Új hozzászólás Aktív témák
-
dchard
veterán
Valóban létezik olyan beállítás amivel 10dB target margin és 20megás profil mellett tökéletes vonalon is csak 8mega jön ki, csakhogy itt a bitallokációs tábla is "összeesik", akárcsak az "SNR lock"-os eseteknél.
A kifejezést valóban én találtam ki, mivel ez írja le a lehető legjobban a jelenséget.
Ezt a DSM nevű rendszer csinálja, rosszul. És ráadásul nem is a magas tagret marginhoz "ragaszkodik" ahoygy írtad, ez már csak következmény de nem az ok.
Az oka az "SNR lock"-nál a mgas marginnak az, hogy a DSLAM-ben a porton fix sebesség limitet is be lehet adni, ezzel kényszerítik ki, hogy soha ne léphesd túl a sebességet amiért fizetsz. Namost ha egy vonal elbír 15megát, de én 10-re korlátozom, akkor az e fölött maradó minden bit tartalék lesz és növeli az SNR margin-t.
Lehet hogy az új Huawei DSLAM-ek valamit nem jól csinálnak és ez a furcsa helyzet áll elő?
Legyél már olyan jó és frissíts az általam írt firmware-re amiben lényegesen újabb BCM driverek vannak, nézd meg hogy azzal is csinálja-e. Lehet hogy a gyári szoftver szar. Eleve egy raklappal több paraméter érhető el, és ugyanúgy működni fog a házilag írt progid is, amit mellesleg közzétehetnél. A két FW parancs-kompatibilis.
Dchard
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- PR-Telecom
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Xbox One
- A legolcsóbb és a legdrágább új iPhone fogy a legjobban
- Formula-1
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Apple iPhone 12 64GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / 100% akku
- Új állapotú, csúcstechnológiás Roborock Saros Z70 robotporszívó
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő