Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jack@l
veterán
A gyengébbek kedvéért:sok ezer befektetőt győztek meg már edddig, bőven túlszárnyalták az eredetileg fejlesztésre és gyártásra kért pénzt. Nincs szükségük több befektetőre.
De ezt csak a gyengébbek kedvéért írtam le sokadszorra, hátha felfogod.Mellesleg sok tízezer emberke alig várja hogy kijöjjön az első verzió és megvehesse(nem nem kishazákban ahol minimálbéren vegetálnak az emberek), azért ez már elég szép darabszám az első pár batch-re.
Mellesleg, ha nem fogod fel aggyal, pár alkalmazási példa: szumilátoros, fps "gamerek", 3d-s video lejátszás(itt akár élő, körbeforgatható kép), mérnökök, főleg építészek, orvosi diagnosztikában is biztos vagyok benne, hogy segíthet. Video konferenciákhoz is tuti használják majd néhányan.
Remélem kielégítetettem kissé megroggyan befektetői képzelőerőd és szaladsz a miliárdjaiddal a már lekésett vonatra.
[ Szerkesztve ]
A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
Jack@l
veterán
Azt azért vágod mennyit harácsolt össze az oculus kickstarteren, még mielőtt Carmack betete volna a lábát?
A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
BiP
nagyúr
"mert alapvetően nem itt van a probléma, hanem ott, hogy nincs hozzá befektető. "
Tényleg nincs? Mert az, hogy a Zenimax nemet mondott rá, szerintem nem jelenti azt, hogy nincs más jelentkező befektetőként. Bízom benne, hogy fognak benne látni fantáziát pénzügyileg is. (technikai fronton egyértelműen van).Röviden összefoglalva, zárásként: Én sem kergetek rózsaszín álmokat, hogy milliárdos eladások lesznek, de az a fajta szkeptikusság és ellenesség, ami belőled árad a dolog iránt, nekem már túl sok.
Ez egy új dolog (mármint a VR maga nem, de hogy lehozzák a consumer piacra), érdekes téma, érdekes irány, ezért kíváncsian várjuk, hogy mi sül ki belőle. Bizakodó vagyok, mert érdekel, és szurkolok nekik.
Majd a piac beárazza, majd a piac eldönti, hogy mennyire fogadja be, de tőlem nagyon távol áll, hogy előre leírjam, és vehemensen szajkózzam, hogy esélye sincs.
Majd a jövőben eldől, mi lesz a sorsa.[ Szerkesztve ]
-
Jack@l
veterán
Befejeztem, tényleg nézz utána a dolgoknak, nagyon.
-
Jack@l
veterán
Hidd azt amit akarsz, én meg értek hozzá (technikai síkon).
[ Szerkesztve ]
-
Jack@l
veterán
Ne csinálj magadból nagyobb bohócot, minden megvan a technikához már, ugyanolyan jól fog futni rift-el egy játék, mint most egy fullhd-s monitoron.
(már csak azért is, mert laptopokkal szoktak demózni bemutatókon...)
De mért is nem nézel utána dolgoknak mielőtt megszólalsz?A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
Jack@l
veterán
Egyszóval: te nagyon félreértetted ezt a támofgatás dolgot. Nincs semmiféle megerőszakolás. Vagy bele van rakva, vagy nincs.
Excluzív jelentheti pl: hogy csak oculussal fog futni.(bár nehezen tudom elképzelni hogy a monitorosokat meg kihagyják a buliból, inkább marketing szaga van a bejelentésnek)[ Szerkesztve ]
-
Jack@l
veterán
Se új, se régi játák nem fog menni anélkül hogy bele ne építenéd az oculus api-ját. (de ha neked ez megerőszkolást jelent, akkor nevezd annak)
Kívülről, mégha bele lenne építve a windows-ba az api mint a dx része, akkor se tudnád használni régi játékoknál, mert egyrészt a bemenetet kezelni kell a játékban, másrészt úgyis aktiválni kellene az oculus-os nézetet valami paranccsal/kapcsolóval, meg egy menüpont se ártana hozzá.
[ Szerkesztve ]
-
Jack@l
veterán
Ember, tényleg kezeltetned kéne magad. Az Oculus az utóbbi évek leghype-oltabb tech cucca. Ha netán kijön a customer verzió nyár körül, lefogadom hogy több hónapos várakozós rendelés lesz belőle jó ideig.
Van már több játék is ami támogatja, de kb 1-2 napos munka beleintegrálni a meglévő dx-es vagy opengl-es játékokba. (mondjuk patch-ként)
A többi zagyvát meg nem értem amit összehordtál, van dögivel keret a fejlsztésre legyártásra, van igény rá, és mivel relatívan olcsó lesz, kereslet is bőven. A marketinget már nagyon felfuttatták.[ Szerkesztve ]
-
dabadab
titán
"Én azon a föld bolygón élek, amin él még rajtam kívül több mint 7 milliárd ember, de csak 85db ember birtokolja a 7 milliárd ember összvagyonának bevallottan a felét."
Én meg azon a bolygón élek, ami tele van olyanokkal, akik a híreknek csak a címét futják át.
DRM is theft
-
BiP
nagyúr
Ez a hsz-ed pont üti az előzőt. Ha úgyis az ő kezükbe megy a pénz, akkor nem tök mindegy, miből jön be nekik? De.
Ill. szerintem ez az OR túl pici falat ahhoz, hogy emiatt komolyan aggódjanak vagy gáncsolják a dolgot. Ami megint azt jelenti, hogy szabad az út az OR előtt.A lényeg az, hogy most is finanszírozza valaki a kutatást, szerintem a piacra dobás is menni fog.
Innentől kezdve pedig a piac, a vásárlók majd eldöntik, mennyire kell nekik a cucc. És nagyban függni fog attól is, hogyan sikerül majd beárazni.
Szerintem sem lesznek milliárdos volumenű eladások, de nem is várja senki, hogy mindenki dobja el a monitorát, és ilyet vegyen.
De ettől még piacképes lehet a cucc. -
BiP
nagyúr
Szerinted az OR befektetőit érdekelni fogja bármilyen szinten is, hogy mennyivel kevesebb tévét/monitort adnak el, ha ezt meg viszik és jön belőle haszon?
Persze azt el tudom képzelni, hogy a többi kijelzőt gyártó cég lobbizni fog, és ekézni fogja az OR-t, hiszen nekik valóban konkurrenciaként fog jelentkezni.
[ Szerkesztve ]
-
BiP
nagyúr
Korábban is elég szkeptikus voltál, úgy látom, ez nem változott
Szerintem az igazság valahol félúton lesz. Most kicsit nagyobb a lelkesedés, mint a korábbi évtizedes VR próbálkozásoknál, tehát nagyobb eséllyel indul.
(mondjuk ha azt nézem, a 3D tévénél is mekkora lelkesedés volt, a népek mégsem kajálták annyira, mint amennyire a gyártók szerették volna).
De itt a gyártók, fejlesztők is lelkesek, tehát rendes tartalom is lesz hozzá, ennyiben más.
És ha pár techdemo-s változatnál többet eladnak, már siker szerintem, mert elég szűk az a játékos réteg, akinél reális esély van, hogy erre igazán rá fog igazán pörögni.
A játékélmény forradalmi, de nem fogja forradalmasítani a játszást, mert annyira nem fog elterjedni szerintem.Ami a kutatást és a megtérülését illeti: azért nem egy olyan pénznyelő projekt volt eddig, ami nagyon sokáig nem hozza be az árát, vagy esetleg soha. Legjobb példa erre az űrkutatás (és még kapcsolódik is Carmackhoz).
Itt viszont nem is méregdrága hardverekkel dolgoznak, tehát az alapköltsége nem olyan brutális, szerintem a fejlesztők munkabére a legnagyobb tétel.[ Szerkesztve ]
-
Jack@l
veterán
Te nagyon eltévedtél, szerintem már rég visszajött a fejlesztés ára csak az eladott developement verziókból...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest