- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
Új hozzászólás Aktív témák
-
JulWCZar
senior tag
válasz Alvin_ti4200 #178 üzenetére
Tévedés. Amit felsoroltál már egy éve a piacon van, a Sandy Bridge kivételével ez a gép már tavaly télen kijött.
Ez a tavalyi, Core 2 Duos változat 6-7 hónapig volt a piacon, tartva a 8%-os részesedését az eladásokból.
Idén június végén jön (csendben) a Sandy Bridge frissítés. Nyártól októberig 8%->28%-ig nő a részesedés.
-
Alchemist
addikt
válasz Alvin_ti4200 #147 üzenetére
"fél, hogy az Apple ARM-ra vált a következő Airnél"
Ezzel jórészt elvesztené a professzionális felhasználók piacát, akiknek nem mindegy a gép teljesítménye.
Éppen olvasok egy érdekes könyvet az antigravitációról... képtelen vagyok lerakni.
-
rudi
nagyúr
Na, látom a cikk lényegét levetted Én még annyit tennék hozzá, épp tegnap gondolkodtam azon, hogy az ARM-nak máshol van a - hogy is fogalmazzak? - nyereséghatára. Az Intel mivel birtokolja az x86 piacot úgy diktálhatott és fejleszthetett, ahogy akart, mert az AMD sajnos egy nagyon alamuszi konkurens az állandó pénzhiány miatt. Minden egyes platformból kisajtolta az Intel a maximumot és mindig csak annyit fejlesztett, amennyit feltétlenül szükséges volt - lásd a máig alig előrelépő Atom. Az ARM most jött lendületbe, nem akar annyira sokat keresni meg alapvetően nem szabályoz, szóval egy sokkal egészségesebb piacot alakít ki a maga platformja körül, amire ráadásul rákapott a nagyon futó "kütyüpiac".
DE! Az Intelnél azért nem szarral gurigáznk, van ott tőke és know-how is, csak eddig azért annyira nem kellett hozzányúlni. Most viszont eléggé megnőhet a nyomás, az ARM megoldások irányából végre van igazi, független konkurencia, szóval meg kell lódulni a fejlesztések piacra hozásával, nem lehet tovább maximális profitra ráállva csepegtetni. Ha egészséges az Intel, akkor pillanatok alatt előállnak egy 22 nm-es Atommal, ami versenyképes ARM alternatíva, ha meg nem az, akkor pár éven belül jó nagy ajban lesz.
Más: Apple K+F. Szerintem olyan nem is nagyon van hardveres értelemben. Ők inkább egy szoftvercég, plusz jó formatervező csapattal egy durva marketing osztállyal és valag pénzzel a hátuk mögött. Valódi hardvert csak akkor fejlesztettek (ARM), amikor vettek egy külön céget erre, korábban mindig vettek valamit hardvert, divatosan becsomagolták és kész. Fix a hardver és kicsi a termékpaletta, saját az oprendszer ezért nem kell óriásit szívni a kompatibilitással, OEM-eknek megfeleléssel. A dizájn elsőrangú, megjelenés után minden termékük masszív gyermekbetegséges, tán jobbam mint a konkurenseké, akik nagyságrendekkel több modellt futtatnak. Szóval ott az Applenél szerintem elsősorban cégstruktúrában és piaci mentalitásban vannak előbbre, lényegében abban, amiben az ARM jobban áll az intelnél.
Resistance Is Futile. You will be assimilated!
-
ddekany
veterán
válasz Alvin_ti4200 #154 üzenetére
"Sok program talán nem is kellene, hiszen az App Store-ból gyakorlatilag minden ARM kompatibilis."
De notebookra való alkalmazások? Meglepődnék...
-
ddekany
veterán
"fél, hogy az Apple ARM-ra vált a következő Airnél"
Semmi sem kizárt, de én túlzott optimizmust érzek a levegőbe ARM vonalon. Egyrészt mondanám, hogy ez milyen nehezen kivitelezhető technikai okokból (újrafordítani minden programot), de hát az Apple egy ISA váltást már meglépett anno (PPC -> x86), szóval láttuk, hogy túlélhető lehet. Másrészt, azt még nem láttuk, hogy a mostani ULV SB-t teljesítményben elérő ARM milyen lesz... Mert hát a mostani amúgy számítási-teljesítmény/fogyasztásban jó ARM cuccok abszolút számítási teljesítménye lepkefing ahhoz képest, ha nem tévedek. Meg persze mire ilyen ARM lesz, az Intel-nek is lesz már jobb az SB-nél is.
[ Szerkesztve ]
-
vanhalen
senior tag
Meglepne, ha már a következő Air-nél ARM-ra váltanának
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.