Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Weareus

addikt

válasz #54625216 #38 üzenetére

Az megvan, hogy önmagaddal is ellentmondásban vagy?
    Egyik mondatod üti a másikat, szvsz.

"De ezt leszámítva a vízzel a processzor csak időt nyer: lassabban éri el a max. hőfokot, mint a hagyományos léghűtés esetén, de ha elérte, akkor a két rendszer között - még egyszer: ugyanakkora hűtőfelülettel és levegőmennyiséggel számolva - nem lesz jelentős különbség."

Utána meg:
    "Amúgy a saját példámmal is alá tudom támasztani, hogy praktikusan jobb a vízhűtés a levegőhöz képest, ha nagy tdp-vel kell számolni. Nálam a két xeonon egy-egy h110i van és sosem mennek 60fok fölé úgy..."

Most akkor lassabban éri el a max hőfokot vagy hogy van ez :F : ha nyomsz egy IBT vagy Linx tesztet, ugyanúgy egy pillanat alatt felmegy max hőmérsékletre, mint légnél, csaj ugye a max hőmérséklet itt mondjuk 75-80 fok lesz pl. egy erősen húzott I7 4790k esetében (ahol még nem droppol), egy sima léggel meg bőven belemászik a 100 fokba is és esik az órajel.

Tehát pont nem úgy van, ahogy írod: hogy ugyanis szerinted a max hőfokot később éri el, de az ugyanannyi lesz - a szavaidból én legalább is ezt veszem ki -, hanem a valóságban ez úgy működik, hogy 100%-os extrém terhelésnél egy pillanat alatt felugrik a hőfok jelentősen (maximumra), viszont ez a max hőfok lényegesen (10-20 fok celsiussal akár, kiépítéstől, radi felülettől, ventik fordulatától és a pumpa erejétől függően) egy normál vagy akár extrém léghűtés által hozott hőfok alatt lesz.

Tapasztalatból beszélnék: fél évtizede utazom épített vízben, proci, vga, vrm, nem egy konfigom volt már.

• Weareus

addikt

válasz #54625216 #29 üzenetére

Cáfolom!
    Épített vizet raktam a vga-mra, ami egy stock hűtésű 1080 Ti, Founders Edition. Azóta több óra játék, bench mellett sem megy feljebb mint 40-50 fok közé, de közelebb van a 40 fokhoz.
    Gyári alap hűtővel esett a boost órajele, mert nem volt képes megfogni 75-80 fokon értelmes venti fordulat mellett a karit.
    Volt már épített vized amúgy? :F

Új hozzászólás Aktív témák