Új hozzászólás Aktív témák
-
b.vr
őstag
A szenzor maga méretre kicsit még nagyobb is mint a m4/3, így ott (elvileg) nem lesz hátrányban (de várjuk meg a részletes teszteket) Plusz itt az a poén, hogy ahogy írtam is, az olcsó obik m4/3-ra kisebbb átfogásúak, 28mmről indulnak és főleg sötétek. Kivéve a két állandó 2.8 fényerejűt, amelyek persze nagyon tutik, de 1.000 usd/eur önmagában csak az obi (állandó 2.8 fényerő, de csak ekv. 80mm-ig, nem 120ig)
Hogy Neked mi a fontos, azt Te tudod. De érdemes átnézned a géptanácsadó topicba.
(az e-pl5 szenzor annyival nem jobb mint amennyivel drágább. Én biztos obit vennék a különbözetből. De ez én vagyok)"Oscar bácsi meg nem gyütt"
-
EFT
tag
Ha nincs szükséged pl. egy ekv. 35-40mm körüli fényerős fixre, amit felcsavarhatsz fényszegény környezetben vaku nélküli fotókhoz, akkor (főleg más kompaktok helyett) nagyon jó választás lehet. A zoom átfogása ideális, fényere kiemelkedően jó, ebben a méretben és átfogásban. Igény szerint lehet rá pakolni külső vakut is, ha szebb vakus képeket szeretnél.
Az árazásnál az elődmodell árazását érdemes megnézni. Az is 800USD volt, az EU-ban 750EUR-t kértek érte.
Persze ez csak találgatás, meg kell várni az ezzel kapcsolatos hivatalos bejelentést. -
k1csi
senior tag
A legfontosabb kérdés, hogy később szeretnél-e más obit is, mert ugye itt nincs csere.
Ha nem, ez jó cucc lesz, de kb. nyár elején.
Ha akarsz más obit akkor a MILC (mert az cserélhető obis).Viszont egy kicsit utána kellene olvass, úgy nehéz jól választani ha még az alapfogalmak mint EVF se megy. Nem fogjuk kitalálni (de még te sem!), hogy mit szeretnél.
Vsz. kitobis mFT-nél jobb, de ugye tesztet még nem láttunk...
[ Szerkesztve ]
Amit a fotózásról szeretnél tudni Chuck Gardnertől: http://super.nova.org/DPR/
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest