Hirdetés
- NVIDIA® driverek topikja
- Odavág az AI-piacnak legújabb gyorsítójával az Amazon
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Az Intel korábbi vezére szerint a kvantumforradalom gyorsan elsöpri a GPU-kat
- Házimozi belépő szinten
- Hobby elektronika
- 3D nyomtatás
- TCL LCD és LED TV-k
- 3DMark06 eredmények
- Androidos tablet topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
VaZso
senior tag
Lehet, hogy kicsit fáradt voltam már tegnap, ill. lemaradt a smiley...

Csajszika: tényleg nem én vagyok... habár kíváncsivá tettél
bambano:
"Az X-et a /etc/init.d/gdm stop paranccsal kell leállítani és start-tal indul újra."Köszi, most megjegyeztem, hol kell korrekten leállítani, így sokkal jobb.
...ezentúl így is használom."Elbeszéltek egymás mellett. A driver és a firmware két különböző dolog."
Ez tiszta, utóbbit kell állandóan letöltenem, ha felteszem a rendszert.

"Csúnya lenne, ha a firmware nem lenne szabadon felhasználható a kártyával, mert anélkül nem működik a cucc."
Ez igaz. Az merült fel bennem egy pillanatra, hogy milyen módon jutok hozzá ehhez a firmware-hez. Ha a gyártó kiadja (és végülis mért ne adná ki), akkor minden ok.
Ha viszont pl. egy meglévő win driverbőr nyerem (ill. nyeri valaki) ki, az nem minősül visszafejtésnek? ...mert az talán már nem lenne legális... -
VaZso
senior tag
Én is Mandrivát használok, de nálam rendesen megy a BCM4311, WPA2-vel. Igaz, szenvedtem kicsit vele, mert a 2008-as a bcm43xx-et akarta állandóan, ami vacak, én meg a b43-hoz ragaszkodtam, ami mostmár az új kernelekben egész jó (sőt, sokkal jobb).
Elvileg a 2009-ben már az új van fenn (ugyanis a régit a 2.6.27-ből már ki is vették).Viszont pár napja raktam fel egy Fujitsu-Siemens gépre, ott automatikusan ment az Atheros Wifi (Ez a 2.6.27-es kerneltől támogatott elvileg).
Ubuntu 8.10-et még nem próbáltam ki.
Egyébként az, hogy a wlan firmware nem opensource egy dolog, de szerintem nem illegális, legalábbis nagyon remélem...A Wikipedia valami affélét ír az alternate telepítőről, hogy "különleges Ubuntu-konfigurációk kiépítését teszi lehetővé szöveges alapú telepítés segítségével (grafikus felület helyett).
Lehetővé teszi előre konfigurált OEM rendszerek létrehozását, régebbi rendszerek hálózati kapcsolat nélküli frissítését, valamint 320 MB-nál kevesebb memóriával rendelkező gépekre történő telepítést is.
A CD ezenkívül lehetőséget biztosít LVM és/vagy RAID partíciók beállítására, valamint az egyes partíciók kódolására dm-crypt segítségével.
Az alternatív (alternate) telepítő CD nem Live CD."
Új hozzászólás Aktív témák
- Keresem a Barkács Balázs Játékokat
- Antivírus szoftverek, VPN
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- PlayStation 5 SLIM DIGITAL 1 TB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3756, 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3971, 100% Akkumulátor
- Motorola Edge 40 / 8/256 GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest