Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Alchemist

addikt

válasz hcl #231 üzenetére

Az a baj, hogy alapból sántít manapság az egyediség. Mindenki tömeggyártott cuccokkal akar kitűnni.

Az igazi egyéniség az, aki androidot hekkel az ájfonjára.
    :))

Éppen olvasok egy érdekes könyvet az antigravitációról... képtelen vagyok lerakni.

• vanhalen

senior tag

válasz hcl #231 üzenetére

"Az a baj, hogy alapból sántít manapság az egyediség. Mindenki tömeggyártott cuccokkal akar kitűnni. He? Miért nem inkább az egyéniségével? Pénze bárkinek lehet, egyénisége nem"

Az én időmben kicsit más volt a pálya. Mindenki "ki akart lógni" a sorból valamivel, próbálta megtalálni a maga hangját, ki ezzel, ki azzal. Némelyek ezt túlzásba is vitték, pl. öltözködésben, dumában, vagy "réteg" szintre süllyedtek a társadalom perifériáján. Akkoriban az a mondás járta, hogy: "ha nincs egyéniséged, legalább csinálj úgy, mintha lenne=tanulj meg öltözködni :D
    De legalább volt ilyen törekvés az emberekben! Most is van, de már többnyire kisebbséget alkotnak és ők szorulnak a társadalom perifériájára.. 10-12 éve ELADHATATLAN lett volna egy mostani VV, Alekosz, meg a többi TV-s, igénytelen kultúr mocsok, mert az emberek egyszerűen kiröhögték volna, vagy csak érdektelenség fogadta volna. Most a "szavazz rám, tőccsed le a lógómat" (Hofi szavaival) meg a beszédhibás, vok-mek-tok-cyjah stb. generáció van porondon az egyenhajjal, egyensziklamászócipő-egyenrépagatyával, vasalt/lenyalt hajjal és (tisztelet a kivételeknek) NULLA egyediséggel/egyéniséggel/kisugárzással.. Próbálj meg most egyedi lenni: a szavadat sem fogják érteni!

Mondjuk szerintem egy iPhone akkor is jó pár sznob státusz szimbólumává degradálódott volna, ilyenek mindig voltak és lesznek. Ismerős az a kifejezés még, hogy "bunkofon"?? Régen, akinek egyáltalán VOLT mobiltelefonja, már másként néztek rá azok, akiknek nem volt. Nekem viszonylag korán volt és a sok sznob bunkó miatt, akik csak menőzésre használták, engem is gyakran összemostak a műmájerekkel. Pedig azok nem iPhone-ok voltak, hanem olyanok, mint Nokia 2110 :DDD (ez valami magyar sajátosság lehet, hogy kiválaksztanak egy egy cuccot és ráaggatják, hogy "aki menő ilyennel teper" - Régen még a slusszkulcs nyuszifarokkal, Noname teniszütő az ablakban, meg a megültetett ladák is annak számítottak heheh :DDD ) )

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák