- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tigerclaw
nagyúr
Az a baj, hogy ket ceg csatazik, es a vasarlok isszak meg a levet.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
izee
őstag
A Skylake-es Iris Pro Graphics 580 fantázianevű "GT4e" (+eDRAM) fantázianevű cucc óta intel nyers erőben semmit sem adott a GPU-ihoz, inkább csak elvett a 72 feldolgozóból. Video kódolás támogatásban követik a trendeket. A konkurens fejlesztéseknek tehát semmi hatását , semmi következményét nem látom az intel gpu-kon nyers erő tekintetében.
Ekkortájt ment el egy gpu fejlesztőjük és összezsugorították az egész projektet, vagy fordított sorrendben, de tökmindegy. Azóta asszem bevásároltak szakemberből (tán az amd-től) és annak eredménye lesz a diszkrét intel gpu majd.A Kaby Lake-G szerintem nagyon erős. A Vega24 szintű gpu-ja (1536 shader) úgy tudom, a GTX1050ti és 1060 között van félúton. Ellentétben az AMD féle Vega11-gyel (704 shader).
Van ott még egy kiadatlan, de bemutatott Vega28 is, már csak használni kéne. Ami a kompetitív játékokat illeti, ez kis híján pont elég a 144+ fps-re, mert innentől ezek a címek (pubg is) arányosan cpu erőből profitálhatnak igazán (gondolva a min fps értékre), szóval erre a felhasználásra nem mindegy a cpu erő sem.
The performance of the Vega M GH should be slightly slower than a dedicated Nvidia GeForce GTX 1060 for laptops according to benchmarks from Intel.
270ezerért már árulnak lapost vele, már csak a 144hz hiányzik ehhez az árszínvonalhoz.Identicalness is the tendency to propagate to collaborate and to interact only with people who are very very very very very much like you. Epitome of this is the selfie. https://www.youtube.com/watch?v=dmXcjvL9VSc&t=39m45s
-
Pingüino
senior tag
Valóban úgy tűnik, hogy mellé beszélek, mert ahova kellene, oda nem jutott el a mondandóm.
Sebaj, már megszoktam, hogy mindenkivel nem lehet szót érteni.
De egyébként hasonlíts össze egy-egy egyszálon hasonló teljesítményt produkáló Inteles, meg AMD-s procit, hogy melyik mekkora frekvencián tudja azt a teljesítményt, és akkor rájössz, hogy Intel a magas frekiből él. Ha azt bukja, akkor bukta van. Márpedig csak a végletekig finomított 14nm miatt képesek azokra a hatalmas órajelekre. Csíkszélváltásnál bajban lesznek, ha nem tudnak addig IPC-t emelni.[ Szerkesztve ]
-
Pingüino
senior tag
Ez az "akkor mi az AMD, ami sok év kinlódás után is nagyjából csak arra volt jó, hogy beérje, helyenként minimálisan megelőzze." kijelentés vicces pont egy olyan cikk alatt, ami arról szól, hogy újabb Intel sebezhetőséget találtak, amit foltozva jelentős sebesség csökkenés várható.
Plusz az Intel procik nem véletlenül fogyasztanak és melegednek annyira, mert az ideális érték fölé van húzva a procijaik frekvenciája, ahol már egy kisebb teljesítmény növekedés irreálisan magas fogyasztással párosul. IPC-ben viszont az AMD nem kicsit előzte meg őket.
Ezzel csak az egyik probléma, hogy az Intel procik azonos teljesítménnyel aránytalanul többet fogyasztanak. A másik, hogy a magas frekvenciákat egy csíkszélesség váltásnál nem fogják tudni tartani. Nem véletlenül jöttek a 10nm-es procik csak laptopokba, és low-end gépekbe, ahol nem számít, hogy nem olyan nagyon erősek.
Szóval az sem állja meg a helyét, hogy főleg a gyártástechnológia lenne a probléma. Épp annyira gondok vannak az architektúrával is.
Na meg akkor még a szoftveres háttérről nem is beszéltünk. Az Inteles wifi kártyák előszeretettel dobálják el a WIDI-t pl. pedig hardveresen a legjobbak a piacon.
Intelnél mindent erőből oldottak meg eddig, ami most a Zen megjelenésével visszaütött.[ Szerkesztve ]
-
Sinesol
veterán
Azért van itt pár csúsztatás. Éppenséggel elég jók a procijaik, inkább a gyártástechnológia a probléma. Plusz ha azt mondod nem elég jó az Intel proci, akkor mi az AMD, ami sok év kinlódás után is nagyjából csak arra volt jó, hogy beérje, helyenként minimálisan megelőzze.
A tranzisztorszámos dologra meg random rákeresve: pl. egy 8 magos 9900-ban 1.7 +1.3 milliárd van, míg a Ryzen-ben 8 magos chipletenként 3.9 +2.1milliárd, szóval akkor most hogy is van ez a tranzisztorral teletömött proci? Plusz az AMD is határra huzza a procijait, nem véletlen, hogy gyakorlatilag 0 a tuningpotenciáljuk. Persze nem melegszenek annyira és nem is fogyasztanak sokat, de ez a TSMC érdeme is.[ Szerkesztve ]
-
Pingüino
senior tag
válasz E.Kaufmann #45 üzenetére
Mondtam én. A nyers erővel nincs gond Intel oldalon. De valós használatban rengeteg probléma van vele, és normális drivert sem tudnak írni hozzá. Úgy meg mire megy vele bárki is? De egyébként ugyanezt csinálják a CPU-kkal is. Teletömik tranzisztorral, felhúzzák az egekbe a frekiket, aztán meg fogyaszt, melegszik, és még lyukakkal is tele van. Tök jó, hogy elmondhatják, hogy az övék az elméleti leggyorsabb, csak kell a francnak.
[ Szerkesztve ]
-
Pingüino
senior tag
válasz E.Kaufmann #42 üzenetére
Nem lassú az, csak használhatatlan. Telepakolták nyers erővel, de távol áll a hatékonytól. Meg szoftveresen is kevés.
[ Szerkesztve ]
-
pokmky
tag
Kellett nekik az AMD tákolmányát használni...
-
Pingüino
senior tag
Elvileg ez a Kaby Lake-G széria az egyetlen, ami Intel CPU + AMD GPU. Ez is csak kényszermegoldás volt az Intel részéről, mert meglódultak GPU teljesítményben az AMD APU-k, és Intelnél még akkor nem tudtak rá alternatívát kínálni.
Mondjuk megjegyzem, most se nagyon tudnak. Mondják, hogy mennyire erősek az új Intel GPU-k, de a nyers erő önmagában nem jó semmire. Összességében meg nem jók.
[ Szerkesztve ]
-
Pingüino
senior tag
válasz antikomcsi #16 üzenetére
Mivel az Intel csak a hardvert vette meg, a drivert meg csak 1 évre licencelte, jó, hogy nem fog utána az AMD a konkurenciának ingyen dolgozni. Ezt te sem gondolod komolyan.
Az meg már csak haba a tortán, hogy az Intelnél nem nagyon reklámozzák, hogy AMD GPU van benne. A driver grafikus felületét is lecserélték intelesre, hogy ne tűnjön fel. Úh. az AMD még plusszba sz...pathatja is őket, úgy, hogy átlag vásárlónak nem az fog lejönni, hogy az AMD sz...r. -
TomMusic
őstag
válasz E.Kaufmann #29 üzenetére
Ok, ez mondjuk jogos
Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
veterán
Újabb probléma a windows frissítéssel, nem vagyok meglepve.
duree54
-
pubyy
tag
A terméktámogatás hiányában rés keletkezett a a termékskálán...
Ha tudatosan így alakította az AMD, akkor mi a túróért nem csináltat valamelyik céggel a NUC-okhoz hasonló kis cuccokat ? Gyakorlatilag az egyetlen értelmes apró cuccuk az Asrock DeskMini A300 de az is csak alapchipsettel van -
Egon
nagyúr
Jah, nekem is az jutott eszembe, hogy most mind a 3 júzer nagyon szomorú lehet, aki Intel NUC-ot vett játékra...
Egyébként nekem kb. fél éves driver lehet fenn a 1070-hez, szóval még abban sem vagyok biztos, hogy különösebb hátrány ér bárkit is azzal, hogy nincs friss meghajtó (nyilván erősen függ a futtatott játékoktól).
Ezzel együtt az Intel terméktámogatása a grafikus meghajtóikat illetően azért eléggé kritizálható."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Predatorr
őstag
No de ha a windows frissítés b.szta el, akkor miért amd? Nem kedvelem az amd szarságait vga fronton (beleértve az avultatást), de miért ők a felelősek, ha már nincsenek is szerződve, és a M$ kavar be megint?
"Amely probléma nem megoldható, azt meg kell szüntetni."
-
E.Kaufmann
veterán
Miért is baj, hogy az AMD-vel boltoltak? Intel a lüke, ha nem kötött 5 évre szerződést, csak reménykedett, hogy mégse lesz aranyélet az AMD-nél és olcsón hosszabbíthatnak, az AMD meg nem jótékoysági intézmény, ahogy az Intel sem. Az nVidia se csinált volna új driver-t, ha nem fizetnek.
Amúgy az, hogy az új WDDM-et és DX12 kiegészítéseket nem támogatja a régi driver, mennyiben korlátozza a működést? Most frissítettem egy GCN előtti Radeonnal telepített gépet (2015-ös a legutolsó driver) a majális Windows-ra és semmi problémát nem látok, igaz nem játékra van a gép.[ Szerkesztve ]
Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Köszi.
Lehetne, a day0 support egyértelműen nem teljesül. Ráadásul még a törekvés sem látszik.
(#19) jerry311: Az ár az kérdéses itt, és az AMD azért megkérte a licenc árát. A Semi-Custom minden esetben egyfajta fejés. Tehát nem tervez akármennyiért lapkát az AMD. Amíg viszont a konzolgyártókat meg tudják fejni a lapkánkénti eladással, addig ez a Kaby Lake-G-re nem volt igaz, mert közel sem számíthattak akkora mennyiségű eladásra. Emiatt a szoftverlicenc lehetett a kulcs, hogy az Intel majd itt fizeti meg a fejlesztés költségeit. Valószínűleg az Intel erre hajlandó is lett volna, ha többen veszik a terméket, de így az egész csak veszteség lenne számukra.
Valószínűleg megvolt egyébként adva egy 5 éves licenc is lehetőségként, de utánaszámolhatott az Intel, hogy soha az életben nem tudják majd ezzel a termékkel kitermelni az AMD által kért árat.[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
TomMusic
őstag
Intel fan vagyok, de ha ennyi eszük van hogy boltolnak az AMD-vel.. Hát vessenek magukra.
Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
törölt tag
Azért az kemény hogy az AMD még az első gcn-es kártyáira is ad támogatást, de erre nem. Viszont azzal együtt hogy mesterséges szagú, teljesen jogos ha nem támogatnak olyasmit ami nem áll érdekükben sehogy sem. A helyükben én se tesztelném a driverem egy olyan hardveren amit én gyártottam, de szerződés hiányában nem kell támogatnom. Gondolom ha (elméletben) szoftmoddolsz egy XBOne-t se megy fel rá olyan könnyen az új AMD driver / lesz hibamentes.
-
[CS]Blade2
addikt
Ha nem változtathatnak rajta, hogy felmenjen a szutyok Win10 ver.2357245-re, akkor lehet, hogy jobban járnak, ha a Microsoft-hoz fordulnak, hogy reszelje át a dolgot a ver.2357246-ra, hogy felmenjen a korábbi. A saját részükről meg tudnak hozzáadni újat.
Egyébként ez a probléma legalább 15 éve fennáll. Nekem volt egy AMD-s Radeon-os MSI gamer notebookom, ott az MSI kiadott 1 vagy 2 drivert hozzá, az AMD-s driver nem ment fel a mobile GPU-ra.
Vagy 10 évig a 2007-es drivert használtad, vagy esetleg feltehettél ilyen barkács Omega Drivert vagy mi volt a neve. -
Watchdog
aktív tag
Ezek a driver model váltások mindig meghullatják a férgesét, ami evolúciós szempontból nyilván nagyon hasznos dolog, edzésben tartja a supportot...
-
pubyy
tag
Hááát nem is tudom...
Nézzük kicsit fordítva.
Gyártóként én nem is mertem volna rá igérni az öt év támogatást, ha nincs meg a szerződés 5 évre az AMD-vel.
Ilyen kiszolgáltatott helyzetbe hozni magát, ez akkora öngól, dilettantizmus... -
Piftuka
veterán
Minden a "Cyrix", az "S3 Graphics" és az "Aureal" hibája!
"Aquila non captat muscas."
-
törölt tag
Nem ugyan úgy alakulnak a költségek egy nagy darabszámban legyártott, amúgy is legalább 5 éves életciklusra tervezett termékre 5 éves supportot kérni, mintha egy teljesen megrendelésre tervezett, kis darabszámban legyártott termékre kérsz 3 vagy 5 év supportot.
Első esetben csökken, második esetben nő a darabszámra levetített költség, ahogy telik az idő. -
GreatL
őstag
Kissé zavaros a cikk. Nagyjából sikerült megértenem az elírások ellenére is. Ilyen összeállásos-átragasztásos termékekkel vigyázni kell általában is, volt már számtalan példa a "nemműködésükre".
Intel Core Ultra 7 265K Arctic LF3 420 víz | MSI Tomahawk | 2x8 GB Kingston Fury 6000 Mhz CL30 RGB KIT | 48" LG C1 TV | Samsung(.hu) Galaxy S22+ 256 Vodával | Pocketbook Inkpad 3 Pro | Canon R8
-
-
Sinesol
veterán
Vihar egy pohár vizben, a gamerek elhanyagolható része bohóckodik ilyen integrált cuccal, nem túl esélyes bármiféle arcvesztés, már csak azért sem mert akárhogy csavarjuk a dolgot, mégiscsak az jön le az átlagembernek, hogy az AMD-s alkatrész miatt van probléma.
[ Szerkesztve ]
-
Carlos Padre
veterán
válasz antikomcsi #16 üzenetére
Látom neked nem ment át miről szól ez a történet.
Genyó vagyok, ha hülye vagy megmondom.
-
antikomcsi
veterán
Az elég korlátolt felhasználó, aki ezért az Intelt hibáztatná, és az AMD-t tekintené megmentőnek, mert az kiad egy amd-s grafikus vezérlőhöz egy meghajtót.
Aztán az AMD majd néz, mint Rozi a moziban, amikor a gépek 90%-ába Intel Xe kerül majd, hogy elkerüljék az ilyen gyökérséget. -
Carlos Padre
veterán
A cikk hangvétele egy erőteljes nyelvcsapás az oldal inteles fanboyainak hátsója felé
Genyó vagyok, ha hülye vagy megmondom.
-
félisten
meg az alcímben is van egy elírás " nehéz lenne bizonyatani"
nehezen jött ez ki na
Ezért amúgy lehetne éppen perelni Intelt a felhasználóknak nem?
[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
Lacika112
aktív tag
Gondoltak!
Gondolták mert kék plecsni van rajta eladnak belőle raklapszám és a 0 fejlesztés miatti "alacsony" beleölt erőforrások bőven megtérülnek és a vevők fele nem azt fogja nézni "amd a grafika" benne hanem kék proci=kék grafika MEKKORA UGRÁS!!! Le is szedték az amd logót csak pofára estek mert alig adtak el és beígérték az 5 év támogatást gondolva amd hoki pénzért adja a licencet hiszen anyagilag "xarba" van.... de belebuktak mert a zenek leverik és folyamatosan nő az eladásuk így már nem is olyan csórók......
Mivel keveset adtak el belőle így nem éri meg a kékeknek pénzt ölni bele (vegyéééézújjatjólesz)ha meghúzom a kocsidat az oc-nek számít?
-
“Tekintve, hogy az ígéretekből még két és fél sok év hátra van, az Intel számára az is jobb lenne, ha újra szerződne az AMD-vel a licencekről.”
nekem ebben a mondatban valami nem stimmel...
Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Nem tudtak megegyezni az AMD-vel a szerződés megújításáról. Ezért használták sokáig a 2018-as utolsó meghajtót, mert 2018-ra volt licenc. 2019-re külön kötni kellett volna, majd 2020-ra is, stb.
Öt évre szerintem nagyon drága lett volna egy egyösszegű licenc.Az Intel szerintem ezt a eladásokhoz akarta kötni, míg az AMD ragaszkodott ahhoz, hogy éves szinten megújítják és fix összeget kapnak. Pénzben valószínűleg túl nagy volt a különbség.
(#11) adamssss: Megreszelem.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
paprobert
őstag
Ez egy vélemény-elemzés, Abu által kontextusba helyezve. Szerintem rendben van, ez a hozzáadott érték egy sima külföldi médium tükörfordításához képest. Plusz így tudnak kialakulni diskurzusok.
De az eddigi tendenciához képest ez egy ellentétes polaritású cikk, így ehhez mérten ellentétes durrogás jár a kommentszekcióba.
[ Szerkesztve ]
640 KB mindenre elég. - Steve Jobs
-
DarkChild
senior tag
Nekem ilyen vas van: munkára használom, játékra nem, ezért engem nem zavart az elmaradó GPU-driver frissítés. Azért pár hete kíváncsiságból feldobtam rá az új AMD által szállított meghajtót - na annyit értem el vele, hogy az Adobe szoftverek összefosták magukat, a Photoshop meg a Premiere Pro is igencsak köhécselt alatta. Úgyhogy le is szedtem az új drivert és visszatettem a régi, 2018-as Intel-féle változatot.
-
félisten
Azért tegyük hozzá, hogy elég sok feltételezés a cikkben szerintem, egyfajta vélemény van tálalva ami azért kérdőjeles számomra ( megint ), de persze ettől elképzelhető ez a forgatókönyv amit leírt Abu..
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
Victorio
aktív tag
De a ráragasztott matricán az van: Intel Inside
Hiába nem szereted, - mondta a Macska - itt mindenki bolond. Én is bolond vagyok. Te is bolond vagy. Honnan gondolja, hogy én bolond vagyok? - kérdezte Alice. Ha nem volnál bolond, - válaszolt a Macska - nem jöttél volna ide.
-
paprobert
őstag
A politikai korrektség jegyében, kikérem magamnak az AMD nevében a gyanúsítgatást, hogy ilyet tennének. Hova süllyed az oldal, Intel bérencek. stb.
Ha rá tudja tolni a felelősséget az AMD az Intelre kommunikációban, akkor az tényleg hatásos kampány. De van itt oda-vissza PR rombolás, mert a fordított lenyomat is megragadhat a vásárlói fejekben, azaz hogy AMD=nem működik.
[ Szerkesztve ]
640 KB mindenre elég. - Steve Jobs
-
tlac
nagyúr
ez az Intelnél már máskor sem jött be, mikor a grafikus chipet másik gyártótól szerezték be
az Imagination-ös PoverVr-nél is driver problémák voltak, hiába lett volna a hardver egész jó[ Szerkesztve ]
-
GodGamer5
addikt
Az Intel megint hozta a formáját, egyszerűen szánalmas amit ezzel a NUC-al művelnek terméktámogatás gyanánt.
[ Szerkesztve ]
"Többször látsz Game Over képernyőt, mint Michelle Wild f@szt." "It's not a Loop, it's a Spiral"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP OEM NVIDIA GeForce RTX 3080
- BESZÁMÍTÁS! ZOTAC Trinity RTX 3070 Ti OC 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- SAPPHIRE RX 7900 XTX 24GB GDDR6X NITRO+ GAMING OC VAPOR X - Új, tesztelt - Eladó! 365.000.-
- XFX Speedster SWFT 319 RX6800 ingyen foxpost box
- MSI GEFORCE GTX 1080 TI GAMING X videókártya eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest