Új hozzászólás Aktív témák
-
Thrawnad
senior tag
Kicsit régi a topik, de hátha megszán valaki.
Egy Nvidia Quadro K4000 ketyeg a gépemben, teljesen jól ment eddig, egy nagyobb házban, egy nagy gigabyte alaplapban egy 4 magos xeonnal.
Változtak a dolgok, sokkal kisebb alaplapom lett, és egy 8 magos xeonom, 32 gb memóriával.
Ebből az okból kifolyólag vettem a 20 éves kopottas T-System böhöm nagy ház helyett egy csinos DeepCool házat.
Itt jön a gond:
Az aranyos kis kedves videokártyám nem bírja a bezártságot. Fő mint a dög.
Már kisebb progik is nyírják. De AutoCad alatt izzad mint az ördög ha szenteltvizet lát.
Tud valaki tippet? Milyen vízhűtés lenne jó rá? Mivel kompatibilis felfogatás téren?Thrawnad
-
Gus-T.
tag
Eligazítanátok a témában?
Adott egy i72600k + ASUS sabertooth P67 + 16G ram + 256 samu SSD
és egy EVGA 580gtx 3GMostanában el kellett kezdenem 3Dmax és Cinema 4D-t használni és hát a renderidő... noss hát nem erre van a gtx, tisztában vagyok vele. (tudom firepro vagy quadro)
De olvastam, hogy többeknek sikerült egy pc-be összerakni a két karit (volt: gtx + firepro, és volt gtx + quadro)
Annak ellenére, hogy többen is határozottan állították, ilyet nem lehet.Szóval egy 580 mellé mit ajánlotok ? (3Dmax és Cinema 4D -hez)
Ill a legfontosabb:
- ennek a telepítési metódusáról tud valaki megbízható infókat?
- melyik kártyáról van meghajtva a monitor és hogy mondom meg a 3D-nek hogy a a fire/quadro-t használja a rendernél, de ha épp nem 3D-zek akkor term a gtx-et használja?Ja és sima 2 monitoros rendszerem van kiterjesztett asztallal... semmi faxni.
TUDOM nem egyszerű, de talán el tudtok irányítani... köszönöm.
-
Fr3eWar
őstag
A 4000--en (ha a kép arról készült) hol van a második DVI?
-
oxalisz
tag
Az erősebb gép:
Intel® Xeon® X3470 2.93 GHz, 8 MB: 2.93 GHz, 8 MB total cache, quad core/8 threads, technologies: VT-x, TXT, 12GB DDR3-1333 ECC (3x4GB): 1 module PC 1333 (PC3-10600), ECC, DIMM, NVIDIA Quadro 4000 2GB, win64 proA gyengébb:
i5-2500 4 mag-4 szál, ASUS p8p67 pro, 8Gb DDR3-1333 non ECC, PNY quadro 600 Win 64 pro. Ez a gép annak ellenére jól húzható, hogy nem K-s a CPU. Ha kell 4200 MHz-n jár.A gépeken Solid Edge ST5 fut. Ha szinkron környezetben készült dolgokkal számol, akkor a mag és több szál sokat számít. Ha hagyományos környezetben készült dolgokkal számol, akkor a minél nagyobb órajel számít. Ekkor jobb a sokkal olcsóbb i5.
Amikor a modellből rajzot kell generálni - nagy összállításoknál - akkor a Q4000-s gép viszi a pálmát.
Mint azt itt többen megírták, a konkrét alkalmazás és a vga kártya viszonya nagyon más lehet. Érdemes - beszerzés előtt - valódi tapasztalatokat begyűjteni, mert a marketing félrevezető...
-
copass
veterán
nos, azt kell tudni hogy minél több mag van, annál jobban szétoszlik a teljesítmény.
többmagos rendernél hasznos, ott agyonver mindenkit, viszont alkalmazás szinten, ha nem elég magas a magonkénti órajel akkor eléggé zavaró tud lenni, ingadozik folyamatosan a teljesítmény, ahogy eloszlik a magok között.
én inkább egy erős 4magost vennék,mint egy gyengébb 8magost. -
oxalisz
tag
Az előző generáció Q4000-2Gb DDR5 és Q600-1Gb DDR3 kártyát tartalmazó géppel van tapasztalatom.
Mind a kettővel 3D-s gépészeti tervező munka megy. Az erősebb gép 2560x1440-s felbontás mellett néhány 1000 alkatrészből álló összeállítást normálisan kezel. (Értsd ezen a folyamatos forgatások stb. megjelenítését.) A gyengébb 1920x1200-s felbontás mellett ugyanezt érezhetően lassabban végzi.
Az nvidia quadro driver-ei jók, és folyamatosan frissítik.
Ha a két kátyát dobozos változatban kell megvenni, akkor a Q4000 4-5x drágább a Q600-nál. Ez a különbség irreális, a teljesítményben nem látszik.
Fontos, hogy ez a termék vonal munkára készült. Otthonra kár ilyet venni. -
copass
veterán
-
kromatika
veterán
bárcsak a Geforce bővítéséről szólna a hír.
-
KAMELOT
titán
Munkára jók ezek! Nem átlag usernek készültek az tuti!
-
kriszpontaz
veterán
Annak idején, amíg megvolt a HP 8530W notim, volt benne egy Quadro MX700, hát, CAD alkalmazások alatt semmivel sem volt gyorsabb mint egy 9600GT, de legyen írva a javára, hogy azért csak egy notebookban volt, fele annyi számolóegységgel.
Annyi volt a baj vele, hogy alig érkezett hozzá driver frissítés, a gyártói honlapról letöltött vezérlőprogramok pedig nem települtek az egyedi hardverazonosító miatt.
A Flash videó gyorsítást (pl. Youtube) meg el lehetett felejteni a Quadro driverrel, mert nem volt benne ilyen opció. -
copass
veterán
-
GeryFlash
veterán
A k600 mégis mire jó? mennyivel jobb profeszionális felhasználásra, mint egy régebbi ati prof kártya, vagy akár egy gtx 560?
-
stratova
veterán
Mondhatni, no meg persze megoldották, hogy egy paramétereiben sokkal gyengébb Quadro kártya jobban szerepeljen prof. alkalmazásokban, mint egy asztali.
A jó kis softquadro időszak
JanR: én ezt a sok kártyás sok kijelzős bohóckodást nem teljesen értem, van erre célhardver, szinte biztos, hogy Nvidiának is.
-
Bull1
aktív tag
K600 tök olcsó.
-
törölt tag
Dupla pontosság mellett gyönyörű visszalépés.
-
QwErTy42
addikt
Ezek miben különböznek a quadro 600, 2000, 4000 szériától? Õket váltják? Jobbak?
-
kovee01
tag
válasz
Strix Aluco #4 üzenetére
Vagy inkább éves fizetése... :S
-
Strix Aluco
aktív tag
Ezek mellé egy Xeon konfig plusz egy Eizo, és megvan egy átlag magyar fél-egyévi fizetése...
-
stratova
veterán
Akkor ezzel befutott a FirePro W5000, FirePro W600 ellenfele, ha jól látom. A legkisebb Firepro A300 alatt van.
-
Mans20
addikt
Csodás,már csak a geforce kínálat bővülhetne 1-el.
-
JanR
addikt
4 ilyen vga + 16 monitor és még a Titan drága
Persze, ezeknek is megvan a piaca, de elég durva.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- Nincs még weboldala, vagy szeretne újabbat? 50.000-ért teljes oldalt kap
- Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak korrekt áron
- Samsung Galaxy A71 128GB Kártyafüggetlen, 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest