Új hozzászólás Aktív témák

• cousin333

addikt

válasz FTeR #107 üzenetére

Láttam, és teszett, pedig nem szoktam ilyen hosszú videókat nézegetni :)

Az összehasonlítás azért sántít kissé, mert a két alkalmazás komplexitása nagyságrendekkel különböző. Egy böngészőnél csak néhány funkció van, aminek kint kell lennie. Legalábbis nem hinném, hogy az IE8-ban elérhető dolgok közül olyan sokat használnál napi szinten.

Ettől függetlenül lehet jó az IE megoldása (pl a nyomtatás gomb kihelyezése Operában is megoldható lenne, más kérdés, hogy én talán még életemben nem nyomtattam ki semmit böngészőből).

Az elrendezésével pl. az a baj, hogy egy normál méretű monitoron 4-5 fület engedélyez, aztán már torlódni is kezdenek. Mindezt azért, mert a sok gomb (mellesleg nem zsúfolt ez így egy kicsit? :P ) mind a fülsávot "fogyasztja".

Az Opera is végez kutatásokat, bár nyilván a felhasználói bázis kisebb (ugyanakkor valószínűleg nem tekinthető átlagosnak sem).

A végeredmény meg akármennyire is tudományos alapon született, mégiscsak a böngésző alapfilozófiáját és a fő fejlesztők elképzeléseit tükrözi leginkább (pl. "legyen itt 4 gomb! mik legyenek azok?, hát a kattintási lista első négy helyezettje").

Arról nem is beszélve, hogy sok mident többféleképpen is meg lehet csinálni (különösen Operában), tehát nem biztos, hogy gomb kell hozzá.

Amiről mondjuk talán leszállhatnának már, az a Gyors előre, gyors vissza gomb a Vissza és az Előre mellett. Meg úgy általában, túl sok gomb van a címsáv bal oldalán.

Egyébként a jelenlegi elrendezés meglehetősen régi (apróbb módosításokkal persze), bízom benne, hogy legkésőbb a 11-es verzióban alaposan felülvizsgálják az elrendezést is, mert eddig mindig csak a témákig jutottak el.

A Chrome népszerűsége kapcsán mondjuk felmerül 1-2 kérdés, mert ugyebár a Chrome UI-je sokkal minimalistább, mint mondjuk az IE...

"hanem, h fx vmi új kipróbálása helyett a beváltat másolta."

Mégis mit vártál tőlük... ;]

Új hozzászólás Aktív témák