Új hozzászólás Aktív témák
-
dchard
veterán
Valóban létezik olyan beállítás amivel 10dB target margin és 20megás profil mellett tökéletes vonalon is csak 8mega jön ki, csakhogy itt a bitallokációs tábla is "összeesik", akárcsak az "SNR lock"-os eseteknél.
A kifejezést valóban én találtam ki, mivel ez írja le a lehető legjobban a jelenséget.
Ezt a DSM nevű rendszer csinálja, rosszul. És ráadásul nem is a magas tagret marginhoz "ragaszkodik" ahoygy írtad, ez már csak következmény de nem az ok.
Az oka az "SNR lock"-nál a mgas marginnak az, hogy a DSLAM-ben a porton fix sebesség limitet is be lehet adni, ezzel kényszerítik ki, hogy soha ne léphesd túl a sebességet amiért fizetsz. Namost ha egy vonal elbír 15megát, de én 10-re korlátozom, akkor az e fölött maradó minden bit tartalék lesz és növeli az SNR margin-t.
Lehet hogy az új Huawei DSLAM-ek valamit nem jól csinálnak és ez a furcsa helyzet áll elő?
Legyél már olyan jó és frissíts az általam írt firmware-re amiben lényegesen újabb BCM driverek vannak, nézd meg hogy azzal is csinálja-e. Lehet hogy a gyári szoftver szar. Eleve egy raklappal több paraméter érhető el, és ugyanúgy működni fog a házilag írt progid is, amit mellesleg közzétehetnél. A két FW parancs-kompatibilis.
Dchard
Új hozzászólás Aktív témák
- SSD kibeszélő
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- Milyen videókártyát?
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- 3D nyomtatás
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Villanyszerelés
- E-roller topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- RAM topik
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi A3 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 1700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 580 8GB Rampage SHIVA Corsair 450W
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xbox Ultimate előfizetések
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest