- Gaming notebook topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen videókártyát?
- Hobby elektronika
- OLED monitor topic
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gusztáv
addikt
Köszönöm a válaszokat
, továbbitom a hölgynek. Most akar 13" körüli notebookot venni és próbálom lebeszélni a macbook-ról
. Nekem a Thinkpad Edge nagyon szimpinek tűnik.
-
taltos
senior tag
IBM központi szervíz, Infopark. Eddig 6-7 év alatt kb. 10-szer voltam szervízeltetni magánemberként (ezt csak azért írom, hogy nehogy felmerüljön a gyanu, hogy sokat rendelt céges, vagy ismerős vagyok), és mindig maximálisan teljesítettek, szinte már mesébe illően. Telefonon is birka türelemmel vették minden kis apró kérdésemet, és volt olyan garanciális ügyintézés, ami után az IBM más részlegéről felhívtak, hogy értékeljem a szervízüket, meg hogy javasoljak dolgokat, hogy miben lehetne jobb.
Egyébként csatlakozom Napfénysütihez, ne onnan nézd az árakat, hanem viszonteladóktól. Akiket ajánlani tudok, mert különlegesen korrektek: usanotebook, takforsys, laptopinfo. Mindegyikük rendes forrásból, számlával (az utolsó esetben ez azt hiszem csak opcionális), garanciával stb. szerzi be a gépeket, és nagyon korrektek.
-
Gusztáv
addikt
Én a www.lenovo.hu-n néztem és ott nagyon meredek árak vannak. Ott a legolcsóbb a R500 ami 418.000 Ft és 1 év gari van rá
. Nálunk csak Dell-t lehet venni és azt is csak olyan forgalmazótól aki fel van tüntetve a www.dell.hu-n. Mondjuk ha saját magamnak kéne laptopot venni, akkor én is bajban lennék. Így könnyű, van egy D420-am (ha cipelni kell) és most lesz mellé egy E6400 (ha kell a teljesítmény)
.
-
taltos
senior tag
válasz
Napfénysüti #59 üzenetére
Hát konkrétan ennyit mondtak egy boltbanban a W7-re, egy ugyanilyen szituációban. Mindenesetre értem amit mondasz, csak gondoltam mégis Win 7 -Win 7 legyen.
A T410-esek árazását meg majd ezeknek az E6410-esek árival kell összemérni.
-
Napfénysüti
nagyúr
Én is itt néztem.
Az OS különbség meg szerintem nem annyi. A T400 árába ugyanannyit nyom a Vista mint a Dellnél a W7 csak ugye a T400 már kifutó darab így ahhoz ez jár. Viszont most már jönnek a T410-esek igaz azok még tényleg drágák de már ugye új architektúra van bennük.
-
rákötheted nyugodtan, a két interface egy átalakítón keresztül 100%ig kompatibilis egymással. hogy miért nem tett rá egyből hdmi-t a dell? azért mert a hdmi licenceköteles, a displayport pedig nem, így kevesebbe került az előállítása.
egy sima átalakító kerül kb. 8 rongyba kemény magyar valutában.
-
taltos
senior tag
válasz
Napfénysüti #55 üzenetére
Én is rákerestem, és valóban. ThinkPad T400, Dell Latitude E6400. Az OS különbség kb. 30 000 HUF lehet, szóval kb. egy árban vannak.
-
Napfénysüti
nagyúr
D6xx-et gondolom még nem a lengyeleknél gyártották. A TP-k drágák? Nekem pont a Dell meg a HP tűnt különösen drágának mikor nézelődtem. Persze itt most csak a teljesen új bolti árakat értem nem a használtan vagy egyéb forrásból(Dell refurbished, HP renew) gépeket értem.
Most hirtelen rákerestem az árakra egy itthon ismert cég oldalán: kb egy árban mennek a Latitude-ok a TP-kel.
-
nkmedve
őstag
Sajnos megtörténik néhány esetben, például velem is (refurbrished E6400). El sem merem mondani milyen randán néz ki igy a gép. Húsvét után próbálok majd valamit intézkedni, állitólag gariban javitják az ilyet. Elég szarul van megcsinálva, mert a teljes csuklótámaszt ki kell cserélni, a bal oldali rácsozat rácsozat bele van épitve (,nekem arról kopott le, a jobbat lehetne cserélni simán).
Amúgy nem hiszem hogy ezek az alkatrészproblémák függenének a gyártási helytől, a Lengyeleknél ha jól tudom csak összeszerelik. Az összeszerelés minősége viszont tényleg sokszor elég silány, hallottam már apróbb kifelejtett alkatrészekről, stb. Az enyém is onnan van, de szerencsére a festék pattogásán kivül még más gondom nem volt vele.
-
taltos
senior tag
Biztos nem véletlen, a Dell is jó cég. Egyébként amikor én vettem gépet pár hónapja, akkor az E6400 több mint 100 000 Ft-al volt több, mint a fullos T500-asom. Nekem emiatt nem is jöhetett szóba. Ph! -s forrásból meg ThinkPadek nagyon jó áron érhetőek el, és választék is van elég.
-
taltos
senior tag
válasz
Napfénysüti #50 üzenetére
Ugyanez a véleményem nekem is.
Mondhatni imádom, semmi kivetnivalót nem találok benne a kijelzőt kivéve, azaz az is csak félig, mert eddig még nem használtam olyan környezetben, ahol nem tudtam szabályozni a fényt, így sehol nem jött elő kényelmetlenség vele kapcsolatban, de lehet, hogy meggyűlne vele a bajom valami extrémebb (pl. direkt napfényes) környezetben.
Nagyon szeretem, hogy halk és hűvös. Iszonyat masszív, és az IBM-nél jobb szervízű céget nem ismerek. Ennyi jó tapasztalat még sehol nem ért.
-
Gusztáv
addikt
válasz
Napfénysüti #48 üzenetére
Hát majd meglátjuk. A D6xx szériával eddig nem volt semmi minőségi gond, kb 60 db-ból egy sem ment tönkre, volt pár vinyo csere meg 1-2 lcd-t kellett cserélnem. Meg persze akku cserék, de az természetes. Megnéztem a Thinkpad-ek árát, na az már tényleg beteg
.
-
Napfénysüti
nagyúr
Jah bocs félreértettem akkor. T500-ról mi a véleményed? Nekem T400 van azt nagy megelégedéssel használom bár a kijelzője lehetne jobb is.
Dell beszállítókról nem olvastam hova mit adnak csak a lengyel összeszerelésről hallani nagyon rosszakat. Azért ha tudod sasold meg oktatód gépét hol készítették.
Nálunk a cégnél kb 200 Thinkpad van és nyúzzák őket rendesen de nem szokott gond lenni ahogy látom(T60, T61, T400). -
taltos
senior tag
válasz
Napfénysüti #48 üzenetére
A "mi" gépeink Lenovo T500-ak.
Egyébként igazából nincsenek "mi"-k, mert csak nekem van, még egyetemre járok. Az oktatómnak nem tudom honnan van, de ez a lepattogás utólag is előjön, és az alkatrészeik egy helyről jönnek nem? (a kínai és a lengyel gyárba is)
Ezen a héten vannak az egyetemen a szakmai napok, és akik voltak nálunk előadók, szinte mindenkinek (kb. 70-80%) Dell gépe volt, szerintem E6400 (a többieknek Lenovo T400, egy régebbi IBM, meg HP valamik). Bár szépek voltak, de nagyon meglátszott rajtuk minden érintés, kosz etc.
-
Napfénysüti
nagyúr
Én nem tudom biztosan mert nem akadt a kezembe ilyen gép de sokszor olvastam hogy ezek a lengyel gyártású Dell gépek nagyon silány minőségűek.
Részben ezért is húztam ki anno a listámról a Dellt. Mondjuk a Lenovonál is akadnak gondok de a jelenlegi gépemmel minőség terén nincs bajom.Taltos: a ti gépeitek is lengyelek?
-
Gusztáv
addikt
válasz
Napfénysüti #46 üzenetére
De. Tudnom kéne valamit?
-
törölt tag
szépek ez az E széria, bár nekem asszem egyelőre kimarad az életemből. a D630 még mindig tökéletes, csak a garancia jár le hamarosan
meg az akksi kezdi megadni magát, de rendeltem újat bele egyelőre.
ilyen 12-13"-os méretben is várható frissítés a közeljövőben? igazából talán egy x201s-re fájna a fogam, csak 13"-os méretben, de még azért a Dell is érdekel, csak valahogy félek, hogy lejjebb adták a minőséget az utóbbi években. -
Napfénysüti
nagyúr
Szép még mindig, elfogadnám. Majdnem el is csábultam anno egy E6400-ra.
-
a munkatársak jókat mondanak róla, egyedül azt felróva, hogy a digitális videokimenete displayport és nem dvi/hdmi (dvi csak a dokkolón van). ami jó bennük, hogy a dokkoló nem takarja el a gép kimeneteit.
nekem még a jó öreg 830asom van. ezeket annak idején félmilláért veszegettük őket, és ennek ellenére csak a dokkolón van digitális videokimenete, és két hónap után lötyög benne az aksi... viszont a kijelzője jobb, mint az e6400eseké. -
Genialis
aktív tag
Arra gondolok amit most, vagy a jövőben újonnan lehet kapni, és amit gyártanak, vagy gyártani fognak. A trendek ebből a szempontból kiábrándítóak. Igazából a legtöbb notebookra nem is kéne rátenni a billentyűzetet, mert az olyannyira használhatatlan, hogy azonnal venni kell hozzá egy külső darabot. Lehetőleg olyat, amin nem rámolták el perverz szadista dizájnerek a jól bevált gombokat mindenféle agyament helyre.
Természetesen aki mobiltelefonon tanult gépelni, annak egy átlag netbook billentyűzete is csodával határos fantasztikus onanizáció, de erre most nem térek ki, mert már nagyon off. -
Gusztáv
addikt
Hello, nálunk most kezdtem cserélni a D610-ket E6400-ra. A design tényleg nagyon bejövős, eddig minőségi problémát nem láttam, mondjuk még nem hagyták el az irodát. Majd meglátjuk hogy néznek ki 3 hónap kinti használat után
. Amit észrevettem, hogy sajna jobban meglátszik a piszok a burkolaton, mint a D620-630 -nál. Milyen problémákra készüljek
?
Üdv
-
^Clown
addikt
Továbbra is nagyon nyerő nálam a Latitude széria.
-
Zsiguli
tag
Már alap a 4 év gar? Lenovoék is bevezethetnék!
-
Integra
titán
mi ezzel az új szériával kegyetlen nagyot szívunk, szép designos, csak az egész egy gagyi a régi d630-hoz képest. sokkal minőségibb volt, noha konzervatívabb volt.
de tény, hogy már az üzleti noteszoknál is az első a design, ez van.
privátban maradok thinkpades, még mindig verhetetlen a t és x széria, cég meg az amit adnak, az meg dell
ok, ennél soha rosszabb ne legyen, de ettől függetlenül a minőségromlást észrevenni. -
PB
tag
Jelenleg egy d820 latitudet nyüstölök otthon, 4-5 év thinkpad után.
Bár Thinkpadból sajna nem volt "ekkora" gépem (15.6" 1680x1050 ~ 2,5kg) , és sose gondoltam volna de minőségibbnek érzem a Dellt.
Maradok is ennél.
Lenovoval számomra elment a hajó... -
bocsika
aktív tag
Nem rosszak. Szeretem a szögletes dizájnt.
-
Na igen, az új Thinkpad se rossz, azt is gondolkodás nélkül vinném.
Nekem az elsőként megjelent E Latitude-ok nagyon nem jöttek be. Kocka volt, nagy, baj volt a dokkolással nálunk (sokszor fagyott), melegedett... azóta persze gondolom más a helyzet, de én nagyon elégedett vagyok a D830-cal is.
-
btotyi
tag
A billentyűzet tényleg nagyon jó. Nekem egy világítós 6500-as van, de a ház elég szar az előző 820-ashoz képest. A kávát már kétszer kellett cseréltetni (persze szó nélkül cserélik) repedés miatt, a gumiláb leesett a gép aljáról, a képernyő ütköző gumi mind a két oldalon kiesett visszarakhatatlanul (a kolleganőm gépén szintén, szerintem alapból rossz helyen vannak, mert amikor megfogod a gépet a hüvelykujjad pont a gumibakot feszítí), a hangszórósziták pedig telemennek kosszal. Ezektől eltekintve maga a gép teljesen jól használható (T9700,8GB,300HDD,1920x1080, Vista 64bit).
-
Genialis
aktív tag
És ne felejtsük ki a cikkből, vagy mellőle, hogy a Latitude E sorozat maradt a világon az egyetlen olyan notebook, aminek nem cseszték még el a billentyűzetét! (Akár, még kódolni is lehet rajta.)
-
nkmedve
őstag
Nekem volt Latitude D631-em ami AMD Turion X2-vel volt szerelve, és nem volt vele semmi bajom. Persze egy fokkal többet fogyasztott mint a 65nm-es Core 2-k és lassabb is volt, de semmi egetrengető. A másik, hogy abban a gépben nagyon csendes volt a hűtés, maximum fordulaton is bőven elviselhető volt (ritkán ment úgy, legtöbbször nem is pörgött egyáltalán). A mostani E6400-ban jóval hangosabb.
-
Hahahaha.
Egyszer volt üzleti notiban AMD CPU (az pont dellnél), hát elég nagy bukás volt - sz@r volt a hűtés. Kb 1% esélyt adok neki, hogy megint lesz. Bár ha azt nézem, hogy már van AMD-s "thinkpad", akkor azt az 1%-ot kénytelen vagyok megszorozni 3-mal.
Amúgy örülnék neki én is, ha lenne.
-
nkmedve
őstag
Érdekes, hogy sokaknak mennyire újnak tűnik ez a dizájn, pedig már majdnem két éve kint van az E6400 és E6500, ezek az új modellek az újabb hardveren (és a 16/9 es E6510-as kijezon) kivul nem sokat változtak.
A cikkből valahogy úgy érzem, hogy a cikkiró sem nagyon találkozott még az eddigi E6000-es vagy Precision M szériával:"A Dell E6400-as és E6500-as sorozatú üzleti laptopjairól eddig csak pletykák keringtek a világhálón" <= 2008 nyara óta kapható a 6400 és 6500, szerintem E6410 és E6510 akart lenni abban a sorban.
"A külsőt nézve nem lepődhetünk meg túlságosan, hiszen az M4500-nál, illetve az M6500-nál már látott burkolati elemek köszönnek vissza" <= Szerintem inkább az E6400 és E6500 egyszerű ráncfelvarrásai. Ugyan akkor az igaz, hogy a Precision M4000-es széria alapjában véve a Latitude E6000-esek házát kapta. És egy apró hiba ebben a részben, hogy az M4400 és M4500-akról van szó. Az M6500 már teljesen más kategória (17"-es kijező pl.)
-
Frenky87
aktív tag
Arulja mar el nekem vegre valaki, uzleti szeriaba mi a fenenek kell eros vga?
-
Nagyon a T410/T510-re hajaznak. Nagyon bejövős a dizájn, viszont kár, hogy nem lehet őket következmények nélkül nyakon önteni teával.
Nekem hétvégén sikerült az enyémet - még jó, hogy nem Latitude.
-
brumesz
aktív tag
tetszenek ezek a baltával faragott notik
-
spirit007
senior tag
Ehh, ezek már megint a 'kéne' kategóriával rukkoltak elő [nyálcsorgatós szmájli]
-
skitzoo
senior tag
ha ez irodai mien lehet a gamer?
-
zola0601
tag
Jól néz ki!
-
hemaka
nagyúr
Jól néznek ki, szép minimál.
-
taltos
senior tag
"A Dell E6400-as és E6500-as sorozatú üzleti laptopjairól eddig csak pletykák keringtek a világhálón,..."
Ezek nem E6410 és E6510 akartak lenni?
Egyébként specifikációra nagyon hasonlóak a Lenovo T410 és T510-hez.
-
Immy
őstag
Imádom a DELL-t!
Viszont ezt az elfogult nvidia támogatást nem kéne ennyire erőltetni szerintem.
Latitude e6400-ben is nvs160 volt, ami "elvileg" támogatja a cudát, de a legeldugottabb csillagozás után kellett szembesülnöm azzal, hogy mégse...
Új hozzászólás Aktív témák
ph Két Latitude modell, az E6410 és az E6510 laptop mutatkozott be.
- Gaming notebook topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Megújult a PROHARDVER!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Kedvező ár! Lenovo Thinkpad E580 laptop (15,6FHD/I5-G7/8GB/128SSD/Magyar)
- Kedvező ár! Lenovo X1 Yoga laptop-tablet (14FHD/I7-G7/16GB/256SSD) + ceruza
- Kedvező ár! Lenovo T570 laptop (15,6FHD/I5-G7/16GB/256SSD/Magyar)
- Kedvező ár! Dell Inspiron 15 laptop (15,6FHD/I5-G8/16GB/256SSD/Radeon520/Magyar/Win11)
- Macbook Pro 14" M4 Pro 12/16 mag - 2025 gyártás, 24 GB, 1 TERA, 100% - Apple garancia, magyar (48)
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R5 3600 / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD + 1TB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest