Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Dare2Live #125 üzenetére
Igazából az analóg / digitális átalakításnál nem mindegy milyen felbontást használunk. 12 biten sok olyan információ elveszhet, ami 14 biten megmaradhat. Természetesen nem mindegy milyen médián nézzük/halljuk vissza az eredményt. Hanganalógiával élve, egy 32 kb/s -os mp3 tökéletesen elég egy mobil külső hangszóróján hallgatva, de a 192 kb/s -es is gyenge még nem igazán vájt füllel hallgatva is egy Hi-Fi rendszeren az analóg forrással összehasonlítva . Képek esetén, a valóság leképezését az eredeti látvánnyal összehasonlítva, szerintem megfelelő megjelenítőn mondjuk nagyméretű fotópapíron nézve igenis észreveheted a különbséget a 12 vs. 14 bites kép között. Szvsz ez a fejlődési irány sokkal rokonszenvesebb az üres felbontásnövelésnél....
-
Flow
senior tag
válasz
Dare2Live #125 üzenetére
Valószínűleg igen, hiszen a hullámok egymásra is hatással vannak, így befolyásolják, alkotják az egészet.
Végy egy kupac homokot. Szedj ki belőle egy szemet. Kevesebbnek látod? Nem. Akkor ismételd meg. Most? Nem. ... És még egy színárnyalatot! Kevesebbnek látoda? Nem. ...
Hol a határ? És ha nem elveszel, hanem hozzáadsz egyesével?
Nem akarlak meggyőzni semmiről, most úgy érzem, hogy nekem is elég a 12bit. Én elméleti oldalról nézem inkább, szerintem nem feltételnül ez lenne a legnagyobb hm... "marketingfogás".
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3579, 94% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3576, 90% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Zalman Z1 PLUS A-Data 750W
- Apple iPhone 16 / 128GB / Kártyafügetlen / 12Hó Garancia /97% akku
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest