopoknál szívás, pláne hogy ott különösen előszeretettel döglenek a vinyók
-
-
Csapoati
nagyúr
Simán kilazult nem is egyszer a SATA kábel a vinyómból (gyanítom a rázkódása miatt). Persze van megoldás, a jobb kábelek csak összenyomva húzhatók ki, de pl. az alaplapokhoz nem mindig csomagolnak ilyet.
tehát a két csoportból a lassabbik legjobb idővel rendelkezőben lévők közül az ötödik legjobb időt futó indul majd a poleból.
-
Mr President
senior tag
Azt hittem ezeket már régóta nem gyártják.
iPhone 15 Pro | iPad Pro M1 | Apple Watch S7
-
Reinkz
senior tag
Nem tudom nektek hogyan tört le, "csúszott ki", egyszer raksz be hddt aztán 5évig hozzá se érsz
-
Mate
nagyúr
válasz Plazmacucci #1 üzenetére
Meg nem tört le....
-
félisten
Pedig ezekből sosem csúsztak ki a kábelek RIP
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Yettel topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- PlayStation 5
- iPhone topik
- Xbox Series X|S
- Ukrajnai háború
- Samsung Galaxy S10 és S10+ duplateszt
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- További aktív témák...
- Seagate Exos 7E8 8TB - SATA3, 7200 Rpm, 256MB - 100/100 -as - Eladó! 36.000.-
- Újszerű Kingston SSDNow UV400 480GB SATA3 SUV400S37/480G -2,5 SSD meghajtó
- SK Hynix Platinum P41 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Bontatlan - 7000-6500 MBs - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! "Új" 512GB Western Digital SN740 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Sandisk Extreme Pro microSDXC kártya 256GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest