- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Apple MacBook
- Forrmell.enn
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Acer notebook topic
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
- Home server / házi szerver építése
- Melyik tápegységet vegyem?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hoqspok
tag
Sziasztok !
Kis segítséget kérnék.
Youtube oldalról a Chrome csak hangot játssza le, képet nem, Pop out gomb új ablakba megnyílik és a lejátszás tökéletes.
Amit eddig csináltam, XP OP rendszer napra kész , NOD32 vírus irtó eltávolítva, Chrome 10 és FlashPlayer Java eltávolítás újra telepítés de ez után is hibás és amit vég képen nem értek hogy IE8, és Firefox esetén is ugyan ez a jelenség, Pop out külön ablakba megy a video
Nem tudom ez mennyire más de a lap alján lévő video-t normálisan lejátssza ..
na és ennél a résznél akadtam meg milyen összefüggés van a böngészők között és mi a különbség video és video között..talán valami XP beállítás lesz a hiba de lövésem nincs mi lehet az. -
koshmar
veterán
Ez az új Chrome tényleg jó.
HD videókat nézve a proci most már csak 48-49 fokig megye fel.
IE9-cel ugyanez felmegy 52-55-re, ahol felkapcsol a venti.
FF3-mal még most próbálom.De a CPU terhelés tényleg csökkent.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Szerintem a legjobb a chrome mostanában.
-
julius666
addikt
válasz
WonderCSabo #81 üzenetére
Minden hírnél (itt a PH!-n is) az UVD3-nál ott van a VP8 dekódolás, szerintem szar ami a Wikipédiá-n van (gondolom ott nézted).
Múltkor egyébként is találkoztam sületlenségekkel, egyre kritikusabban kezdem kezelni a rajta található információk hitelességét.
-
Rototti
senior tag
válasz
WonderCSabo #91 üzenetére
Ez a google animáció állat!
-
koshmar
veterán
válasz
hackeeeee #97 üzenetére
Nálam általában 4-6 fül van megnyitva, ritkább esetben 10-12, de nekem pont elég, ha felül, a füleknél látom, hogy melyik melyik.
És mi van akkor, ha mondjuk két Google-Chrome van megnyitva?
Mert az is úgy csinálja, hogy ha rámutatsz az ikonra, akkor megjeleníti mindkettőt.
Na de az Aero Peek-nél ott a fülek lesznek. -
hackeeeee
Jómunkásember
-
w333
félisten
Sajnos a beépitett flash lejátszó nem jó
és pl. youtube video-nál a feladatkezelőben előjön egy rundll32.exe , ezért én az adobe flasht használom a chrome-ban
és sokkal jobb
-
L7wy
őstag
válasz
Hát gyere el és nézd meg magad xD
-
koshmar
veterán
válasz
És persze, hogy csak a dev-en elérhető...
Én egyébként sem látom sok értelmét.
-
- = Zk = -
félisten
-
L7wy
őstag
(#54) janos1988
Tegyük fel trabantod van, de a ferrarit lájkolod
(#56) ddekany
hát ati 9550 9600ra módosítvasebességnél én észreveszem h például face kezdőoldala pöccre megy vagy nem, tizedmásodperces, de a szemnek sokat jelentenek
a videógyorsítás meg jó nekem is megy, chromeval játszva a HD 1080P High Resolution Video Test - Maine-t akadásmentes, ffal meg no comment (vagyis hogy minefieldamúgy jobbklikk a youtubes videóra "show video info"
-
hackeeeee
Jómunkásember
Nahjó, asszem ebben ki kell kapcsolni az aero peek-et, amíg nem jön frissítés..
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
WonderCSabo #81 üzenetére
Jah, akkor sry.
Ezt keverem mindig.
Viszont ez az Aero Peek bug engem kegyetlenül zavar.
Eddig jó volt, de most kegyetlen xar ez így, hogy "beragadnak" a lapok...
-
-
julius666
addikt
1: flashlejátszóban nézed a videót, hogy milyen böngészőben, az teljesen lényegtelen, ugyanígy a böngészőbeállításaid is.
2: az hogy flashben (meg amúgy is) tudod-e hardveres gyorsítással nézni x videót, az a videokártyádtól függ (a processzortól teljesen független)A flash amúgy ilyen szempontból elég válogatós a közepesen régi videokártyáknál, ha az egész dekódolási folyamatot nem tudja a videokártyád a beépített chipjével elvégezni, akkor a flash-sel biztosan nem fogod tudni használni a hardveres dekódolást.
-
julius666
addikt
válasz
- = Zk = - #51 üzenetére
Bocs hogy genyózok, de a linkelt videód ahogy nézem nincs olyan HTML5-ös verzióban amit az új Chrome is lejátszana (VP8), tehát Chromeban továbbra is a flashlejátszó játsza le -> az eredményeknek közük nincs a Chromehoz...
Amúgy abból is láthatod a dolgot (ha nem tűnne fel egyébként), hogy a fullképernyő HTML5-nél nem totális fullképernyő, hanem a böngészőablak területét foglalja csak el a videó (a HTML5 video tagben - a szabvány jelenlegi állapota szerint - nincs igazi fullképernyős mód definiálva). Ha a fullképernyős módra kattintasz Chromeban videónézés közben és az az egész monitort elfoglalja utána, biztos lehetsz benne, flashplayerrel nézed a videót.
A dolgot F11-el lehet megkerülni. -
Sonja
nagyúr
válasz
- = Zk = - #51 üzenetére
Na, ezzel a videóval én is teszteltem a Chrome 10-et.
1080p, teljes képernyő és fix 35 fps + max. 3% CPU terhelés!
-
julius666
addikt
Composited render layer borders.
Renders a border around composited Render Layers to help debug and study layer compositing.Őőő de minek kapcsolgatod ha nem direkt debugolás céljából?
Ezen nem lesz mit később bekapcsolni, ezt majd amikor a következő stable-be bekerül a composited Render Layers, gondolom kiveszik, tisztán debug funkció.
-
Atikusz
senior tag
nem tudom nálam mi lehet a probléma, de nekem sem automatikusan nem frissült, sem úgy, h a chrome weboldaláról letöltöttem az (feltehetően) új verziót, de mégis a régi verzió maradt meg: 9.0.597.107
mi lehet az oka, h nem frissül?
-
moonman
titán
válasz
- = Zk = - #51 üzenetére
31fps (24", 1920×1200)
32% CPU (T7700)
IE9 RC -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
- = Zk = - #51 üzenetére
Nekem ez Chrome-ban 30-40 között változik, IE9-ben full screen-ben pedig fekete kép..
-
Pantal
senior tag
Dehát nem rég frissítettem 8-asról 9-esre
-
bAtt001
addikt
az most komoly hogy nincs címsor? csak egy keresősáv van felül és nem tudom kimásolni az adott honlap linkjét...
-
koshmar
veterán
válasz
WonderCSabo #50 üzenetére
Összehasonlítanám én, ha lenne fent egy 9-es Chrome...
Esetleg egy Drago-nal tudom összevetni, az a külsejét leszámítva teljesen Chrome. -
vamzi
senior tag
válasz
- = Zk = - #53 üzenetére
Proci terhelést néztem, az fps nem érdekel, mert folyamatos a képe (eddig is az volt). Csak írtátok sokan, hogy jútyúb hádé fulszkrín cépéu 95%idle, ezért megnéztem én is.
-
ddekany
veterán
"face, sg, prohardver, vagyis az oldalak nagy részén észrevehető a sebességnövekedés
"
Ezt már sokadszorra hallom, és pont ezt kérdem, hogy de mégis mit kell csinálni, hogy ez érezhető is legyen... mert sg meg PH nyomkodáskor semmit nem látok, kb u.a. az FF és a Chrome 10 is. (Annyit láttam, hogy billentyűkkel tekerve a Chrome scroll sebessége nagyobb, mert nagyobb lépésekben ugrik... hát elég olcsó csel, FF is megtehetné ha akarná.) Lehetne hogy túl régi a videókártyám, stb... de neked is DX9-es van, ahogy elnézem, szóval...
-
vamzi
senior tag
Háth nem tudom. Ezt a videót 1080p-ben teljes képernyőn a procim 60%-os terheléssel hálálja meg a legújabb chromeommal. Mi lehet a baj? A gépben egy integrált HD3400 és egy dedikált HD3470 van hybrid crossfirebe kötve és win7 van a gépen.
-
- = Zk = -
félisten
ugyan WonderCSabo megválaszolta a kérdést, de...
én is igy teszteltem. megnyitottam a funny bunny-t, és végigtoltam fullképernyőn, 720p, 1080p....a jobb felső sarokban pluszban ott dolgozott a fraps.
legvégül pedig a Gamepodon kerestem egy vidit, amit beállitottam 720p, 1080p-re, és kitettem fullképernyőre. ennyi röviden.
a procit nem zabálta annyira, mint előtte, és a fraps szerint 28-35FPS-t produkált. azelőtt, más böngészőknél erősen fostam még a 480p-től is...futtasd le ezt a videót, és láss csodát. [link]
IE 9 RC-ben 9 FPS, Chrome 10-ben 30-32FPS... hm. engem meggyőzött.. -
ddekany
veterán
válasz
- = Zk = - #38 üzenetére
Miféle odalakat használsz ahol látszik? Komolyan szeretném látni én is, de nekem soha sem sikerült...
-
koshmar
veterán
válasz
WonderCSabo #46 üzenetére
Akkor mondd meg pontosabban, hogy hol mit nyissak még, és én megcsinálom.
L7wy: Chrome-ra toltam egyet.
-
L7wy
őstag
Apropó lájk
xD
-
koshmar
veterán
válasz
WonderCSabo #39 üzenetére
-
koshmar
veterán
válasz
WonderCSabo #39 üzenetére
Azt még nem néztem.
Mondjuk nem emlékszem már, hogy 9-esnél hogy alakult, de megpróbálom most fejből összehasonlítani. -
- = Zk = -
félisten
válasz
- = Zk = - #33 üzenetére
hát, magad uram, ha....
igen, hozott gyorsítást. nem is kicsit. az adatlapomnál levő laptopon szemkápráztató a gyorsulás. persze, ugyanezt az IE 9 RC is megtette, de végre örülök, hogy alakulóban van ez is (VGA/GPU gyorsítás böngésző/k alá)
-
floatr
veterán
A sunspider teszt nem tudom igazán mit tesztel, de nem alkalmas a javascript összetettebb mérésére, inkább csak amolyan bohóckodásra jó. A V8 benchmark egy elég vaskos JS-only teszt, és a peacekeeperben is meg lehet figyelni, hogy amikor olyan szekcióhoz ér a böngi, ahol leginkább a JS-motor a lényeg, ott néha többszörösét nyújtja, mint a többiek. A krakent nem annyira ismerem
-
julius666
addikt
A Chrankshaft tényleg durva , de miért csak V8-on telejsít jobban ami amúgy is az ő tesztjük ?
Most néztem peacekeeperben és a javascripttel kapcsolatos tesztekben bizony köröket ver a konkurenciára (a megjelenítéssel kapcsolatosakban az én eredményeim nem relevánsak, mert a dev verzió van fent mindenféle kísérleti beállításokkal és valami elszabódott a renderelőmotorban, különböző demókban is ahol DOM elemeket manipulálnak érezhetően vmi gebasz van).
Ez a különbség javascript-intenzív demókban amúgy már nagyon vastagon érezhető is.
-
- = Zk = -
félisten
oké, hogy "tehermentesiti" a CPU-t, és a VGA-t részesiti előnyben, DE....
. ez mÚkodik "integrált VGA" esetén is? -
koshmar
veterán
-
F34R
nagyúr
Nem a hőfok számít hanem a kihasználtság
1080p-s teljesképernyős yt videókat is simán viszi miközben a proci használat 5-12 % között mozog , a többi böngivel 25-30 %
(#28) Narxis
A Chrankshaft tényleg durva , de miért csak V8-on telejsít jobban ami amúgy is az ő tesztjük ?
Ha egy Sunspider & Kraken a felére esne leesne az álam
-
Akkor azért nem találtam itten az adataimat a szekrénybe, pedig este még odapakolta az asszony!
Viccet félretéve én a Crankshaft mellett örülök a Flash player homokozóba zárásának és az elavult pluginek kikapcsolásának automata módon.
Nagyon jó ez a Chrome, nem is használok már más böngészőt.
-
koshmar
veterán
Ez a "CPU-tehermentesítés" tényleg működik...
A Youtube-on HD videókat teljes méretben nézve a proci hőfok nem megy 50 fölé.
Eddig 55-56-ra is felküldte, ergo a venti azonnal elkezdett ordítani. -
bAtt001
addikt
verziószám lényegtelen de azért kicsit visszább lehetne venni belőle mert elszalad a ló és chrome 25-t fogunk használni lassan az meg már szerintem ciki
új beállítások menü pedig kifejezetten tetszik hogy új fülön kap helyet -
törölt tag
ez a lopja az adatokat ez mi pontosan? jut eszembe Ti fent vagytok facebookon?
-
floatr
veterán
válasz
hackeeeee #17 üzenetére
Azt egy ideje már megfigyeltem, hogy elég sok processze van. Lehet h ezzel kavarodott össze.
(#19) pitepeti71 mára már csak urban legend. Régebben automatikusan gyűjtötte a felhasználói profilra vonatkozó adatokat, és ment a félés, hogy a nagytesó majd mindenkit jól megnéz. Meg volt az a kis maleur az EULA-ban, és az ellenállók azt hintették, hogy a gugli minden adatodat, ami keresztülmegy a böngin a magáévá tesz. Aztán az EULÁ-t kijavították, az automatizmust meg az európai kollektív félés miatt beszüntette, és most csak annyit tud meg rólad, amit bármelyik másik böngészőn keresztül, ha be vagy jelentkezve az accountodra.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Hm. Ez ok, csak eddig, asszem a 6-ossal, vagy 7-essel kezdtem el használni, azóta nem volt gáz a stabil vezióknál.
Most tűnt fel, hogy mintha beragadnának a lapok, vagy ilyesmi, és azt írja, hogy üres lap, és forog a kis jel, és persze tálcán is mutatja a lapokat, de közben csak 1 lap van megnyitva.
-
floatr
veterán
Idéznélek téged más topicokból -- akár magadnak is címezhetnéd ezt -- de annyira nem érdekel. Őszintén sajnálom, hogy elrontottam a szórakozást.
(#11) hackeeeee sokadjára tűnik úgy, hogy nem a vista/win az elsődleges platformja, dehát béta még a "lelkem", hát még ha látnád a daily buildet néha mit tesznek vele. Most éppen valami debug jellegű frame-eket felejtettek benne a hw gyorsított layereknél.
-
floatr
veterán
No akkor a mai móka és kacagás már megvolt, és megérte idelátogatni. Fejtegetném tovább, de asszem hiába tenném. Mondhatnám azt is, hogy ez legyen a legnagyobb móka az életedben, de nem vagyok genyó. Tény, hogy kell hozzá bizonyos szellemi érettség, hogy az ilyen mókás dolgokon -- "10" vagy "seven" -- az ember egyszerűen túltegye magát
(#9) F34R bár a 30 elsőre elég nagy számnak tűnik, általános iskola 2. osztályában már azért foglalkoznak vele
-
floatr
veterán
válasz
LeslieG Jr. #4 üzenetére
FYI:
"Web Page Prerendering.
Speculatively prerenders complete webpages in the background for a faster browsing experience." -
koshmar
veterán
válasz
LeslieG Jr. #4 üzenetére
Nekem jelenleg 5 böngészőm van.
Ja, egyébként 6 volt, de a Safarira nem tudtam ráérezni.
Most:
IE 9
FF4
Opera 11
Dragon 8
Chrome 10 stabilEgyébként én sokáig a beta-kat, dev-eket, sőt, még a Canary build-et is használtam.
Valahogy egyik sem olyan jó, mint a stabil. (rejtélyes dolgok történtek).Ez a 10-es villámgyors és stabil.
-
LeslieG Jr.
őstag
-
Azért megmaradhatott volna a h264 is. Bár nem tudom mi használja.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- iPhone topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Vicces képek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Apple MacBook
- Forrmell.enn
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A54 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged